Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 11/03/2018)

1,748 posts in this topic

Recommended Posts

The .156 driver is terrible. I'm using the .104? driver on 10.13.3.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Well, it doesn't seem to be working with 10.13.3... And why do you say .156 is terrible? Can't be worse than no driver at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Well, it doesn't seem to be working with 10.13.3... And why do you say .156 is terrible? Can't be worse than no driver at all.

Here

 

 

But please let me know when you downloaded it I have to remove it afterwards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SavageAUS, I see what you meant by terrible. :)) The performance is indeed pretty {censored}. I guess this might also be the reason why it's not available on Nvidia's servers anymore. But still, it's better than no driver at all. Also, if my assumption is correct, we should be seeing an update on this driver soon enough.

 

Thank you guys, both for the feedback (heads up) and the actual driver. :) It's nice to have people you can rely on. I'm glad to be a member of this community.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SavageAUS, I see what you meant by terrible. :)) The performance is indeed pretty {censored}. I guess this might also be the reason why it's not available on Nvidia's servers anymore. But still, it's better than no driver at all. Also, if my assumption is correct, we should be seeing an update on this driver soon enough.

 

Thank you guys, both for the feedback (heads up) and the actual driver. :) It's nice to have people you can rely on. I'm glad to be a member of this community.

Your welcome, Yeah i guess it is better than no driver (not much) but the .104 driver works perfectly fine until they update the .156 driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

I believe so. I updated my previous post with the build number of the macOS

 

Just installed this on my "iMacPro1,1" SMBIOS hack.

Experiencing massive lagginess.

I'll have to revert to previous iMac Pro special build drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed this on my "iMacPro1,1" SMBIOS hack.

Experiencing massive lagginess.

I'll have to revert to previous iMac Pro special build drivers.

As I'm on my phone what are your hardware specs for iMacPro?

Working nvram? iMessage? Etc..

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed this on my "iMacPro1,1" SMBIOS hack.

Experiencing massive lagginess.

I'll have to revert to previous iMac Pro special build drivers.

The new web drivers are so messed up!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I'm on my phone what are your hardware specs for iMacPro?

Working nvram? iMessage? Etc..

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 

Well, yes - basically everything is working.

 

I just realised I had my old hardware in the signature - should be fixed now!

 

For reference:

Asus PRIME X299-DELUXE | i7-7820X | Gigabyte GTX1050 Ti | Clover | MacOS 10.13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still going black with spinnin' circle.

I had this issue, but it went away after redownloading .156 from the UK Nvidia link. But I also thought it might have something to do with using the new AptioMemoryFix in Clover so I removed AptioMemoryFix.efi from my EFI and replaced it with OsxAptioFix3Drv.efi - I doubt it'd make a difference, but you never know, might want to try that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A little note about the new webdriver for iMac Pro - Do not know if it has something to do with us.  :P

<!-- NOTE: 10.11+ requires "nvidia.com" in the host name in order to allow http (non-https) download specified in NVAgent Info.plist -->

Share this post


Link to post
Share on other sites

x.157 for build 17D2047

 

can you please provide the link? 

 

That's all what I received upon my request for x.157 for build 17D2047 for now from Nvidia..

Hi Klaus,

Confirmed we are actively working on driver update for 
10.13.3 (17D2047). We should have this posted soon. 
Stay tune, will update again as soon as I know the 
new driver is available.

Best regards,
Ray

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KGP-iMacPro

 

I edited my post 'cause didn't see that cyberdevs already reported the new driver - You still can check the first page #1, though.  ;)

 

Both links to x.156 and x.157 on the first page are broken for me.. I don't know if that is a general issue for anybody.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here on macOS High Sierra  10.13.4 (17E139j)  Officiel WebDriver-387.10.10.10.25.156.pkg works perfectly  :wink_anim:

I can confirm  the GeForce GT 1030 works perfectly with the drivers 

WebDriver-387.10.10.10.25.156.pkg edit with Nvidia Payload Packager 

 

 

 

captu285.png
captu288.png
captu286.png
captur36.jpg
captu287.png
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @fantomas1,

I think there was typo about WebDriver for 10.13.3 versions on 1st page, it's wrote as "378“ instead of "387“. Thanks. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know how do you guys successfully build and use "custom" builds for Nvidia driver... I just tried Chris' Nvidia Payload Packager (nice tool, bro!), to "fix" build .104 in order to be used with 10.13.3 (17D47). It was more like an experiment than anything else. Aaaand..although I've got no issues unpacking, editing the build version and repacking the build (I found a youtube video describing how to do that in detail), and then installing it, I've got no acceleration after reboot...

 

I don't know. Maybe I'm missing something. Maybe I'm doing something wrong. But I think I've followed all the steps in that tutorial. And since I've got no errors upon installation, I would say that part went fine. Still...no acceleration. Basically it doesn't wanna use that driver.

 

So, if that was the only thing I had to do to have acceleration with Nvidia .104 and MacOS 10.13.3...well, it didn't work for me. :))

 

Not a big issue. As I said, it was more like an experiment than anything else. And I definitely learned something new today. But...in terms of actual positive results, that didn't work for me.

 

So I went back (I guess technically that would be forward..?) to .156 and everything's back to the way it was. Which is to say definitely not perfect, huge lag and pretty average performance, but at least it works in dual-monitor mode and I've got acceleration.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Currently in 10.13.3 my GTX 960 only works 100% with the previous 13.2 Web Drivers (104 or 106).

If I install the current Web Driver (156), it does not let me get to the login and no config or hardware has changed in my system!?

Reverted to the previous one (106), and have full resolution on DP 4K and full acceleration...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

try to search here ricoc90 packager if you have to install from scratch (no old driver installed)

 

I don't know how do you guys successfully build and use "custom" builds for Nvidia driver... I just tried Chris' Nvidia Payload Packager (nice tool, bro!), to "fix" build .104 in order to be used with 10.13.3 (17D47). It was more like an experiment than anything else. Aaaand..although I've got no issues unpacking, editing the build version and repacking the build (I found a youtube video describing how to do that in detail), and then installing it, I've got no acceleration after reboot...

 

I don't know. Maybe I'm missing something. Maybe I'm doing something wrong. But I think I've followed all the steps in that tutorial. And since I've got no errors upon installation, I would say that part went fine. Still...no acceleration. Basically it doesn't wanna use that driver.

 

So, if that was the only thing I had to do to have acceleration with Nvidia .104 and MacOS 10.13.3...well, it didn't work for me. :))

 

Not a big issue. As I said, it was more like an experiment than anything else. And I definitely learned something new today. But...in terms of actual positive results, that didn't work for me.

 

So I went back (I guess technically that would be forward..?) to .156 and everything's back to the way it was. Which is to say definitely not perfect, huge lag and pretty average performance, but at least it works in dual-monitor mode and I've got acceleration.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know how do you guys successfully build and use "custom" builds for Nvidia driver... I just tried Chris' Nvidia Payload Packager (nice tool, bro!), to "fix" build .104 in order to be used with 10.13.3 (17D47). It was more like an experiment than anything else. Aaaand..although I've got no issues unpacking, editing the build version and repacking the build (I found a youtube video describing how to do that in detail), and then installing it, I've got no acceleration after reboot...

 

I don't know. Maybe I'm missing something. Maybe I'm doing something wrong. But I think I've followed all the steps in that tutorial. And since I've got no errors upon installation, I would say that part went fine. Still...no acceleration. Basically it doesn't wanna use that driver.

 

So, if that was the only thing I had to do to have acceleration with Nvidia .104 and MacOS 10.13.3...well, it didn't work for me. :))

 

Not a big issue. As I said, it was more like an experiment than anything else. And I definitely learned something new today. But...in terms of actual positive results, that didn't work for me.

 

So I went back (I guess technically that would be forward..?) to .156 and everything's back to the way it was. Which is to say definitely not perfect, huge lag and pretty average performance, but at least it works in dual-monitor mode and I've got acceleration.

 

Check it the nvda_drv=1 Boot args is in the NVRAM

sudo nvram -p > ~/Documents/nvram.txt

 

maybe current not work for your card? See user here report latest not working

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      hi people  
       
      you can use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for El Capitan
       
      10.11.6
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f16 --> build 15G22010 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f15 --> build 15G21013 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f14 --> build 15G20015 (thanks to DMCrimson)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f13 --> build 15G20015 (thanks to Louvier)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f12 --> build 15G19009 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f11 --> build 15G18013 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f10 --> build 15G17023 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f09 --> build 15G1611 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f08 --> build 15G1510 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f07 --> build 15G1421 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f06 --> build 15G1217 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f05 --> build 15G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f04 --> build 15G1108 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f03 --> build 15G1004 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f02 --> build 15G31 (thanks to Moviemakergr)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f01 --> build 15G31 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_3]Nvidia Web Driver - 346.03.15b01 --> build 15G24b (thanks to DMCrimson)
       
      10.11.5
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f02 --> build 15F34 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f01 --> build 15F34 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_2] Nvidia Web Driver - 346.03.10b01 --> build 15F31a (see this post)
       
      10.11.4
      Nvidia Web Driver - 346.03.06f01 --> build 15E65 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.06b01 --> build 15E (see this post)
       
      10.11.3
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f02 --> second release for build 15D21 (thanks to Fljagd)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f01  --> build 15D21 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05b02 --> build 15D (see this post)
       
      10.11.2
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f02 --> second public release (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f01 --> build 15C50 (see this post)  
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b02 --> build 15C48a (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b01 --> build 15C47a (see this post)
       
      10.11.1
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f02 --> second public release (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f01 --> build 15B42 (thanks to jperkins909)
       
      10.11.0
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 --> build 15A284 (thanks to MTWomg)
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f01 --> build 15A284 (see this post)
       
      DP
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b07 --> GM/DB/PB6/DB7/PB5 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b06 --> build 15A (thanks to MTWomg) 
    • By ivanmacx85
      NVIDIA ha rilasciato i driver grafici per macOS High Sierra 10.13

      Questi driver sono attualmente l’unico metodo per ottenere l’accelerazione grafica delle schede:

      -Pascal   GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Xp
      -Maxwell GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, TITAN X


       
      Per disinstallare i vecchi WebDriver attenersi alla seguente procedura: 

      1.) Aprire l'NVIDIA Driver Manager nella voce della barra dei menu.

      2.) Fare clic sull'icona del lucchetto e immettere la password dell'amministratore.

      3.) Fare clic sul pulsante disinstallazione.

      4.) Fare clic su disinstalla e continuare con la disinstallazione. Riavviare il sistema come indicato

      5.) Installare la versione originale del kext AppleGraphicsControl.kext (solo se lo avevate modificato in precedenza) in / S / L / E / tramite Kext Utility

      Ignorate questi passaggi se venite da un'installazione pulita di High Sierra


      Per installare il nuovo pacchetto WebDriver NVIDIA 10.13 distribuito ufficialmente, procedere come segue:

      1.) Scaricare e installare il pacchetto NVIDIA WebDriver HighSierra 10.13.pkg Durante l'installazione comparirà un messaggio di errore, ignoratelo e continuare l'installazione finché non vi verrà richiesto di riavviare il sistema.

      2.) Solo per chi ha smbios iMac 15,1 - iMac 17,1 - MacPro 6.1 Prima di riavviare mettere nella cartella kext other NVWebDriverLibValFix.kext.zip, NvidiaGraphicsFixup.kext.zip e Lilu.kext per evitare il problema dello schermo nero dopo l'avvio del sistema
       
      3.) In alcuni casi è necessario impostare nel file .config il SIP (CsrActiveConfig) su 0x3

      4.) Ora riavviate il sistema. Al momento dell'avvio del sistema, avrete il WebDriver Nvidia completamente funzionante con supporto OpenGL e Metal 2


    • By spec3
      ciao, 
       
      Ho appena acquistato una GTX 980, ho due partizioni , una con Sierra . e una con Yosemite, su Sierra ho installato i Web driver , messo webdriver al config.plist e tutto funziona a dovere. In Yosemite ho fatto la stessa cosa, al riavvio  non sono  piu  riuscito ad entrare nel sistema operativo, ovviamente ho usato le versioni dedicate per ogni sistema operativo a meno che non mi sia confuso e ho installato i driver sbagliati. Per rientrare ho provato di tutto, safe mode, staccando l'nvidia , provando ad entrare con l'intel integrata, provato a cambiare SMBIOS dalla partizione di Sierra.
       
      Come posso rientrare nel sistema? ce un modo per eliminare i driver manualmente da un altra partizione?
       
      grazie

    • By imatefx
      I have a nvidia gt425M on my asus n53jq laptop almost everything is working correctly audio , lan , wifi
      even display is detected , I was not using nvidia web driviers on el capitan
       
      Only some windows and desktop background are distorted the resolution is 1920x1080, 
      The Video ram is 1024 MB but the "About mac" window shows only 1023 MB 
       

       
      Can someone help me out.
×