Jump to content
fantomas

[pre-release] macOS High Sierra

3,845 posts in this topic

Recommended Posts

Question:

 

My External NVMe patch does suddenly not work anymore with 10.13 DP5.

 

Name: IONVMeFamily Find: 4885c074 07808b20 Replace: 4885c066 90808b20

 

Can somebody give me a working one please?

 

Cheers,

 

KGP

Hi, the patch changed... Try this one under dp5:

 

48 85 c0 74 07 -> ​48 85 c0 66 90

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I got it going on SIerra and High Sierra - i9 7900x, as have a few others now. I'll start a thread and post pics of my clover, efi and kexts.

It was way easier than X99 :)

Which kernel to patch entries did you use under 10.12?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compared to the first beta, it seems DB5 working much better with APFS on old spinning HDDs .  Successful clean install here on my GA-P55aUD3 desktop (5 series MB with legacy BIOS/i5-750/ATI HD5770) with 7200rpm HDD.  

 

USB installer made with "createinstallmedia method", Clover r4128 and latest apfs.efi in /EFI/CLOVER/drivers64...

 

post-846696-0-52669500-1502233682_thumb.png

 

 

 

Core.pkg method isn't working anymore in DB5, any other method to install on ICH10? I need to replace AppleAHCIPort.kext to boot.

 

As a work around, you can install DB5 on an external USB hard disk, replace AppleAHCIPort.kext v329 in /S/L/E with v328 (don't forget to repair permissions and rebuild kernel cache), then clone the working system back to your internal SATA hard disk eg with Carbon Copy Cloner or Disk Utility.

 

PS Just tried a Core install of DB5 (from my Yosemite volume to a newly formatted HFS+ partition named macOS) and it still works....

 

 

post-846696-0-25121200-1502247032_thumb.png

post-846696-0-13695800-1502247051_thumb.png

 

 

Post-Installation Terminal Commands (I had AppleAHCIPort.kext v328 and Developer SeedEnrollment.plist in my ~/Downloads folder)

sudo cp /Volumes/macOS/usr/standalone/i386/boot.efi /Volumes/macOS/System/Library/CoreServices
sudo mv /Volumes/macOS/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.kext /Volumes/macOS/System/Library/Extensions/AppleAHCIPort.329
sudo cp -R ~/Downloads/AppleAHCIPort.kext /Volumes/macOS/System/Library/Extensions
sudo touch /Volumes/macOS/System/Library/Extensions  && sudo kextcache -u /Volumes/macOS
cp ~/Downloads/SeedEnrollment.plist /Volumes/macOS/Users/Shared/.SeedEnrollment.plist

AppleAHCIPort_v328.kext.zip

apfs.efi.zip

SeedEnrollment.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Compared to the first beta, it seems DB5 working much better with APFS on old spinning HDDs .  Successful clean install here on my legacy GA-P55aUD3 desktop with 7200rpm HDD....  

 

 

 

 

Any of the other SATA ports on ICH10 recognised?  Try connecting the hard disk to another SATA port and see if it shows up in disk utility when you boot from the USB installer?  

 

As a work around, you can install DB5 on an external USB hard disk, replace AppleAHCIPort.kext v329 in /S/L/E with v328 (don't forget to repair permissions and rebuild kernel cache), then clone the working system back to your internal SATA hard disk eg with Carbon Copy Cloner or Disk Utility.

Which SATA chipset do you use? I may have better workaround then...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cyberdevs ,high sierra 13 can be installed on ssd with apfs?

i have installed it to my Intel 600p series SSD 256gb. Since day one...when it was possible APSF.efi Thanks for that!

When it wworks nice!

post-2200747-0-17884400-1502234609_thumb.png

post-2200747-0-12439100-1502234642_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Successful clean install here on my GA-P55aUD3 desktop (5 series chipset, legacy BIOS) with 7200rpm HDD.

 

What Graphics Card are you using for High Sierra with your 5-series motherboard?

 

I have a P55A-UD4P but am stuck on El Capitan as I am using a 9800GT and have been unable to upgrade to Sierra (and soon High Sierra)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to know that I'm not alone who gotta trackpad (minor) issue on 10.13 DP5.. #NoWorry << 10.11.x Trackpad.pref works though  :P

^ both using @rehabman VoodooPS2 v1.8.27 or @EmlyDinesh ApplePS2Tp v4.7 Beta 5 (ELAN_101).

And I think it' s not a good idea to push the devs with Beta System (for TP fix)... so, it' s just a report.

 

SzkvUvp.jpg

 

#ADD: Another issue even on some Real MBPs with Beta 5: Beta 5 fails on MacBook Pro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which SATA chipset do you use? I may have better workaround then...

I have P43 ICH10

Strange thing that on my laptop with ICH9M is working...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

As a work around, you can install DB5 on an external USB hard disk, replace AppleAHCIPort.kext v329 in /S/L/E with v328 (don't forget to repair permissions and rebuild kernel cache), then clone the working system back to your internal SATA hard disk eg with Carbon Copy Cloner or Disk Utility.

 

What issue did you get on why you need to revert v329 to v328?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got it going on SIerra and High Sierra - i9 7900x, as have a few others now. I'll start a thread and post pics of my clover, efi and kexts.

It was way easier than X99 :)

Oh, that's wonderful :)

Does it have a native support? or you need to use fakeCPUID?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What issue did you get on why you need to revert v329 to v328?

Stuck at waiting for root device.

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got it going on SIerra and High Sierra - i9 7900x, as have a few others now. I'll start a thread and post pics of my clover, efi and kexts.

It was way easier than X99 :)

 

Can you provide a link to your new thread please?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, the patch changed... Try this one under dp5:

 

48 85 c0 74 07 -> ​48 85 c0 66 90

 

Does not work with the EVO 960 either.... Any other values?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to know that I'm not alone who gotta trackpad (minor) issue on 10.13 DP5.. #NoWorry << 10.11.x Trackpad.pref works though  :P

^ both using @rehabman VoodooPS2 v1.8.27 or @EmlyDinesh ApplePS2Tp v4.7 Beta 5 (ELAN_101).

And I think it' s not a good idea to push the devs with Beta System (for TP fix)... so, it' s just a report.

 

SzkvUvp.jpg

 

#ADD: Another issue even on some Real MBPs with Beta 5: Beta 5 fails on MacBook Pro

As RehabMan said, "I'm in no hurry (it comes with age)".

It seems 10.13.pb4 has just been released along with new Command Line Tools beta for Xcode 9. According to the previous releases, this should have the same build number as dp5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here you go :thumbsup_anim:

Seems the same as mine... Enlarged the bytes, try it:

 

48 85 C0 74 07 80 8B -> 48 85 C0 90 90 80 8B

I have P43 ICH10

Strange thing that on my laptop with ICH9M is working...

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Is your P43 ICH10 chipset ID 0x3a228086 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, that's wonderful :)

Does it have a native support? or you need to use fakeCPUID?

 

Native support on High Sierra.

Also my patches and kexts are a fraction of what they used to be on the X99.

Add to that my oob Vega and I'm looking around for an old Mac Pro case to put it in! haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Native support on High Sierra.

Also my patches and kexts are a fraction of what they used to be on the X99.

Add to that my oob Vega and I'm looking around for an old Mac Pro case to put it in! haha

Thanks for the update! I didn't know that it has native support in High Sierra :)

 

X299 should look gorgeous in a MacPro Case ;) I'm looking forward to see your build once it's completed! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems the same as mine... Enlarged the bytes, try it:

 

48 85 C0 74 07 80 8B -> 48 85 C0 90 90 80 8B

 

Is your P43 ICH10 chipset ID 0x3a228086 ?

Yes

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

This is a simple trick which originally by @RehabMan for his HackrFamily, I'm not sure whether this will work as well, but anyway I think it's worth trying.

 

Firstly set FakeID for SATA in config.plist to 0xabcd8086. It looks like this:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>FakeID</key>
		<dict>
			<key>SATA</key>
			<string>0xabcd8086</string>
		</dict>
	</dict>
</dict>
</plist>

And then put this dummy kext into Clover/kexts/Other or 10.13 folder. Delete the patched one from /S/L/E (Restore to vanilla one, in case you don't have it, will post the original one below)

 

Dummy kext: (not working, removed)

 

 

Original v329 kext from DP5:

orig_AppleAHCIPort_v329.kext.zip

 

Please test, if you can normally boot then, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems the same as mine... Enlarged the bytes, try it:

 

48 85 C0 74 07 80 8B -> 48 85 C0 90 90 80 8B

Is your P43 ICH10 chipset ID 0x3a228086 ?

 

Nope, does not work either....

 

I am doing o.k. when using it as a KextToPatch entry, right?

 

Name*: IONVMeFamily     Find*[HEX]: 4885c074 07808b    Replace*[HEX]: 4885c090 90808b  Comment: External NVMe Icon Patch   MatchOS: 10.13.x

 

old entry below worked including DP4:

 

Name*: IONVMeFamily     Find*[HEX]: 4885c074 07808b20    Replace*[HEX]: 4885c066 90808b20  Comment: External NVMe Icon Patch   MatchOS: 10.13.x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Native support on High Sierra.

Also my patches and kexts are a fraction of what they used to be on the X99.

Add to that my oob Vega and I'm looking around for an old Mac Pro case to put it in! haha

So should I edit my previous post about SkyLake X not having the native support in Sierra? or my assumption is correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By teseh
      Hello,
      When I open a pdf or image file, a color overlay is created on the images and files as below. It can be temporarily resolved by enlarging or shrinking the image, but re-creating it. What is the problem and how should I fix it. The specifications of my system are as follows:
      System: Dell Optiplex 780
      CPU: INTEL Core2 Dual Q9550
      GPU: ATI Radeon HD 5040 1024 MB
      OS: MacOs High Sierra 10.13.6
       

    • By Ethan Jarvis
      Hello,
       
      Here I am looking for the answer of new Mac OS Catalina features and what type of Mac will support this new Os??
    • By Arman Hossain
      HI 
      I want install High Sierra  on my pc . my CPU is : AMD Ryzen 3 2200g and my MotherBoard is : ASUS EX A320m. and 8gb ram DDR4 ram . i dont have any external gripch card. i have seen some video on youtube how to install High Sierra but they use extranal gripch card to make it good  but i don't have any extranal gripch card . on my windows sysem the shared gpu is 2GB which is using my ram to crate the vega gripch  . i want know is it possible to install High Sierra on my pc with out any extarnal gripsh card  ?


    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15
      Original link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      For any system kext installation\modification you need to boot with config_debug.plist (or disable SIP manually)
      Also on Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
    • By fantomas
      macOS Catalina 10.15.1 beta (19B68f)
×