Jump to content
fantomas1

[pre-release] macOS High Sierra

3,845 posts in this topic

Recommended Posts

Crucial_CT275MX300SSD1 :

 

Capacité : 275,06 Go (275 064 201 216 octets)

Modèle : Crucial_CT275MX300SSD1                  

Révision : M0CR040

 

Works well here APFS and trim Activated

Boot  fast no probleme 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 

Crucial_CT275MX300SSD1 :

 

Capacité : 275,06 Go (275 064 201 216 octets)

Modèle : Crucial_CT275MX300SSD1                  

Révision : M0CR040

 

Works well here APFS and trim Activated

Boot  fast no probleme 

 

 

 

Sure. Crucial MX300 uses modern Marvell 88SS1074 controller...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I'm on SSD, Disable TRIM works great, much faster.

 

 

Crucial_CT275MX300SSD1 :

 

Capacité : 275,06 Go (275 064 201 216 octets)

Modèle : Crucial_CT275MX300SSD1                  

Révision : M0CR040

 

Works well here APFS and trim Activated

Boot  fast no probleme 

 

 

 

Please verify the TRIM patch

post-1767774-0-43653300-1506178060_thumb.png

 

P/s: Is there a way to enable VGA output with Intel GFX HD4000? It will be great if that can be patch through Clover

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those who are interested

I just bought a great little Graphics Card Saphire Radeon 5570
This card is native any version of OS X from 10.6 to 10.13 
Working only Inject ATI with Clover; thats it!  :thumbsup_anim:
 
 

post-951341-0-15751600-1506197838_thumb.jpg

post-951341-0-88447700-1506198067_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Crucial_CT275MX300SSD1 :

 

Capacité : 275,06 Go (275 064 201 216 octets)

Modèle : Crucial_CT275MX300SSD1                  

Révision : M0CR040

 

Works well here APFS and trim Activated

Boot  fast no probleme 

 

What do you consider as fast. Mine boots 10 secs from clover to login screen. Is this OK? My El Capitan takes only 6 secs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you consider as fast. Mine boots 10 secs from clover to login screen. Is this OK? My El Capitan takes only 6 secs.

 

same here 

this is very good for High Sierra, you will not find faster I think

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I have just discovered a fun thing with FMM on HS.

When you lock your Hack through iCloud, when your hack received the lock command, It will do a abrupt and your hack with restart :D.

Because I'm using EmuVariableUEFI-64 so that when abruption occurs, it doesn't save the nvram content so nothing was locked.

Does this happen on other High Sierra MacBook?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

For those who are interested

I just bought a great little Graphics Card Saphire Radeon 5570
This card is native any version of OS X from 10.6 to 10.13 
Working only Inject ATI with Clover; thats it!  :thumbsup_anim:

 

great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I have just discovered a fun thing with FMM on HS.

When you lock your Hack through iCloud, when your hack received the lock command, It will do a abrupt and your hack with restart :D.

Because I'm using EmuVariableUEFI-64 so that when abruption occurs, it doesn't save the nvram content so nothing was locked.

Does this happen on other High Sierra MacBook?

 

happens on my optiplex 790 too (imac12,2). Not only in HS, also in Sierra

Share this post


Link to post
Share on other sites

great.

I remove the 

<key>FBName</key>
<string>Cedar</string>
 

and now its show the exacte name   :thumbsup_anim:   :D

ATI Radeon HD 5570

 

EDIT***

 

but to have my two screens on my two GPU I have to add the FB
and sacrificing the name  :)

 

sans_100.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

My hack show a dialog said: Your computer has detected a potential problem and want me to submit a report to Apple, should I submit it?

This is the zip of the report folder where the show report button took me to 

Link: http://ipfs.io/ipfs/QmU8GXZs6xoZpn4WzdM3arq7M2Y4goKa3Qo9PsUsKMUAAw

eficheck_none_7efe090da933637baaf0e2d9bf0c14e77665447472278812ae94833f13855e8c.zip

 

P/s: I found this https://pikeralpha.wordpress.com/2017/08/18/apple-to-cleanup-a-bios-region-of-your-ami-and-phoenix-bios/

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can connect 2 monitors  on the 5570 - DVI and HDMI.

 

 

I remove the 

<key>FBName</key>
<string>Cedar</string>
 

and now its show the exacte name   :thumbsup_anim:   :D

ATI Radeon HD 5570

 

EDIT***

 

but to have my two screens on my two GPU I have to add the FB
and sacrificing the name  :)

 

sans_100.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can connect 2 monitors  on the 5570 - DVI and HDMI.

one in the HDMI to the ATI HD 5570 and the other in my Display Port IGPU HD 3000

Dell Optiplex 790, both display works

post-951341-0-10091900-1506269685_thumb.png

post-951341-0-26346600-1506269695_thumb.png

post-951341-0-81451000-1506269811_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello all, the uprade from appstore went fine so far.

but sleep wont work as before with 10.12.6.

 

machine went fine into sleep

i changed nothing but my GB Z77 D3SH board  reboots after wake from sleep.

 

i´ve got hibernatemode 0 and standby 1 and no display apps like Display Menu.

 

is there a Clover ACPI patch for this available ?

 

thx for help in advance !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where ist the Final Release on 10.13 ???

Today App Store Release 10.13 Official  :)

At this time 12H31 Pm Canada time 

 

not release yet

Share this post


Link to post
Share on other sites

When looking at the time of the DP seeds and iOS 11 release, I expect the final to be released within the next hour

Edit:

The final is there. Build 17A365.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When looking at the time of the DP seeds and iOS 11 release, I expect the final to be released within the next hour

Edit:

 

The final is there. Build 17A365.

 

Confirmed!!!  :thumbsup_anim:  Downloading - 14 mins

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By Slice
      I successfully installed macOS 10.11.6 and Windows 7 Pro SP1 in UEFI mode on the laptop.
      I know, there are detailed guides here and on osxlatitude.com but I was not agree with them and carefully check and test every step to tune my Mac.
       
      Hardware
      Intel® Core� i5-3320M CPU @ 2.60GHz, speedstep works with Clover default settings
      Chipset Intel 7 series, no patches needed
      Video: IntelHD4000 or NVS5200M switchable in BIOS, work in both cases
      LAN; Intel 82579LM, works with IntelMausiEthernet.kext v2.2.1
      Audio: IDT 92HD93BXX, works with VoodooHDA 2.9.0.
      SDHC reader O2Micro; works with native AppleSDHC.kext with Clover Arbitrary properties.
      USB3.0 works natively if not disabled in DSDT
      PS2 keyboard and touchpad works with VoodooPS2.
      WiFi: Dell Intel WiFi was replaced by Dell DW1520, Broadcom BCM943224HMS. DeviceID=4353
      LCD Screen 1366x768
      BIOS A12. Initially was A02. Then I flashed A23 and found it is quite bad. The screen is full of artefacts. Flash A12 and all is OK. Not tested other versions.
      For some reason BIOS can switched from Intel to Nvidia by itself so I have to do my solution working independent on this state.
       
      WiFi
      It is not working OOB although it has DeviceID known to Apple. The reason is WhiteList in the driver.
      I set MacModel as MacBookPro10,1 while the WiFi will work on MacBookAir. I make a patch in Clover.
      As well a patch for channels.
      I deleted a kext Brcm4331 because it has the same DeviceID. Let kext Brcm4360 to work alone.
       
      VideoCards
      In Bios we can set Optimus = Enable/Disable
      If Enable then we have two videocards Intel first and Nvidia second. In this case additional SSDT-3.aml will switch off Nvidia.
      If Disable then we have only Nvidia card. It will work if Board-ID taken from iMac13,2.
      But here there is contradiction with WiFi with required Board-ID from MacBookAir.
      So I take MacModel as MacBookPro10,1 which is most close by CPU IvyBridge.
      Set BoardID like iMac13,2 to make Nvidia working.
      Patch BoardID in Brcm4360 to make WiFi working.
      Now I have
      Inject->
      ->Intel=YES
      ->Nvidia=YES
      and SSDT-3.aml in ACPI\patched folder. This SSDT will switch off Nvidia if Intel card ON.
      For Intel graphics there is a patch against 8 apples at start.
       
      Brightness
      No special kexts.
      The brightness controlled by keys F1,F2 and slider in Control Panel in both case Intel or Nvidia. Details here  #72 
       
      DSDT and SSDT
      This is very long story and finally I have working sleep in both cases Intel or Nvidia.
       
      Sensors
      I use my HWSensors3 with FakeSMC 3.5.0.
      I got monitoring:
      CPU temperature
      GPU temperature
      GPU main frequency
      GPU shader frequency
      Battery state % full, time to charged or time to empty.
      Battery voltage dinamically.
      Battery amperage dynamically. I can see it changes on heavy games.
      HDD temperature.

       
      Audio
      I like VoodooHDA and have no problems with it.
      The sound is clear, loud, and switchable between internal speaker and headphone.
      Mic is working.
       
      Bluetooth
      Just tested with BTFirmwareUpdate.kext and it works in 10.11.6. I not needed it so switched off by wireless switch at right side.
      For 10.13.6 there is other kext BRCMInjector.
       
      Keyboard, Touchpad and Touchstick
      Post #14
       
      My config, ACPI files and kexts are in attachment.
      05.12.2017
      EFI.7z
       
      EDITED:
      Better DSDT in the post #6.
      Sleep working even when AC inserted.
       
      EDITED 06.12.2018
      Now I have HighSierra and this is my EFI folder
       

       
       
      Welcome to discussion!
      EFI-E6430.7z
      BRCMInjector.kext.zip
    • By h2onions
      Hey all,
       
      First Hackintosh that I think I have completed! I've been working on it on and off for a month, but just grinded it this past weekend. I just have a small QOL issue. I have posted in the r/Hackintosh reddit, but have not gotten a reply to this specific issue, but did for other issues I was having. I also posted at tonymacx86 and was getting replies for other issues I was having, but got banned because I said, "used VM, but didn't work" in my OP I think ...
       
      I followed a PC vanilla guide from r/Hackintosh that I found as I did not have an Apple system. One monitor connected to a GTX 1080, CPU: i7-8700, Coffee Lake. Motherboard is Alienware specific 0VDT73, with chipset Z370.
       
      The issue is every time High Sierra boots up and gets to the login screen, my keyboard and mouse do not work. I only have to reseat both and then they work the whole time until I restart. They are both plugged into USB2.0 ports. I do have Lilu, WhateverGreen, USBInjectAll, and VoodooPS2 installed in my /Library/Extensions folder using #####. Mouse and Keyboard work fine each time I boot to Clover (USB). Any ideas?
       
      Thank you!
      Working: NVIDIA using (One) DisplayPort, USB3.0 (rear), USB-C (rear), USB2.0 (rear), Audio, Ethernet
       
      EDIT: Did some more testing, and it looks like my Keyboard works fine after each reboot, the only issue is that my mouse has to continuously be reseated. Any ideas? Could it just be the mouse?It's an old Inland USB mouse: 337451
    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
    • By Utku
      Hi guys, I have a big problem for VT -x. I tried any things for example: dark=0 or already bios option is virtualization is enable. I don't understand this problem.
       
      Thanks guys!! And yes I have intel Q8400 quad core cpu, motherboard is Asus asus p5g41c-m lx.
       


×