Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

833 posts in this topic

Recommended Posts

send me error photo

It's the same screen, I don't think it's useful, just enumarate kexts I think.

I'll try to get a boot log because it writes more very fast before this screen and then reboot, I used Don't reboot on panic to take the photo.

 

Edit: What the.... I just booted without dsdt and it actually booted... Clover folder is the one I sent you PM yesterday but without dsdt... that's very very weird.

Edit2: I found the trick, when I check InjectNvidia in clover I get the weird kp, if I uncheck it the system boots.

I'll put again your post clover and run runme.app and send you the file.

Edit3: Attached SendMe.zip

Send me LuCys-Mac-Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

It's the same screen, I don't think it's useful, just enumarate kexts I think.

I'll try to get a boot log because it writes more very fast before this screen and then reboot, I used Don't reboot on panic to take the photo.

 

Edit: What the.... I just booted without dsdt and it actually booted... Clover folder is the one I sent you PM yesterday but without dsdt... that's very very weird.

Edit2: I found the trick, when I check InjectNvidia in clover I get the weird kp, if I uncheck it the system boots.

I'll put again your post clover and run runme.app and send you the file.

Edit3: Attached SendMe.zip

@MaLd0n can you help me? Sorry for bothering you..

Share this post


Link to post
Share on other sites

back ur old DSDT, have a GPU patch and work ;) if clover fail with ur GPU...

Sorry I don't understand what you mean..

You tell me to use my old clover with dsdt? and what gpu patch?

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

here

Device (PEGP)
            {
                Name (_ADR, 0x00010000)  // _ADR: Address
                Device (GFX0)
                {
                    Name (_ADR, Zero)  // _ADR: Address
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
                    {
                        Store (Package (0x1E)
                            {
                                "AAPL,slot-name", 
                                Buffer (0x07)
                                {
                                    "Slot-1"
                                }, 

                                "@0,compatible", 
                                Buffer (0x0B)
                                {
                                    "NVDA,NVMac"
                                }, 

                                "@0,connector-type", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x08, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "@0,device_type", 
                                Buffer (0x08)
                                {
                                    "display"
                                }, 

                                "@0,name", 
                                Buffer (0x0F)
                                {
                                    "NVDA,Display-A"
                                }, 

                                "@1,compatible", 
                                Buffer (0x0B)
                                {
                                    "NVDA,NVMac"
                                }, 

                                "@1,connector-type", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x08, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "@1,device_type", 
                                Buffer (0x08)
                                {
                                    "display"
                                }, 

                                "@1,name", 
                                Buffer (0x0F)
                                {
                                    "NVDA,Display-B"
                                }, 

                                "NVCAP", 
                                Buffer (0x18)
                                {
                                    /* 0000 */  0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03, 0x00,
                                    /* 0008 */  0x0C, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07,
                                    /* 0010 */  0x00, 0x00, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "VRAM,totalsize", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x00, 0x00, 0x10                         
                                }, 

                                "device_type", 
                                Buffer (0x0C)
                                {
                                    "NVDA,Parent"
                                }, 

                                "model", 
                                Buffer (0x17)
                                {
                                    "NVIDIA GeForce 8600 GT"
                                }, 

                                "rom-revision", 
                                Buffer (0x1E)
                                {
                                    "nVidia 8600 GT OpenGL Engine"
                                }, 

                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
            }

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

here

Device (PEGP)
            {
                Name (_ADR, 0x00010000)  // _ADR: Address
                Device (GFX0)
                {
                    Name (_ADR, Zero)  // _ADR: Address
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)  // _DSM: Device-Specific Method
                    {
                        Store (Package (0x1E)
                            {
                                "AAPL,slot-name", 
                                Buffer (0x07)
                                {
                                    "Slot-1"
                                }, 

                                "@0,compatible", 
                                Buffer (0x0B)
                                {
                                    "NVDA,NVMac"
                                }, 

                                "@0,connector-type", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x08, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "@0,device_type", 
                                Buffer (0x08)
                                {
                                    "display"
                                }, 

                                "@0,name", 
                                Buffer (0x0F)
                                {
                                    "NVDA,Display-A"
                                }, 

                                "@1,compatible", 
                                Buffer (0x0B)
                                {
                                    "NVDA,NVMac"
                                }, 

                                "@1,connector-type", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x08, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "@1,device_type", 
                                Buffer (0x08)
                                {
                                    "display"
                                }, 

                                "@1,name", 
                                Buffer (0x0F)
                                {
                                    "NVDA,Display-B"
                                }, 

                                "NVCAP", 
                                Buffer (0x18)
                                {
                                    /* 0000 */  0x04, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x03, 0x00,
                                    /* 0008 */  0x0C, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x07,
                                    /* 0010 */  0x00, 0x00, 0x00, 0x00                         
                                }, 

                                "VRAM,totalsize", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                     0x00, 0x00, 0x00, 0x10                         
                                }, 

                                "device_type", 
                                Buffer (0x0C)
                                {
                                    "NVDA,Parent"
                                }, 

                                "model", 
                                Buffer (0x17)
                                {
                                    "NVIDIA GeForce 8600 GT"
                                }, 

                                "rom-revision", 
                                Buffer (0x1E)
                                {
                                    "nVidia 8600 GT OpenGL Engine"
                                }, 

                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
            }

I already have this in my old dsdt, so the sleep can't be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

if sleep problem is related to GPU, idk

I don't know if is related to gpu, with an ati hd 5870 the problem was the same and I have a laptop with Nvidia 130m and same problem, on Sierra sleep is ok but hs don't wake.

I think it's something related to ich chipsets.

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, if the sleep can't be fixed I have one last problem with audio.

I have ALC1200 with AppleALC and layout-id 7.

On the rear panel I have 6 jacks: green, black and orange are working as output; pink is working as input; gray and blue aren't working but I don't need them anyway.

On the front panel I have green(headphones) and pink(mic) which aren't working at all.

My question is: How can I make front panel to work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, if the sleep can't be fixed I have one last problem with audio.

I have ALC1200 with AppleALC and layout-id 7.

On the rear panel I have 6 jacks: green, black and orange are working as output; pink is working as input; gray and blue aren't working but I don't need them anyway.

On the front panel I have green(headphones) and pink(mic) which aren't working at all.

My question is: How can I make front panel to work?

http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=2676

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, is possible, but no fast way

Your tutorial seems to be very complicated to me :D

What other ways I have?

 

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

u can try a AppleHdaPatcher by Mirone

 

I'm trying with AppleHDAPatcher by Mirone with ALC888 because I see ALC1200 is actually 888 but I can't get sound at all...

 

I'll try your tutorial but I don't have linux.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found layout.xml and platforms.xml for my board and I compiled AppleALC and added another layout-id, now my headphones front panel works but I don't know how to make them hot-plug, you have any idea? I mean I permanently have my speakers in rear panel green jack and when I connect headphones on front panel(green) to switch automatically to headphones.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found layout.xml and platforms.xml for my board and I compiled AppleALC and added another layout-id, now my headphones front panel works but I don't know how to make them hot-plug, you have any idea? I mean I permanently have my speakers in rear panel green jack and when I connect headphones on front panel(green) to switch automatically to headphones.

no idea, need check in AppleAlc topic, i think ppl share xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n, I'm from Poland :D

 

Spec:

 

MOBO: ASUS P5N-E SLI (nForce 650i SLI) (LEGACY BIOS)
CPU: QuadCore Intel Xeon E5450
GPU: nVIDIA GeForce GTX 750 Ti
RAM: 8 GB (DDR2-800 (400 MHz) DDR2 SDRAM
Ethernet: nVIDIA nForce 430i (MCP51)
Wi-Fi: No
Audio: nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GM107 - High Definition Audio Controller

 

post-2396156-0-53907700-1518711846_thumb.jpg

 

My problem is:

 

When I want install High Sierra without NullCPUPowerManagement.kext, I got this panic:

 

post-2396156-0-75528000-1518713242_thumb.jpg

 

When I install with this kext, my computer does not want to reboot.

 

Problem video:

 

https://drive.google.com/file/d/1jFH93TgFHNJ7PTD6A81XHidpltbZpRLv/view

 

A message appears and nothing else happens:

 

post-2396156-0-64784400-1518712320_thumb.jpg

 

Then I must restart PC with restart button.

 

This is my: DSDT and SSDT from Clover F4 ;) DSDT + SSDT.zip

 

This is my: RunMe file: Send me Mac-Endriu.zip

 

I tried many settings in config.plist and still the same.

 

Now my config it has only "Boot" options, the other tabs are default.

 

post-2396156-0-11161100-1518712872_thumb.jpg

 

My config.plist: config.zip

 

Please help me, I do not know how to fix this restart ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n, I'm from Poland :D

 

Spec:

 

MOBO: ASUS P5N-E SLI (nForce 650i SLI) (LEGACY BIOS)

CPU: QuadCore Intel Xeon E5450

GPU: nVIDIA GeForce GTX 750 Ti

RAM: 8 GB (DDR2-800 (400 MHz) DDR2 SDRAM

Ethernet: nVIDIA nForce 430i (MCP51)

Wi-Fi: No

Audio: nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GM107 - High Definition Audio Controller

 

attachicon.gif123.jpg

 

My problem is:

 

When I want install High Sierra without NullCPUPowerManagement.kext, I got this panic:

 

attachicon.gif20180215_161828.jpg

 

When I install with this kext, my computer does not want to reboot.

 

Problem video:

 

https://drive.google.com/file/d/1jFH93TgFHNJ7PTD6A81XHidpltbZpRLv/view

 

A message appears and nothing else happens:

 

attachicon.gif20180210_202018.jpg

 

Then I must restart PC with restart button.

 

This is my: DSDT and SSDT from Clover F4 ;)attachicon.gifDSDT + SSDT.zip

 

This is my: RunMe file: attachicon.gifSend me Mac-Endriu.zip

 

I tried many settings in config.plist and still the same.

 

Now my config it has only "Boot" options, the other tabs are default.

 

attachicon.gif1.jpg

 

My config.plist: attachicon.gifconfig.zip

 

Please help me, I do not know how to fix this restart ;)

try

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm sr @MaLd0n  :D

u put clover/acpi/patched :P

xD Welcome!

Ok :D

I must run installation with nullcpupowermanagement.kext or without? ;)

install u can use NULL, after install in SSD/HDD we remove it for Power Management

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By PixelLover
      I'm in the middle of my first hackintosh (High Sierra) on my ZenBook Pro UX501VW-US71 laptop using the Vanilla Install. I've tried using different config.plst files and I've gotten the furthest with RehabMan's own (linked here). It hangs at error message IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0.   Can anyone help me figure out what changes to make to the config.plst file for my specific laptop (which is where I assume the problem lies)   System Specs: Intel Skylake Core i7­-6700HQ 2.6 GHz Quad­core
      Intel® HD Graphics 530 Nvidia GTX 960M 2G 15.6" Touch IPS 4K Ultra­-HD display, 3840 x 2160 resolution   Kexts: AppleALC.kext FakeSMC.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext WhateverGreen.kext  
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By bbritton
      Hi
       
      I am trying to create a clean DSDT for my new hackintosh.  It is all working very well and I hope this will make things even better.
      I have a Gigabyte Z390 AORUS MASTER,
      I9-9900K
      32 gb Ram
      gigabyte vega 64 OC
       
      I extracted the DSDT and SSDT files using F4 in Clover.  I have supplied the resulting DSDT below.  THese are the four errors I get when trying to compile in MACIasl.  ALso I am using ACPI 5.1 in maciasl.
       
      12891, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12900, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE
      12904, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_NAMESEG, expecting '('
      12913, 6126, syntax error, unexpected PARSEOP_CASE, expecting $end and premature End-Of-File
       
      I am newbie to hackintosh so am learning as much as I can as i go.  I am not a programmer so the syntax errors I am not sure what to do with yet.  Any assistance would be appreciated.
       
      Thanks
       
      DSDT.dsl
      DSDT.aml
×