Jump to content
danielyoung

Dell Vostro 5460 All-in-one PC

9 posts in this topic

Recommended Posts

DELL Vostro 5460-R2748TB

Motherboard: Intel Sunrise Point H110

CPU: i7-7700T

Graphics Coprocessor: HD630 & Nvidia Geforce 930MX

Soundcard: Realtek ALC668

Wireless: Intel® Dual Band Wireless-AC 3165

Bluetooth: Intel Wireless Bluetooth®

Others: Webcam2 USB3.0

 

Clover 4075

GPT/UEFI

macOS Sierra 10.12.5 16F73

BIOS setting:

post-1433522-0-35910400-1499775286_thumb.jpgpost-1433522-0-20899000-1499775300_thumb.jpgpost-1433522-0-56558300-1499775304_thumb.jpg

post-1433522-0-93725600-1499775309_thumb.jpgpost-1433522-0-89443900-1499775314_thumb.jpgpost-1433522-0-89263700-1499775319_thumb.jpg

 

clover config.plist

post-1433522-0-36110700-1499775939_thumb.jpgpost-1433522-0-12548200-1499775946_thumb.jpgpost-1433522-0-65376800-1499775951_thumb.jpg
post-1433522-0-41510200-1499775956_thumb.jpgpost-1433522-0-27596600-1499775963_thumb.jpgpost-1433522-0-67278400-1499775983_thumb.jpg

 

Problems:

1.     Shutdown mac, screen is black but it’s still power on; How to fix shutdown problem?

2.     Touch screen(not touchpad) and sound sometimes neither work, sometimes both work well.

3.     Even plug in headphones, speakers are also working and headphones no sound.

4.     How to block the Nvidia graphics card? I think it’s useless because cannot drive two graphics cards.

5.     BIOS usually appears hardware detection screen, but the result is no problem. Why it happens.

6.     Memory shows empty.

post-1433522-0-18952500-1499775524_thumb.jpgpost-1433522-0-66273900-1499775530_thumb.jpgpost-1433522-0-29965100-1499775536_thumb.jpg

 

I think these problems are caused by DSDT and SSDT. Can anyone help? Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Ok I wont be of much help but here are some stuff I know

1) There is a shutdown DSDT fix in Rehabman's fixes, try them also patch for IRQ HPET Mutex (under sys) and other stuff (do not apply two patches of the same category -like shutdown fix 1 and 2-

2) in addition to IRQ fix, CodecCommander and AppleALC may be of help. For touch, if it is USB connected, you can check touch-base drivers (you said it "worked", so I guess it's USB driven). Use clover > kexts folder for kext injection (you will need Lilu -from the same developer- for AppleALC to work).

3) Depends on your audio codec and how it's patched. Some codecs may have variations, so do some tests (that's why I recommend AppleALC as it's patching on-the-fly and you may change the layout-id from clover directly to test out). if none of them work, go to the audio section here and ask for help (or go to applealc thread to ask directly http://www.insanelymac.com/forum/topic/311293-applealc-%E2%80%94-dynamic-applehda-patching/?do=findComment&comment=2221652, you can also go to applehda patcher's thread in the download section, then go to the discussion forum, do NOT post in the download section)

4) I guess it uses Optimus, so you better disable it from the UEFI firmware setup (aka BIOS setup) or using DSDT or SSDT (google that, it may be helpful if you're switching Windows to use that card)

5) ??? is that an issue? 

6) That's purely cosmetics, you can manually add the information in clover configurator OR maybe your computer has 2 empty slots and the ram used is soldered to the motherboard (I did not look for your device or tried to, you do the research)

 

Have Fun :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin

-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer


-Run it, post files generate in ur desktop


Share this post


Link to post
Share on other sites

 

-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in ur desktop

 

Thanks!

Ok I wont be of much help but here are some stuff I know

1) There is a shutdown DSDT fix in Rehabman's fixes, try them also patch for IRQ HPET Mutex (under sys) and other stuff (do not apply two patches of the same category -like shutdown fix 1 and 2-

2) in addition to IRQ fix, CodecCommander and AppleALC may be of help. For touch, if it is USB connected, you can check touch-base drivers (you said it "worked", so I guess it's USB driven). Use clover > kexts folder for kext injection (you will need Lilu -from the same developer- for AppleALC to work).

3) Depends on your audio codec and how it's patched. Some codecs may have variations, so do some tests (that's why I recommend AppleALC as it's patching on-the-fly and you may change the layout-id from clover directly to test out). if none of them work, go to the audio section here and ask for help (or go to applealc thread to ask directly http://www.insanelymac.com/forum/topic/311293-applealc-%E2%80%94-dynamic-applehda-patching/?do=findComment&comment=2221652, you can also go to applehda patcher's thread in the download section, then go to the discussion forum, do NOT post in the download section)

4) I guess it uses Optimus, so you better disable it from the UEFI firmware setup (aka BIOS setup) or using DSDT or SSDT (google that, it may be helpful if you're switching Windows to use that card)

5) ??? is that an issue? 

6) That's purely cosmetics, you can manually add the information in clover configurator OR maybe your computer has 2 empty slots and the ram used is soldered to the motherboard (I did not look for your device or tried to, you do the research)

 

Have Fun :)

Thanks!

Ok I wont be of much help but here are some stuff I know

1) There is a shutdown DSDT fix in Rehabman's fixes, try them also patch for IRQ HPET Mutex (under sys) and other stuff (do not apply two patches of the same category -like shutdown fix 1 and 2-

2) in addition to IRQ fix, CodecCommander and AppleALC may be of help. For touch, if it is USB connected, you can check touch-base drivers (you said it "worked", so I guess it's USB driven). Use clover > kexts folder for kext injection (you will need Lilu -from the same developer- for AppleALC to work).

3) Depends on your audio codec and how it's patched. Some codecs may have variations, so do some tests (that's why I recommend AppleALC as it's patching on-the-fly and you may change the layout-id from clover directly to test out). if none of them work, go to the audio section here and ask for help (or go to applealc thread to ask directly http://www.insanelymac.com/forum/topic/311293-applealc-%E2%80%94-dynamic-applehda-patching/?do=findComment&comment=2221652, you can also go to applehda patcher's thread in the download section, then go to the discussion forum, do NOT post in the download section)

4) I guess it uses Optimus, so you better disable it from the UEFI firmware setup (aka BIOS setup) or using DSDT or SSDT (google that, it may be helpful if you're switching Windows to use that card)

5) ??? is that an issue? 

6) That's purely cosmetics, you can manually add the information in clover configurator OR maybe your computer has 2 empty slots and the ram used is soldered to the motherboard (I did not look for your device or tried to, you do the research)

 

Have Fun :)

BIOS usually appears hardware detection screen, but the result is no problem. Why it happens?

Touch screen(not touchpad)

 

sorry for my poor English :( 

Daniel’s iMac.ioreg.zip

Send me Daniel’s iMac.zip

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

CLOVER.zip

audio, u can test ids with AppleAlc, what ur audio codec?

hwp, imac17 dont use, only mbp use hwp, check it

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

attachicon.gifCLOVER.zip

audio, u can test ids with AppleAlc, what ur audio codec?

hwp, imac17 dont use, only mbp use hwp, check it

shutdown problem still exist; headphones no sound still exist after I test 27/29

I once opened the computer, and stayed in this screen (using the clover files you give), I have to shutdown by force. This just happened once

post-1433522-0-50019000-1500034306_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

the problem kext wait, is a bug i some clover version

 

check ur video config, remove inject hdmi intel, etc, use only basic

Share this post


Link to post
Share on other sites

I want to update to 10.13, so I have to disable discrete graphics card

the problem kext wait, is a bug i some clover version

 

check ur video config, remove inject hdmi intel, etc, use only basic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×