Jump to content

440 posts in this topic

Recommended Posts

My macBook 6.1 also suffers from freeze in safari at times so its probably a safari/High Sierra issue.

 

Sadly it is not just Safari, I switched to Chrome and it does the same randomly. It seems to be when memory use is high - like browsing large photo's, etc. I have 16GB of ram, so I am not running low on memory.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

My macBook 6.1 also suffers from freeze in safari at times so its probably a safari/High Sierra issue.

Not sure, using a hack mac with MBP6,2 SMBios get no High Memory issue here.  :) Fyi, It' s just 2 x 2GB DDR3 SDRAM @1600MHz running 10.13 Beta 3 (17A306f) hmmb..

 

IVF35ax.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could someone please post a full guide on how to successfully install 10.13?

 

Also another question, how can I make it work on Intel Graphics 4000 HD?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could someone please post a full guide on how to successfully install 10.13?

 

Also another question, how can I make it work on Intel Graphics 4000 HD?

You need to provide a LOT more information before anyone can help you. The installation procedure varies greatly depending on your computer/laptop and what hardware you have. Also, if you have access to a Macintosh or if you have to do it on a Windows machine. All make a difference on how you go about it. If you list your hardware (complete list) in your signature it will help. Also, We would need to know if you have access to a copy of MacOS to install or will you need access.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to provide a LOT more information before anyone can help you. The installation procedure varies greatly depending on your computer/laptop and what hardware you have. Also, if you have access to a Macintosh or if you have to do it on a Windows machine. All make a difference on how you go about it. If you list your hardware (complete list) in your signature it will help. Also, We would need to know if you have access to a copy of MacOS to install or will you need access.

 

I've now put some details in my signature, I've got a desktop computer and I'm currently using Mac OS Sierra 10.12 on it and I also have access to High Sierra DP3 and PB2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed HS for the first time with Beta 2. Used the regular Apple installer (to a different drive), rebooted into the installer just fine (nv_disable=1), but after the installation completed and I rebooted, HS partition is no longer visible in Clover. I rebooted into Sierra, and checked: there's a boot.efi present in S/L/CoreServices...

 

Also, installer doesn't have any files anymore. New installer is like 20Mb... Files also don't seem to be in /L/Updates as some have pointed out... :X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed HS for the first time with Beta 2. Used the regular Apple installer (to a different drive), rebooted into the installer just fine (nv_disable=1), but after the installation completed and I rebooted, HS partition is no longer visible in Clover. I rebooted into Sierra, and checked: there's a boot.efi present in S/L/CoreServices...

 

Also, installer doesn't have any files anymore. New installer is like 20Mb... Files also don't seem to be in /L/Updates as some have pointed out... :X

After installing to new drive did you install clover to the new drive or just use the old drive clover bootloader?

 

Did you use APFS mode for install?.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After installing to new drive did you install clover to the new drive or just use the old drive clover bootloader?

 

Did you use APFS mode for install?.

 

I have Clover running from a USB drive, separate from either drive.

 

I did use APFS (the drive does show up on my 10.12.4 install).

 

EDIT: Come to think of it, I probably need an APFS driver for Clover... :rolleyes: <- this was it!

 

PS: That was the easiest installation of a new major version (especially including a FS change) ever! :o Ran the regular installer from 10.12.x (to a new drive), kept the exact same Clover settings + added the apfs.efi driver, and we're in! :o Now I need to get my NVMe drive working here (Corsair MP500 on a PCIe adapter)... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed 10.13 Developer Beta 3 but when I select my High Sierra partition in Clover, in verbose mode, it keeps displaying me this message “did not find a usable MAC address for entity id” and I'm unable to log into the system. How can I fix this, please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone tried night shift on high sierra i am having trouble with smbios 8,2?

 

Sent from my XT1562 using Tapatalk

 

Yes - appears to be working for me. What issue are you having?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes - appears to be working for me. What issue are you having?

How u fix it ?

I cant enable the night shift i tried lilu+nightshift but not works

 

 

Sent from my XT1562 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

How u fix it ?

I cant enable the night shift i tried lilu+nightshift but not works

 

 

Sent from my XT1562 using Tapatalk

 

I have read that it may be Symbios dependent, you need a model type that has it (current).    

Share this post


Link to post
Share on other sites

How u fix it ?

I cant enable the night shift i tried lilu+nightshift but not works

 

 

Sent from my XT1562 using Tapatalk

Just a wild guess, do you have wi-fi and are you trying to use sunset to sunrise? I am pretty sure that requires location, and MacOS relies on WiFi for location. I set mine to a custom schedule and it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, darn. I could use a bit of help here. I am feeling really stupid right now.

I have too hackintoshes. Until two days ago they were identical builds, one for me and one for my wife. Haswell i5's, nVidia 760's etc (see my sig). A few days ago mine started dying - rebooting itself randomly and I decided that was a good excuse to rebuild it.

So, now, mine is a Skylake i5-6500, 16gb 3200 DDR4,nVidia 1050 Ti 4GB and a Gigabyte Z170X-UD3. Not a great build but all the parts are on the other sites compatible list.

My problem is it won't boot.using Clover 4097 and the same config that worked perfectly with the Haswell I get to the Clover boot menu. Windows and Linux boot fine and run with no problems. MAcOS 10.13 is no joy, it displays the Logo and the progress bar doesn't move. 

I only have 10.13 builds right now, and I was going to sacrifice one of them to trying a 10.12.4 build. But before I did, I wanted to see if there something simple I need to do to get MacOS 10.13 to boot on my Skylake system - like changing the CPU ID, or Graphics card ID or adding a kext or something??? Any help out there? 

Thank you in advance! 

Frank

(PS: I have followed one of the YoutTube videos for making a USB for 10.12.4 and similar to my build, and it will boot the installer. But that Clover setup will not boot the 10.13 installation I have. )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, darn. I could use a bit of help here. I am feeling really stupid right now.

I have too hackintoshes. Until two days ago they were identical builds, one for me and one for my wife. Haswell i5's, nVidia 760's etc (see my sig). A few days ago mine started dying - rebooting itself randomly and I decided that was a good excuse to rebuild it.

So, now, mine is a Skylake i5-6500, 16gb 3200 DDR4,nVidia 1050 Ti 4GB and a Gigabyte Z170X-UD3. Not a great build but all the parts are on the other sites compatible list.

My problem is it won't boot.using Clover 4097 and the same config that worked perfectly with the Haswell I get to the Clover boot menu. Windows and Linux boot fine and run with no problems. MAcOS 10.13 is no joy, it displays the Logo and the progress bar doesn't move. 

I only have 10.13 builds right now, and I was going to sacrifice one of them to trying a 10.12.4 build. But before I did, I wanted to see if there something simple I need to do to get MacOS 10.13 to boot on my Skylake system - like changing the CPU ID, or Graphics card ID or adding a kext or something??? Any help out there? 

Thank you in advance! 

Frank

(PS: I have followed one of the YoutTube videos for making a USB for 10.12.4 and similar to my build, and it will boot the installer. But that Clover setup will not boot the 10.13 installation I have. )

Use clover graphics settings inject Intel=true, fake Id 0x00000, ig 0x19120000 and Nv_disable=1, then load web drivers if a new build. Haswell graphics settings won't work if you didn't change them it won't boot it will drop pretty quickly to restart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use clover graphics settings inject Intel=true, fake Id 0x00000, ig 0x19120000 and Nv_disable=1, then load web drivers if a new build. Haswell graphics settings won't work if you didn't change them it won't boot it will drop pretty quickly to restart.

 

Thank you VERY MUCH!

 

So, I don't need to put in a device ID for the nVidia 1050?, and would I be better off letting clover make a new clean config.plist and setting it up as you suggest?

 

Thanks again I am making the changes now!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it may be easier to remove the 1050 and get booted, make adjustments, then add card again and reload or reconfigure web drivers for Skylake build. I don't have Nvidia web drivers but the same mobo and CPU.

 

Also, for CPU no need for fake ID, if you have one for Haswell remove it. And also, I only need to use AppleRT for power management no kernel or auausIntelpowrrmanagement for CPU power management settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it may be easier to remove the 1050 and get booted, make adjustments, then add card again and reload or reconfigure web drivers for Skylake build. I don't have Nvidia web drivers but the same mobo and CPU.

 

Also, for CPU no need for fake ID, if you have one for Haswell remove it. And also, I only need to use AppleRT for power management no kernel or auausIntelpowrrmanagement for CPU power management settings.

As Gomer Pyle would say, "Thank'ye Thank'ye, Thank'ye". I can now boot into my MacOS 10.13 with my new build. You sir are a gentleman and a scholar!

Now to see if I can do anything about the 1050 flickering like crazy, or if I have to either wait for the web drivers to be released, or put my 760 back in...

 

Thank you,

Frank

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, mostly seem to be up and running now. I get this on About this Mac:

Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti 7 MB

​Obviously a little more than 7MB is on my 1050 Ti. Any suggestions on how to get the OS to use the 1050 and recognize it? (It is running but VERY slow and flickers) I don't need "acceleration", but it would be nice to be able to make use of the 4GB of video ram...

 

Thanks

Frank
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use a Gigabyte RX 460 4gb $130 US and in High Sierra I have full audio now through HDMI and Displayports, no drivers needed no fixes it works great. Every update since Sierra public Beta 2 (sept. 2016) has worked for this card it's a keeper.

 

For Nvidia it's all about waiting for the Web Drivers for Maxwell and Pascal cards. Hopefully they don't wait for the public release to launch them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RogerDodger93
      Salve a tutti ragazzi,
      Mi sono appena iscritto e innanzi tutto vorrei esprimere la mia gratitudine per l'aiuto offerto. Il mio problema come da titolo riguarda il mio Pavilion Power 15 più precisamente il modello cb015nl. Ho notato che c'era un altro topic su un modello simile ma immagino che anche se i modelli sono simili non è detto che siano compatibili quindi ne ho creato uno per il mio modello. Per arrivare al dunque, sono riuscito ad installare con successo Mojave 10.14 ma ho riscontrato diversi problemi una volta avviato l'OS. Quello che non riesco a far funzionare è l'indicatore della batteria, il power managment (Stop non funziona e la luminosità), la porta ethernet e credo che la scheda wifi sia incompatibile, le gesture del trackpad, e l'audio che con una scheda audio esterna funziona a meraviglia e l'ultimo grosso problema è che non riesco a far partire clover senza la usb di installazione, ho installato clover bootoader sull'hd dove ho mojave ma niente senza la usb mi parte il bootloader di hp/windows. Premetto che sono partito con una copia di mojave scaricata dall'appstore. Vi allego il report di HackInfo sperando che possa essere d'aiuto per il troubleshooting
      HackInfo_Report.zip
    • By spec3
      ciao, 
       
      ho un problema con un monitor Dell p2715q 4k, funziona bene a prima vista, ma quando lavoro su programmi piu' pesanti, ho qualche problemino , del tipo che su certe azioni risulta rallentato a livello grafico. Invece se ridimensionato il monitor alla risoluzione nativa (3840x2160), sembra che questo problema sparisca. In pratica ho problemi solo nelle dimensioni intermedie. sapete se si puo' fare qualcosa? Il problema credo sia dovuto al monitor e non alla scheda video, perche' su un monitor full hd non ho problemi di rallentamento. 
       
      Per ora sto usando solo Lilu e wahtervergreen , senza questi il monitor nemmeno si accende.
       
      Se avete idee sono bene accette, 
       
      Grazie!
       
    • By ITzTravelInTime
      Hi guys, this thread is to show you a new and open source app, created by me, that I called TINU:
       
      The name means: TINU Is Not #####, the U refers to a popular software that is used to create macOS hackintosh installers (that for good reasons is banned on this forum), but the aim of the name is to explain that this app is a totally different thing from that software and works in a totally different way.
       
      This app basically is a graphical interface for the createinstallmedia executable that is inside the macOS and Mac OS X installer apps, it is capable to create a bootable installer completely vanilla like what you do using the command line method, and also this method is recommended by apple itself. In addition to this, this app provvides to you simplicity and flexybility, and lets you to avoid most of the steps needed with every other app.
       
      TINU allows you to create easily a bootable macOS installer without messing around with command line stuff and without using disk utility, all you need to do is use the app and then install clover on the usb drive once TINU has finished or leave it as is if you want to use it on a real Mac.
       
      Features:
      - Simple-to-use UI that allows you to easily start the bootable macOS installer creation process.
      - It can work with every macOS installer app that has the createinstallmedia executable inside its resources folder (including also beta and newly released installers).
      - You can use any erasable volume that is at least 7 GB of size (if the volume's drive is not in GUID format, TINU will re-format it accordingly).
      - Can work with the Mac OS recovery system, so you can create a bootable macOS installer from the macOS installer itself or from the macOS recovery partition, and you can use TINU to install macOS, too.
      - 100% clean: The bootable macOS installers created with this tool are vanilla, just as if you created them using the command line "createinstallmedia" method in Terminal.
      - Open Source: You can verify what this program does on your computer and you can create your own version by downloading and playing with the source code.
      - Does not require any special preparations. Just open the program, make sure you have a USB drive plugged in and have a macOS installer app on your disk.
      - No need to use Disk Utility. TINU can format your drive or partition for you.
      - Integrated EFI partition mounter tool.
      - Uses recent, modern, APIs and SDKs and the Swift 3 language.
      - Transparent graphics style available (type alt-S or choose from the menu bar: View -> Use transparent style).
      - Works using the latest versions of macOS and will also support newer Mac installers out of the box without requiring an update.
      - Offers advanced features to customize your bootable macOS installer.
       
      Features that are planned for future versions:
      - Install and configure [Clover](https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/).
      - Install kexts into Clover's kexts folder.
      - Clover drivers customization
      - Use custom DSDT in Clover
      - Integrated pre-made Clover config templates database from a remote and open repository.
      - Support for other languages, at least Italian.
       
      # Requirements:
      - A computer that runs Mac OS X Yosemite or a more recent version (Mac OS X El Capitan is required to use TINU in a macOS recovery or installer).
      - A drive or a free partition (on a drive which already supports GUID) of least 7 GB that you want to turn into a macOS/Mac OS X installer.
      - A copy of a macOS/Mac OS X installer app (Maveriks or newer versions are supported) in the /Applications folder or in the root of any storage drive on your machine (excepted the drive or volume you want to turn into your macOS install media).
       
      Download:
      https://github.com/ITzTravelInTime/TINU/releases

      Frequently asked questions:
      https://github.com/ITzTravelInTime/TINU/wiki/FAQs
       
      Useful links:
      Thread (english) on insanelymac.com:
      - http://www.insanelymac.com/forum/topic/326959-tinu-the-macos-installer-creator-app-mac-app/
      Thread (italian) on insanelymac.com:
      - https://www.insanelymac.com/forum/topic/333261-tinu-app-per-creare-chiavette-di-installazione-di-macos-thread-in-italiano/
      Thread (english-german) on hackintosh-forum.de:
      - https://www.hackintosh-forum.de/index.php/Thread/33630-TINU/
      Post on Reddit:
      - https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/a1h61d/tinu_vanilla_bootable_macos_installer_creation/
      Facebook hackintosh help and beta testing (Italian only):
      - https://www.facebook.com/groups/Italia.hackintosh/?fref=ts
      Contact me (project creator):
      - Insanelymac.com profile: http://www.insanelymac.com/forum/user/1390153-itztravelintime/
      - email: piecaruso97@gmail.com
       
      Note that:
      - This software is under GNU GPL v3 license so any new branch/mod/third party release must be open source and under the same license
      - I (project creator) assume no responsibility for any use of this app and this source code, and also for any kind of hardware and software damage to any computer and any device or peripheral that may come from this app or source code during it's use and outside it's usage
      - I (project creator) do not guarantee support to you, this is only an open source project, not a product released by a company!
      - This project is born only for educational and demonstrative purposes, it's not intended to be used for commercial purposes and it will never be, don't use source code from this project to create apps or software for that aim.
      - This is a no-profit project, born only to let people to create macOS install medias in a more simple way and also to learn how to create this kind of apps.
       
      Credits:
      - Apple for macos and installer apps and scripts
      - People that helped me a lot:
      Francesco Perchiazzi, Nicola Tomarelli, Roberto Sciortino, Raffaele Sonnessa, Ermanno Nicoletti, Tommaso Dimatore, Michele Vitiello Bonaventura, Massimiliano Faralli, Davide Dessì, Giorgio Dall'Aglio, Peter Paul Chato.   
      - Special thanks to Italian Hackintosh group!! for help (https://www.facebook.com/groups/Italia.hackintosh/?fref=ts)
      - Thomas Tempelmann for help with the UI
      - Pietro Caruso (ITzTravelInTime) for creating, maintaing and developing this project
       
       
         
    • By fusion71au
      Clover r4799 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4799 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4799-X64 by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
×