Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
fantomas

[pre-release] macOS High Sierra

3,823 posts in this topic

Recommended Posts

Second try  :P

 

 

img_1020.jpg

 

I format in Mac OS Extend Journalise  this is  Good?

 

Because APFS is available in Disk Utility  :yes:

 

 

same thing Error OSInstall.mpkg  :cry:

How did you get that far in the first place? I'm still stuck at kextd stall AppleACPICPU

 

Edit: I am able to enter the installer now, but "an error occurred while verifying firmware"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

If we're not using APFS I'm assuming it should be enough to fake the firmware features string Clover announces to make the installer think that the firmware supports APFS. Just a case of finding out what the correct value is.

You're absolutely right, but it won't solve OSInstall.mpkg error

PS: You can set FirmwareFeatures to ff ff ff ff bits, then validation will passed

Share this post


Link to post
Share on other sites

OSInstall.mpkg error is related to the bootable media which macOS is loaded from.

 

I just created a bootable USB using disk utility and then copied the "Package" folder manually and I got the same error on my MacBook Air, then I used createinstallmedia and it just booted to the installer with no error.

 

here is the terminal command I used to create the High Sierra bootable USB disk:

 

For the first developers preview:

sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.13\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ 10.13\ Beta.app —nointeraction

and

 

for the public beta

sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra\ Beta.app —nointeraction

Share this post


Link to post
Share on other sites

Setting FirmwareFeatures to 0xFFFFFFFF didn't pass validation here. I still got the unable to verify firmware error at second stage install. The log shows a different value for "ROM Features returned" but still follows that up with "ROM does not support APFS".

 

I've also replaced the apfs.efi in EFI with the JumpStart one extracted from the MBP91 firmware. Thanks for the GUID, I wasn't able to find the right module last night by searching the firmware in UEFITool.

 

Update: Setting FirmwareFeatures doesn't change the FirmwareFeaturesMask value. Maybe that's the problem. I tried setting it in nvram but Clover replaces it with its default value on reboot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed macOS High Sierra too. Have the same problem with OSInstall.mpkg appears to be missing. Just restore image from real mac. 

Image was taken before user creation by @m-dudarev from applelife.ru [Link Removed]

Clover by @denskop Clover_r4079_High_Sierra.zip This version don't work on 10.12... Start it from USB drive.  

Intel HD 530 have the same problem as in 10.12.5. But Lilu.kext + IntelGraphicsFixup.kext deals with this :thumbsup_anim:

Used boot arguments for Lilu an Plugins 

-lilubeta -igfxbeta -alcbeta

Graphics is working. So smoooooth with metal2 :P

post-1069282-0-99965000-1496748207_thumb.png

Audio is working. ALC887 with AppleALC, HDMI - native with ig-platform-id 0x193b0000

post-1069282-0-40207100-1496748228_thumb.png

Don't work hardware acceleration on HD 530 with Shiki.kext and -shikigva bootarg. Problem is Shiki hangs entire system when open QuickTime or iTunes. Need further research. 

post-1069282-0-70091800-1496748273_thumb.png

Edited by Allan
Link removed - Remember of our forum rules

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far, all those who posted screenshots of running 10.13 Hackintosh installations used a cloned image off a real Mac. That's of little use to most of us, except to state that it runs on PC platforms. But thanks Vanroiy2012 for stating this most important "detail"...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

How did you get that far in the first place? I'm still stuck at kextd stall AppleACPICPU

 

Edit: I am able to enter the installer now, but "an error occurred while verifying firmware"

What error ? same as mine ?

here the file I used with my error OSInstall.mpkg

CLOVERX64 from Applelife.ru 

Sierra 10.13.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

What error ? same as mine ?

here the file I used with my error OSInstall.mpkg

CLOVERX64 from Applelife.ru 

Thanks, but I figured it out already. I'm stuck at the OSInstall.mpkg error too. I'm making a manual USB install now. .Let's see how that will go. 

I guess it's because the Packages folder is in InstallESD.dmg, while the installer looks for it in BaseSystem.dmg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What error ? same as mine ?

here the file I used with my error OSInstall.mpkg

CLOVERX64 from Applelife.ru 

Hi Chris1111,

 

Did you get passed kexts stall[0] error?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just for the temporary solution, you can patch OSInstaller to bypass firmware update and check's, but I'm not sure about this

JE - > JMP here

attachicon.gifСнимок экрана 2017-06-06 в 17.52.06.png

 

Nice try, but still error as same as OSInstall.mpkg.

Jun  6 20:53:31 localhost opendirectoryd[183]: opendirectoryd (build 465.000) launched - installer mode
Jun  6 20:53:36 localhost powerd[170]: powerd process is started
Jun  6 20:53:44 localhost Unknown[534]: kern.boottime: { sec = 1496782400, usec = 0 } Tue Jun  6 20:53:20 2017
Jun  6 20:54:13 iMac Installer Progress[177]: IASGetCurrentInstallPhaseList: Unable to get phases
Jun  6 20:54:13 iMac Installer Progress[177]: IASGetCurrentInstallPhase: Unable to get the current phase name
Jun  6 20:54:13 iMac Installer Progress[177]: Progress App loading...
Jun  6 20:54:13 iMac Installer Progress[177]: Progress App is running with no progress set.
Jun  6 20:54:13 iMac Installer Progress[177]: Progress App running...
Jun  6 20:54:15 iMac Unknown[571]: Launching the Language Chooser for an OS Install
Jun  6 20:54:15 iMac launchprogresswindow[569]: ISAP: show progress UI called.
Jun  6 20:54:15 iMac Installer Progress[177]: IASGetCurrentInstallPhase: Current phase name is: Boot 1
Jun  6 20:54:15 iMac Installer Progress[177]: Showing Progress UI
Jun  6 20:54:16 iMac Installer Progress[177]: IOProgressColorTheme is set to 0
Jun  6 20:54:34 iMac Installer Progress[177]: Shield windows created.
Jun  6 20:54:34 iMac Installer Progress[177]: Shield windows ordered front.
Jun  6 20:54:36 iMac Language Chooser[572]: Using progress phase: Language Chooser
Jun  6 20:54:36 iMac Unknown[573]: Setting boot completed.
Jun  6 20:55:06 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: failed to get BT host controller after 30 seconds
Jun  6 20:55:06 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: BT host controller appeared after 30 seconds
Jun  6 20:55:06 iMac Language Chooser[572]: AppleSecureBootFailureReason: 0x00, StartupManagerFailureReason: 0x00
Jun  6 20:55:06 iMac Language Chooser[572]: AppleSecureBootFailureReason: 0x00, StartupManagerFailureReason: 0x00
Jun  6 20:55:06 iMac Language Chooser[572]: Could not read prev-lang:kbd to set keyboard.
Jun  6 20:55:36 iMac Language Chooser[572]: ISAP: hide progress UI called.
Jun  6 20:55:36 iMac Installer Progress[177]: Hiding Progress UI
Jun  6 20:55:36 iMac Installer Progress[177]: End progress UI called...
Jun  6 20:55:36 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: failed to get BT host controller after 30 seconds
Jun  6 20:55:36 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: BT host controller appeared after 30 seconds
Jun  6 20:55:38 iMac powerd[170]: Assertion Created. Type:UserIsActive Name:'com.apple.iohideventsystem.queue.tickle.4294968395.17' Id:0x900008002 Process:hidd [System: DeclUser kDisp]
Jun  6 20:55:38 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: failed to get BT host controller after 30 seconds
Jun  6 20:55:38 iMac Language Chooser[572]: LCA+BT2: BT host controller appeared after 30 seconds
Jun  6 20:55:38 iMac Language Chooser[572]: AppleSecureBootFailureReason: 0x00, StartupManagerFailureReason: 0x00
Jun  6 20:55:38 iMac Language Chooser[572]: No primary language hint found
Jun  6 20:55:42 iMac Language Chooser[572]: AppleSecureBootFailureReason: 0x00, StartupManagerFailureReason: 0x00
Jun  6 20:55:42 iMac Language Chooser[572]: Launching the Installer using language code "en"
Jun  6 20:55:43 iMac Unknown[573]: objc[583]: Class OSIDebuggerTool is implemented in both /System/Library/PrivateFrameworks/OSInstaller.framework/Versions/A/OSInstaller (0x10d9c32f0) and /System/Installation/CDIS/macOS Installer.app/Contents/MacOS/macOS Installer (0x10d8ef638). One of the two will be used. Which one is undefined.
Jun  6 20:55:44 iMac storagekitd[584]: Starting SKDaemon...
Jun  6 20:55:44 iMac storagekitd[584]: Client entitled for destructive operations
Jun  6 20:55:44 iMac storagekitd[584]: Adding client connection <NSXPCConnection: 0x7faafec02580> connection from pid 583
Jun  6 20:55:47 iMac OSInstaller[583]: No mutable product specified in NVRAM.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connected to daemon. Language set to: English
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connected to daemon. Language set to: English
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: We are not image source booted attempting more robust automation fallback.
Jun  6 20:55:49 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:55:49.218 macOS Installer[583:3881] Connected to daemon. Language set to: English
Jun  6 20:55:49 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:55:49.219 macOS Installer[583:3881] Connected to daemon. Language set to: English
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: No mutable product specified on boot disk.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Hardware: iMac13,1 @ 2.99 GHz (x 2), 6144 MB RAM
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Running OS Build: Mac OS X 10.13 (17A264c)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: DYLD_NO_FIX_PREBINDING=1
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: PATH=/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: PWD=/
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: XPC_FLAGS=0x0
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: XPC_SERVICE_NAME=0
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: SHLVL=1
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: __OSINSTALL_ENVIRONMENT=1
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: CI_DEFAULT_OPENCL_USAGE=0
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: OS_INSTALL=1
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Env: _=/System/Library/CoreServices/Language Chooser.app/Contents/MacOS/Language Chooser
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Will not update firmware because we can't find the mutable product ((null))
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Creating connection
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connection = 0x7ffda75ed720, callers = (
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75d59b0>"
	)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Registering the connection
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda75eaca0: phaseName = OS Installer 2
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Mutable product: Looking for automation file at (null)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: No file at (null)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Install Config: Looking for automation file at (null)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: No file at /System/Installation/Packages/Extras/minstallconfig.xml
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Looking for automation file at (null)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Install will not be automated.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Install will not be automated, automation is required to proceed.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Failed to open installer document
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connection = 0x7ffda75ed720, callers = (
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75d59b0>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda74de400>"
	)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Registering the connection
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda74e4100: phaseName = OS Installer
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda74e4100: phaseName = "OS Installer"
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: ISAP: hide progress UI called.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Failed to get UUID for system rebless.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: calling progress app remoteObjectProxy
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connection = 0x7ffda75ed720, callers = (
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75d59b0>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda74de400>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75e0bb0>"
	)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: version = 2
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: isModernOS = 1
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Connection = 0x7ffda75ed720, callers = (
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75d59b0>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda74de400>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75e0bb0>",
	    "<IASUPCaller: 0x7ffda75de1c0>"
	)
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Registering the connection
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda75bc880: phaseName = OS Installer
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda75bc880: phaseName = "OS Installer"
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: ISAP: hide progress UI called.
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda75bc880: phaseName = OS Installer
Jun  6 20:55:49 iMac OSInstaller[583]: Releasing Connection
Jun  6 20:55:50 iMac OSInstaller[583]: client 0x7ffda75eaca0: phaseName = OS Installer 2
Jun  6 20:55:50 iMac OSInstaller[583]: Releasing Connection
Jun  6 20:55:50 iMac Language Chooser[572]: AppleSecureBootFailureReason: 0x00, StartupManagerFailureReason: 0x00
Jun  6 20:55:50 iMac Language Chooser[572]: Not hiding Language Chooser in window counter
Jun  6 20:56:18 iMac Unknown[573]: Keyboard Layouts: duplicate keyboard layout identifier -14934.
Jun  6 20:56:18 iMac Unknown[573]: Keyboard Layouts: keyboard layout identifier -14934 has been replaced with -28673.
Jun  6 20:56:23 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:56:23.013 macOS Installer[583:3878] NSColorList could not parse color list file /System/Library/Colors/System.clr
Jun  6 20:56:23 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:56:23.093 macOS Installer[583:3878] NSSoftLinking - The Quartz framework's library couldn't be loaded from /System/Library/Frameworks/Quartz.framework/Versions/A/Quartz.
Jun  6 20:56:23 iMac Unknown[573]: Got xpc error message: Connection invalid
Jun  6 20:56:27 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:56 macOS Installer[583] (FSEvents.framework) FSEventStreamStart: ERROR: FSEvents_connect() => Unknown service name (1102)
Jun  6 20:56:33 iMac OSInstaller[583]: Folder Manager is being asked to create a folder (down) while running as uid 0
Jun  6 20:56:33 iMac OSInstaller[583]: Folder Manager is being asked to create a folder (down) while running as uid 0
Jun  6 20:56:33 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:56:33.729 macOS Installer[583:3878] NSSoftLinking - The Quartz framework's library couldn't be loaded from /System/Library/Frameworks/Quartz.framework/Versions/A/Quartz.
Jun  6 20:56:33 iMac Unknown[573]: 2017-06-06 20:56 macOS Installer[583] (FSEvents.framework) FSEventStreamStart: ERROR: FSEvents_connect() => Unknown service name (1102)
Jun  6 20:56:49 iMac OSInstaller[583]: There are still active callers
Jun  6 20:56:50 iMac OSInstaller[583]: There are still active callers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create Install Media

Clover 4079 UEFI or ESP 

 

I'm using the same version and I created the bootable installer with createinstallmedia method as well, but I'm still stuck at kexts stall[0], (240): 'AppleACPICPU' error

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the same version and I created the bootable installer with createinstallmedia method as well, but I'm still stuck at kexts stall[0], (240): 'AppleACPICPU' error

See my File I change also  rename CLOVERX64.efi to BOOTX64.efi in BOOT Folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

See my File I change also  rename CLOVERX64.efi to BOOTX64.efi in BOOT Folder

I can't access the install screen although I use your cloverx64 file.

Which kext are you using? And how about your config/DSDT/Patchs ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you share your knowledge, please? I was unable to reach the installer.

 

Here is my efi folder 

 

I'm still trying to get my USB Header ports to work, I haven't installed the macOS yet to see if I get the OSInstall.mpkg error or not.

I'm trying to install macOS High Sierra on a USB drive.

See my File I change also  rename CLOVERX64.efi to BOOTX64.efi in BOOT Folder

Oh bummer!!!

 

I was going to like your post and I get this annoying message  :(

 

 

"You have reached your quota of positive votes for the day"

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By gengik84
      First beta... build 20A4299v 
       
      Useful information:
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip OpenCore is now able to boot the installer and pre-existing installed macOS 11 Big Sur macOS Big Sur beta 8 build (20A5374i)  New! VMware alternative topic installScript_1016fullapp
    • By chris1111
      Here my theme of OC 

      How to create are own Theme with Icnspack-Builder
       

       
      You can Download the themes with ➤ Themes Downloader
      You can also have the themes on ➤ Github
      You can also have the themes on ➤ HTML Page
       
    • By fantomas
      macOS Catalina 10.15.7 introduces local news in your Today feed in Apple News and improves the security and reliability of your Mac.
       
      Apple News
       
       Resolves an issue where macOS would not automatically connect to Wi-Fi networks Fixes an issue that could prevent files syncing through iCloud Drive Addresses a graphic issue that may occur on iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) with Radeon Pro 5700 XT  
      Update
      Combo

      View full article
    • By fantomas
      macOS Catalina 10.15.7 introduces local news in your Today feed in Apple News and improves the security and reliability of your Mac.
       
      Apple News
       
       Resolves an issue where macOS would not automatically connect to Wi-Fi networks Fixes an issue that could prevent files syncing through iCloud Drive Addresses a graphic issue that may occur on iMac (Retina 5K, 27-inch, 2020) with Radeon Pro 5700 XT  
      Update
      Combo
×