Jump to content
fantomas

[pre-release] macOS High Sierra

3,845 posts in this topic

Recommended Posts

Anyone noticing slow boot speeds? My Computer has Sierra on a ssd and High Sierra on a Samsung 960 NVMe m.2 and booting the Sierra drive I get to the login in about 8 seconds. The High Sierra boot process takes almost 30 seconds to get to the login screen. I thought by now that High Sierra  (using DP9) that my boot time would be at least equal to or faster than the Sierra ssd. I get reads of 3000mb/s on the High Sierra drive vs 460mb/s on Sierra drive. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

ok Wellcome here my 3 ssdts that did the trick.but don't think they will for you as different laptop good luck!

Ok.Thank you.I'll try to do the complete procedure that is more complicated and you will report

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

i tested all. in script, some parts shown wrong info that you mentioned
0x3FF
all flags are disabled. just shown System Integrity Protection status: enabled on system profile, actually disabled all csr flags, script also shown enabled with "Custom Configuration"
 
0x3e7
except CSR_ALLOW_KERNEL_DEBUGGER, CSR_ALLOW_APPLE_INTERNAL, all flags are disabled.
 
i don't exactly know role of each flags. just if 0x67 crsactive config, system profiler recoginzed "SIP: disabled".
At high Sierra, the value 0x67 does not seem to be a big problem. because The 0x67 value contains the flags we need most.
as result, i think that useful values is 0x3FF to avoid any situation in future

 

from PMheart reply

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone noticing slow boot speeds? My Computer has Sierra on a ssd and High Sierra on a Samsung 960 NVMe m.2 and booting the Sierra drive I get to the login in about 8 seconds. The High Sierra boot process takes almost 30 seconds to get to the login screen. I thought by now that High Sierra  (using DP9) that my boot time would be at least equal to or faster than the Sierra ssd. I get reads of 3000mb/s on the High Sierra drive vs 460mb/s on Sierra drive. 

 

 

Update DP9 succeed  :)  As Beta 7, Beta 8, Beta 9 not allowed Hot-swap (Hot-Plug) internal hard drive on my system.

Nobody has an answer, a tip, a suggestion for these problems, which are also my problems?

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

interesting hot plug works for me beta 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

okay. good script. i don't know crsutil detail. i just checked system profiler's difference on each crsutil value.

i will check more

0x67 result

Shanes-iMac:~ shane$ /Users/shane/Downloads/csrstat 
System Integrity Protection status: disabled.
 
Configuration: (0x00000067)
Apple Internal...........: disabled
Kext Signing Restrictions: disabled
Task for PID Restrictions: disabled
Filesystem Protections...: disabled
Debugging Restrictions...: enabled
DTrace Restrictions......: disabled
NVRAM Protections........: disabled
Device Configuration.....: enabled
BaseSystem Verification..: enabled
Shanes-iMac:~ shane$ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nobody has an answer, a tip, a suggestion for these problems, which are also my problems?

Thanks in advance.

 

I found no solutions for this problem. Despite search and search on several forum.

 

Sorry for my bad english

interesting hot plug works for me beta 9

 

Can you share your EFI folder, Bios settings? I see you have an Ozmosis Bios patched, mine is not.

 

Thanks

 

Sorry for my bad english

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wellcome

 NVOP   5b810e50 43415003 0040084c 43544c10141f5f49 4e490070 005c2f05 5f53425f50434930 52503035 50585358 5f41445214400d ----> 5b810e50 43415003 0040084c 43544c1014235f49 4e490070 005c2f05 5f53425f50434930 52503035 50585358 5f4144525f4f4646 14400d

Disable nvidia
I do not speak English
Edited by Allan
Translated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matgen84 there is no ozmosis support on this mobo as its a 100 series board. x99/100/200 have no support so i am using clover on this rig. i have hot plug enabled on my sata 4 port in bios for hot plug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matgen84 there is no ozmosis support on this mobo as its a 100 series board. x99/100/200 have no support so i am using clover on this rig. i have hot plug enabled on my sata 4 port in bios for hot plug

 

Sorry for my mistake: I've read Osmozis in your "interest" under your avatar. Like you, I have hot plug enabled on my 6 sata port in Bios. Hot Plug work like a charm under Sierra and under High Sierra up to Developer Beta 6. Since Beta 7, don't work as I say before. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

i saw. also i calculated each parts. what she said is right.

crsactiveconfig is as users prefer. some users want to disable all flags, other users don't want to disable all flags.

 

at least crsactiveconfig 0x67 or over, no problem. i now used 0x67. In my case, do not need to disable all flags.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fusion71au, on 30 Aug 2017 - 12:51 AM, said:

snapback.png

 

Thank. I try but don't work...

 

Edit: Asmedia1061-Asmedia1062 with with AHCIPortInjector.kext. Since beta 7 and of course with Beta 8, I can no longer use the hot-plugging of internal hard drives. I can't insert HDD when High Sierra is running. Does anyone even have same problem? Hot-pluggging HDD work like a charm under Sierra.

 

 

According to kextstat, the kexts loading on my system related to AHCI are

fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ kextstat | grep AHCI
   64    3 0xffffff7f81f3f000 0x1a000    0x1a000    com.apple.iokit.IOAHCIFamily (288) F3AC999A-975D-3D01-82D4-8ACCB4A885B1 <5 4 3 1>
   65    0 0xffffff7f82b6b000 0x14000    0x14000    com.apple.driver.AppleAHCIPort (328) 440D7F9B-DE37-375D-AFE0-EABC372B001E <64 12 5 4 3 1>
   78    0 0xffffff7f81f69000 0x27000    0x27000    com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage (301.1.2) 81611BFF-AE58-3937-A337-1731E734B3C2 <64 27 6 5 4 3 1>
   85    0 0xffffff7f81f5c000 0xd000     0xd000     com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI (267) BA23AC56-7AB4-3898-A468-B18B1550E039 <64 28 5 4 3 1>
 
Maybe try downgrading both AppleAHCIPort and IOAHCIFamily kexts to versions before DB7 (after making backups of current kexts).  Attached are AHCI kexts from High Sierra PB1_17A291m.  Note IOAHCIBlockStorage and IOAHCISerialATAPI are Plugin kexts inside IOAHCIFamily.kext.  
 
Don't forget to set correct kext permissions and rebuild caches (sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /).  Can check kexts are loadable with kextutil -tn command eg
fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ sudo kextutil -tn /System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext
Password:
/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext appears to be loadable (including linkage for on-disk libraries).
 
Good Luck!

AHCI kexts from PB1_17A291m.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

According to kextstat, the kexts loading on my system related to AHCI are

fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ kextstat | grep AHCI
   64    3 0xffffff7f81f3f000 0x1a000    0x1a000    com.apple.iokit.IOAHCIFamily (288) F3AC999A-975D-3D01-82D4-8ACCB4A885B1 <5 4 3 1>
   65    0 0xffffff7f82b6b000 0x14000    0x14000    com.apple.driver.AppleAHCIPort (328) 440D7F9B-DE37-375D-AFE0-EABC372B001E <64 12 5 4 3 1>
   78    0 0xffffff7f81f69000 0x27000    0x27000    com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage (301.1.2) 81611BFF-AE58-3937-A337-1731E734B3C2 <64 27 6 5 4 3 1>
   85    0 0xffffff7f81f5c000 0xd000     0xd000     com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI (267) BA23AC56-7AB4-3898-A468-B18B1550E039 <64 28 5 4 3 1>
 
Maybe try downgrading both AppleAHCIPort and IOAHCIFamily kexts to versions before DB7 (after making backups of current kexts).  Attached are AHCI kexts from High Sierra PB1_17A291m.  Note IOAHCIBlockStorage and IOAHCISerialATAPI are Plugin kexts inside IOAHCIFamily.kext.  
 
Don't forget to set correct kext permissions and rebuild caches (sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /).  Can check kexts are loadable with kextutil -tn command eg
fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ sudo kextutil -tn /System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext
Password:
/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext appears to be loadable (including linkage for on-disk libraries).
 
Good Luck!

 

 

Thanks. I try this.

 

I've forgotten:  I use under Sierra and High Sierra, AHCIPortInjector.kext (Fabio version 2016) in EFI/CLOVER/KEXT and I can Hot-Plugging. It does the job now only in Sierra.

 

 

Update: with only AppleAHCIPort version 328 instead of version 329 in S/L/E and AHCIPortInjector.kext (Fabio version 2016) in EFI/CLOVER/KEXT Hot-Plug work again under High Sierra.

 

I don't know why? these two versions, both of which date back to 2016, appear to be identical. Should I do the same manipulation for the release?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an experience: I reverted back to HFS+ because Clover lost track of my APFS partion for two times now: once boot error, the other time the drive simply didn't show up. Both times out of nowhere, just after a regular shutdown. I had to reinstall DP9-update each time to get Clover recognize the drive again, using different apfs.efi's didn't make any difference. So I stay on HFS+ until the new file system proves itself reliable within the next months. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

According to kextstat, the kexts loading on my system related to AHCI are

fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ kextstat | grep AHCI
   64    3 0xffffff7f81f3f000 0x1a000    0x1a000    com.apple.iokit.IOAHCIFamily (288) F3AC999A-975D-3D01-82D4-8ACCB4A885B1 <5 4 3 1>
   65    0 0xffffff7f82b6b000 0x14000    0x14000    com.apple.driver.AppleAHCIPort (328) 440D7F9B-DE37-375D-AFE0-EABC372B001E <64 12 5 4 3 1>
   78    0 0xffffff7f81f69000 0x27000    0x27000    com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage (301.1.2) 81611BFF-AE58-3937-A337-1731E734B3C2 <64 27 6 5 4 3 1>
   85    0 0xffffff7f81f5c000 0xd000     0xd000     com.apple.iokit.IOAHCISerialATAPI (267) BA23AC56-7AB4-3898-A468-B18B1550E039 <64 28 5 4 3 1>
 
Maybe try downgrading both AppleAHCIPort and IOAHCIFamily kexts to versions before DB7 (after making backups of current kexts).  Attached are AHCI kexts from High Sierra PB1_17A291m.  Note IOAHCIBlockStorage and IOAHCISerialATAPI are Plugin kexts inside IOAHCIFamily.kext.  
 
Don't forget to set correct kext permissions and rebuild caches (sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /).  Can check kexts are loadable with kextutil -tn command eg
fusion71aus-iMac:~ fusion71au$ sudo kextutil -tn /System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext
Password:
/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext appears to be loadable (including linkage for on-disk libraries).
 
Good Luck!

 

 

Thanks first of all to the suggestion.
The hot plug now works; but trim activation no longer works.
???

 

Thanks first of all to the suggestion.
The hot plug now works; but trim activation no longer works.
???

 

 

AppleDataSetManagement.kext

  Dependency Resolution Failures:

  Kexts already loaded for these libraries have no OSBundleCompatibleVersion: com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: with only AppleAHCIPort version 328 instead of version 329 in S/L/E and AHCIPortInjector.kext (Fabio version 2016) in EFI/CLOVER/KEXT Hot-Plug work again under High Sierra.

 

I don't know why? these two versions, both of which date back to 2016, appear to be identical. Should I do the same manipulation for the release?

 

When you compare the MD5 values of the binaries inside AppleAHCIPort kexts v328 vs v329, you will find that they are different...

 

post-846696-0-67621900-1504646291_thumb.png

 

 

We will have to wait for the final release before knowing if regressing the kext still works  :).  It seems v329 is still buggy on quite a few older hardwares eg

 

 

Thanks first of all to the suggestion.
The hot plug now works; but trim activation no longer works.

 

 

  1. Downgrade only AppleAHCIPort v329 to v328 (restore original IOAHCIFamily with IOAHCIBlockStorage kext in /S/L/E, repair permissions & rebuild kext cache etc)
  2. Enable Trim with Clover KextsToPatch....

 

 

 

		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>TRIM Enabler</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				AEFQUExFIFNTRAA=
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>IOAHCIBlockStorage</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				AAAAAAAAAAAAAAA=
				</data>
			</dict>

post-846696-0-69216800-1504647204_thumb.png

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you compare the MD5 values of the binaries inside AppleAHCIPort kexts v328 vs v329, you will find that they are different...

 

 

 

We will have to wait for the final release before knowing if regressing the kext still works  :).  It seems v329 is still buggy on quite a few older hardwares eg

 

 

 

  1. Downgrade only AppleAHCIPort v329 to v328 (restore original IOAHCIFamily with IOAHCIBlockStorage kext in /S/L/E, repair permissions & rebuild kext cache etc)
  2. Enable Trim with Clover KextsToPatch....

 

 

 

		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>TRIM Enabler</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				AEFQUExFIFNTRAA=
				</data>
				<key>Name</key>
				<string>IOAHCIBlockStorage</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				AAAAAAAAAAAAAAA=
				</data>
			</dict>

attachicon.gifTrim with Clover Kexts to Patch.png

 

 

 

Thanks @Fusion71au

 

Wait and see the final release.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

iOS11 Beta10 comeout

 

I think osx 10.13 beta10 will comeout later.

 

从我的 iPhone 发送,使用 Tapatalk

Yeah, I think so too. Small update though, only 37,8mb for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone help me please with an External Icon Fix for the NVMe Drive?

 

test

IONVMeFamily 4885c074 07808b20  4885c066 90808b20 NVMe drive internal

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PMheart

DP9 seems unstable for my unsupported CPU (some random reboots)

Have you checked if something is changed in dp9 kernel for unsupported cpu?

Thank you for your precious help

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PMheart

DP9 seems unstable for my unsupported CPU (some random reboots)

Have you checked if something is changed in dp9 kernel for unsupported cpu?

Thank you for your precious help

:-)

Hi, nice to meet you again.

I checked the kernel of DP9 just now. Unfortunately I didn't see any change related to XCPM.

Well, technically all patches are critical, you can't even boot while lacking of anyone. As for the instability, I'm not sure why. Which patches are you currently using?

 

(To avoid bothering others, let's go on in private, I've sent a PM to you.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://tinyurl.com/rkqmpd9
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data>AQAAAA==</data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data>CQClPg==</data> <key>device-id</key> <data>pT4AAA==</data> <key>disable-external-gpu</key> <data>AQAAAA==</data> <key>enable-hdmi20</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-con1-busid</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-con1-type</key> <data>AAgAAA==</data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-con2-index</key> <data>/////w==</data> <key>framebuffer-fbmem</key> <data>AACQAA==</data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data>AQAAAA==</data> <key>framebuffer-portcount</key> <data>AgAAAA==</data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data>AAAwAQ==</data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data>AAAAgA==</data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Myfz
      Hi all,

      I recently build my hackintosh, I got Win10 on my 1st disk and MacOS Catalina on the 2nd disk.
       
      Unfortunately my Win10 disk was defective and I will need to change it.
       
      I was thinking to :
       
      - Remove my Win10 disk and replace by my new one
      - Temporarily remove my MacOS Disk (Clover)
      - Reinstall Win10 on my new disk
      - Put back my MacOS Disk

      I believe clover will still start, and I will still be able to boot on the new Win10 disk, what do you think ?

      Thank in advance for your help,
      regards
    • By marzib
      I'm trying to upgrade from Sierra to High Sierra. My Sierra is working and booting great with the latest Clover 5.0 r5115, but when trying to upgrade to High Sierra, any time the computer reboots into the installer, it gets stuck at the line "Start ReadKernelCache". The screenshot is attached. I've tried the following troubleshooting steps that I've read in other similar posts, none of which worked. It always remains stuck at that line:
       
      Boot with UseKernelCache=No and/or -x and or -f Temporarily remove discrete graphics card and try to install with integrated graphics Add MATS to the Drop Tables list in Clover Configurator Look for an option similar to "Above 4G Encoding". My motherboard doesn't seem to have that. Try a bootable USB drive with the High Sierra installer instead of the App Store mechanism. The USB boots great, and I can initiate the installation, but upon reboot, I get the same issue trying to boot into the installer.   Disable integrated graphics in the motherboard's BIOS    
      Below are my system details. It seems like it should be possible, based on this post, to run High Sierra with this motherboard and CPU, but I can't get the installer to run. 
      Thanks for any help!
       
      Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP5-TH
      CPU: Intel Core i7-3770K
      Graphics: EVGA GeForce GTX 970 
      Clover: 5.0 r5115 with basically no mods from the default ISO aside from enabling APFS driver
       
×