Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,305 posts in this topic

Recommended Posts

2 hours ago, Tom Snow said:

Hi all, I'm trying to install Mojave on my Sandy Bridge machine, currently running High Sierra, but can't even get it started. It's still the same Gigabyte Z68MA-D2H-B3 mobo with Intel Core i5-2500K I've been using since 2012, but I've since upgraded the graphics to a GeForce GTX 1060. System definition is iMac 14,2. So, that should meet the system requirements, I thought.

 

I can't download the installer directly from the App Store because it says it can't be installed on my computer. So, I used DosDude's patcher program to download the installer. But *it* says that my machine supports Mojave natively and there's no need to patch it. So I used chris1111's program to make an installer USB, put MaLd0n's Clover folder on it, booted off of that into the installer, and it says that Mojave can't be installed on my computer. Since the config.plist on the USB uses the iMac 12,1 definition, I replaced it with the config.plist I've been using, with 14,2, but had the same problem.

 

Right now I'm using DosDude's program to make a patched installer USB. It's taking a long time but it's preparing the USB as I type this.

 

Can anyone tell what's going on? If it's not the graphics card or the system definition, why does the installer think Mojave can't be installed?

 

Thanks in advance.

post one photo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

This is what I get when I try to install...

 

 

image1(1).jpeg

 

I suspect it's something to do with the graphics card. When I run "About This Mac" or "System Information" the GPU is only listed as "NVIDIA Chip Model." I note that World of Warcraft doesn't work either, it says my graphics card is incapable of the right kind of 3D acceleration, even though I know for a fact that the card (a GeForce GTX 1060) is compatible with it. I've been searching here and elsewhere how to make the computer recognize the card.

Edited by Tom Snow

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Dan_Marshall said:

Hi MaLd0n,

 

Got myself a Gt710 to update the old Dell 990 to Mojave. Update went fine and things look good. However, cannot boot without verbose mode on for some strange reason. Could you check for me?

 

Again, really appreciate all your help broSend me Home-Servers-Mac-Pro-2.zip

update ur clover bootloader, u use a very old version

24 minutes ago, Tom Snow said:

This is what I get when I try to install...

 

 

image1(1).jpeg

 

I suspect it's something to do with the graphics card. When I run "About This Mac" or "System Information" the GPU is only listed as "NVIDIA Chip Model." I note that World of Warcraft doesn't work either, it says my graphics card is incapable of the right kind of 3D acceleration, even though I know for a fact that the card (a GeForce GTX 1060) is compatible with it. I've been searching here and elsewhere how to make the computer recognize the card.

if u use a old hardware, stay in HS

24 minutes ago, Tom Snow said:

This is what I get when I try to install...

 

 

image1(1).jpeg

 

I suspect it's something to do with the graphics card. When I run "About This Mac" or "System Information" the GPU is only listed as "NVIDIA Chip Model." I note that World of Warcraft doesn't work either, it says my graphics card is incapable of the right kind of 3D acceleration, even though I know for a fact that the card (a GeForce GTX 1060) is compatible with it. I've been searching here and elsewhere how to make the computer recognize the card.

if u use a old hardware, stay in HS

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, UltraLaser said:

Hello @MaLd0n!

 

I installed everything as your post for Mojave

Rebooted and launched your Runme app : here the files.

Would you please see if you can fix it? I use my Intel integrated Gpu 7700k and I notice that "flicker screen"

 

Thank u !!!! emoji4.png

Send me PcGaming.fritz.box.zip

 

DSDT.aml.zip

 

check intelfbpatcher, amazing app

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, macKriz said:

Hi @MaLd0n!

Would you like to check my system running High Sierra 10.13.6 (17G4015)

Motherboard Arock Z97 Extreme4

Proc i7-4790

16GB Ram

EVGA GTX 780 Ti

Thanks.

.Send me Highways-iMac.zip

use only my clover folder

CLOVER.zip

use kexts in clover/kexts/other, i put all u need there, check

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, UltraLaser said:

 

Thanks for the DSDT but still have flickering, what do I need to run intelbpatcher?

is my clover right?

 

thanks! ;)

create one patch with app, check instructions in topic, is easy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi[mention=557433]MaLd0n[/mention]!

Would you like to check my system running High Sierra for upgrading

Motherboard ASUS P9X79

http://cloud.tapatalk.com/s/5c14d40ab039d/Send%20me%20Justinui-Mac-Pro.zip

 

Sented by Tapatalk in my Android SM-G930S

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Ritz Carltn said:

Hi[mention=557433]MaLd0n[/mention]!

Would you like to check my system running High Sierra for upgrading

Motherboard ASUS P9X79

http://cloud.tapatalk.com/s/5c14d40ab039d/Send%20me%20Justinui-Mac-Pro.zip

 

Sented by Tapatalk in my Android SM-G930S

 

 

 

 

DSDT.aml.zip

 

PM X79 need check, use @stinga11 have one tread about it

Share this post


Link to post
Share on other sites
DSDT.aml.zip
 
PM X79 need check, use [mention=408886]stinga11[/mention] have one tread about it
Big thanks

Sented by Tapatalk in my Android SM-G930S

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/13/2018 at 10:06 PM, MaLd0n said:

create one patch with app, check instructions in topic, is easy

 

 

I can't get it to work, is it impossible to use:/

no one here with an i7 - 7700k who can pass me his config?

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

this is my laptop system specifications and I've attached extracted DSDT and SSDTs from clover.

I need patched DSDT for macOS Mojave

thanx:)

Specifications:

  • CPU: Intel Core i7 (4th Gen) 4710HQ / 2.5 GHz
  • Chipset Type: Mobile Intel HM86 Express
  • Hard Drive: 1TB HDD 7200 RPM 
  • Memory: 12GB DDR3 SDRAM
  • Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 850M - 2 GB DDR3 SDRAM: VEN_10DE-DEV_1391
  • Graphic Card: Intel HD4600 2GB: VEN_8086-DEV_0416
  • WiFi: Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter: VEN_168C-DEV_0036
  • Bluetooth: Qualcomm Atheros AR9462 Bluetooth 4.0: VID_04CA-PID_300F
  • LAN: Realtek PCIe GBE Family Controller: VEN_10EC-DEV_8168
  • Audio: Realtek High Definition Audio ALC663: VEN_10EC-DEV_0663
  • Touchpad: ASUS Touchpad: VEN_ETD-DEV_0108
  • Other: VGA - HDMI - 4 x USB 3.0 - Built-in Backlit Keyboard
  • Card reader: Realtek PCIE CardReader: VEN_10EC-DEV_5227
  • Webcam: HD UVC Webcam: VID_04F2-PID_B354
  • Monitor: Generic PnP Monitor
  • Intel® 8 Series Chipset Family SATA AHCI Controller: VEN_8086-DEV_8C03
  • Keyboard Device Filter: VEN_ATK-DEV_3001
  • NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM): VID_0955-PID_9000
  • Intel® 8 Series/C220 Series USB EHCI #1 - 8C26: VEN_8086-DEV_8C26
  • Intel® 8 Series/C220 Series USB EHCI #2 - 8C2D: VEN_8086-DEV_8C2D
  • USB xHCI Compliant Host Controller: VEN_8086-DEV_8C31

 

ASUS G56JK-A.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, saeed_hiphop said:

hi

this is my laptop system specifications and I've attached extracted DSDT and SSDTs from clover.

I need patched DSDT for macOS Mojave

thanx:)

Specifications:

  • CPU: Intel Core i7 (4th Gen) 4710HQ / 2.5 GHz
  • Chipset Type: Mobile Intel HM86 Express
  • Hard Drive: 1TB HDD 7200 RPM 
  • Memory: 12GB DDR3 SDRAM
  • Graphic Card: NVIDIA GeForce GTX 850M - 2 GB DDR3 SDRAM: VEN_10DE-DEV_1391
  • Graphic Card: Intel HD4600 2GB: VEN_8086-DEV_0416
  • WiFi: Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter: VEN_168C-DEV_0036
  • Bluetooth: Qualcomm Atheros AR9462 Bluetooth 4.0: VID_04CA-PID_300F
  • LAN: Realtek PCIe GBE Family Controller: VEN_10EC-DEV_8168
  • Audio: Realtek High Definition Audio ALC663: VEN_10EC-DEV_0663
  • Touchpad: ASUS Touchpad: VEN_ETD-DEV_0108
  • Other: VGA - HDMI - 4 x USB 3.0 - Built-in Backlit Keyboard
  • Card reader: Realtek PCIE CardReader: VEN_10EC-DEV_5227
  • Webcam: HD UVC Webcam: VID_04F2-PID_B354
  • Monitor: Generic PnP Monitor
  • Intel® 8 Series Chipset Family SATA AHCI Controller: VEN_8086-DEV_8C03
  • Keyboard Device Filter: VEN_ATK-DEV_3001
  • NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM): VID_0955-PID_9000
  • Intel® 8 Series/C220 Series USB EHCI #1 - 8C26: VEN_8086-DEV_8C26
  • Intel® 8 Series/C220 Series USB EHCI #2 - 8C2D: VEN_8086-DEV_8C2D
  • USB xHCI Compliant Host Controller: VEN_8086-DEV_8C31

 

ASUS G56JK-A.zip

DSDT.aml.zip

u need post ioreg too

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, olebiri said:

 

MaLd0n,

You forgot me :D

DSDT.aml.zip

 

change GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 

change HDAS to HDEF
48444153 
48444546 

change HECI to IMEI
48454349 
494d4549 

change SAT0 to SATA
53415430 
53415441 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

 


change GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 

change HDAS to HDEF
48444153 
48444546 

change HECI to IMEI
48454349 
494d4549 

change SAT0 to SATA
53415430 
53415441 

 

Dear MaLd0n,

Tested, working fine.Thanks so much for your help.

But, trackpad not working with your DSDT.

How I can fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, olebiri said:

Dear MaLd0n,

Tested, working fine.Thanks so much for your help.

But, trackpad not working with your DSDT.

How I can fix it?

trackpad u need check if work only with I2C or if work with voodoops2

4 hours ago, ford22 said:

ASUS P8P67 LE

i5-3350P

Monitor LG UTLRAWide GSM59F1 app dual controller,On Screen add standby,suspend,active-off

ALC892

ASUS PCE-N1511N 10ec 8178

logitech HD pro Webcam 

yes signal mojave or hs

graphics Radeon HD 5450 VX5450 1GBk3-hv4 1002:68e1

Send me iMac-Bartomiej.zip

u have a full dsdt patched

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, MaLd0n said:

trackpad u need check if work only with I2C or if work with voodoops2

 

My trackpad I2C device (Asus Smart Gesture).

When I disable DSDT it works with with VoodooI2C kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
       
      ---Original Post---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=77102#p77102
       
      ---CLOVER FOLDER---
       
      CLOVER.zip
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM / REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
×