Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

833 posts in this topic

Recommended Posts

Remove and run KextUtility

Kext Utility.app.zip

 

if have KP interpowercpupm, just boot with usb stick and put null in Clover/kexts/Other

 

yestarday i realize many tests, clover dont boot fine, i'm back to 3911 in my lga775, very fine

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=236628

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Remove and run KextUtility

attachicon.gifKext Utility.app.zip

 

if have KP interpowercpupm, just boot with usb stick and put null in Clover/kexts/Other

 

yestarday i realize many tests, clover dont boot fine, i'm back to 3911 in my lga775, very fine

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=236628

Thanks for the reply. Just realized that your Clover file (from days ago) has Null in Clover/kexts/Other. So I should delete from Clover/kexts/Other only?

 

Thanks for the new clover package. I noticed from X5640 cpu to Q8200* cpu my SMBIOS changed from MacPro to iMac. I thought MacPro SMBIOS was hardwired in your original Clover file? Where are the all the Clover folders that need to be deleted (backups etc.) when I switch to 3911 package?

 

* All of my Mac systems report cpu as Xeon Quadcore but it is actually a Core2 Quad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just put ur SMBIOS in config.plist, if dont have nothing, Clover put automatic.

 

Apple dont use corequad, use xeon ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

 

Yea, really out there. lol. Ran 10.4.x on it way back with a P4 installed. 

 

OMG! Was that Rampage Dev who just brought light into our dark corner of the internet? Funnily enough I thought about posting my problems on his site ... but then I thought .... "nahhhhh, he doesn't care about these old systems!"

 

I love the old systems. Other people, not so much. On my Install DMG for Legacy I have my 10.11.5 Clover Config list on there so if you follow the Legacy Section in the Guide you can install 10.11.5 with it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negative. Same as before. Any other ideas? With the 2.33 cpu I noticed that only Nvidia Tesla flavored kexts were loaded (see screen shot). And also the VRAM for the GTX 260 was wrong. It's actually an 896 card. A custom ssdt perhaps?

post-1296270-0-03133200-1494121640_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is my SSDT for my C2Q. Basically ported code from real Macs for the USB. Also PCI, yes PCI, wifi card edit. 

Thanks! And I didn't realize there was a legacy section in your guide!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negative. Same as before. Any other ideas? With the 2.33 cpu I noticed that only Nvidia Tesla flavored kexts were loaded (see screen shot). And also the VRAM for the GTX 260 was wrong. It's actually an 896 card. A custom ssdt perhaps?

Clover solve it in Graphics section VRAM

 

GTX 260 dont work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover solve it in Graphics section VRAM

 

GTX 260 dont work?

 

Clover solve it in Graphics section VRAM

 

GTX 260 dont work?

It works with the 2.33 but with the 3.17 not so much. With the 2.33, it says that NVDANV50Hal is loaded and then says NVDAKernel is loaded. With the 3.17 it never says anything about the NVDAkernel . Just wondering if there is some kind of conflict some where.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo Everyone,

 

I'm quite new to subject, have some test systems based on and Sierra. Still much to do and learn.

 

I got a question concerning 775 system: my MB is Gigabyte Ga-G33M-S2 ICH9 with Q6600 which does not support SSE 4.1. The question is about cpu - if I put e.g. E7500 for testing and then replace with some quad Q9xxx will I have to reconfigure a lot or it will work OOTB?

And second one - I use 6770 card which works fine in Yosemite with patched kext. I've seen Sierra 10.12.3 patch. So no point to go into 12.4? I got genuine Mac at work and probably that would be downloaded from App Store.

 

Thanks a lot 

Kuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

About processor, i think u dont need problem.

Video, the patch 10.12.3, i believe work in 10.12.4

need test

Share this post


Link to post
Share on other sites

About processor, i think u dont need problem.

Video, the patch 10.12.3, i believe work in 10.12.4

need test

Thanks. But how to install 12.3 instead of 12.4?

I just made El Capitan with your guide and files. Works fine, ati as well with 10.10.6 patch. iCloud works except iMessage, i did smuuid and mlb procedure. Sleep and restart work. I only don't fully understand what patches means:

Patches

-FIX ERRORS AND WARNINGS

-HPET

etc
I didn't find it in clover. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

post ur files here

ich9 meed many patches

 

-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in ur desktop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here it is. Thanks for help. 

KubaK.zip

dsdt in clover/acpi/patched

use kexts inside folder, remove applehdadisabler and voodoohda, use native audio

 

Send me new ioreg after reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

dsdt in clover/acpi/patched

use kexts inside folder, remove applehdadisabler and voodoohda, use native audio

So I did except voodoohda - don't know where was it.

USB died. No mouse, no keyboard. Couldn't enter a password.

Share this post


Link to post
Share on other sites

press O key in boot screen, go to acpi, rename DSDT.aml to DSDT02.aml

 

send me ur full Clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro, for gt260 people back kext to yosemite ;)

attachicon.gifdsdt(ex).aml.zip

 

kexts yosemite in el capo or sierra

which kexts need to be rolled back to yosemite? Just the IOPCIFAMILY and AppleACPIPlatform? Or will an upgrade to something like an AMD Radeon 7870 solve the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check

test

use only it, dont need more kexts

attachicon.gifCLOVER.zip

 

let me know

 

Even worse. Still no USB. When I rename dsdt it boots and usb works but restarts about 1 minute after login. Had to launch yosemite and manually replace to previous clover.

I put wn851nd card for a while just before you sent me new clover and it worked fine with atheroswifiinjector.kext. Then I replaced clover and tried with or without this card. The same result.

You're so quick in answering that I can't wait that all work fine and I can get you a big beer ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By PixelLover
      I'm in the middle of my first hackintosh (High Sierra) on my ZenBook Pro UX501VW-US71 laptop using the Vanilla Install. I've tried using different config.plst files and I've gotten the furthest with RehabMan's own (linked here). It hangs at error message IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0.   Can anyone help me figure out what changes to make to the config.plst file for my specific laptop (which is where I assume the problem lies)   System Specs: Intel Skylake Core i7­-6700HQ 2.6 GHz Quad­core
      Intel® HD Graphics 530 Nvidia GTX 960M 2G 15.6" Touch IPS 4K Ultra­-HD display, 3840 x 2160 resolution   Kexts: AppleALC.kext FakeSMC.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext WhateverGreen.kext  
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By bbritton
      Hi
       
      I am trying to create a clean DSDT for my new hackintosh.  It is all working very well and I hope this will make things even better.
      I have a Gigabyte Z390 AORUS MASTER,
      I9-9900K
      32 gb Ram
      gigabyte vega 64 OC
       
      I extracted the DSDT and SSDT files using F4 in Clover.  I have supplied the resulting DSDT below.  THese are the four errors I get when trying to compile in MACIasl.  ALso I am using ACPI 5.1 in maciasl.
       
      12891, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12900, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE
      12904, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12913, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE, expecting $end and premature End-Of-File
       
      I am newbie to hackintosh so am learning as much as I can as i go.  I am not a programmer so the syntax errors I am not sure what to do with yet.  Any assistance would be appreciated.
       
      Thanks
       
      DSDT.dsl
      DSDT.aml
×