Jump to content
rr7

optimus disabled GT680M not working on built-in display

2 posts in this topic

Recommended Posts

this may just be how it is, but i got the impression you could use the GT680M so long as it was the only enabled GPU. i've unlocked the BIOS on my alienware m17x r4 and disabled the HD4000, but when macOS starts the display doesnt seem to fire, it just sits with the verbose text output.

 

if i boot from the install USB then i just get the display complely black, as in 'off'

 

should it be possible or are LVDS/built-in displays just simply not compatible?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

this may just be how it is, but i got the impression you could use the GT680M so long as it was the only enabled GPU. i've unlocked the BIOS on my alienware m17x r4 and disabled the HD4000, but when macOS starts the display doesnt seem to fire, it just sits with the verbose text output.

 

if i boot from the install USB then i just get the display complely black, as in 'off'

 

should it be possible or are LVDS/built-in displays just simply not compatible?

Just to make simple..

the problem with your display is the DSDT and SSDT..

on this ZIP. you will get everything that you need.

Almost everything works..

AUDIO CREATIVE...

Video...

WIFI-BLUETOOTH (if you have a DW1702)

USB...USB3...HDMI... Audio from HDMI...

 

NOT WORK YET...

SDCARD READER

ETHERNET (LAN) AR8151

i test this on Sierra and HS.

Clover is on the current last version.

 

just replace EFI on your EFI folter on yout disk or flashdrive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×