Jump to content
jnolla

Vega Frontier Edition on High Sierra

726 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
On 8/28/2018 at 3:00 AM, okrasit said:

@cmk☆ did you try without the integrated Radeon Pro 560 ?

@okrasit Thanks yes! While I didn't attempt to disable the internal discrete graphics at the system level, the benchmarks are all done with only the Vega FE selected, and my Davinci GPU settings are set to utilize only the Vega FE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys!! I have some changes in my VegaTab_64.kext and restore original AMD10000Controller.kext, using Mojave Beta (18A377a), and im not sure if is important to notice, but fan speed was stabilized and looks like score is good. Someone could said if change anything? Im just change some values in PP_FuzzyFanControl set 0 to 1 and another values that @okrasit recomended above. Im using this treads, and im hope so help you. Just tested in Mojave. 

"Fan Speed(%)"=15

"Fan Speed(RPM)"=775

"Temperature(C)"=39

 

Captura de Tela 2018-08-30 às 14.32.14.png

 

 

Captura de Tela 2018-08-30 às 12.46.08.png

 

 

Captura de Tela 2018-08-30 às 14.47.05.png

 

VEGATAB 64 MAX EDITION - PERFECT.zip

MOJAVE AMD10000KEXT 10.14 B7.zip

RepairPermissions.zip

Lilu+Whatevergreen kexts.zip 

Lilu 1.2.6 - WhateverGreen 1.2.1 version.zip New update versions!!!

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Xplisite, im not sure for what this option useful purpose, but im take a shot (I guess...)!!

Its works for you? Im just edit my VegaTab_64.kext because to me like is copy from AMD10000.kext...

Im using PlistEdit.pro too, to appears on table...its more easy to compile...

Yes my first name is Christian!!! Thank You!!! 

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

@max.1974 Looking forward to test your VegaTab Kext when Mojave is out next month. Maybe it does something. Tried it on High Sierra, doesn't change performance for my card there, just gives me funny colors and a pixel-art dock hehe. Yes I know it is for Mojave, was worth a shot though :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@CMMChris my friend, its funny here the same colors too im HS!!! Im use just in Mojave, because im using another VegaTab64 for HS...just try too...if you wanted :thumbsup_anim:

 

Using in separate folder, like 10.3 and 10.4 !!!! 

 

:drool:VegaTab_64.kext.zip

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all!!! had a new versions of Lilu and WhateverGreen kexts, that's very fine with RX Vega. Another detail is that im change my SMBIOS. Now im using iMac 18,3. Before im using 17,1. and using my edited VegaTab_64.kext, nice and quite fans. Don't forget that's important too enable IGFX graphic in MotherBoard Bios, but not connected anything, just Vega.

 

Good weekend for all!!!!

 

6501129_CapturadeTela2018-09-01s11_03_21.png.418a25cfe3b5d071935f9e739c7441d9.png1320858448_CapturadeTela2018-09-01s11_03_40.png.c3f9d3247be8261d479b825877dbf50a.png

Captura de Tela 2018-09-01 às 10.51.30.png

Captura de Tela 2018-08-31 às 02.21.51.png

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im make update my MB Bios GA Z170-XP-SLi and a update BIOS to my Card too...(with last Atiflash in Windows 10).

Maybe you need verify if your clover folder if is that ok, and update your Clover bootloader too... im using r4658.

Another thinks very important to me is see correctly BIOS configurations, like disable CMS and VT-d. Parallels Port im disable too. 

Sometimes a simple thinks make differences... im not expert user, but with im can help im will ... good luck my friend. 

 

My card is that: 

 

IMG_0313.JPG.a20b63ee1af89f6462ba02d8fc9c6a60.JPGIMG_0315.JPG.ba5f736f5f87eacd638d6fb82f81d4c4.JPG1253372270_CapturadeTela2018-09-02s12_14_46.png.8236d4569ebd22c5007603727a0d26c2.png

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, max.1974 said:

@Pavo your card BIOS not have fan issue? Because im read on Macrumors forum that Card not have this problem, it is true on Hack? 

I am not having any fan issues, at the beginning of the beta I was, it would get stuck at 2400rpms and stay there, now it goes up and down based off temps. and idle around 700rpms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@max.1974 Yup, same card as mine. I am running a golden build. Everything works and is recognized correctly. My only issue is the graphics card which I can not run at its full clock speed or it will crash. What BIOS have you flashed on it? From a different card or the latest BIOS provided by Gigabyte? Because I have already updated mine to the latest from Gigabyte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@CMMChris im flash bios F2 from Gigabyte support, and im using just Vega Tab and nothing more...sorry for your trouble...Who knows if is better when final Mojave is come...:|

 

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-RXVEGA64GAMING-OC-8GD#support-dl-bios 

 

 

Captura de Tela 2018-09-03 às 11.43.50.png

gpu foto.gif

 

EDIT: And just for information, my Clover settings is that:

 

1566467007_CapturadeTela2018-09-03s16_34_39.png.29a5010b17e11b4f45a62fb62f9fdb71.png1826285307_CapturadeTela2018-09-03s16_34_00.png.fd28310a4fd549431357b2a2ad22bca3.png1883554227_CapturadeTela2018-09-03s16_32_57.png.95bf148e2358fe7f01fb0a02801c9079.png

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

@CMMChris im read in others forums that is important check this RadeonDelnit.

 

I've been edit kexts and others configurations on Clover. If you want, you can test this, because really better performance the card. 

Im wish that thinks help you and others guys!!

Remember that im not expert users, so if someone have a better idea, please, tell us...

Im will test in High Sierra, but im not install HS yet...

The numbers above its higher, but not was constantly, a feel tests all long to use system came down, but now I have same results anytime. So im think is better have this stabilities ...

Im notice too, that when we open a Safari on YouTube, and play any video, and run GeekBench 4, the scores up!!!! :surprised:

So im think that is because AMD RX Vega 64 just had your better performance just when is used, im not sure...but seems to me...:blink:

Good Luck my friends!!! :D

 

Im make this:

 

New VegaTab_64.kext 

VegaTab_64.kext-edited 04.09.2018.zip

 

166750212_CapturadeTela2018-09-04s10_02_33.png.2f80c69c9ec32f1397ed3a71842578de.png1771712366_CapturadeTela2018-09-04s09_58_35.png.6dd2b1985522b6d21effe77e63ad464f.png661487310_CapturadeTela2018-09-04s09_57_54.png.b605a09a0431f052e67adb8b67c1800a.png818642877_CapturadeTela2018-09-04s09_57_42.png.be8bd8b2fc2e8f327ff7275bbc144e14.png1880886425_CapturadeTela2018-09-04s09_57_19.png.ada23b6f8d58fd9d8a23ba292f092eaa.png1170316366_CapturadeTela2018-09-04s09_56_53.png.1bbcaac7c5b2c8e27fd6b04cf1ff30d8.png1304616195_CapturadeTela2018-09-04s09_54_59.thumb.png.6807a7fa89395900961a612c3894be03.png417776882_CapturadeTela2018-09-04s09_48_49.png.1d0fbe4ee40939098bd4fd018c128c15.png

886807330_CapturadeTela2018-09-04s04_15_28.png.8529bd27cd501e882746c85057f00fbe.png

 

WHIT SAFARI RUNS VIDEO ON YOUTUBE 

 

645866245_CapturadeTela2018-09-04s11_16_28.thumb.png.5c56586be112ea01add1e646d33441b6.png

 

:thumbsup_anim::guitar:

Captura de Tela 2018-09-04 às 11.20.08.png

Edited by max.1974

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since two updates ago I've lost my 5K display ability. Vega FE (air). Changing framebuffer type helped once, but I have no idea which one to pick to make the card work as expected with the screen (Dell UP2715K).

Got any idea? (SMBIOS is iMacPro1,1).

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, orcaxd said:

I've lost my 5K display ability.

 

Sorry my friend, im not so advanced user to answer about it for you...hope someone could help!!! :blush: :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×