Jump to content
MaLd0n

[GUIDE] EL Capitan / Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel LGA 775 motherboards / DSDT

861 posts in this topic

Recommended Posts

Hey MaLd0n, could you help me sort this errors and enable the add audio device id for me if possible?  It's for an hp pavilion with idt 92HD66C3_65. I can't seem to get the audio working because my dsdt i extracted from clover has 3 errors.. Running 10.12.6.

DSDT.aml

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
9 hours ago, Blaggah said:

Hey MaLd0n, could you help me sort this errors and enable the add audio device id for me if possible?  It's for an hp pavilion with idt 92HD66C3_65. I can't seem to get the audio working because my dsdt i extracted from clover has 3 errors.. Running 10.12.6.

DSDT.aml

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Blaggah said:

Thanks for the help, did you do anything else to the dsdt other than fixing the errors?

search for _DSM and many others, essentials, etc

MaLd0n 2018-11-15 às 15.11.50.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Mald0n,

I moved from socket 775 to socket 1366. Is it out of topic to send for a DSDT & clover config edit here?

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, disty69 said:

Hello Mald0n,

I moved from socket 775 to socket 1366. Is it out of topic to send for a DSDT & clover config edit here?

post her, no problem

send me full dump

RunMe.app

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/4/2018 at 11:30 AM, andy_172 said:

Hello Mald0n,

Could you please help me with my machine? It's Asus P5KPL-AM SE with modded bios for E5450 and GeForce 240 running Mojave. Ive already patched my DSDT, but not 100% sure about patches. Actually everything seems to work fine, but sleep. I can't get it. The screen is go to sleep, HDD stop and after moment run again and after that I can't get system to work, mouse, keyboard, reset and power buttons won't work. Only complete power off. 

Send me Mac-Pro.zip


Hi,

I have P5KPL-AM mainboard and to make the computer sleep you need to change jumper position for USB Keyboard/Mouse power [PS2_USBPW14] (see Manual English version page 1-9)

P5KPL-AM SE Manual (English version)

It is quite common situation on old ASUS mainboards (I had it first time on P5GC-MX/1333 board).

NOTE: GeForce 240 does not support 'Metal' in Mojave (try to play DVD to see manifestation of the problem). You can replace video card with GTX650 Ti (Kepler microarchitecture 600 series cards should work) or GTX710 (with 700 series you should be on alert for example 750 Ti has Maxwell core which is not supported, you need a video card with Kepler core)

1. Metal (API)
2. Supported GPUs

3. Kepler (microarchitecture)

GeForce 600 series (look for code name starting with GK.... -- GeForce Kepler)
GeForce 700 series (look for code name starting with GK.... -- GeForce Kepler)


osx151212

Edited by osx151212

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, MaLd0n said:

some log about "coreaudiod" prevent sleep

I tried disconnecting the usb audio amplifier, but didn't help. I tried to quit and force quit coreaudiod process in Activity Monitor, but keeps restarting automatically, so I cannot check if sleep works without it. What else can I do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, disty69 said:

I tried disconnecting the usb audio amplifier, but didn't help. I tried to quit and force quit coreaudiod process in Activity Monitor, but keeps restarting automatically, so I cannot check if sleep works without it. What else can I do?

after sleep system restart?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, it works fine it doesn't actually sleep. Only the monitor shuts off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, guys! Need your help here, got weird problems with MacOS Sierra on the following hardware: GA-EP45-UD3LR, Xeon L5420, 6gigs 667 RAM and Radeon 7870.

The thing is when I try to boot from USB stick installation doesn't switch from verbose console output to graphic mode normally. It needs to be restarted 3-5 times to finally load language selection page. If I manage to install it at last, system hangs on apple logo after installation - sometimes progress bar just begin to load and stops, sometimes it may hang in a middle, and even in the end.

On the 10th restart Login screen may load normally, or it may be gray, with transparent apple logo on the background. It seems like something blocks the login screen. Or different situation: system loads fast and skips apple logo at all, but login screen still doesn't load normally - its transparent, like something in background block it. When I press any keys it blinks with grey color. Maybe its Finder problem? And sometimes when I enter my password screen doesn't show entered symbols, but hard drive load the system. If I then hold down Ctrl+UpArrow I am able to switch between desktops (which are normal colors, not grayed), but initial screen is still transparent and doesn't let me proceed to OS.

 

Really new to MacOS, so don't know what to do. I tried different bootargs, "-v npci=0x2000 kext-dev-mode=1", tried to change different SMBIOSes, inject ATI and load VBIOS. Even downloaded special DSDT for my MoBo, thought something was wrong with it. Also changed videocard GeForce 9600GT, but got black screen using nvidia injection, nv_disable=1, nvda_drv=1, returned to Radeon.

 

So looking for your adviсe, fellas.

Also want to thank MaLd0n, really great job, man.

Managed to boot into OS from 50th attempt, so send you files :D

 

DSDT F11bios.zip

origin.zip

Send me.zip

 

p.s. Booted system with iMac11.1 id instead of default Clovers' iMac10.1.

p.p.s Using ps/2 keybaord and HDMI display connection.

Edited by fly44

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/29/2018 at 4:55 PM, disty69 said:

No, it works fine it doesn't actually sleep. Only the monitor shuts off.

no idea, bro

 

On 12/3/2018 at 5:19 PM, fly44 said:

Hey, guys! Need your help here, got weird problems with MacOS Sierra on the following hardware: GA-EP45-UD3LR, Xeon L5420, 6gigs 667 RAM and Radeon 7870.

The thing is when I try to boot from USB stick installation doesn't switch from verbose console output to graphic mode normally. It needs to be restarted 3-5 times to finally load language selection page. If I manage to install it at last, system hangs on apple logo after installation - sometimes progress bar just begin to load and stops, sometimes it may hang in a middle, and even in the end.

On the 10th restart Login screen may load normally, or it may be gray, with transparent apple logo on the background. It seems like something blocks the login screen. Or different situation: system loads fast and skips apple logo at all, but login screen still doesn't load normally - its transparent, like something in background block it. When I press any keys it blinks with grey color. Maybe its Finder problem? And sometimes when I enter my password screen doesn't show entered symbols, but hard drive load the system. If I then hold down Ctrl+UpArrow I am able to switch between desktops (which are normal colors, not grayed), but initial screen is still transparent and doesn't let me proceed to OS.

 

Really new to MacOS, so don't know what to do. I tried different bootargs, "-v npci=0x2000 kext-dev-mode=1", tried to change different SMBIOSes, inject ATI and load VBIOS. Even downloaded special DSDT for my MoBo, thought something was wrong with it. Also changed videocard GeForce 9600GT, but got black screen using nvidia injection, nv_disable=1, nvda_drv=1, returned to Radeon.

 

So looking for your adviсe, fellas.

Also want to thank MaLd0n, really great job, man.

Managed to boot into OS from 50th attempt, so send you files :D

 

DSDT F11bios.zip

origin.zip

Send me.zip

 

p.s. Booted system with iMac11.1 id instead of default Clovers' iMac10.1.

p.p.s Using ps/2 keybaord and HDMI display connection.

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

i keep running into this error i keep getting it on all usb thumb drives any ideas? i have searched around on the error im at a lost with it.

Erasing disk: 0%... 10%...

Error erasing disk error number (-69888, 0)

An error occurred erasing the disk. (252)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i have installed el capitan u n i b e a s t worked just fine for that, when i try to boot install mojave clover doesnt act right, just shows a blank screen, i have clover on a dedicated partition just trying to get mojave installed.

 

Edited by killernos
is inserting url

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, I have correctly installed High Sierra following your guide. Everything works fine but I have a problem, it does not work fluid, I do not know what happens, that's why I send you the result of RunMe.app. I hope something can be done. My mobo is GA-P35C-DS3R My processor is a modded Xeon X5760.
A greeting from Spain

Send me iMac-de-Milito.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

THANK YOU for creating such a solid guide and resources to keep our ancient motherboards running!!

 

Your 'packages' helped me get my old Asus P5Q up and running with a fresh install of High Sierra. I use this machine as a 'server', serving up many hard drives to the family on the network.

 

Still working out some kinks, but my biggest problem is figuring out what to do with my old SATA PCI card. (PEX40054 with a Silicone Image 3124 chipset)

 

When I boot with the Sil3124 kext that I was using in Sierra, I get a panic. (photos attached)

 

This card is so old that there doesn't seem to be any working drivers floating around. I've posted in a thread here.

 

This is probably outside of discussion here, but am wondering if anyone knows of a way of futzing with this kext so it doesn't panic in High Sierra?

 

If I can't find a way to serve up a bunch of SATA drives cheaply on this board (with only PCI slots), I'm gonna have to give up on High Sierra....

 

Thanks in advance!

 

 

 

panic1.jpg

panic2.jpg

panic 3.jpg

Edited by wwhack

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, wwhack said:

THANK YOU for creating such a solid guide and resources to keep our ancient motherboards running!!

 

Your 'packages' helped me get my old Asus P5Q up and running with a fresh install of High Sierra. I use this machine as a 'server', serving up many hard drives to the family on the network.

 

Still working out some kinks, but my biggest problem is figuring out what to do with my old SATA PCI card. (PEX40054 with a Silicone Image 3124 chipset)

 

When I boot with the Sil3124 kext that I was using in Sierra, I get a panic. (photos attached)

 

This card is so old that there doesn't seem to be any working drivers floating around. I've posted in a thread here.

 

This is probably outside of discussion here, but am wondering if anyone knows of a way of futzing with this kext so it doesn't panic in High Sierra?

 

If I can't find a way to serve up a bunch of SATA drives cheaply on this board (with only PCI slots), I'm gonna have to give up on High Sierra....

 

Thanks in advance!

silicon don't provide a updated driver?

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI guys..Help !
I have been away from making Hackintoshes for a couple o years.
my last one was based on a LION os.
Now i am back in business and everything changed.

I started over from different guides, usinf different methods...but i got always the same outcome.
I cannot even start reading from the bootloader.

I tryed [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]/[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], pandora (Ares, etc...), last one: the one on this guide "Create install media" ( https://www.youtube.com/redirect?q=https%3A%2F%2Fgithub.com%2Fchris1111%2FCreate-Install-Media&v=A5ZiMow2Rzs&redir_token=rDE3nzhSPNWvkV08-7nQwGPRekR8MTU0OTY2NTM3NEAxNTQ5NTc4OTc0&event=video_description)

and select the usb stick...i got a "J" single character on screen and a halted system.
Frustration.
Any help?

Old system, refreshed, based on a asus P5-QL , Dual core E8600, 8 gb mem (2x4), stadard sata 500gb and ssd kensigton 128

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      Clover r4961 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4961 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4961-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By steamteam
      Hey everyone,
       
      after years I come back to Hackintosh. In the early days I played with ozmosis and my good old 4700k. Now I'm back and worked around a 100% working setup with enough power to get me through all my tasks like audio, video cut etc.
       
      In this short tutorial I will guide you through BIOS Settings and give you access to my EFI Folder. This I do because I haven't found anything on the web for my setup. Maybe it will help some of you. When you follow the steps you will have a perfect running Hackintosh  like I do have now  
       
      I've chosen the iMac 18,3 because of the easy integration of both Graphic Units and the support of HEVC. 
       
      Specs:
       
      CPU: Intel i7 9700k (Overclocked in Bios to 4,7 GHz)
      SMBIOS: iMac18,3 (Because of Dedicated Graphics and HEVC Intel Support)
      RAM: 32GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200 DIMM CL16 (XMP Profile to 3200MHz)
      Motherboard: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON (MS-7b17) <- It's the model without WLAN/Bluetooth
      Graphic Card: Sapphire RX580 Nitro+
      Bluetooth & WLAN: Broadcom Card in PCI Adapter
       
      What is working: 
       
      Almost everything! All USB Ports, Intel Power Management, Bluetooth, WLAN, LAN, Intel Graphics HEVC, Boot/Reboot, Sleep
       
      What is not working: 
       
      Facetime & iMessage (Don't need it but I will come back to this)
       
      Steps:
       
      1. Create Mojave 10.14.5 USB Drive | https://www.youtube.com/watch?v=9CZDXxKfodE&amp;t=95s | Us this tutorial or search the forum
      2. Load my EFI Folder: https://workupload.com/file/zkJ4zdQk
      3. Go into your bios and use my settings in the Screenshot I attached 
      4. Boot from USB Stick | Install Mojave | Boot into Mojave (Check other Tutorials if you don't know how)
      5. Generate Serials with Clover Configurator
      6. Happy Hackintosh Life! 
       
      Kext I use:
       
      AppleALC.kext | Needed for Sound
      BrcmFirmwareData.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card 
      BrcmNonPatchRAM2.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card 
      BrcmPatchRAM2.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card 
      CodecCommander.kext | Fix Problems after Sleep
      CPUFriend.kext | Perfect Power Management for my CPU
      CPUFriendDataProvider.kext | Perfect Power Management for my CPU
      FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card 
      FakePCIID.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card 
      FakeSMC.kext | Standard
      IntelMausiEthernet.kext | Ethernet
      Lilu.kext | Standard
      USBInjectAll.kext | To fix all USB Ports
      WhateverGreen.kext | Needed for graphics
       
       
      If you have success with my little tutorial and EFI Build let me know! Hope you reach the desktop and will be happy!
       






    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Mojave Full DSDT patch   http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&amp;t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
×