Jump to content
fantomas1

[pre-release] macOS High Sierra

3,845 posts in this topic

Recommended Posts

How do you guys get the full installer to create a USB? Whenever I download it from the Mac App Store, I only get a 5 MB file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

How do you guys get the full installer to create a USB? Whenever I download it from the Mac App Store, I only get a 5 MB file.

yeah me too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone have a problem with disks not loading in disk utility on install? Also should the entry in clover.plist look like this?

<key>FirmwareFeatures</key>
<string>0xe907f537</string>
<key>FirmwareFeaturesMask</key>
<string>0xff1fff3f</string>

Cheers

Edited by nahive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved problem with disk utility but after restart boots to a gray background with black top bar and usa flag to change language in right of bar, mouse is present but not visible because I can interact with flag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved problem with disk utility but after restart boots to a gray background with black top bar and usa flag to change language in right of bar, mouse is present but not visible because I can interact with flag. 

 

How did you solve that problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you solve that problem?

I think it's just wait.

Personally click on install macos an continue then open terminal and do diskutil list for 2 or 3 times because I saw that requires much time to appear all partitions and spontaneously opened install macos then I quit install macos and open disk utility and no more loading disks stuck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I tried to install to APFS the drive would only show up in Clover with the APFS.efi file from /usr/standalone/i386.

 

I don't know what the APFSJumpStart file in the firmware is for but it's not enough to support APFS with Clover. And I can't find any other files containing APFS in the firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Solved problem with disk utility but after restart boots to a gray background with black top bar and usa flag to change language in right of bar, mouse is present but not visible because I can interact with flag.

I think it's a Graphics issue, anyone with Radeon HD 5870 that successfully install?

 

Attached ia.log from macOS Install Data

ia.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally got it installed on my laptop. A few quick observations:

 

The brightness slider which broke in Sierra is working again. And now it's broken again...

 

The Trackpad prefpane is empty again. As it was originally with Sierra. I guess VoodooPS2 will need an update.

 

No sign of the wifivelocityd console spam from Sierra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now all fixed clover.

 

Enjoy insanelymac users. Happy high sierra

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

Good!  ;)  :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now all fixed clover.

 

Enjoy insanelymac users. Happy high sierra

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

I still have problem with gray background and black empty finder bar after first restart :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah me too.

Ended up downloading it on my hack, got the full installer there, not sure why. (Macbook is a rMBP late 2013 15", hack is in sig using iMac17,1).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, 
I followed all the steps you suggested + I've updated Clover to the latest version, but I am always getting this error that I never got in the past with previous releases:  

LIqtOpu.jpg

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By h2onions
      Hey all,
       
      First Hackintosh that I think I have completed! I've been working on it on and off for a month, but just grinded it this past weekend. I just have a small QOL issue. I have posted in the r/Hackintosh reddit, but have not gotten a reply to this specific issue, but did for other issues I was having. I also posted at tonymacx86 and was getting replies for other issues I was having, but got banned because I said, "used VM, but didn't work" in my OP I think ...
       
      I followed a PC vanilla guide from r/Hackintosh that I found as I did not have an Apple system. One monitor connected to a GTX 1080, CPU: i7-8700, Coffee Lake. Motherboard is Alienware specific 0VDT73, with chipset Z370.
       
      The issue is every time High Sierra boots up and gets to the login screen, my keyboard and mouse do not work. I only have to reseat both and then they work the whole time until I restart. They are both plugged into USB2.0 ports. I do have Lilu, WhateverGreen, USBInjectAll, and VoodooPS2 installed in my /Library/Extensions folder using #####. Mouse and Keyboard work fine each time I boot to Clover (USB). Any ideas?
       
      Thank you!
      Working: NVIDIA using (One) DisplayPort, USB3.0 (rear), USB-C (rear), USB2.0 (rear), Audio, Ethernet
       
      EDIT: Did some more testing, and it looks like my Keyboard works fine after each reboot, the only issue is that my mouse has to continuously be reseated. Any ideas? Could it just be the mouse?It's an old Inland USB mouse: 337451
    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
    • By Utku
      Hi guys, I have a big problem for VT -x. I tried any things for example: dark=0 or already bios option is virtualization is enable. I don't understand this problem.
       
      Thanks guys!! And yes I have intel Q8400 quad core cpu, motherboard is Asus asus p5g41c-m lx.
       


    • By plasticworld
      After a long run, I successfully upgraded High Sierra to mojave 10.14 on an intel 5 series chipset MotherBoard.
       
      MotherBoard: H55ms2
      RAM: 6GB
      GPU1: Saphire AMD RX 460
      GPU2: Nvidia 8400GS
      Storage: 500 GB HDD WD Green.
       
      The requirement:
      1) macOS pre mojave.
      2) macOS mojave installer from Apple store.
      3) Empty partition or USB to upgrade from.
      4) Un-mout all unused dmgs.
      5) GPT/GUID HDD.
       
      HOWOT:
      1) Prepare an empty partition or USB with at least 6 GB.
      2) Format the partition or USB with GUID partition table and HFS+ partition with a name BootablePartition.
      3) Go to /Application/Install macOS Mojave.app.
      4) Show Package Contents.
      5) Go to Contents/SharedSupport you will find BaseSystem.dmg.
      6) Double click on BaseSystem.dmg to mount.
      7) From Disk Utilty click on your partition or the USB that you prepared from number (2).
      8) Click on restore, and chose OS X Base System (BaseSystem.dmg image), then restore it to that partition or USB.
      9) After restoring rename the partition back to BootablePartition.
      9) Run this command:
      rm -rfv /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 10) Create a new folder instead of the broken link and name it Packages, run this command:
      mkdir -v /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 11) Go back to /Application/Install macOS Mojave.app and repeat number 2.
      12) Go to Contents/SharedSupport you will find InstallESD.dmg.
      13) Mount InstallESD.dmg.
      14) Run this command:
      cp -v /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages/ 15) Download the latest clover from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
      16) Install clover on your USB BootablePartition or in a different USB to boot from it. delete all your CLOVER/kext/10.xx and keep others, make sure you don't have any extra kext rather than FakeSMC.kext in the other folder.
      in my case I used FakeSMC.kext and my lan kext RealtekRTL8111.kext.
      17) known Problems in my build: 
      If I updated directly from the apple store the installer in clover will boot with a cross circle sign.
      The FIX is to add this to Clover KextToPatch Thanks to @sunKi http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/page-10?do=findComment&comment=2505086 this fix is still working for me in mojave.
      <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> 18) make sure you have apfs.efi copy it from /Volumes/BootablePartition/usr/standalone/i386/apfs.efi to your EFI/CLOVER/drivers64/ and EFI/CLOVER/drivers64UEFI/.
      19) SMBIOS mac model that I use is iMac13,2.
      20) Go to /Application/Install macOS Mojave.app click on it and chose to install to your macOS Mojave partition.
      21) Reboot.
      22) From clover chose BootablePartion.
      23) If everything is okie BootablePartition will boot to install macOS mojave, wait wait wait till it finish it might take to 1 hour just wait it will reach the auto reboot soon .
      24) Boot to your old macOS Hight Sierra that will be your mojave partition now and enjoy.
       
      POST Install:
      1) audio: 
      a) Download Lilu.kext and AppleALC.kext or build them from source (which I did).
      b) place them in your /EFI/CLOVER/kext/others/
      c) add your audio layout in clover/Devices dict options in my case it's ALC888B which has the layout of 1:
      <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> d) I had to add beta args to clover/Boot dict, argument (-lilubeta -alcbeta):
       
      <key>Arguments</key> <string>-lilubeta -alcbeta</string> 2) Add number 14 KextsToPath array to your clover as well.

      Anything else is working for me I didn't need any extra clover kext so far, I tried whatevergreen.kext to fire up my rx 460 without the helper card but no success, So I am just sticking with booting from Nvidia as a first GPU from my motherboard configuration then swap the cables after choosing my macOS partion from clover.
       
      After upgrading my HFS+ High Sierra partition converted to APFS, no know problem so far.

      Happy build and more info about the partitioning method with a more detailed instructions in this post that I used to update my Sierra to High Sierra
       
      Special thanks to crazybirdy, sunKi and all of you out there that make this happens.
    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
×