Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
daleski75

[DSDT] Help getting the battery working on a HP Elitebook Folio

15 posts in this topic

Recommended Posts

Got the DSDT compiled and working but for the life of me I cannot get the battery to work nor for it to know there is even ac power attached to it.

 

Tried the following rehab patches

 

Skylake LPC

Fix Mutex

AC Adapter

Windows 8

 

Also tried various laptops similar to mine but no luck so far.

 

If anyone could take a look at my io reg and dsdt to give me any pointers that would be very much appreciated.

DSDT.zip

MacBook.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Trying this now :)


No dice still nothing thanks for trying though :D


Also tried the following rehabman patches

"Fix _WAK Arg0 v2"
"HPET Fix"
"SMBUS Fix"
"IRQ Fix"
"RTC Fix"
"OS Check Fix"
"Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
"Fix PNOT/PPNT"
"Add IMEI"

Also tried various laptops similar to mine but no luck so far.

 

​And attached some fresh logs as well.

RehabMan.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trying this now :)

No dice still nothing thanks for trying though :D

Also tried the following rehabman patches

"Fix _WAK Arg0 v2"

"HPET Fix"

"SMBUS Fix"

"IRQ Fix"

"RTC Fix"

"OS Check Fix"

"Fix Mutex with non-zero SyncLevel"

"Fix PNOT/PPNT"

"Add IMEI"

 

Also tried various laptops similar to mine but no luck so far.

 

​And attached some fresh logs as well.

incomplete DSDT, u can use many and many and have a hack like a mac and not a RehabMan patches, hard work from many people(Including him), just a repository and compilation

DSDT.BATTERY 02.zip

 

U can check here, Useful Links

http://www.insanelymac.com/forum/topic/235523-dsdt-auto-patcher/

Here too

http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=385

Here

http://www.insanelymac.com/forum/forum/530-guides/

and many others links, back in time, same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

in many laptops work only kext, u test it?

 

Yeah still see's no battery or ac power unfortunately. What parts are incomplete? I can provide the original ACPI dump again if that  helps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any ideas about this :)

 

ACPI Exception: AE_BAD_PARAMETER, ACPI Exception: AE_BAD_PARAMETER, Returned by Handler for [EmbeddedControl]Returned by Handler for [EmbeddedControl] (20140828/evregion-170)

 (20140828/evregion-170)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.BTIF] (Node ffffff8014710450)[\134_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.BTIF] (Node ffffff8014710450), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.BTIF] (Node ffffff80146f5a50)[\134_SB_.BTIF] (Node ffffff80146f5a50), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.BAT0._BIF] (Node ffffff80146f53d0)[\134_SB_.BAT0._BIF] (Node ffffff80146f53d0), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

ACPI Exception: AE_BAD_PARAMETER, ACPI Exception: AE_BAD_PARAMETER, Returned by Handler for [EmbeddedControl]Returned by Handler for [EmbeddedControl] (20140828/evregion-170)

 (20140828/evregion-170)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.BTST] (Node ffffff8014710410)[\134_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.BTST] (Node ffffff8014710410), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.BTST] (Node ffffff80146f5450)[\134_SB_.BTST] (Node ffffff80146f5450), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

ACPI Error: ACPI Error: Method parse/execution failed Method parse/execution failed [\134_SB_.BAT0._BST] (Node ffffff80146f5390)[\134_SB_.BAT0._BST] (Node ffffff80146f5390), AE_BAD_PARAMETER, AE_BAD_PARAMETER (20140828/psparse-270)

 (20140828/psparse-270)

Share this post


Link to post
Share on other sites

have it without battery patch

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=235364

if error log dont go, i think is a kext trying inject things

 

The error is with my original dsdt.aml and with both the battery ones you provided which are based on mine so as soon as I take out the dsdt.aml from patches the error disappears.

Going back to basics removed all acpi kexts and dsdt patches and going to do more testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×