Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 04/25/2018)

1,657 posts in this topic

Recommended Posts

Wow!  fast... thanks.. I have downloaded what you suggested...
Place in your EFI - clover - kexts %version% or other folder and reboot.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
7 hours ago, createthis said:

On 10.13.4 with 387.10.10.10.30.103  I enabled my 6700k's HD 530 iGPU in addition to my dual SLI 1080 Tis. I'm seeing "green snow" on all rendered output in FCPX. The videos play fine if I delete the render files, but all exports are trashed. Also, I can't fullscreen 4k video playback in FCPX for some reason without stutter. It plays fine in a window.

I read somewhere that you need to disable the IGPU in order to have FCPX working with no issues, have you tried that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ergot said:

I read somewhere that you need to disable the IGPU in order to have FCPX working with no issues, have you tried that?

I had been running with my IGPU disabled for years, but when I upgraded to high sierra a few days ago the web driver was unusable in FCPX with my IGPU disabled. Playback constantly stuttered.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9.4.2018 at 1:43 PM, ergot said:

I read somewhere that you need to disable the IGPU in order to have FCPX working with no issues, have you tried that?

You need to enable IGPU, but make it connector-less by patching your DSDT. Then IGPU is used as video encoder/decoder in FCPX, but not as an OpenCL device anymore. If you disable the IGPU, the encoding/decoding will be much more slow.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I've been able to reproduce image (PNG and GIF for sure; seems to involve transparency and animation) corruption on 10.13.4 with the latest Webdriver and NvidiaGraphicsFixup in Chrome/Chromium/Electron apps on Maxwell/Pascal cards, but I can't confirm it on Kepler . . . Anyone else have any ideas?

Corruption does not occur on AMD or pre-Maxwell cards it seems . . . I don't think it's the fault of vit's new patches in NvidiaGraphicsFixup, but it might be something that needs to be tweaked for Maxwell/Pascal in NvidiaGraphicsFixup or Shiki to account for Chrome/Chromium/Electron apps and their weirdness . . .

Edited by ReddestDream

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only installed HS a couple of days ago but I have had weird text & UI corruption / flickering in Chrome last night (1080ti, using latest Webdrive and NvidiaGraphicsFixup), and I've seen light flickering once in Safari's toolbar.

Not something I experience in Sierra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, tarasis said:

I only installed HS a couple of days ago but I have had weird text & UI corruption / flickering in Chrome last night (1080ti, using latest Webdrive and NvidiaGraphicsFixup), and I've seen light flickering once in Safari's toolbar.

Not something I experience in Sierra.

Yeah. I've only been able to see it reproducibly in Chrome/Chromium/Electron apps, but there have been lots of reports of sporadic corruption in other places: 

https://github.com/lvs1974/NvidiaGraphicsFixup/commit/2548a94bce9fe38e855ca17f19bea05978938cd7#commitcomment-28524006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed 387.10.10.10.30.103 version on HS 10.13.4 and now my system is flickering everywhere. Lilu and NGF kexts are installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fellas, 

So far, this has been the most useful post for my 1070 + High Sierra troubleshooting, but I got to a point where I have no other option other than asking for help about it.

Everything was working flawlessly with OS 10.13.3 and its respective Web Drivers, until I decided to update it to 10.13.4 with the promise of a better graphics performance. Did it straight from the App Store, and updated the Nvidia Drivers to .30.103 as soon as it rebooted back [using the integrated graphics]. I've also downloaded and replaced Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext in the EFI to avoid possible issues.

Turns out now I can only access the system using integrated graphics, and whenever I try to boot using the Web Drivers clover flag, I get this weird attached error that seems to have nothing to do with the graphics issue - it mentions credentials and biometrics, keywords which I get none results whenever I throw them on Google or any forums.

Any proceeding suggestions before I fresh reinstall it with 10.3.3?

C9B16C5C-2F5A-4165-AFAC-309303700BCB.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi all
I download NvidiaGraphicsFixup and put it to Clover\Kext\10.13 (I have 10.13.4 OS), restarting and see stuttering interface , when I open (unfold) Chrome
Is it normal or I make something wrong ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi all
I download NvidiaGraphicsFixup and put it to Clover\Kext\10.13 (I have 10.13.4 OS), restarting and see stuttering interface , when I open (unfold) Chrome
Is it normal or I make something wrong ?
Which gfx card and are you using web drivers?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Update to latest and try again. If still the same post clover folder minus serial numbers.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi the recent 387.10.10.10.30.103 driver causes flickering and graphics errors on my desktop and 1050gt, esp. while using safari (10.13.4). I also tried a patched 387.10.10.10.25.160, but no luck, still graphics errors.

Which version is not causing graphics errors?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

i decided to roll back to 10.3.2 when i had a chance but im on 

378.10.10.10.25.102

 

no flickering 

Share this post


Link to post
Share on other sites

10.30.103, 10.25.160, 10.25.106 and 10.25.102 cause all graphics corruption here in 1050gt, haswell, imac14,2, kernelxcpm.

 

bbmatias3: what config do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let's see if this works with the FCPX artifacts issue....hope my OS boot first :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Without much testing I can say...

-Artifacts disappeared in the previews in FCPX

-WEBwaterGL and Blossom still smooth without lag

-Youtube (Paul Chato nonsenses...) still fine. I recommend that guy. Check him.

-Minimal Lag still present when closing safari tabs.

-CUDA ..when checking CUDA preferences..it stuck and closed unexpectedly. Opening it again shows the info and both cuda and gpu driver version...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finaly so gar best 10.13 driver...
My mac Performers now like it does with 10.12


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

[Feedback]

on Asus Hero and i7 8700k

both card injected GTX 1050Ti and Intel 630

none prob with latest drivers and the folder kexts (attach)

i have try and combination with RX 580 and Intel 630 too success.

 

Fixes.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Moviemakergr said:

[Feedback]

on Asus Hero and i7 8700k

both card injected GTX 1050Ti and Intel 630

none prob with latest drivers and the folder kexts (attach)

i have try and combination with RX 580 and Intel 630 too success.

 

Fixes.zip

how use combo nvidia with intel 630?... i have black sceen , no boot ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      hi people  
       
      you can use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for El Capitan
       
      10.11.6
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f14 --> build 15G20015 (thanks to DMCrimson)  New!
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f13 --> build 15G20015 (thanks to Louvier)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f12 --> build 15G19009 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f11 --> build 15G18013 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f10 --> build 15G17023 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f09 --> build 15G1611 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f08 --> build 15G1510 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f07 --> build 15G1421 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f06 --> build 15G1217 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f05 --> build 15G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f04 --> build 15G1108 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f03 --> build 15G1004 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f02 --> build 15G31 (thanks to Moviemakergr)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f01 --> build 15G31 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_3]Nvidia Web Driver - 346.03.15b01 --> build 15G24b (thanks to DMCrimson)
       
      10.11.5
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f02 --> build 15F34 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f01 --> build 15F34 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_2] Nvidia Web Driver - 346.03.10b01 --> build 15F31a (see this post)
       
      10.11.4
      Nvidia Web Driver - 346.03.06f01 --> build 15E65 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.06b01 --> build 15E (see this post)
       
      10.11.3
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f02 --> second release for build 15D21 (thanks to Fljagd)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f01  --> build 15D21 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05b02 --> build 15D (see this post)
       
      10.11.2
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f02 --> second public release (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f01 --> build 15C50 (see this post)  
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b02 --> build 15C48a (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b01 --> build 15C47a (see this post)
       
      10.11.1
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f02 --> second public release (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f01 --> build 15B42 (thanks to jperkins909)
       
      10.11.0
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 --> build 15A284 (thanks to MTWomg)
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f01 --> build 15A284 (see this post)
       
      DP
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b07 --> GM/DB/PB6/DB7/PB5 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b06 --> build 15A (thanks to MTWomg) 
    • By ivanmacx85
      NVIDIA ha rilasciato i driver grafici per macOS High Sierra 10.13

      Questi driver sono attualmente l’unico metodo per ottenere l’accelerazione grafica delle schede:

      -Pascal   GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Xp
      -Maxwell GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, TITAN X


       
      Per disinstallare i vecchi WebDriver attenersi alla seguente procedura: 

      1.) Aprire l'NVIDIA Driver Manager nella voce della barra dei menu.

      2.) Fare clic sull'icona del lucchetto e immettere la password dell'amministratore.

      3.) Fare clic sul pulsante disinstallazione.

      4.) Fare clic su disinstalla e continuare con la disinstallazione. Riavviare il sistema come indicato

      5.) Installare la versione originale del kext AppleGraphicsControl.kext (solo se lo avevate modificato in precedenza) in / S / L / E / tramite Kext Utility

      Ignorate questi passaggi se venite da un'installazione pulita di High Sierra


      Per installare il nuovo pacchetto WebDriver NVIDIA 10.13 distribuito ufficialmente, procedere come segue:

      1.) Scaricare e installare il pacchetto NVIDIA WebDriver HighSierra 10.13.pkg Durante l'installazione comparirà un messaggio di errore, ignoratelo e continuare l'installazione finché non vi verrà richiesto di riavviare il sistema.

      2.) Solo per chi ha smbios iMac 15,1 - iMac 17,1 - MacPro 6.1 Prima di riavviare mettere nella cartella kext other NVWebDriverLibValFix.kext.zip, NvidiaGraphicsFixup.kext.zip e Lilu.kext per evitare il problema dello schermo nero dopo l'avvio del sistema
       
      3.) In alcuni casi è necessario impostare nel file .config il SIP (CsrActiveConfig) su 0x3

      4.) Ora riavviate il sistema. Al momento dell'avvio del sistema, avrete il WebDriver Nvidia completamente funzionante con supporto OpenGL e Metal 2


    • By spec3
      ciao, 
       
      Ho appena acquistato una GTX 980, ho due partizioni , una con Sierra . e una con Yosemite, su Sierra ho installato i Web driver , messo webdriver al config.plist e tutto funziona a dovere. In Yosemite ho fatto la stessa cosa, al riavvio  non sono  piu  riuscito ad entrare nel sistema operativo, ovviamente ho usato le versioni dedicate per ogni sistema operativo a meno che non mi sia confuso e ho installato i driver sbagliati. Per rientrare ho provato di tutto, safe mode, staccando l'nvidia , provando ad entrare con l'intel integrata, provato a cambiare SMBIOS dalla partizione di Sierra.
       
      Come posso rientrare nel sistema? ce un modo per eliminare i driver manualmente da un altra partizione?
       
      grazie

    • By imatefx
      I have a nvidia gt425M on my asus n53jq laptop almost everything is working correctly audio , lan , wifi
      even display is detected , I was not using nvidia web driviers on el capitan
       
      Only some windows and desktop background are distorted the resolution is 1920x1080, 
      The Video ram is 1024 MB but the "About mac" window shows only 1023 MB 
       

       
      Can someone help me out.
×