Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE Sept 25, 2020)

2,165 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

So what is new in 387.10.10.10.35.106? Seems to be quite a version jump, is there any info available, or a changelog?  Also how is the performance with this driver?

 

I also wonder if Apple optimized anything graphics related in 10.13.5? Cannot find any information here either...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Funky frank said:

So what is new in 387.10.10.10.35.106? Seems to be quite a version jump, is there any info available, or a changelog?  Also how is the performance with this driver?

 

I also wonder if Apple optimized anything graphics related in 10.13.5? Cannot find any information here either...

Performance is the same in my rig.

I reverted to previous one for other problems

 

Edited by fabiosun

Share this post


Link to post
Share on other sites

New Driver (387.10.10.10.35.106 (build 17F77) on updated MacOS 10.13.5 on a native MacPro 5.1. Still no hardware (CUDA, Metal....) acceleration in Adobe Premiere or Mediaencoder.

Installation like always: smooth. But also as ever, i need to use an old native Nvidia grafic adapter to boot up. Thats because there is a requester from Apple after the sstem update installation who did not respond to keyboard commands, only mouse. Not easy to hit the right spot it on three big and blank screens. ;-)

 

I don't understand why apple didn't include a small compatibility mode version of a pascal driver. Regardless of the partnership with AMD or something else. Just a starter paket to 'see' something. Anyway, system is up and running

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎6‎/‎2‎/‎2018 at 9:37 PM, Norb said:

New Driver (387.10.10.10.35.106 (build 17F77) on updated MacOS 10.13.5 on a native MacPro 5.1. Still no hardware (CUDA, Metal....) acceleration in Adobe Premiere or Mediaencoder.

Installation like always: smooth. But also as ever, i need to use an old native Nvidia grafic adapter to boot up. Thats because there is a requester from Apple after the sstem update installation who did not respond to keyboard commands, only mouse. Not easy to hit the right spot it on three big and blank screens. ;-)

 

I don't understand why apple didn't include a small compatibility mode version of a pascal driver. Regardless of the partnership with AMD or something else. Just a starter paket to 'see' something. Anyway, system is up and running

10.13.4 was working fine with CUDA?

I just update CUDA for Webdrivers 07 and I have CUDA for Premiere and Media encoder

Maybe need to wait for CUDA update...I will test 10.13.5 when I get home and share the results.

 

Edited by ergot

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ergot said:

10.13.4 was working fine with CUDA?

I just update CUDA for Webdrivers 07 and I have CUDA for Premiere and Media encoder

Maybe need to wait for CUDA update...I will test 10.13.5 when I get home and share the results.

 

 

Ergot can you benchmark pre and post?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.
I have been trying to enable cuda in Premiere Pro, I have OS 17F77 and install the latest version of the drivers but I can not get it to work, any idea what can it be?

 

Captura de pantalla 2018-06-06 a la(s) 12.56.54 a. m..png

Captura de pantalla 2018-06-06 a la(s) 12.57.08 a. m..png

Share this post


Link to post
Share on other sites

10.13.5 1080Ti * 2 + 1080, Web driver 378.10.10.10.25.106 works (OpenGL, metal, CUDA)

378 drivers work with a little noticeable lag. I removed NVFixUp and Lilu after several KPs when using Premiere, so far no more KP and I will stay on this version for now.

387.10 is completely unusable on my system. All OpenGL applications won't work. Chrome and Firefox are broken, also with random KPs.

 

Hope NV can come up with a USABLE driver for multiple GPU systems.

 

EDIT: Several days of heavy use, no KPs or other errors happened.

Guess 10.13.5 + x299 Build + Multiple GPUs + No Lilu & NVFix kexts + 378 drivers is a relatively stable solution right now.

Edited by N01r
Follow up

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well,... No luck for me with the 387.10.10.10.35.106 version. Running an iMac (27-inch, Late 2012), NVIDIA GeForce GTX 680MX 2048 MB. Whenever I use the NVIDIA Driver Manager to use the "NVIDIA Web Driver" as opposed to the "Default macOS Graphics Driver", the system starts to boot up, then somewhat close to when the progress bar is at 50% the screen gets all jumbled up and the iMac freezes. Then the only way I can boot again is by reverting to the default driver using the command+option+p+r key combination during the boot process (hold them down before the screen first lights up, and only release them after the second beep). Thoughts? Suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'v had a strange glitch with a latest web driver (for 17F77). My system is gigabyte mb z97x-ud7-th, 32 gb of corsair ram, 4790K cpu and geforce 980 with 2 x dell P2715Q over dp. Sleep isn't working for me, because of memory corruption on wakes. So I have system sleep disabled in settings and 10 min display sleep timeout.
After installation of the web driver update, when my display(s) was going to wake from sleep, system hangs. Display(s) switches on, show black screen for a moment, then off. System seems like working - blinks with hdd led at least. But had no more response for keyboard, trackpad, power button and remote connection impossible.
I tried tons of everything, replug the monitors, update clover, installed NVFixUp, re-install Mac OS  from scratch - no dice. Once I installed in custom EDID in clover, system behavior become even more weird - it waked once with no problems, then on second wake I get all the same :) Rollback web driver to previous version solved this issue completely. Hope this helps somebody to save a couple of hours of time :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys, anybody got an email from the Webdriver developers? got an issue with a dual 1050 ti setup.

Logic is crashing the window server, if i only install 1 graphic board all is running quite well.

 

using the beloved patched ...25.106 Webdriver, system is working flawlessly 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, shatterhenner said:

hi guys, anybody got an email from the Webdriver developers? got an issue with a dual 1050 ti setup.

 Logic is crashing the window server, if i only install 1 graphic board all is running quite well.

  

using the beloved patched ...25.106 Webdriver, system is working flawlessly 

 

It definitely seems to be a problem with dual nvidia cards. There was a previous post on using 25.106 for 2xGTX1080Ti, and I'm using 25.106 for 1xGTX980 and 1xGTX1080Ti. 35.106 no luck at all with dual (multiple) nvidia cards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi .. I lived well with 10.12.3 ... after an update I had to reinstall everything ... 10.13.5

When I try to activate the web drivers after booting everything stops ... black screen and colored lines .... I tried to add fakesmc lilu ... deactivate sip but nothing

B4E07962-9F21-4D24-9B02-FB6629548CBB.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, debbe85 said:

Hi .. I lived well with 10.12.3 ... after an update I had to reinstall everything ... 10.13.5

When I try to activate the web drivers after booting everything stops ... black screen and colored lines .... I tried to add fakesmc lilu ... deactivate sip but nothing

 

 


B4E07962-9F21-4D24-9B02-FB6629548CBB.jpeg
 

 

1. Boot with nv_disable=1

2. Reinstall WebDriver with new one here

3. Terminal: sudo nvram nvda_drv=1

4. Reboot mach.

 

Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Badruzeus said:

1. Boot with nv_disable=1

2. Reinstall WebDriver with new one here

3. Terminal: sudo nvram nvda_drv=1

4. Reboot mach.

 

Good luck.

 

Thanks for the answer .. Now I have the latest version ... I found that if I connect the monitor with the hdmi cable it works ... THE Problem is the display port !! I can not find anything about it ... I tried to set 1.1 but nothing

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, UltraLaser said:

For me the best driver are the 378.10.10.10.25.104

the only that work in HS and without black screen...

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MICKHAEL said:

the only that work in HS and without black screen...

I use iMacPro SMBIOS + Latest Lilu and NvidiaGraphicsFixup kexts and never faced blackscreen issue from 10.13.5 onwards. Also with latest nvidia drivers for the specific release.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, d5aqoep said:

I use iMacPro SMBIOS + Latest Lilu and NvidiaGraphicsFixup kexts and never faced blackscreen issue from 10.13.5 onwards. Also with latest nvidia drivers for the specific release.

i see, I just configured too good MacProSMBIOS and I think I must try... how about to add just iMac Pro to SMBIOS and leave anything from Mac Pro? like serials board number...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did anyone with multiple GPUs try the recent driver? Don't have time to mess with the drivers on my work rig for now.

Idk if any sort of official support of NV GPUs will come in 2019 along with next gen Mac Pro cause if Apple does not bring it back it will be a massive disappoint for many users.

But with Mojave happening and the obvious lacking of official drivers... sigh.

Maybe we will have to wait till WWDC 2019.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw: Even after the current update of AfterEffects, MediaEncoder and Premiere inclusive the ...40.105 driver update still no CUDA Rendering on my MacPro with Nvidia 1050 TI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I need your help

I have a MacBook Pro 2017, Sonet Breakaway Box with MSI 1070 Ti

 

1- csrutil disable (ı checked csrutil status)

2- bash <(curl -s https://raw.githubusercontent.com/learex/macOS-eGPU/master/macOS-eGPU.sh) --install --nvidiaDriver 387.10.10.10.40.105

 

This script is not designed to work with your current version of macOS.

Continuation might result in failure and/or system crash. (seriously!)

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1..0

You use the old wrangler patch. Please follow instructions on GitHub.

Interrupt...

   cleaning system                                                                        [done]

The script has failed.

Nothing has been changed.

 

I keep receiving the error above. Is there a way to fix it?

Thank you,

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By fantomas
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f19 --> build 16G2136 (thanks to BreBo) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f18 --> build 16G2028 (thanks to Riley Freeman)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f16 --> build 16G2016 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f15 --> build 16G1918 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f14 --> build 16G1917 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas
      hi people  
       
      you can use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for El Capitan
       
      10.11.6
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f16 --> build 15G22010 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f15 --> build 15G21013 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f14 --> build 15G20015 (thanks to DMCrimson)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f13 --> build 15G20015 (thanks to Louvier)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f12 --> build 15G19009 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f11 --> build 15G18013 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f10 --> build 15G17023 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f09 --> build 15G1611 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f08 --> build 15G1510 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f07 --> build 15G1421 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f06 --> build 15G1217 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f05 --> build 15G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f04 --> build 15G1108 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f03 --> build 15G1004 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f02 --> build 15G31 (thanks to Moviemakergr)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f01 --> build 15G31 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_3]Nvidia Web Driver - 346.03.15b01 --> build 15G24b (thanks to DMCrimson)
       
      10.11.5
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f02 --> build 15F34 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f01 --> build 15F34 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_2] Nvidia Web Driver - 346.03.10b01 --> build 15F31a (see this post)
       
      10.11.4
      Nvidia Web Driver - 346.03.06f01 --> build 15E65 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.06b01 --> build 15E (see this post)
       
      10.11.3
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f02 --> second release for build 15D21 (thanks to Fljagd)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f01  --> build 15D21 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05b02 --> build 15D (see this post)
       
      10.11.2
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f02 --> second public release (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f01 --> build 15C50 (see this post)  
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b02 --> build 15C48a (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b01 --> build 15C47a (see this post)
       
      10.11.1
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f02 --> second public release (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f01 --> build 15B42 (thanks to jperkins909)
       
      10.11.0
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 --> build 15A284 (thanks to MTWomg)
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f01 --> build 15A284 (see this post)
       
      DP
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b07 --> GM/DB/PB6/DB7/PB5 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b06 --> build 15A (thanks to MTWomg) 
    • By ivanmacx85
      NVIDIA ha rilasciato i driver grafici per macOS High Sierra 10.13

      Questi driver sono attualmente l’unico metodo per ottenere l’accelerazione grafica delle schede:

      -Pascal   GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Xp
      -Maxwell GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, TITAN X


       
      Per disinstallare i vecchi WebDriver attenersi alla seguente procedura: 

      1.) Aprire l'NVIDIA Driver Manager nella voce della barra dei menu.

      2.) Fare clic sull'icona del lucchetto e immettere la password dell'amministratore.

      3.) Fare clic sul pulsante disinstallazione.

      4.) Fare clic su disinstalla e continuare con la disinstallazione. Riavviare il sistema come indicato

      5.) Installare la versione originale del kext AppleGraphicsControl.kext (solo se lo avevate modificato in precedenza) in / S / L / E / tramite Kext Utility

      Ignorate questi passaggi se venite da un'installazione pulita di High Sierra


      Per installare il nuovo pacchetto WebDriver NVIDIA 10.13 distribuito ufficialmente, procedere come segue:

      1.) Scaricare e installare il pacchetto NVIDIA WebDriver HighSierra 10.13.pkg Durante l'installazione comparirà un messaggio di errore, ignoratelo e continuare l'installazione finché non vi verrà richiesto di riavviare il sistema.

      2.) Solo per chi ha smbios iMac 15,1 - iMac 17,1 - MacPro 6.1 Prima di riavviare mettere nella cartella kext other NVWebDriverLibValFix.kext.zip, NvidiaGraphicsFixup.kext.zip e Lilu.kext per evitare il problema dello schermo nero dopo l'avvio del sistema
       
      3.) In alcuni casi è necessario impostare nel file .config il SIP (CsrActiveConfig) su 0x3

      4.) Ora riavviate il sistema. Al momento dell'avvio del sistema, avrete il WebDriver Nvidia completamente funzionante con supporto OpenGL e Metal 2


    • By spec3
      ciao, 
       
      Ho appena acquistato una GTX 980, ho due partizioni , una con Sierra . e una con Yosemite, su Sierra ho installato i Web driver , messo webdriver al config.plist e tutto funziona a dovere. In Yosemite ho fatto la stessa cosa, al riavvio  non sono  piu  riuscito ad entrare nel sistema operativo, ovviamente ho usato le versioni dedicate per ogni sistema operativo a meno che non mi sia confuso e ho installato i driver sbagliati. Per rientrare ho provato di tutto, safe mode, staccando l'nvidia , provando ad entrare con l'intel integrata, provato a cambiare SMBIOS dalla partizione di Sierra.
       
      Come posso rientrare nel sistema? ce un modo per eliminare i driver manualmente da un altra partizione?
       
      grazie

    • By imatefx
      I have a nvidia gt425M on my asus n53jq laptop almost everything is working correctly audio , lan , wifi
      even display is detected , I was not using nvidia web driviers on el capitan
       
      Only some windows and desktop background are distorted the resolution is 1920x1080, 
      The Video ram is 1024 MB but the "About mac" window shows only 1023 MB 
       

       
      Can someone help me out.
×