Jump to content
fantomas1

[pre-release] macOS High Sierra

3,845 posts in this topic

Recommended Posts

Hi chris1111. What do you mean with "Did you try lunch Installer OS X to the Drive ?", please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi chris1111. What do you mean with "Did you try lunch Installer OS X to the Drive ?", please?

To upgrade existing install.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi chris1111. What do you mean with "Did you try lunch Installer OS X to the Drive ?", please?

Format your Install SSD and start Installer , sélect the drive 

 

2 minute and you are reboot

I just did that, now I am Reboot  :D

 

 

 

 

captu265.png

 

 

 

 

Its work   :)

 

 

 

img_1026.jpg

 

 

 

12 minutes 

 

 

 

img_1027.jpg

 

 

 

 

 

Install completed  :angel:

In that way I never have error mpkg

 

Edit******

Test on my HP Probook 6570B

all is prefect like Sierra 10.12   B)

 

 

 

sans_t10.jpg

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried this too yesterday, but no luck... The install was corrupted...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

About USB max limit port patch, use this one instead under 10.13: (Target kext: AppleUSBXHCIPCI)

83 7D 84 10 -> 83 7D 84 xx

Note: xx means your new max limit port, which is typically 0x16 for 9-series and 0x1B for 100-series.

 

so the finale code is : 83 7D 84 0x1B ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Format your Install SSD and start Installer , sélect the drive 

 

2 minute and you are reboot

I just did that, now I am Reboot  :D

 

 

 

 

captu265.png

 

 

 

 

Its work   :)

 

 

 

img_1026.jpg

 

 

 

12 minutes 

 

 

 

img_1027.jpg

 

 

 

 

 

Install completed  :angel:

In that way I never have error mpkg

 

Edit******

Test on my HP Probook 6570B

all is prefect like Sierra 10.12   B)

 

 

 

sans_t10.jpg

 

 

 

Many thanks chris1111! The installation went perfectly, however, I think my video card is no longer supported. When the system finally went up, the screen went black with strange artifacts. My graphics card is AMD HD 5670 Saphire. But even then, if it was not for your help and the developers, I would not even have gone through the installation ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Format your Install SSD and start Installer , sélect the drive

 

2 minute and you are reboot

I just did that, now I am Reboot :D

 

 

 

 

captu265.png

 

 

 

 

Its work :)

 

 

 

img_1026.jpg

 

 

 

12 minutes

 

 

 

img_1027.jpg

 

 

 

 

 

Install completed :angel:

In that way I never have error mpkg

 

Edit******

Test on my HP Probook 6570B

all is prefect like Sierra 10.12 B)

 

 

 

sans_t10.jpg

 

 

 

No mpkg error but reboots just after starting phase 2.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 

Will adding the firmware features to my existing clover config.plist cause any issues for Sierra?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is here anyone able to cpmplain how to get HighSierra working with iGPU (HD530 in my case).

I could not get it to work: if i boot with IGPU solo, i will get kernel panic. If i boot with iGPU set as primary and RX set as secondary, i get "error loading kernel cache (0x9) right after pressing ENTER in clover menu.

latest LILU and IntelGraphicsFixup - in conjuntion with -lilubeta and -igfxbeta as bootargument - in the right places: EFI/CLOVER/kexts/Others

 

i need to boot with IGPU to get more information about the RX-Accelleration scene, to make more tests. Anyone, please?

Thx. in advance...

 

Systemspecs in my signature.

I'm in the same situation as you are.

I can't boot into mac os with IGFX set as primary, but if I set IGFX as primary and If disable Internal Graphics in BIOS/Chipset it boots with no problem, although a have no acceleration.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to set FirmwareFeatures in config.plist to 

<key>FirmwareFeatures</key>
<string>0xe907f537</string>
Magic number for FirmwareFeaturesMask 0xff1fff3f

 

 

Do you still need FirmwareFeaturesMask?  Does it also go into SMBIOS in config.plist?  I keep getting the firmware verification error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone successfully installed clover to a apfs filesystem installed version of high Sierra?

For me clover installs to the root of the HS partition not EFI.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone successfully installed clover to a apfs filesystem installed version of high Sierra?

For me clover installs to the root of the HS partition not EFI.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

I did 

 

I did some tests and I formatted the AFPS to HFS and installed macOS, then I installed clover in the EFI partition and after that I reformatted the HFS to APFS and the EFI partition is there.

I even installed clover and now it's bootable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me to get past the mpkg error I need to launch the beta installer in Sierra then when it reboots I boot from USB to continue the install, it then reboots again and I boot from USB again and install continues. And that's where I am at now.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using "FakePCIID.kext","FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext" .

 

Wifi "Bcm943224" loads "Airport.Brcm4331", not "Airport.Brcm4360" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

6950X

<key>KernelToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Patch for _cpuid_set_info:</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				XXUABHI80HdQD7bA
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				XXUABGo80HdQD7bA
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>_xcpm_bootstrap</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				idgExDwidyI=
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				idgEwzwidyI=
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>_xcpm_SMT_scope_msrs</string>
				<key>Disabled</key>
				<true/>
				<key>Find</key>
				<data>
				CwAAAF3pCAAAAA==
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				CwAAAF3DkJCQkA==
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>xcpm_core_scope_msrs</string>
				<key>Disabled</key>
				<true/>
				<key>Find</key>
				<data>
				AwAAADHS6HL8//8=
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				AwAAADHSkJCQkJA=
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>_xcpm_pkg_scope_msrs</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				BwAAADHS6I/8//8=
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				BwAAADHSkJCQkJA=
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>bonus patch</string>
				<key>Disabled</key>
				<true/>
				<key>Find</key>
				<data>
				vgsAAABd6QgAAAAPH4QAAAAAAFVIieVBVw==
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				vgsAAABd6QgAAAAPH4QAAAAAAMNIieVBVw==
				</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>wrmsr fix</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				idjB4AhIY9A=
				</data>
				<key>Replace</key>
				<data>
				uAAwAABIY9A=
				</data>
			</dict>
		</array>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone has a GTX 660 working under High Sierra? I can only boot with nv_disable=1. If I try without it just reboots before welcome screen.

 

Same phenomenon than you, I have the same MB and Graphic Card, Clover 4081.

Also formatted the platter hard disk (not SSD) in HFS+, because in APFS it's slow as hell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Screen%20Shot%202017-06-08%20at%2013.13.

Screen%20Shot%202017-06-08%20at%2013.14.

 

Intel HD4600. To be able to boot i had to drop MATS ACPI Tables from clover ACPI menu. (Clover r4081) APFS.efi inside drivers. After restored installed image as HFS i upgraded to APFS by re-running installer again.

Trim forking natively by "sudo trimforce enable". Sound working via Latest Lilu // AppleALC // IntelGfxfixup // Shiki with -alcbeta -lilubeta -igfxbeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Actually I downloaded the beta twice.

 

The first one I was able to copy over to my USB with createinstallmedia (the one that actually is installed now). Here BaseSystem.DMG and InstallESD.dmg were separate, whereas in previous versions BaseSystem.dmg would be inside InstallESD.dmg. 

 

One day later I redownloaded the beta app, but this time BaseSystem actually WAS inside InstallESD.dmg. Fun fact: I couldn't use createinstallmedia on this one:

 

/Applications/Install macOS 10.13 Beta.app does not appear to be a valid OS installer application

 

 

Then try BaseSystem method now... it may work this time. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did someone tested netflix HTML5 capabilities over Kabylake systems? Doe still need Silverlight? Because Kabylake has native hardware support DRM for decoding H265 and Apple FairPlay DRM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's a change in the firmware/bios version, it's been updated to support apfs. However, the installer won't update anything on our computers because, simply, we don't have the chip that holds the firmware.

You might ask, "what shall I do then?".

You go to your config.plist and update the smbios.

Below is a table with the updated information, thanks to @Ukr55 from applelife.ru.
 

BiosVersion
iMac10,1 IM101.88Z.00CC.B0C.1705021259
iMac11,1 IM111.88Z.0034.B12.1705021416
iMac11,2 IM112.88Z.0057.B0D.1705021559
iMac12,1 IM121.88Z.0047.B33.1705101231
iMac13,1:13,3 IM131.88Z.010A.B1C.1705011311
iMac14,1 IM141.88Z.0118.B46.1705011412
iMac14,2 IM142.88Z.0118.B46.1705011513
iMac14,3 IM143.88Z.0118.B46.1705011514
iMac14,4 IM144.88Z.0179.B30.1705011718
iMac15,1 IM151.88Z.0207.B26.1705011718
iMac16,1 IM161.88Z.0207.B19.1705011046
iMac16,2 IM162.88Z.0207.B19.1705011413
iMac17,1 IM171.88Z.0105.B25.1704292104
iMac18,1 IM181.88Z.0145.B07.1705082121 
iMac18,2 IM182.88Z.0145.B07.1705082121 
iMac18,3 IM183.88Z.0145.B07.1705082121 
iMacPro1,1 IMP10.88Z.0058.B00.1705091711 
MacBook6,1 MB61.88Z.00C8.B0A.1705021739
MacBook7,1 MB71.88Z.0039.B1A.1705021813
MacBook8,1 MB81.88Z.0164.B31.1705021217
MacBook9,1 MB91.88Z.0154.B21.1704292104
MacBook10,1 MB101.88Z.0148.B00.1705090111
MacBookAir3,1 MBA31.88Z.0061.B12.1705022008
MacBookAir4,1 MBA41.88Z.0077.B32.1705022117
MacBookAir5,1 MBA51.88Z.00EF.B1B.1705011412
MacBookAir6,1 MBA61.88Z.0099.B52.1705011614
MacBookAir7,1 MBA71.88Z.0166.B29.1705011046
MacBookPro6,1 MBP61.88Z.0057.B1B.1705021138
MacBookPro7,1 MBP71.88Z.0039.B1A.1705021852
MacBookPro8,1 MBP81.88Z.0047.B39.1705101327
MacBookPro9,1 MBP91.88Z.00D3.B21.1705012105
MacBookPro10,1 MBP101.88Z.00EE.B17.1705012106
MacBookPro10,2 MBP102.88Z.0106.B1C.1705011311
MacBookPro11,1 MBP102.88Z.0106.B1C.1705011311
MacBookPro11,2 MBP112.88Z.0138.B38.1705011718
MacBookPro11,4 MBP114.88Z.0172.B23.1705011413
MacBookPro12,1 MBP121.88Z.0167.B31.1705011413
MacBookPro13,1 MBP131.88Z.0205.B21.1704292116
MacBookPro13,2 MBP132.88Z.0226.B24.1704292117
MacBookPro13,3 MBP133.88Z.0226.B24.1704292117
MacBookPro14,1 MBP141.88Z.0160.B00.1705082121
MacBookPro14,2 MBP142.88Z.0160.B00.1705082121
MacBookPro14,3 MBP143.88Z.0160.B00.1705090111 
MacMini4,1 MM41.88Z.0042.B0D.1705021222
MacMini5,1 MM51.88Z.0077.B31.1705011214
MacMini6,1 MM61.88Z.0106.B1D.1705011514
MacMini7,1 MM71.88Z.0220.B28.1705011413
MacPro6,1 MP61.88Z.0116.B44.1705011717

You pick one that is right for you computer and put it in smbios->BiosVersion.

How to pick the right one?

For instance: MBP91.88Z.00D3.B21.1705012105

You look at the value before the first point, in this case MBP91 which stands for MacBookPro9,1. Furthermore, there's an indication in front of every entry.

Also you need to update the BiosReleaseDate, for all of the above entries it's 05/01/2017.

If you still have issues with the firmware during installation, http://www.insanelymac.com/forum/topic/284656-clover-general-discussion/?p=2438129.

-1-

Updated list.

 

-2-

 

New update in build 17A291m.

http://www.insanelymac.com/forum/topic/324194-pre-release-macos-high-sierra/?p=2453714

Best regards.

Edited by Needy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By h2onions
      Hey all,
       
      First Hackintosh that I think I have completed! I've been working on it on and off for a month, but just grinded it this past weekend. I just have a small QOL issue. I have posted in the r/Hackintosh reddit, but have not gotten a reply to this specific issue, but did for other issues I was having. I also posted at tonymacx86 and was getting replies for other issues I was having, but got banned because I said, "used VM, but didn't work" in my OP I think ...
       
      I followed a PC vanilla guide from r/Hackintosh that I found as I did not have an Apple system. One monitor connected to a GTX 1080, CPU: i7-8700, Coffee Lake. Motherboard is Alienware specific 0VDT73, with chipset Z370.
       
      The issue is every time High Sierra boots up and gets to the login screen, my keyboard and mouse do not work. I only have to reseat both and then they work the whole time until I restart. They are both plugged into USB2.0 ports. I do have Lilu, WhateverGreen, USBInjectAll, and VoodooPS2 installed in my /Library/Extensions folder using #####. Mouse and Keyboard work fine each time I boot to Clover (USB). Any ideas?
       
      Thank you!
      Working: NVIDIA using (One) DisplayPort, USB3.0 (rear), USB-C (rear), USB2.0 (rear), Audio, Ethernet
       
      EDIT: Did some more testing, and it looks like my Keyboard works fine after each reboot, the only issue is that my mouse has to continuously be reseated. Any ideas? Could it just be the mouse?It's an old Inland USB mouse: 337451
    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
    • By Utku
      Hi guys, I have a big problem for VT -x. I tried any things for example: dark=0 or already bios option is virtualization is enable. I don't understand this problem.
       
      Thanks guys!! And yes I have intel Q8400 quad core cpu, motherboard is Asus asus p5g41c-m lx.
       


    • By plasticworld
      After a long run, I successfully upgraded High Sierra to mojave 10.14 on an intel 5 series chipset MotherBoard.
       
      MotherBoard: H55ms2
      RAM: 6GB
      GPU1: Saphire AMD RX 460
      GPU2: Nvidia 8400GS
      Storage: 500 GB HDD WD Green.
       
      The requirement:
      1) macOS pre mojave.
      2) macOS mojave installer from Apple store.
      3) Empty partition or USB to upgrade from.
      4) Un-mout all unused dmgs.
      5) GPT/GUID HDD.
       
      HOWOT:
      1) Prepare an empty partition or USB with at least 6 GB.
      2) Format the partition or USB with GUID partition table and HFS+ partition with a name BootablePartition.
      3) Go to /Application/Install macOS Mojave.app.
      4) Show Package Contents.
      5) Go to Contents/SharedSupport you will find BaseSystem.dmg.
      6) Double click on BaseSystem.dmg to mount.
      7) From Disk Utilty click on your partition or the USB that you prepared from number (2).
      8) Click on restore, and chose OS X Base System (BaseSystem.dmg image), then restore it to that partition or USB.
      9) After restoring rename the partition back to BootablePartition.
      9) Run this command:
      rm -rfv /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 10) Create a new folder instead of the broken link and name it Packages, run this command:
      mkdir -v /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 11) Go back to /Application/Install macOS Mojave.app and repeat number 2.
      12) Go to Contents/SharedSupport you will find InstallESD.dmg.
      13) Mount InstallESD.dmg.
      14) Run this command:
      cp -v /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages/ 15) Download the latest clover from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
      16) Install clover on your USB BootablePartition or in a different USB to boot from it. delete all your CLOVER/kext/10.xx and keep others, make sure you don't have any extra kext rather than FakeSMC.kext in the other folder.
      in my case I used FakeSMC.kext and my lan kext RealtekRTL8111.kext.
      17) known Problems in my build: 
      If I updated directly from the apple store the installer in clover will boot with a cross circle sign.
      The FIX is to add this to Clover KextToPatch Thanks to @sunKi http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/page-10?do=findComment&comment=2505086 this fix is still working for me in mojave.
      <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> 18) make sure you have apfs.efi copy it from /Volumes/BootablePartition/usr/standalone/i386/apfs.efi to your EFI/CLOVER/drivers64/ and EFI/CLOVER/drivers64UEFI/.
      19) SMBIOS mac model that I use is iMac13,2.
      20) Go to /Application/Install macOS Mojave.app click on it and chose to install to your macOS Mojave partition.
      21) Reboot.
      22) From clover chose BootablePartion.
      23) If everything is okie BootablePartition will boot to install macOS mojave, wait wait wait till it finish it might take to 1 hour just wait it will reach the auto reboot soon .
      24) Boot to your old macOS Hight Sierra that will be your mojave partition now and enjoy.
       
      POST Install:
      1) audio: 
      a) Download Lilu.kext and AppleALC.kext or build them from source (which I did).
      b) place them in your /EFI/CLOVER/kext/others/
      c) add your audio layout in clover/Devices dict options in my case it's ALC888B which has the layout of 1:
      <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> d) I had to add beta args to clover/Boot dict, argument (-lilubeta -alcbeta):
       
      <key>Arguments</key> <string>-lilubeta -alcbeta</string> 2) Add number 14 KextsToPath array to your clover as well.

      Anything else is working for me I didn't need any extra clover kext so far, I tried whatevergreen.kext to fire up my rx 460 without the helper card but no success, So I am just sticking with booting from Nvidia as a first GPU from my motherboard configuration then swap the cables after choosing my macOS partion from clover.
       
      After upgrading my HFS+ High Sierra partition converted to APFS, no know problem so far.

      Happy build and more info about the partitioning method with a more detailed instructions in this post that I used to update my Sierra to High Sierra
       
      Special thanks to crazybirdy, sunKi and all of you out there that make this happens.
    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
×