Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra (UPDATE 04/25/2018)

1,657 posts in this topic

Recommended Posts

guys, how do I "force" the installer of the web driver for Mac OS 10.12.5 to work on 10.13?

I don't want to migrate data from old partitions of Sierra 

U can use a NVIDIA® WebDriver Updater.app

Easy Way

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

U can use a NVIDIA® WebDriver Updater.app

Easy Way

Cool :D It will also enable the use of the web drivers on an unsupported buildnumber?

 

Edit: Apparently it doesn't. At least not in my case  :( 

 

BoR2EpO.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Followed the same instructions, the web driver loads the frame buffer and shows as GTX 1080, but no graphics acceleration. Can set 165Hz on the monitor, but no transparency/QE/CI. I believe the shift to Metal for the GUI on 10.13 means we'll need new drivers from nVidia to take advantage. Waiting patiently!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried this http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-06052017/page-2?do=findComment&comment=2439371but it did not work. I tried to replace the kexts using these files http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-06052017/?do=findComment&comment=2437874 but when I give boot I get A disconnected cable message on the monitor, but the pc does not restart. I can only enter the system if I use nv_disable = 1

With nv_disable = 1 I get video but no acceleration. And in the nvidia driver manager it appears that I'm using the webdriver.

Anyone can help me please?

post-1531194-0-32093000-1496975386_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

After updating policy with old one try to run kextutility to rebuild things

In clover also you must have webdriver enabled

In this way i have a sort of minimal working driver

Metal interface is not working

Cuda in premiere pro is partially working

I hope nvidia maintain some interest in apple garbage way of thinking

Share this post


Link to post
Share on other sites

After updating policy with old one try to run kextutility to rebuild things

In clover also you must have webdriver enabled

In this way i have a sort of minimal working driver

Metal interface is not working

Cuda in premiere pro is partially working

I hope nvidia maintain some interest in apple garbage way of thinking

Trust me they will, mostly after eGpu it's a new fresh market for them, AMD as well even thought I highly doubt AMD will be releasing their own drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For quick report, my NVIDIA GeForce GT 520M (10de:1050 / GF119) using 10.13's Native NVDA* && Ge* got only a working Cursor with Black Screen and never reach Desktop. But, I think it' s way better than previously WindowServer crash under 10.12.x. Too bad, I then use 10.12.5's CoreDisplay binary framework and it "just works". :lol:

Still waiting for Web Driver under 10.13, but I'm not sure NVIDIA would release it soon for macOS Beta. << I think it would be same on G610 or GT520 which is also GF119. FYi, I'm using Clover v2.4k r4084 and GFX0 Graphics personalities on DSDT (or InjectNvidia=True).

What app did you used, to list those features as supported? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tired doing what you did and my 1080Ti shows up however nothing is accelerated nor is there transparency :/ any fix for this? I used AppleGraphicsPolicy from 10.12.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried this http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-06052017/page-2?do=findComment&comment=2439371but it did not work. I tried to replace the kexts using these files http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-06052017/?do=findComment&comment=2437874 but when I give boot I get A disconnected cable message on the monitor, but the pc does not restart. I can only enter the system if I use nv_disable = 1

With nv_disable = 1 I get video but no acceleration. And in the nvidia driver manager it appears that I'm using the webdriver.

Anyone can help me please?

I'm on the same boat.

APFS, 1080 ti, no acceleration but drivers "enabled" in the settings.

If I follow the suggestion of apple policy I get a black screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

On Sierra with GTX 1060 it says 89ef8a2bf3.png

 

"HD: Unsupported" I think there's no DVD Drive on ur mach (?) Simply ignore it..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on the same boat.

APFS, 1080 ti, no acceleration but drivers "enabled" in the settings.

If I follow the suggestion of apple policy I get a black screen

 

I'm having the same problem. GTX 1070 not showing up at all, but Nvidia system preferences is showing the driver is 'enabled'.

If you check the Nvidia system preferences under 'G-SYNC', can you see your device in the list? Mine doesn't show up.

 

I used the Nvidia Web Driver Version app to change the 10.12.5 drivers to accept the High Sierra build. But it seems that invalidates the NVDAStartupWeb.kext. If you check in System Profiler under Extensions, it shows that kext is not loaded, and information reads as 'Loadable: No' and that there is an error with the signature validation (presumably because the Info.plist inside has been modified).

 

I think because the Startup kext is unable to be loaded, the drivers aren't being started. But Nvidia thinks it is loaded because we have booted with NvidiaWeb=true.

 

I'm using APFS, I'm curious if people with HFS+ have actually gotten this to work properly even though the kext is invalidated. I have turned SIP off (CSRActiveConfig = 0x67) just to double check but it still won't load it.

Edit: typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

i messed around a lot, wo results. right now i broke the system and doesnt boot anymore. verbose gives me infinite crashed opendirectoryd to many corpses. even tried to install over the same installation but same thing. will have to wipe and clean install. if theres a fix for it let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

Are there any news regarding kepler chips? I have an nvidia gtx 780ti and with edited nvidia kexts I get the black screen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, but I'm not sure it makes a sense since I installed it using OTF method (from another partition), simply prepare an empty HFS+ Partition, run "Core.pkg" on ".../InstallESD.dmg/Packages" to that Partition. Mount "BaseSystem.dmg" then Copy "boot.efi" located on ".../System/Library/CoreServices" to same path under Target Partition. Reboot ur mach, customize Lang, User etc.. and we're ready to go. That is.  :) 

 

#EDIT: No longer using FirmwareFeature with Clover r4084

This method worked perfect for me. Thanks for this info! Much appreciated..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello,

Are there any news regarding kepler chips? I have an nvidia gtx 780ti and with edited nvidia kexts I get the black screen!

Use nvidiagraphicsfixup.kext to avoid blackscreen. Copy it over efi partition in clover kexts folder.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

For quick report, my NVIDIA GeForce GT 520M (10de:1050 / GF119) using 10.13's Native NVDA* && Ge* got only a working Cursor with Black Screen and never reach Desktop. But, I think it' s way better than previously WindowServer crash under 10.12.x. Too bad, I then use 10.12.5's CoreDisplay binary framework and it "just works". :lol:

Still waiting for Web Driver under 10.13, but I'm not sure NVIDIA would release it soon for macOS Beta. << I think it would be same on G610 or GT520 which is also GF119. FYi, I'm using Clover v2.4k r4084 and GFX0 Graphics personalities on DSDT (or InjectNvidia=True).

Confirm, it works with geforce gt 610

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use nvidiagraphicsfixup.kext to avoid blackscreen. Copy it over efi partition in clover kexts folder.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

thanks Kynyo, with the nvidiagraphicsfixup.kext and the bootflag -ngfxbeta the system start! now for hardware acceleration the video card need a Nvidia web driver? (sorry for bad English)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      hi people  
       
      you can use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for El Capitan
       
      10.11.6
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f14 --> build 15G20015 (thanks to DMCrimson)  New!
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f13 --> build 15G20015 (thanks to Louvier)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f12 --> build 15G19009 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f11 --> build 15G18013 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f10 --> build 15G17023 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f09 --> build 15G1611 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f08 --> build 15G1510 (thanks to Badruzeus)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f07 --> build 15G1421 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f06 --> build 15G1217 (thanks to bb1045)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f05 --> build 15G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f04 --> build 15G1108 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f03 --> build 15G1004 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f02 --> build 15G31 (thanks to Moviemakergr)
      Nvidia Web Driver - 346.03.15f01 --> build 15G31 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_3]Nvidia Web Driver - 346.03.15b01 --> build 15G24b (thanks to DMCrimson)
       
      10.11.5
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f02 --> build 15F34 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 346.03.10f01 --> build 15F34 (thanks to WeBeRiO)
      [uPDATE_2] Nvidia Web Driver - 346.03.10b01 --> build 15F31a (see this post)
       
      10.11.4
      Nvidia Web Driver - 346.03.06f01 --> build 15E65 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.06b01 --> build 15E (see this post)
       
      10.11.3
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f02 --> second release for build 15D21 (thanks to Fljagd)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05f01  --> build 15D21 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.05b02 --> build 15D (see this post)
       
      10.11.2
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f02 --> second public release (see this post)
      Nvidia Web Driver - 346.03.04f01 --> build 15C50 (see this post)  
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b02 --> build 15C48a (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.04b01 --> build 15C47a (see this post)
       
      10.11.1
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f02 --> second public release (see this post) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.03f01 --> build 15B42 (thanks to jperkins909)
       
      10.11.0
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f02 --> build 15A284 (thanks to MTWomg)
      Nvidia Web Driver - 346.03.02f01 --> build 15A284 (see this post)
       
      DP
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b07 --> GM/DB/PB6/DB7/PB5 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 346.03.01b06 --> build 15A (thanks to MTWomg) 
    • By ivanmacx85
      NVIDIA ha rilasciato i driver grafici per macOS High Sierra 10.13

      Questi driver sono attualmente l’unico metodo per ottenere l’accelerazione grafica delle schede:

      -Pascal   GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1070, 1080, 1080 Ti, TITAN Xp
      -Maxwell GTX 750, 750 Ti, 950, 960, 970, 980, 980 Ti, TITAN X


       
      Per disinstallare i vecchi WebDriver attenersi alla seguente procedura: 

      1.) Aprire l'NVIDIA Driver Manager nella voce della barra dei menu.

      2.) Fare clic sull'icona del lucchetto e immettere la password dell'amministratore.

      3.) Fare clic sul pulsante disinstallazione.

      4.) Fare clic su disinstalla e continuare con la disinstallazione. Riavviare il sistema come indicato

      5.) Installare la versione originale del kext AppleGraphicsControl.kext (solo se lo avevate modificato in precedenza) in / S / L / E / tramite Kext Utility

      Ignorate questi passaggi se venite da un'installazione pulita di High Sierra


      Per installare il nuovo pacchetto WebDriver NVIDIA 10.13 distribuito ufficialmente, procedere come segue:

      1.) Scaricare e installare il pacchetto NVIDIA WebDriver HighSierra 10.13.pkg Durante l'installazione comparirà un messaggio di errore, ignoratelo e continuare l'installazione finché non vi verrà richiesto di riavviare il sistema.

      2.) Solo per chi ha smbios iMac 15,1 - iMac 17,1 - MacPro 6.1 Prima di riavviare mettere nella cartella kext other NVWebDriverLibValFix.kext.zip, NvidiaGraphicsFixup.kext.zip e Lilu.kext per evitare il problema dello schermo nero dopo l'avvio del sistema
       
      3.) In alcuni casi è necessario impostare nel file .config il SIP (CsrActiveConfig) su 0x3

      4.) Ora riavviate il sistema. Al momento dell'avvio del sistema, avrete il WebDriver Nvidia completamente funzionante con supporto OpenGL e Metal 2


    • By spec3
      ciao, 
       
      Ho appena acquistato una GTX 980, ho due partizioni , una con Sierra . e una con Yosemite, su Sierra ho installato i Web driver , messo webdriver al config.plist e tutto funziona a dovere. In Yosemite ho fatto la stessa cosa, al riavvio  non sono  piu  riuscito ad entrare nel sistema operativo, ovviamente ho usato le versioni dedicate per ogni sistema operativo a meno che non mi sia confuso e ho installato i driver sbagliati. Per rientrare ho provato di tutto, safe mode, staccando l'nvidia , provando ad entrare con l'intel integrata, provato a cambiare SMBIOS dalla partizione di Sierra.
       
      Come posso rientrare nel sistema? ce un modo per eliminare i driver manualmente da un altra partizione?
       
      grazie

    • By imatefx
      I have a nvidia gt425M on my asus n53jq laptop almost everything is working correctly audio , lan , wifi
      even display is detected , I was not using nvidia web driviers on el capitan
       
      Only some windows and desktop background are distorted the resolution is 1920x1080, 
      The Video ram is 1024 MB but the "About mac" window shows only 1023 MB 
       

       
      Can someone help me out.
×