Jump to content
Gigamaxx

AMD High Sierra Kernel Release and Testing

1,092 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)
On 8/28/2018 at 6:50 AM, jsl2000 said:

Unfortunately this kernel.t3 got instant reboot in my FX-6300 hackintosh !

 

On 8/28/2018 at 10:01 AM, fagneroliveira said:

kernel panic

What about this one ?

 

kernel.t10.zip

Edited by AlGrey

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
10 hours ago, AlGrey said:

 

What about this one ?

 

kernel.t10.zip

This one gives me higher CPU scores in Cinebench, slightly lower in OPENCL. OS Runs smooth and fast. Video playback works flawlessly. Thank you for this :)

Screen Shot 2018-08-31 at 5.43.58 AM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, tikizondo94 said:

This one gives me higher CPU scores in Cinebench, slightly lower in OPENCL. OS Runs smooth and fast. Video playback works flawlessly. Thank you for this :)

Screen Shot 2018-08-31 at 5.43.58 AM.png

 

Can you post full output of sysctl -a please. Also try opening TextWrangler and see if it crashes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, linjimmy said:

2018.0821 AMD ThreadRipper 2990WX is hackintosh succes

Thanks @Shaneee, Bronya~

E0948E4E-519D-466C-8CB7-8FD71652A8DE.png

 

Nice, did the benchmarks work, results?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/31/2018 at 7:04 AM, AlGrey said:

 

What about this one ?

 

kernel.t10.zip

Thanks for this new kernel.t10 which got best score of GPU by Cinebench R15 in my FX-6300 hackintosh.

Screen Shot 2018-09-03 at 9.26.28 AM.png

Edited by jsl2000

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/2/2018 at 12:42 PM, Gigamaxx said:

 

Nice, did the benchmarks work, results?

Yes.CINEBENCH_R15

 

Geekbench 4 Forgot to take a screenshot.

3CB7643FFF817FFBBF84B27AC88D8F2D.jpg

FCF6AC8593B20A0D675E8DBF8B98AEAC.jpg

5 hours ago, Shaneee said:

@linjimmy Nice. Can you share the full benchmarks and the output of sysctl -a so we can check info is correct.

ok. I will send it to you tomorrow.

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, linjimmy said:

Yes.CINEBENCH_R15

 

Geekbench 4 Forgot to take a screenshot.

3CB7643FFF817FFBBF84B27AC88D8F2D.jpg

FCF6AC8593B20A0D675E8DBF8B98AEAC.jpg

ok. I will send it to you tomorrow.

 

Nice, with optimizations you should be able to reach 5000-6000 or so like windows.    I’ve read there is a gaming mode that keeps the cores defaulted at 16 cores for gaming performance.  

 

2990x-threadripper-scores.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaneee

I've waited for a long time to update from the good old Bronya kernel, but now tested your t10 kernel.

I'm positively surprised, scores are really good. Video/audio sync is perfect in youtube movies, which was not the case with the Bronya kernel.

And more important: sleep finally works perfectly!

 

Still tricky: shut down. I'm using FixShutdown and Halt Enabler in Clover Acpi options.

Shutdown works after deleting GenericUSBXHCI.kext from S/L/E. Now using USBInjectAll.kext in the Clover/kexts folder, but my USB3 ports are not working.

 

Promising evolution! I hope Apple will post latest kernel source soon, so we can update to 10.13.6.

Keep up the good work

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, AntarcticP said:

Hi Shaneee

I've waited for a long time to update from the good old Bronya kernel, but now tested your t10 kernel.

I'm positively surprised, scores are really good. Video/audio sync is perfect in youtube movies, which was not the case with the Bronya kernel.

And more important: sleep finally works perfectly!

 

Still tricky: shut down. I'm using FixShutdown and Halt Enabler in Clover Acpi options.

Shutdown works after deleting GenericUSBXHCI.kext from S/L/E. Now using USBInjectAll.kext in the Clover/kexts folder, but my USB3 ports are not working.

 

Promising evolution! I hope Apple will post latest kernel source soon, so we can update to 10.13.6.

Keep up the good work

 

I wish this tool would work for AMD for the USB ports.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, AntarcticP said:

Hi Shaneee

I've waited for a long time to update from the good old Bronya kernel, but now tested your t10 kernel.

I'm positively surprised, scores are really good. Video/audio sync is perfect in youtube movies, which was not the case with the Bronya kernel.

And more important: sleep finally works perfectly!

 

Still tricky: shut down. I'm using FixShutdown and Halt Enabler in Clover Acpi options.

Shutdown works after deleting GenericUSBXHCI.kext from S/L/E. Now using USBInjectAll.kext in the Clover/kexts folder, but my USB3 ports are not working.

 

Promising evolution! I hope Apple will post latest kernel source soon, so we can update to 10.13.6.

Keep up the good work

sure thanks for the credit dude... 

1 hour ago, Gigamaxx said:

 

I wish this tool would work for AMD for the USB ports.

 

For USB use Ydeng's patch. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, AlGrey said:

sure thanks for the credit dude... 

For USB use Ydeng's patch. 

Where is that patch?   I must have missed it before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Gigamaxx said:

Where is that patch?   I must have missed it before.

google

[NEW] NATIVE USB SUPPORT [RYZEN CPUS ONLY]

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, AntarcticP said:

Hi Shaneee

I've waited for a long time to update from the good old Bronya kernel, but now tested your t10 kernel.

I'm positively surprised, scores are really good. Video/audio sync is perfect in youtube movies, which was not the case with the Bronya kernel.

And more important: sleep finally works perfectly!

 

Still tricky: shut down. I'm using FixShutdown and Halt Enabler in Clover Acpi options.

Shutdown works after deleting GenericUSBXHCI.kext from S/L/E. Now using USBInjectAll.kext in the Clover/kexts folder, but my USB3 ports are not working.

 

Promising evolution! I hope Apple will post latest kernel source soon, so we can update to 10.13.6.

Keep up the good work

 

The t10 kernel was @AlGrey so it's thanks to him not me :) Also for USB if it's Ryzen you've got google [NEW] NATIVE USB SUPPORT [RYZEN CPUS ONLY]

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Mc Jacej said:

will try this on my amd a10 5800k,,

how about for non ryzen board?

sadly this is only for Ryzen cpu's only 

Share this post


Link to post
Share on other sites

first of all I want to thank all those who contribute to this great forum, it is really fabulous.

I'm new to this Hackintosh, but I've always used mac, so now that I bought a new computer I thought about installing the apple operating system from the beginning and thanks to its guidance I almost achieved it, the bad thing is that I have a small problem, it may be that someone already solved it, but I could not find the solution between the mountain of information that is here, I hope you forgive me if it is something redundant.

The issue is that my installation is great until I have to do the first reboot from my HD where I install the high saw, since it loads a black screen with white letters as if it were charging and then turns off the screen and is completely black and does not advance or let me go anywhere, attached I leave the last image I can take and a video that I record with my cell phone, I hope you can see it

 

https://drive.google.com/file/d/1dIoAmgI0Afh8_p4qec9XfsyteZTvicHw/view?usp=sharing <--image

https://drive.google.com/file/d/1G3l48YHOb7YzL-6vICE1GZdvzWm5-QNn/view?usp=sharing <-- video

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By spakk
      Hey @ll, here you can ask several special questions about Ryzen CPUs or installation
    • By xxGOMESxx
      Uma "ajudinha" aki clã,
      Eu tenho a R9 270 e gostaria de mais informações de como instalar os drivers. Eu tentei arrumar os drivers aki no Yosemite, ja vi várias pessoas que conseguiram instalar a R9 270x e algumas q instalaram com a R9 270. Na primeira vez que eu inicio o hackinsoth (pra instalar) funciona tudo normal com os boot args: /amd1 npci=0x3000 (note que eu uso um processador AMD, mas atualmente não interfere mais na performance do hackintosh, visto que ele não necessita mais de um processador Intel). Depois de usar esses boot args, a instalação ocorre perfeitamente e o primeiro boot também, porém sem os drivers da placa de vídeo, ou seja, animações travando muito. Outro problema que encontro é que, sempre quando reinicio o PC depois de acabar de reparar as permissões, etc. na hora de fazer login ele trava na tela com o mouse rodando (aquela bolinha colorida) e um loop infinito nessa tela sempre acontece. Espero conseguir ajuda. Eu sei que isso também deve ter algo a ver com o FrameBuffer, mas das poucas vezes que eu consegui mudar alguma coisa nas configurações do clover, na hora de reiniciar e fazer login, o loop depois da tela de bloqueio ocorre novamente. Eu sempre usei hackintosh no meu Notebook da Dell, mas agora que tenho uma máquina que eu sei que tem suporte eu fico nervoso por não conseguir instalar tudo certinho, porque sei que o erro, com certeza sou eu quem está cometendo. Mas gostaria de ajuda ^^
       
      Minha placa de vídeo: Gigabyte Radeon R9 270 (OC Version).
      Meu processador: AMD FX4300 (funcionando com o boot arg: /amd1)
      Minha placa mãe: GA-78LMT-USB3 rev5 (tudo funcionando também, boot args: npci=0x3000)
      Memória RAM: 8GB HyperX
       
      OBS: A versão do FrameBuffer que eu preciso não aparece no kext  AMD7000Controller nem no AMD4000XController (já cliquei em "show package content" mas n achei meu FrameBuffer que provavelmente é o Futomaki, mas não tenho certeza.
       
      OBS 2: Já ativei a opção InjectATI no Clover e também ja salvei e substitui as configurações (substitui o arquivo do clover, pelo meu editado com os meus boot args, framebuffer info, etc.
       
      OBS 3: Não se esquecam de me ajudar também, se possível na correção desse bug da tela de login que eu comentei. Provavelmente após corrigir esse problema da placa de vídeo, não acontecerá mais nenhum loop, mas como também não tenho certeza, peço ajuda novamente.
       
      OBRIGADO PESSOAL, BEIJO NA TESTA DE VCS KKKK
       
      P.S.: RXILHA
×