Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,245 posts in this topic

Recommended Posts

Hello :)

 

I've just installed Mojave 10.14.2 on my build:

MSI Z77A-G43 (Ivy Bridge)
Intel Xeon E3-1230v2
Radeon R9 280X 3GB
SSD 256GB SATA3

 

Would you like to check my config?
I'm attaching the folder created with the RunMe app

 

Thank you,
Kind regards

Send me Z77A-OSX.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
18 hours ago, rocky376 said:

Hello :)

 

I've just installed Mojave 10.14.2 on my build:

MSI Z77A-G43 (Ivy Bridge)
Intel Xeon E3-1230v2
Radeon R9 280X 3GB
SSD 256GB SATA3

 

Would you like to check my config?
I'm attaching the folder created with the RunMe app

 

Thank you,
Kind regards

Send me Z77A-OSX.zip

DSDT.aml.zip

CLOVER FOLDER

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=8222

7 hours ago, nemois said:

Hi MaLd0n, can you helpme with my DSDT and config... thanks!!

Send me iMac.zip

RUN UPDATED APP

RunMe.app

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

9 hours ago, MaLd0n said:

 

Thank You very much :D

My computer works great now, I have only problems with sleep&wake.

PC is going to sleep normally but when waked up, there are some issues like: black screen / login screen and freeze / very, very slow performance.

 

This is not a very big thing - I can handle without sleep&wake but I would be grateful if you could take a look.

I'm attaching new files, generated after changes.

 

Kind regards :)

Send me Z77A-OSX.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/9/2019 at 2:42 PM, rocky376 said:

 

 

Thank You very much :D

My computer works great now, I have only problems with sleep&wake.

PC is going to sleep normally but when waked up, there are some issues like: black screen / login screen and freeze / very, very slow performance.

 

This is not a very big thing - I can handle without sleep&wake but I would be grateful if you could take a look.

I'm attaching new files, generated after changes.

 

Kind regards :)

Send me Z77A-OSX.zip

i think is a gpu problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, nemois said:

This is the new one, my config its the next...

 

GA-Z77X-UP4 TH
i7 3770k

Mining RX 470 (tint Pink Screen) only 1 port DVI (with Whatevergreen only pink screen)

Send me iMac.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MaLd0n said:

Thanks...
i can fix the Pink Screen with... http://www.mathewinkson.com/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor
I don't have Second display by iGPU, I have only one video output in my RX470, I don't have HDMI AUDIO by RX470, I don't have QuickSync,  I think my config.cfg it's a mess, can you help me with my config.plist file?

Thanks in Advance...

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MaLd0n said:

i think is a gpu problem

Hello, I did some research and I found that R9 280X have wake issues, and I don't have iGPU in my processor  - so, everything is clear :)

Thank you very much for your support :)

 

Kind regards. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, nemois said:

Thanks...
i can fix the Pink Screen with... http://www.mathewinkson.com/2013/03/force-rgb-mode-in-mac-os-x-to-fix-the-picture-quality-of-an-external-monitor
I don't have Second display by iGPU, I have only one video output in my RX470, I don't have HDMI AUDIO by RX470, I don't have QuickSync,  I think my config.cfg it's a mess, can you help me with my config.plist file?

Thanks in Advance...

config.plist

idk about hardware accel in ur hardware, never use it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mald0n,

would you help me with my DSDT and config ?

I've just updated to 10.14.2 and my USB3 ports don't work.

I have a 4790K on a Gigabyte z97x ud5h motherboard, and a sapphire pulse RX580 8GB.

Thanks a lot

magoz

Send me rickys-iMac.zip

Edited by magoz
update

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, magoz said:

Hi Mald0n,

would you help me with my DSDT and config ?

I've just updated to 10.14.2 and my USB3 ports don't work.

I have a 4790K on a Gigabyte z97x ud5h motherboard, and a sapphire pulse RX580 8GB.

Thanks a lot

magoz

Send me rickys-iMac.zip

DSDT.aml.zip

use my clover folder or ur usbs dont work

https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip

 

after u need a excluded unused ports

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=65287#p65287

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n,

 

Happy new year to you bro! Hope you are well!

 

Had a bit more progress with my Lenovo t470s - upgraded to 10.14.2 and things a lot better and smoother now.

 

May I ask you take a look at the run me files and offer any assistance (trackpad and battery specifically)

Send me Macbooks-MacBook-Pro.zip

Many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dan_Marshall said:

Hi MaLd0n,

 

Happy new year to you bro! Hope you are well!

 

Had a bit more progress with my Lenovo t470s - upgraded to 10.14.2 and things a lot better and smoother now.

 

May I ask you take a look at the run me files and offer any assistance (trackpad and battery specifically)

Send me Macbooks-MacBook-Pro.zip

Many thanks

DSDT.aml.zip

check if battery work

 

trackpad is just a kext, u use last voodoops2?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

check if battery work

 

trackpad is just a kext, u use last voodoops2?

 

Hi mate,

 

Big step - battery status is showing! However, showing at 0% (not charging even though plugged in).

 

Also new DSDT broke sound - no control over volume and unable to adjust.

 

Trackpad is now working in sys prefs, still a little jumpy but not as much as before however can be adjusted in sys prefs.

 

New voodoo installed and seems to be better

 

New dump files 

Send me Macbooks-MacBook-Pro.zip

Edited by Dan_Marshall

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Dan_Marshall said:

Hi mate,

 

Big step - battery status is showing! However, showing at 0% (not charging even though plugged in).

 

Also new DSDT broke sound - no control over volume and unable to adjust.

 

Trackpad is now working in sys prefs, still a little jumpy but not as much as before however can be adjusted in sys prefs.

 

New voodoo installed and seems to be better

 

New dump files 

Send me Macbooks-MacBook-Pro.zip

audio inject via clover

 

battery check in rehabman repo, have a good tutorial too

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @MaLd0n

Can you please take a look at my system

Thanks

Mac OS 10.12.4

Laptop Model: HP 240 G5   

CPU: Intel Core i5 6200U
          Socket 1168 BGA
Motherboard: HP 81DB
Memory: 8G DDR3
Graphic: Intel HD Graphics 520
               1366x768 Monitor
Audio & Microphone: ALC282 @ Intel Sunrise Point-LP PCH
Touchpad: HP ELAN Touchpad
Network: 802.11n Broadcom
Bluetooth: Broadcom 43142
 
 
I have tried your method of installing mojave, but when i try to install, it stops and then says panic, panic.apple.com
The first version of clover folder, its the one when i followed your guide step by step, and after flashing usb drive, it has that folder.
The second version, i also followed your guide step by step, but took some advice from another guide(https://www.tonymacx86.com/threads/guide-hp-probook-430-g3-skylake-mojave.256770/) from a notebook that has similiar specs to mine, but i only modified cetain kext files that in that guide told me to modify.
In both cases it goes to panic.
Please help me.

CLOVER(version1).rar

CLOVER(version2).rar

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/12/2019 at 3:25 PM, MaLd0n said:

Thank you very much. I'll give it a try this evening.

What SMBios do you suggest ? I'm currently on iMac 14,2 but macpro 5,1 seems better to other guys...

Edited by magoz
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello and thanks for the work you do for the community!!  I hope you could help me here....I have to replace my z270 and i7 7700k on a working Sierra 10.12.6 system , and I was thinking on a z390 and i7 9700k.. would those work on Sierra 10.12.6? or I have to upgrade to H sierra or Mojave? my problem is the gtx 1080 , that with Sierra work perfectly.... and i haven't really understood yet it would work well on high Sierra and mojave because of the driver.... and actually if it would be possible to stay on my system 10.12.6 without much trouble after the hardware upgrade it could save me lot of stress.............  I'm a bit lost here....   could you lend me a hand??!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Redragon12 said:

Hello and thanks for the work you do for the community!!  I hope you could help me here....I have to replace my z270 and i7 7700k on a working Sierra 10.12.6 system , and I was thinking on a z390 and i7 9700k.. would those work on Sierra 10.12.6? or I have to upgrade to H sierra or Mojave? my problem is the gtx 1080 , that with Sierra work perfectly.... and i haven't really understood yet it would work well on high Sierra and mojave because of the driver.... and actually if it would be possible to stay on my system 10.12.6 without much trouble after the hardware upgrade it could save me lot of stress.............  I'm a bit lost here....   could you lend me a hand??!!

use high sierra 10.13.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By BugsB
      This is my mod of dimosgmx's Yosemite (10.10) Disk Utility app with the El Capitan (10.11) diskmanagementd:
       
      https://www.insanelymac.com/forum/files/file/621-disk-utility-v13-for-macos-sierrazip
       
      Please read his statements over there FIRST !!
       
      This built (607) is dimosgmx's built 606 ever-so-slightly edited* by me (BugsB) for usage in High Sierra beyond 10.13.3. It thus works in 10.12 - 10.13.6 (not yet tested in Mojave because I don't have it installed). Therefore I bumped CFBundleVersion to 607 and BuildVersion to 19 to differentiate it from dimosgmx's 606/ 18 which was only compatible up to 10.13.3.
       
      You can use it side-by-side with the default Disk Utility.
       
      NOT WORKING (at least not in High Sierra): functions which would invoke a Finder style window, like clicks onto "New Image", "Convert", "Resize Image", "Image", "File/ New/.." etc.
       
      In case of issues with the default (original/ stock/ vanilla) Disk Utility: run killall diskmanagementd, also supplied in this package.
       
      If you have the SIMBL plug-in AFLOAT installed and have not included AppleScript Utility in mySIMBL's blacklist**, you MUST blacklist Disk Utility 13 (607) (see screenshot "AFLOAT users mySIMBL application blacklist")!
       
      Virustotal result: 0 / 57
       
      Enjoy & Greetings
      BugsB
      2019-01-05
      ---
      * Disk Utility 13 (607).app/Contents/MacOS/loader.sh:
      Added two instances of:
      sudo killall diskmanagementd
       
      ** in mySIMBL: System Info/ SIMBL application blacklist (because Afloat is NOT fully compatible with Apple Scripts (parts of Disk Utility 13 (60x))
       
      PS: let me know if it also works in Mojave. Include your EXACT version (10.14.0/ .1/ .2 /.3 BETA etc.)
       
       
       
       
       
    • By ludufre
      Installing macOS Mojave on Lenovo ThinkPad L440

       
      There are two version of this laptop:
      - 20AS = Chipset QM87, without Express Card (mine).
      - 20AT = Chipset HM86, with Express Card.
      I strong believe is the same thing...
       

      Changelog:
       
      01/20/2019 11:49h GMT-0
      - First version.
       
      What works and what does not
       
      - Processor: Intel Core i5-4300M ->  Work. All SpeedStep stages.
      - Video Card: Intel HD4600 ->  Work. QE/CI and Metal.
      - Chipset: Intel QM87 ->  Work.
      - Mini DisplayPort ->  Work. But no audio, yet.
      - VGA ->  Not work. Normal.
      - Audio: ALC292 ->  Work.
      - WiFi/Bluetooth: Intel AC 7260 ->  Not work. Replaced with DW1560 (need whitelist removal).
      - Ethernet: Intel I217-LM ->  Work.
      - Card Reader: Realtek RTS5227 ->  Not work.
      - Keyboard and Touchpad ->  Work.
      - Webcam ->  Work.
      - Fingerprint Reader ->  Not work. Normal.
      - USB3.0 ->  Work.
      - Sleep ->  Work.
      - Airdrop, Handoff, Instant Hotspot and Continuity ->  Work after replaced wireless.
       
       
      Extras
       
      - FullHD 1920x1080 display upgrade: 
      Replaced with AU Optronics B140HAN01.1 30pin eDP (B140HAN01.2 and B140HAN01.3 also compatible)
      Apparently same screen as Dell Latitude E6440, E7440, Lenovo Ideapad U430 and E129.
       

      Todo
       
      - Make DP audio work.
      - Make Card Reader work.
      - Upgrade CPU to i7-4712MQ (Ordered. It's on the way)
      - Replace touchpad with T460 model (Ordered. It's on the way)
      - Sierra Gobi5000 4G LTE modem EM7355 (Ordered. It's on the way. I hope works. )
      - Upgrade to 16GB RAM
       
       
      What you need to install

      - Running install of macOS
      - One USB flash drive of 8GB or bigger
      - macOS Mojave install app
      - Clover EFI
      - Clover Configurator
      - Some KEXTs and SSDT patches


      How create create the install flash drive
       
      Prepare install flash drive

      Format the flash drive with GUID partition mapping and name it "Install".

      - Open Disk Utility.
      - Click in View, then "Show All Devices".
      - Select the destination flash drive, then Erase.
      - Name: Install, Format: Mac OS Extended (Journaled) and Scheme: GUID Partition Map
       
      Create install flash drive

      Open terminal and run this command:
      sudo /Applications/Install\ macOS\ .app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Install --nointeraction This will take about 30 minutes.
       


      Install bootloader

      Download the RehabMan's CloverEFI fork (used 4701) and install with this options on "Install macOS Mojave":
       
      - Install for UEFI booting only
      - Install Clover in the ESP
      - UEFI Drivers - ApfsDriverLoader-64
      - UEFI Drivers - AptioMemoryFix64

      aaa  
       
       
      Make things works

      Will be created a partition named EFI and mounted in Desktop.
      - Replace the /Volumes/EFI/CLOVER/config.plist with mine attached below
                    If you have modded BIOS with Advanced Menu and enabled 128MB DRAM-prealloc use 128MB_DRAM-prealloc_config.plist.zip
                    If no, then use 32MB_DRAM-prealloc_config.plist.zip
      - Put SSDT_L440.aml attached below in /Volumes/EFI/CLOVER/ACPI/patched/
       
      Generate your Serial, MLB and SmUUID
       
      - Open the replaced config.plist with Clover Configurator (used 5.3.2.0)
      - Go to SMBIOS, click few times in "Generate New" in Serial Number and SmUUID.
       
      Download those Kexts and put in /EFI/CLOVER/kexts/Other/
       
      - Download the FakeSMC.kext from here. I used the version 2018-0915.
      - Download the VoodooPS2Controller.kext from here. I used version 2018-1008.
      - Download the IntelMausiEthernet.kext from here. I used the version 2018-1031.
      - Download the Lilu.kext from here. I used the version 1.3.1.
      - Download the AppleALC.kext from here. I used the version 1.3.4.
      - Download the WhateverGreen.kext from here. I used the version 1.2.6.
      - Download the AppleBacklightFixup.kext from here. I used the version 2018-1013.
      - Download the USBInjectAll.kext from here. I used the version 2018-1108.
      - Download the ACPIBatteryManager.kext from here. I used the version 2018-1005.
       
       
      Wifi and Bluetooth (DW1560 / BCM94352Z)
       
      Unfortunately, some notebook manufacturers are currently blocking the replacement of wireless cards. They want you to only use the models sold by them. And of course, none of them from Lenovo for this notebook model is compatible with MacOS.
       
      If you try to start with an unauthorized wifi card for them, you will receive a screen error:
      1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the network card. Since this check is done directly in the BIOS, the only solution is to modify it.
      But since nothing is easy in this life, there is one small big problem:
      - The BIOS update procedure does not allow you to use modded files as it used to be.
      - You will need to physically reach your BIOS on the motherboard and make use of a USB BIOS reader/writer.
       
      So what you need to do:
      1. Disassembly your laptop;
      2. Dump your BIOS with an USB BIOS reader with SOIC8 clip (to not desolder from the motherboard);
      3. Patch it (In addition to removing the whitelist, add the advanced menu);
      4. Fix RSA signature;
      5. Reflash BIOS;
      6. Replace wireless card;
      7. Remount your laptop;
      8. Done.
       
      Soon, I'll provide step by step in this process. Probably until end of this week.
      In the meantime, if you need to, send me your dump that I do steps 3 and 4 for you.
      I also add the Advanced Menu so you can increase to 128MB the DRAM-prealloc.
       
      After replaced the wireless card. Download those Kexts and put in /EFI/CLOVER/kexts/Other/
       
      - Download the AirportBrcmFixup.kext from here. I used the version 1.1.9.
      - Download the BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext from here. I used the version 2018-0505.
      - Download the BT4LEContinuityFixup.kext from here. I used the version 1.1.2.
       
       
      Now you can start the instalation without problem (I guess).
       
       
      How install
       
      UEFI Setup Configuration and Installation

      UEFI configuration
       
      My BIOS is the latest: 1.93 (J4ET93WW) 

      - Shutdown and insert the flash drive.
      - Power on with F1 pressed to enter BIOS setup.
      - Change value: Config - Intel(R) AMT - Intel(R) AMT Control to DISABLED
      - Change value: Security - Security Chip to DISABLED
      - Change value: Security - Anti-Theft - Intel(R) AT Module Activation to DISABLED
      - Change value: Security - Anti-Theft - Computrace to DISABLED
      - Change value: Security - Secure Boot to DISABLED
      - Change value: Startup - UEFI/Legacy Boot to BOTH, Legacy First and CSM Support = Yes
      - Save & Exit Setup (F10)
       
      - Now, hold the F12
      - In the list, select your flash drive.
       
      The installer will start. 
      
      Format destination disk

      Format the disk with GUID partition mapping and name it "Macintosh".

      - Select Disk Utility in the list, then press Continue.
      - Click in View, then "Show All Devices".
      - Select the destination Disk, then Erase.
      - Name: HD, Format: APFS and Scheme: GUID Partition Map

      Close Disk Utility.
      
      Select "Install macOS", then Continue.
      Follow instructions in screen.

      After install

      After first part install the system will reboot. Maybe you have to press F12 again and select the flash drive.
      
      The second part of the installation will begin. This will take 16 minutes.
       

      Post installation

      Install bootloader
       
      When the second part of install finish, the system will reboot again.

      After performing the user initial setup and go to the desktop, you need to install Clover on internal disk.

      Open the Clover installer inside flash drive that you copied before.

      Use same options above but choose the system partition this time.

      Now you need to replace the config.plist inside your destination disk EFI parittion with config.plist inside flash card EFI partition.

      The flash drive EFI partition is unmounted. Mount with terminal "sudo diskutil mount /dev/rdiskXs1". To know what X is, use "diskutil list", most likely is 1.
       
      Last step
       
      Copy all Kexts from flash drive to /Library/Extensions, with those commands in Terminal:
      sudo cp -R /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/Other/* /Library/Extensions/ sudo chmod -R 755 /Library/Extensions sudo chown -R root:wheel /Library/Extensions sudo kextcache -i / Restart the system.
       
       
      It's done!

       
      And last but not least
       
      I would like to thank the following community members, by making these dream possible:
      @crushers, @snatch, @apianti, @blackosx, @blusseau, @dmazar, @slice2009, @autumnrain, @phpdev32, @EMlyDinEsH, @RehabMan, @Scellow, @mitch_de, @Shailua, @Andy Vandijck, @maxfierke, @ArturXXX, @LexHimself, @brumas, @Shiki and all others members involved directly or indirectly.
       
      SSDT-L440.aml
       
       
      32MB_DRAM-prealloc_config.plist.zip
      128MB_DRAM-prealloc_config.plist.zip
    • By KristFlex
      Hello community!
      I searched everywhere, but couldn't find tables from one or both of these two macbooks, if someone here has these models, please, could you share the acpi tables with me? I really need them.
      Thanks
    • By Jacopiazza
      HI, I'm trying to enable my HD530 (i7-6700k) along my GTX 970 to use QuickSync and get better render times and all the advantages of it... also I need to use airplay mirroring.
      As now all is working except it, and i'd like to get it working.

      My problem is that when fcpx or another app exports the IGPU usage always stays at 0%...

      How can I solve this?
      (Kexts Lilu,Whatevergreen,AppleALC,Realtek8111,fakesmc)

      MY config and gen debug results attached.
       
      debug_3335.zip
      config.plist
×