Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

862 posts in this topic

Recommended Posts

Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset!
 

Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install

 

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685

 
First...
If you need DSDT edits...
-Extract tables with F4 key in Clover boot screen!
-Run it and send me files!
bone.png
 
Installation
--Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave
 
 
--Install Clover in USB stick
 
--Replace with my Clover folder
 
 
--Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!beachball.gif
 
 
Post Installation
 
--Install Clover and replace with my folder
 
 
 
--Reboot and activate video!
 
Bingo!
yoji.gif
Now you need a fine tune! DSDT Time!
idea.gif
 
My DSDT GA P35-DS3
 
 
 
Patches
-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-SLPB
-DARWIN
-LPC
-HDEF
-RTC
-EHCI
-UHCI
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-EC
-PNLF

--Native Power Management

 

Use Clover, check Generate P and C States

 

--Brightness

Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!

NativeDisplayBrightness.app.zip

MaLd0n 2018-02-03 às 00.57.24.png

MaLd0n 2018-02-11 às 21.36.47.png

https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases

*in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install

 

--AUDIO

 

Device HDEF + AppleAlc + Lilu

 

--install Lan driver by Mieze

 
-Atheros
 
 
-Intel
 
 
-Realtek
 
 
--Links
 
-FakeSMC
 
 
-Audio
 
 
-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!
 
We're all here to have fun and learn from each other!
 
ENJOY!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I'm having a problem getting full graphics acceleration on El Capitan 10.11.5.

 

My hardware is the same as my sig.

 

Intel DP45SG mobo

 

Intel Xeon X5640 Quad Core (This is a modded 771 to 775 processor).

 

8GB DDR3-1333MHZ  Ram

 

(EVGA) Geforce GT260 (896 MB)

 

I was only ever able to get 10.7.5 running on this machine. Mountain Lion never booted and I gave up trying to upgrade but now I see more people on here have also done the 771 to 775 mod and successfully booted to El Capitan and Sierra so I decided to give it a try. I can boot into EC with nv_disable=1. Without that flag I get a black and white zebra pattern when it finally boots. It looks exactly like the problems I was having with this board when using the same Xeon processor:

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/296158-upgrade-core2-duo-to-xeon-x5460-quadno-graphics/.

 

And (it's been a while) but I believe that I also had to rollback the IOPCIFAMILY and AppleACPIPlatform kext from SL to get the graphics working. The only difference is that my previous Gigabyte mobo GA-P31-3GS upgraded to Mountain Lion without a hitch-no rollbacks.

 

I see people like Husaber have a series 45 mobo and have done the 771 to 775 mod, but have an ATI card and have upgraded successfully so I'm wondering it's an Nvidia issue and an ATI card upgrade might solve the whole issue.

 

Thanks in advance.

 

I hope I did this right but here is my Clover origin file and hopefully my IO reg.

 

 

 

 

CLOVER.zip

Send me Mac Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, I replaced my Clover file with yours in my 10.11.5 EFI partition and then booted it with only -v. Although a different set of script lines from what I have been seeing the result was the same. I took some photos (sorry iphone) as it scrolled through the boot and then what the screen looks like after the boot. I forgot to mention that a few days ago I actually got to a different screen mostly light gray with a black bar through the middle and the mouse pointer showed up (finally) and it appeared to be in hi-res i.e. the maximum screen res. for this monitor..

screen shots.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, but I'm new to Clover. Which Clover option do I use to mount HDD EFI partition and then replace the Clover folder when booting from the USB stick?

 

 

**I forgot to mention in my first post, but for 10.7.5, both this mobo and my Gigabyte GA-P31-3GS the graphics would be fine (acceleration,etc.) if I used my E8500 Core 2 Duo 3.16 (SLB9K (E0)). It was only when I used the Xeon Quad core that I had to roll back the kexts. I don't know if this is helps finding the errors or not but I thought I should include it.

 

 

Thanks again for all your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still no love.

 

 

Is it the NVDAResman kext that's causing the issue? I notice that if NV_disable=1 is used in -v mode it will say something like NVDAResman kext disabled because nv_disable=1. Screen shot of extensions shows it not loaded but listed. On my 10.7.5 install it is loaded.

screen v.4.zip

11.5 screen shot.nvdisable.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Rampage! My P35-DS3 and 945 work great, SSD has given a new life!  :lol:  :P

 

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

G41M-P26, C2Q, AMD 6870, 60GB SSD. Works so so. Good for casual use. 

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U have other GPU for test?

Nothing newer than the 260 GTX. I have a 9800GT from my other system. It also had issues when I used the Xeon X5640. Do you think it's an issue with the card? Somebody on the site that I cannot name is running Mavericks on the DP45SG mobo with an ATI card. What would be a nice upgrade from the GTX260 from ATI that would boot OOB?

 

 

 

OMG! Was that Rampage Dev who just brought light into our dark corner of the internet? Funnily enough I thought about posting my problems on his site ... but then I thought .... "nahhhhh, he doesn't care about these old systems!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's true! 

I'm have a lot of hackintosh, but I always remember and use the old ones. GA-945GCM-S2C, core2duo 4500 and gt220 :D

Remember the old times :P

 

G41M-P26 is a ICH7?

 

 

MaLdOn, it's time for the 771 to 775 mod! Quad core Xeons are cheap ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first of all I would like to thank you for your guide. And I’m asking for your help

Btw Im not total stranger to hackintoshing (ok I must admit dsdt is dark area for me :D… snow leo was my first success) but time flies techniques change and now I’m here…. having problems with Sierra :D 

 

- App Store download (version 10.12.4) created with terminal command and clover boot loader :D 

 

Second Im posting my zip with all required files for DSDT edits, because vanilla hack is happy hack :) 

 

Third, installation was very slow(used my clover folder), has taken whole night to install, but installed (must be because USB ports are reporting as 1.0 (12mb per second max speed reported in system information). 

 

Forth I'm not able to boot with your post installation clover folder (added in zip) (system takes too long to boot (on ssd) and when login screen would normaly kick in black screen is showed)

 

Im able to boot with my clover folder (added in zip) (Used on my older hack builds and tweaked per random internet guides) but problems are:

 

-Usb is bugy (unmount drive when copying, keyboard and mouse stops working) and slow USB 1.0 (usb flash drives reported as 12mbps in system information),

-Audio not working  didn’t try kexts (on older Mac versions I've used HDA enabler kext and packed AppleHDA.kext installed in S/L/E I think dsdt patch would be better :) )

- restart works (I think shutdown too)

- goes to sleep OK, but wakes up to black screen (loud fans) with flashing line. No response needs restart.

- GPU (detected as AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB not sure about HW acc)

-CPU ok

- RAM ok

- disks I think ok

- ethernet ok

- apple wifi ok

 

Will configure serial and UUID and system ID at end (for iMessage etc… not needed for now)

 

 

BTW also just for sake of it, I’m adding my old dsdt file I’ve created-patched long time ago it worked with older OSX versions… if it can help you in some way if you are willing to create new one, or at least help me.

 

I did used that old DSDT on Sierra install first try result: waiting for root device (many usb errors and warnings). So I’ve used my clover folder without dsdt, and it installed with symptoms described above. 

 

 

 

System info:

 

MB: Asus p5w dh deluxe (bios 3002)

DISK: OSX is on ssd 250 gb, some other disks connected (I think they work :D )

CPU: Intel core 2 duo e8400 stock speed

RAM: 6 GB 800mhz ram (2+2GB+1+1GB sticks)

GPU: AMD R9 270X (should work OBB. on my clover folder works (not sure about HW acc) detected as - AMD Radeon HD 7xxx 2048 MB, on your clover folder boots to blank black screen, signal is on monitor)

WIFI BT combo: Apple original card (works OBB) with right smbios (Broadcom BCM94331CD WiFi Bluetooth Card)

Second WIFI on mb (Realtek something can be disabled not supported not needed)

LAN: Marvell 88E8053 Gigabit LAN (works OBB)

Sound chip: ALC882M (don’t work)

 

 

Thank you in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      Clover r4989 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4989 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4989-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By Drovosek
      For my laptop Hp Pavilion 15-au028ur worked patch for HP 3165sf
      I also experimented with manual patching and assembled my own version:

      #Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches #Battery_HP-DV6-1380ek.txt # created by RehabMan 2019-xx-xx # based on Battery_HP-DV6-1380ek.txt # additional patches for dv6-1380ek provided by chihab222, credit gsly # works for: #  HP Pavilion 15-au028ur, per Drovosek into method label B1B2 remove_entry; into definitionblock code_regex . insert begin Method (B1B2, 2, NotSerialized) { Return (Or (Arg0, ShiftLeft (Arg1, 8))) }\n end; # 16-bit EC0 registers #                BADC,   16, #                BFCC,   16, #                MCUR,   16, #                MBRM,   16, #                MBCV,   16, into device label EC0 code_regex BADC,\s+16, replace_matched begin ADC0,8,ADC1,8, end; into device label EC0 code_regex BFCC,\s+16, replace_matched begin FCC0,8,FCC1,8, end; into device label EC0 code_regex MCUR,\s+16, replace_matched begin CUR0,8,CUR1,8, end; into device label EC0 code_regex MBRM,\s+16, replace_matched begin BRM0,8,BRM1,8, end; into device label EC0 code_regex MBCV,\s+16, replace_matched begin BCV0,8,BCV1,8, end; # 16-bit method access into method label CLRI code_regex (\^.*)MBRM replaceall_matched begin B1B2\(%1BRM0,%1BRM1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MBRM replaceall_matched begin B1B2\(%1BRM0,%1BRM1\) end; into method label UPBI code_regex (\^.*)BFCC replaceall_matched begin B1B2\(%1FCC0,%1FCC1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MCUR replaceall_matched begin B1B2\(%1CUR0,%1CUR1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MBCV replaceall_matched begin B1B2\(%1BCV0,%1BCV1\) end;
      The only problem - when it reaches 100% charge, it no longer falls until you reset the CMOS (15-30 seconds hold down the power button on the laptop). In the rehabman guide there is a patch for ASUS in this case, there is a patch method FBST. There is no such method in my DSDT.
      Can someone help?
      Here's a patched and clean DSDT: https://vk.com/doc183234383_509697931
    • By JackBauer24
      Hello,
       
      I have installed OSx86 10.11 (El Capitan) on April 2016 on my Asus Z170 Deluxe system.
       
      For installation I used this Thread.
       
      I used it a lot and it worked well. Meanwhile I switched to Linux and I use Win10 time to time. So OSX was forgotten. Also it did not boot correctly anymore.
       
      Now I wanted to start with a fresh installation and use OSX more often again. I want to use OSX 10.13 High Sierra. Is it working on my Asus Z170 Deluxe? I have the same Hardware as of April 2016 only the graphics card was updated to a Nvidia GTX1080.
       
      My Hardware in detail: Asus Z-170-Deluxe (Bios 3801), i7-6700k, EVGA GeForce GTX 1080 SC GAMING ACX 3.0, Samsung 950 Pro/M2 NVME 512MB, HDD 4 TB)
      Can I use some of support files from the old thread for the installation (see attachment)? Can I still use  Clover 2.3k r3292 Special Edition v2 ? Or do I need a newer version?
       
      Has someone installed High Sierra successfully on the Asus Z170 Deluxe ?
       
      About some hints where to start I would be thankful.
       
      regards
      JackBauer24
       
      Z170DeluxeFiles.zip
    • By jamesxxx1997
      Hi everyone~
      Now using mojave 10.14.4 , I am patching my dsdt and ssdt but have four syntax error with my dsdt.dsl , and I don't know how to fix it.
       
      My specs:
      lenovo thinkpad x1 yoga 3rd
      CPU : i7-8550u
      graphics : uhd620
       
      The file of my dsdt and ssdt , ioreg , and my efi is in this link:https://drive.google.com/drive/folders/1T1nv1QgqDtczXrohdlQUJ_8O-kPpoSEf?usp=sharing
       
      thanks!
    • By bcuraboy3
      Good morning everyone. I have a HP Pavillion with the following specs
      I have managed to install MOjave on it, using Rehabman's config for Intel HD5500. 
      But I need some help with a DSDT for it.
      Would anyone be kind enough to have a look at the zip file, which contains the EFI folder, a IOREG, and some screenshots from DPCI Manager,
      and help me with a good DSDT patched and a correct config.plist for it?   
      Thank you very much.  Highly appreciated 
      I have also included a report from Aida64 in case anyone needs it 
       
      15-p200np
       
      Número do equipamento
      L5Z67EA
      Microprocessador
      Intel Core i7-5500U com placa gráfica Intel HD 5500 (2,4 GHz, 4 MB de cache, 2 núcleos);
      Memória
      SDRAM DDR3L de 4 GB a 1600 MHz (1 x 4 GB)
      Placa de vídeo
      NVIDIA GeForce 840M (DDR3 dedicada de 2 GB) >>  disabled already using the config.plist provided 
      Disco rígido
      SATA 1 TB 5400 rpm
      Unidade multimédia
      Gravador de DVD SuperMulti
      Visor
      HD BrightView com retroiluminação WLED de 39,6 cm (15,6 pol.) na diagonal (1366 x 768)
      Placa de rede
      Ethernet LAN Base-T 10/100 integrada
      Conectividade sem fio
      Combo 802.11b/g/n (1x1) e Bluetooth 4.0 (compatível com Miracast) >> It's not supported, but a DW1550 it's on it's way 
      Som
      BeatsAudio com 2 altifalantes >>  it's a ALC 290 
      Teclado
      Tamanho completo tipo ilha com teclado numérico
      Dispositivo
      HP Imagepad com suporte de gestos multi-toque
      Portas externas
      1 leitor de cartões multimédia SD multi-formato
      1 HDMI
      1 combinação auscultadores/microfone
      1 USB 2.0
      2 USB 3.0
      1 RJ-45
      Dimensões
      38,45 x 26,02 x 2,39 cm
      Peso
      2,27 kg
      Alimentação
      Transformador de alimentação CA de 65 W
      Polímero de iões de lítio 4 cél. 41 Wh
      Câmara
      Câmara Web HP TrueVision HD (frontal) com microfone digital de matriz dupla integrado
      Mac-Pro-Noi.zip
      Report.htm
×