Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra on GA Z170M-D3H / DSDT

68 posts in this topic

Recommended Posts

Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset!
 

Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install

 

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685

 
13196_big.png
 
--Create a bootable copy of macOS Sierra
Check out the link
 
--Create a bootable copy of macOS HighSierra
Check out the link
 
--Install Clover in USB stick
 
-Replace Folder
 
-Install Sierra/High Sierra and boot into system!
 
-Install Clover and replace with my folder 
 
-Reboot and activate video!
 
Bingo!
 
Now you need a fine tune! I prefer DSDT way, apply all patches in one file, many people prefer many SSDTs or Clover patches!
 
If you need DSDT edits for Skylake...
-Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen)
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in your desktop
 
-DSDT bios F21
My DSDT with patches for skylake
 
-Patches
-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-DMAC
-SLPB
-DARWIN
-LPC
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDAS to HDEF
-HDEF
-RTC
-IRQs
-SBUS
-MIKEY
-BLC0
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-USBX
-PMCR
-EC
-PNLF
-HDMI 

01.png

01A.png

01AA.png

01B.png

02.png

03.png

Captura de Tela 2017-05-22 às 20.46.49.png

 

-FakeSMC
-Audio
-USB
-LAN
 
Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hey MaLdOn, I've a GA-Z170 GAMING K3 EU F22 Rev1.1 and i7 7700 with HD 630EVGA GTX 1050, I've successfully reached the desktop, if you can help me to create the EFI folder that will work, please!

 

Here's my iOreg, ACPI extracted with F4 clover and EFI folder from USB as I still didn't installed yet Clover on the Internal OS X Sierra Drive:

 

My EFI iOREG and ACPI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLdOn, I've a GA-Z170 GAMING K3 EU F22 Rev1.1 and i7 7700 with HD 630EVGA GTX 1050, I've successfully reached the desktop, if you can help me to create the EFI folder that will work, please!

 

Here's my iOreg, ACPI extracted with F4 clover and EFI folder from USB as I still didn't installed yet Clover on the Internal OS X Sierra Drive:

 

attachicon.gifMy EFI iOREG and ACPI.zip

i dont know with both GPUs

test it, install web driver

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dont knoiw with both GPUs

test it, install web driver

attachicon.gifCLOVER.zip

 

Beautiful work, perfect, got all worked ^_^  :thumbsup_anim: ! thank's MaLdOn for this, respect! For the HD 630 I've got it semi working but still freeze or glitch I don't know what it's called but the menu bar aren't transparent! is there a thing to fix it?

 

Special thank's! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

the best is disable intelhd and use Nvidia if u have both

 

for Intel HD Glitches, try it into devices tab

 

Device

IntelGFX

 

Key

AAPL,GfxYTile

 

Value

01000000

 

Value Type

DATA

 

MaLd0n 2017-06-04 às 21.49.06.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't do it's benefit, is there a DSDT patch for it? I also tried sleep, but when it sleep a second after, it wake up automatically without touching something

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't do it's benefit, is there a DSDT patch for it? I also tried sleep, but when it sleep a second after, it wake up automatically without touching something

run it and post result here

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

run it and post result here

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

 

I'll post it in 30 mn, I've an i7-6700k can this one work great and it's HD 530 GPU for this hack?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm back in few minutes with reports, but for the CPU I'll put it tomorrow  ^_^, as I don't want to open the machine, it will take more time for me!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaaaaaakh, excuse me MaLdOn i was to much tired yesterday, we are in Ramadan month so time is changed and our activities in our country, anyway! I have good news, I changed the CPU to the i7-6700k and the result is full QE/CI, no lag, freezes or whatever you think  :D  :thumbsup_anim:! I have re-extracted the ACPI  from the F4 clover boot menu, can you please make a DSDT? Then I'll see if sleep prob :thanks_speechbubble:   

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, send me

 

u use two GPUs? Nvidia and Intel HD?

is a same mobo?

 

Yes I use 2 GPUs : NVIDIA EVGA GTX 1050 Ti and Intel HD 530 from i7-6700K

 

And yes same mobo!

 

The SSDT0 is for GFX0 and SSDT1 is for PEGP, but there's other tables that contain B0D3 that was for Intel HDAU  and others PEGA for the HDAU Discrete graphic cards 

 

Here's my extracted iOREG and ACPI: ACPI & iOREG.zip

 

:thanks_speechbubble:

I forgot, I'm booting natively without any aml, and Graphics both works like charm, strange between SKY LAKE and KABY LAKE! Just touched the config with the right device id for the IGPU: 0x19128086 and for AAPL,ig-platform-id:0X19120000  ^_^

 

AYAYe the lspci -nn from linux if needed: i7-6700k Z170 GAMING K3 EU Rev1.1 F22 lspci.txt

Edited by ammoune78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok here's the sleep log wake reason:

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"
2017-06-05 03:54:07.041939+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:54:07.041940+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:55:25.212632+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:55:25.212633+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:56:19.705432+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:56:19.705433+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:59:10.887119+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:59:10.887120+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ok here's the sleep log wake reason:

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"
2017-06-05 03:54:07.041939+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:54:07.041940+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:55:25.212632+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:55:25.212633+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:56:19.705432+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:56:19.705433+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:59:10.887119+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC
2017-06-05 03:59:10.887120+0000  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: GLAN XDCI XHC

DSDT.wake power button.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

same thing here, and same wake reason log, I don't know why, screen go to black but light on the mobo doesn't go off  :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok sir!

 

But maybe I got it,

RP01=> PXSX=>XHCI_ASMedia
RP19=> PXSX=>GLAN@EN0
Maybe the XDCI thing is ASMedia@RP01-PXSX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello I have successfully installed mac OS 10.12.6 on the same system. My problem is that the reading speed of writing to NVME ssd is getting low. 3000/2400 is required to be 1700/1070 value is coming out. Where is the problem? Are the values ​​normal? 

 

 

 

post-1039385-0-13110500-1503151062_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello I have successfully installed mac OS 10.12.6 on the same system. My problem is that the reading speed of writing to NVME ssd is getting low. 3000/2400 is required to be 1700/1070 value is coming out. Where is the problem? Are the values ​​normal?

 

A while back I experienced the same and found that the 960 tops the max of Blackmagic speed test. Someone suggested AJA and it gave the proper readings. Now, it still might be that Blackmagic has the max at 2000. If that's the case the AJA might be of service. If not then AJA should show the same readings and, obviously, there's something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f16 --> build 16G2016 (thanks to Cyberdevs) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f15 --> build 16G1918 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f14 --> build 16G1917 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      macOS Mojave 10.14.6 beta (18G29g)
    • By fantomas1
      This update:
      • Adds AirPlay 2 support for sharing videos, photos, music and more from your Mac directly to your AirPlay 2-enabled smart TV
      • Adds the ability to follow a magazine from the Apple News+ catalog browsing view
      • Includes support for the Reiwa (令和) era of the Japanese calendar
      • Improves audio latency on MacBook Pro models introduced in 2018
      • Fixes an issue that prevented certain very large OmniOutliner and OmniPlan documents from rendering properly
       
      Update
      Combo

      View full article
    • By fantomas1
      This update:
      • Adds AirPlay 2 support for sharing videos, photos, music and more from your Mac directly to your AirPlay 2-enabled smart TV
      • Adds the ability to follow a magazine from the Apple News+ catalog browsing view
      • Includes support for the Reiwa (令和) era of the Japanese calendar
      • Improves audio latency on MacBook Pro models introduced in 2018
      • Fixes an issue that prevented certain very large OmniOutliner and OmniPlan documents from rendering properly
       
      Update
      Combo
×