Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

833 posts in this topic

Recommended Posts

Is it possible to make ps/2 keyboard work? It works on yosemite on this machine. I know it is obsolete, but it's a nice logitech ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Is it possible to make ps/2 keyboard work? It works on yosemite on this machine. I know it is obsolete, but it's a nice logitech ;)

try it, test with ps2

CLOVER.zip

if work

go to system and run KextUtility, just run

Kext Utility.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

try it, test with ps2

attachicon.gifCLOVER.zip

if work

go to system and run KextUtility, just run

attachicon.gifKext Utility.app.zip

Booted with usb working. I think I'll make a clean install now on ssd (I worked on hdd and it's so slow) with your latest updates post install. 

ps2 keyboard doesn't work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps2 need use old kexts, i think i can back up here

send me ioreg

IORegistryExplorer.app.zip


which kexts need to be rolled back to yosemite? Just the IOPCIFAMILY and AppleACPIPlatform? Or will an upgrade to something like an AMD Radeon 7870 solve the problem?

Use like a nvidia 9800 gt or other nvidia

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had problems with clean instal. Mouse once worked, once not. Once it booted with only keyboard, without dsdt it booted fine but restarted after 2 minutes. Had to return to original clover, replaced with yours, replaced mouse. After all it works with latest clover. I attach working configuration.

Will return after some more tests.

 

Ps. After restart it stopped working. No mouse with dsdt and restarts without dsdt. I'm so .

Insane.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope you will find some solution for my mouse. If config for my machine is finally perfect and working than will it work the same with Sierra? Or dsdt must be prepared for specific system?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

i need new ioreg with new smbios, Just for check ;)

Ok. I thought it was to a guy with nvidia problem :)

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. I thought it was to a guy with nvidia problem :)

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

only for check devices

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have recently rebuild two of my older 771 rigs and the ep45 ds3 I own runs on a modified xeon. I never took them higher than mountainlion though so this thread looks really interesting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have recently rebuild two of my older 771 rigs and the ep45 ds3 I own runs on a modified xeon. I never took them higher than mountainlion though so this thread looks really interesting.

Go to EL Capo or Sierra(Sierra if processor have sse4.1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

Im finally home and could do some tests. I changed to 14.2 as you said. I loaded your last config. Mouse didn't work but I switched to another port and it worked. Weird. Here you go with latest report. 

 

I hope we are getting to the end cause I'm gonna lose the rest of my hair ;P

iMac142 KubaK.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far so good. I put back wifi pci and it works. But must find some bt dongle. And find out about iMessage. Thanks a lot. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to EL Capo or Sierra(Sierra if processor have sse4.1)

One is the q6600 and one is a xeon quadcore so I need to check if they can handle it but Sierra is the goal to keep them working on the internet for as long as they can.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ill test now in my ICH7 with last clover

Wait me

i think is a bios config

 

My board was dying, and eventually died. I have replaced it with a newer board and CPU...

p7p55d and i5 750... 

 

Can I post here for dsdt edit?  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By PixelLover
      I'm in the middle of my first hackintosh (High Sierra) on my ZenBook Pro UX501VW-US71 laptop using the Vanilla Install. I've tried using different config.plst files and I've gotten the furthest with RehabMan's own (linked here). It hangs at error message IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0.   Can anyone help me figure out what changes to make to the config.plst file for my specific laptop (which is where I assume the problem lies)   System Specs: Intel Skylake Core i7­-6700HQ 2.6 GHz Quad­core
      Intel® HD Graphics 530 Nvidia GTX 960M 2G 15.6" Touch IPS 4K Ultra­-HD display, 3840 x 2160 resolution   Kexts: AppleALC.kext FakeSMC.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext WhateverGreen.kext  
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By bbritton
      Hi
       
      I am trying to create a clean DSDT for my new hackintosh.  It is all working very well and I hope this will make things even better.
      I have a Gigabyte Z390 AORUS MASTER,
      I9-9900K
      32 gb Ram
      gigabyte vega 64 OC
       
      I extracted the DSDT and SSDT files using F4 in Clover.  I have supplied the resulting DSDT below.  THese are the four errors I get when trying to compile in MACIasl.  ALso I am using ACPI 5.1 in maciasl.
       
      12891, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12900, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE
      12904, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12913, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE, expecting $end and premature End-Of-File
       
      I am newbie to hackintosh so am learning as much as I can as i go.  I am not a programmer so the syntax errors I am not sure what to do with yet.  Any assistance would be appreciated.
       
      Thanks
       
      DSDT.dsl
      DSDT.aml
×