Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 11/03/2018)

1,753 posts in this topic

Recommended Posts

guys if you still having trouble doing the update, just remember that, it creates an installer on the boot volume, so you have to boot that from clover if you want to update

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

:worried_anim:

 

The thing I do not understand during the GFX Metal or GFX OpenGL test, they are very good but in other test they are very bad

 

Metal T-Rex = 120 fps (6700 frames)

 

OpenGL T-Rex = 60 fps 

 

cinebench15= 36 fps ! 

 

 

:frantics:

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think that the patched kernel still is efficient enough and maybe some of needed kexts slows down the system, or the ryzen platform being weak using nvidia gpus, but to be sure that is not an issue of the nvidia gpus or the web driver being not optimized for that architecture, try also some amd gpus

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think that the patched kernel still is efficient enough and maybe some of needed kexts slows down the system, or the ryzen platform being weak using nvidia gpus, but to be sure that is not an issue of the nvidia gpus or the web driver being not optimized for that architecture, try also some amd gpus

 

Yes, I noticed that with a nV GPU, the CPU perfs were worse than with an AMD GPU as if the web drivers bridged the entire platform
That said, I never exceeded the 60 fps with a GTX 950 and an i7 3930K

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey guys,

 

I installed the patched installer on my clean high Sierra installation but I got this error. tried with nv_web enabled and disabled, system informations says "Display 7MB". card is an GTX 1060.

any help? :(

 

post-501737-0-30606000-1499123718_thumb.png

 

thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, i used the nvidia web driver updater and patched it wirh 17A, now the nvidia app says that the web driver is loaded but there is no resolution and system information says now "Nvidia Card 7MB". Clover is setup to enable the nvidia webdriver.

I copied the AppleGraphicsControl.kext uploaded by @fabiosun at page 1 to my /Library/Extensions.

System Profiler --> Extensions says that the Webdriver.kext is not loaded because of wrong rights.. any idea?

 

 

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

nvidia web drivers with that technique il still not work for anyone, we have to wait for a new driver release for high sierra, to achieve that scope, i think that the best way is to do pressure on nvidia, like the community did with pascal drivers

Share this post


Link to post
Share on other sites

This time we know for sure that Nvidia is committed towards Pascal drivers for High Sierra. 

 

Why? You ask....

 

1. Nvidia was committed to macOS driver development as per Nvidia's official statement.

2. Nvidia wants iMac and MBP users to buy their eGPU via USB-C Thunderbolt solution.

3. Apple themselves have put a strong emphasis on eGPUs during WWDC High Sierra presentation.

 

Apple knows that their punny little good for nothing AMD mobile GPUs are worthless for VR and 4K gaming on their iMacs and MBPs. Hence the push towards eGPUs via USB-C Thunderbolt.

 

So logically, Pascal drivers for High Sierra are coming. Maybe Nvidia needs time to fix their already half baked drivers to boot High Sierra at a minimum. Forget about the optimizations. High Sierra has number of API changes, Metal2 for GUI acceleration and some undocumented stuff. So let's give Nvidia some slack so that we get some nice crashy and unoptimized trashy drivers soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe You did some error

try to patch with all number and letter 17Axxxxx

 

I have used this method in three different rig

It is working

Working for me is:

1) more than one monitor is working @right resolution

2) cuda in premiere pro (working partially)

 

 

hey guys,

 

I installed the patched installer on my clean high Sierra installation but I got this error. tried with nv_web enabled and disabled, system informations says "Display 7MB". card is an GTX 1060.

any help? :(

 

attachicon.gifScreen Shot 2017-07-04 at 01.22.40.png

 

thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe You did some error

try to patch with all number and letter 17Axxxxx

 

i just did this, and now i got a black screen but withour reboot. i deleted the AppleGraphicsControl.kext, used yours from page1 and repaired permissions. Now in system profiler --> extensions the nv driver and the applegrphicscontrol are loaded but nothing changed. I only can boot with nv_web=0 put with poor graphics.

 

maybe theres a difference between the gtx1060 and your gtx1080ti. i will try to use lilubeta and the nvidia blackscreen fix that i used in sierra when i'm back home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

which SMBios do you use?

If you are using one that which needs of policy fix you have to fix it accordly

in my case now I am using a kext given to me by PMHeart and I have not patch more policy

 

i just did this, and now i got a black screen but withour reboot. i deleted the AppleGraphicsControl.kext, used yours from page1 and repaired permissions. Now in system profiler --> extensions the nv driver and the applegrphicscontrol are loaded but nothing changed. I only can boot with nv_web=0 put with poor graphics.

maybe theres a difference between the gtx1060 and your gtx1080ti. i will try to use lilubeta and the nvidia blackscreen fix that i used in sierra when i'm back home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using an iMac17,1 for my Skylake i7-6700. I tried using lilu and the nvidiagraphics fix but it doesnt work :(

 

 

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using an iMac17,1 for my Skylake i7-6700. I tried using lilu and the nvidiagraphics fix but it doesnt work :(

 

 

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Try booting with -v and look for errors. I'm thinking you might be suffering from the same error I am with High Sierra complaining about a malformed table in GeForceWeb.kext.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want

put this in L/E

rebuild permissions if needed

 

 

you have also to have enabled nvidiaweb in clover

 

@PMHeart

If you want I will delete this kext from message..it was a private help from you! thank you again

thx, but it doesnt wortk for me. do i have to rename it to another name or just leave it like dummyapple...kext?

i put it in /L/E like you said, NOT to /S/L/E

what chmod number is the right for repairing the permissons?

 

My SystemProfiler says that all the DummyAppleGraphicsDevicePolicy, AppleGraphicsControl and AppleGraphicsDevicePolicy couldn't be loaded... I added screenshots.

 

 

post-501737-0-39019400-1499172227_thumb.png

post-501737-0-90017100-1499172232_thumb.png

post-501737-0-51253400-1499172240_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

try to rebuild with kextutility app

if you use dummykext you can also use vanilla AppleGraphicsControl

PS

I dont use apfs filesystem, I am using old one AFS+

Share this post


Link to post
Share on other sites

can you upload the vanilla version of applegraphicscontrol? i just overwrited it :/

 

i also use an old hfs+ partition

 

EDIT: repaired permissions wirh kext wizard doesnt change anything

 

 

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ,

 

Any tips on how to get the NVIDIA 960 working properly in OSX 10.13? Is there a fake kext I can drop in for the 960? Appreciate your help in advance!

 

Thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ,

 

Any tips on how to get the NVIDIA 960 working properly in OSX 10.13? Is there a fake kext I can drop in for the 960? Appreciate your help in advance!

 

Thanks!!

there isn't nothing right now, patched sierra divers only partially works, to really make web drivers only gpus to work we have to wait for an official web driver release for high sierra beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simple? :-)

1)download NVIDIA® WebDriver Updater.app (you can find in dowload section)

2) download latest Nvidia web driver for 10.12.5)

3)run Nvidia updater and fix nvidia kext with your OSX release version ie (17Axxxxm or similar)

4) reboot with nv_disable=1 

5) install Nvidia web driver

6) if you use a SMBios like new mac pro 6.1 put kext you can find in my previous message (credits to PMHeart) and put it in L/E

7) rebuild permission with Kext Utility

8) reboot without nv_disable = 1 and you have to check nvidiawebdriver flag in clover

9) reboot and you should have a working (partially as I have described in previouses messages

 

As side note I use clover 4081 (newer version like 4097 I tested for me does not work)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      hi people  
       
      you can use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for El Capitan
       
      10.11.6
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f16 --> build 15G22010 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f15 --> build 15G21013 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f14 --> build 15G20015 (thanks to DMCrimson)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f13 --> build 15G20015 (thanks to Louvier)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f12 --> build 15G19009 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f11 --> build 15G18013 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f10 --> build 15G17023 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f09 --> build 15G1611 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f08 --> build 15G1510 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f07 --> build 15G1421 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f06 --> build 15G1217 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f05 --> build 15G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f04 --> build 15G1108 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f03 --> build 15G1004 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f02 --> build 15G31 (thanks to Moviemakergr)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f01 --> build 15G31 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_3]Nvidia Web Driver - 346.03.15b01 --> build 15G24b (thanks to DMCrimson)
       
      10.11.5
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f02 --> build 15F34 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f01 --> build 15F34 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_2] Nvidia Web Driver - 346.03.10b01 --> build 15F31a (see this post)
       
      10.11.4
      Nvidia Web Driver - 346.03.06f01 --> build 15E65 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.06b01 --> build 15E (see this post)
       
      10.11.3
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f02 --> second release for build 15D21 (thanks to Fljagd)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f01  --> build 15D21 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05b02 --> build 15D (see this post)
       
      10.11.2
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f02 --> second public release (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f01 --> build 15C50 (see this post)  
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b02 --> build 15C48a (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b01 --> build 15C47a (see this post)
       
      10.11.1
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f02 --> second public release (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f01 --> build 15B42 (thanks to jperkins909)
       
      10.11.0
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 --> build 15A284 (thanks to MTWomg)
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f01 --> build 15A284 (see this post)
       
      DP
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b07 --> GM/DB/PB6/DB7/PB5 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b06 --> build 15A (thanks to MTWomg) 
    • By ivanmacx85
      NVIDIA ha rilasciato i driver grafici per macOS High Sierra 10.13

      Questi driver sono attualmente l’unico metodo per ottenere l’accelerazione grafica delle schede:

      -Pascal   GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Xp
      -Maxwell GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, TITAN X


       
      Per disinstallare i vecchi WebDriver attenersi alla seguente procedura: 

      1.) Aprire l'NVIDIA Driver Manager nella voce della barra dei menu.

      2.) Fare clic sull'icona del lucchetto e immettere la password dell'amministratore.

      3.) Fare clic sul pulsante disinstallazione.

      4.) Fare clic su disinstalla e continuare con la disinstallazione. Riavviare il sistema come indicato

      5.) Installare la versione originale del kext AppleGraphicsControl.kext (solo se lo avevate modificato in precedenza) in / S / L / E / tramite Kext Utility

      Ignorate questi passaggi se venite da un'installazione pulita di High Sierra


      Per installare il nuovo pacchetto WebDriver NVIDIA 10.13 distribuito ufficialmente, procedere come segue:

      1.) Scaricare e installare il pacchetto NVIDIA WebDriver HighSierra 10.13.pkg Durante l'installazione comparirà un messaggio di errore, ignoratelo e continuare l'installazione finché non vi verrà richiesto di riavviare il sistema.

      2.) Solo per chi ha smbios iMac 15,1 - iMac 17,1 - MacPro 6.1 Prima di riavviare mettere nella cartella kext other NVWebDriverLibValFix.kext.zip, NvidiaGraphicsFixup.kext.zip e Lilu.kext per evitare il problema dello schermo nero dopo l'avvio del sistema
       
      3.) In alcuni casi è necessario impostare nel file .config il SIP (CsrActiveConfig) su 0x3

      4.) Ora riavviate il sistema. Al momento dell'avvio del sistema, avrete il WebDriver Nvidia completamente funzionante con supporto OpenGL e Metal 2


    • By spec3
      ciao, 
       
      Ho appena acquistato una GTX 980, ho due partizioni , una con Sierra . e una con Yosemite, su Sierra ho installato i Web driver , messo webdriver al config.plist e tutto funziona a dovere. In Yosemite ho fatto la stessa cosa, al riavvio  non sono  piu  riuscito ad entrare nel sistema operativo, ovviamente ho usato le versioni dedicate per ogni sistema operativo a meno che non mi sia confuso e ho installato i driver sbagliati. Per rientrare ho provato di tutto, safe mode, staccando l'nvidia , provando ad entrare con l'intel integrata, provato a cambiare SMBIOS dalla partizione di Sierra.
       
      Come posso rientrare nel sistema? ce un modo per eliminare i driver manualmente da un altra partizione?
       
      grazie

    • By imatefx
      I have a nvidia gt425M on my asus n53jq laptop almost everything is working correctly audio , lan , wifi
      even display is detected , I was not using nvidia web driviers on el capitan
       
      Only some windows and desktop background are distorted the resolution is 1920x1080, 
      The Video ram is 1024 MB but the "About mac" window shows only 1023 MB 
       

       
      Can someone help me out.
×