Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,329 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

@MaLd0n 
Hello I have removed my system and i installed olarila 10.13.6
I did not touch anything expect install liul + whatevergreen Can u help me with doing the right things now ?Fixing my DSDT battery + touchpad gesture + brightness and other things if u know to make my system works perfectly ? 
and please send me your paypal link to donate to you after your work 
Thank youu
My laptop is 
HP Probook 650 G1 
Intel 4600 HD 
I attached everything 
Thank youuuu
(A note maybe it's useful i'm using my mac using external SSD hard drive )

Send me MACs-Air.zip

Edited by BibouI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mald0n, can you create a patched DSDT for me pls? I am hoping to solve various system lock ups and USB / graphics glitches.

 

I have included my vanilla orig folder in the archive as otherwise you will get my clover auto patched version.  

 

Thank you!

Send me Nicks-Mac-mini.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great work as usual :thumbsup_anim:. I would like you to do for 2 systems plz :blush:.

Z77X-UD5H Rev.1.F16j.6870. (Just set this up with help from a user with NO DSDT and I'm completely lost, since previously I had the usual DSDT set up since Mavericks)

Send me iRebels-iMac.zip

 

X58A-UD5 Rev 1.F8b.4870. (My Old faithful everything works fine besides USB3 so looking forward to see what can be achieved)

Send me Slimjids-MacPro.zip

 

Bless!

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, nickhx said:

Hi Mald0n, can you create a patched DSDT for me pls? I am hoping to solve various system lock ups and USB / graphics glitches.

 

I have included my vanilla orig folder in the archive as otherwise you will get my clover auto patched version.  

 

Thank you!

Send me Nicks-Mac-mini.zip

very wrong config, check my app in my sig and download cover folder serie 6

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Dajjal said:

Great work as usual :thumbsup_anim:. I would like you to do for 2 systems plz :blush:.

Z77X-UD5H Rev.1.F16j.6870. (Just set this up with help from a user with NO DSDT and I'm completely lost, since previously I had the usual DSDT set up since Mavericks)

Send me iRebels-iMac.zip

 

X58A-UD5 Rev 1.F8b.4870. (My Old faithful everything works fine besides USB3 so looking forward to see what can be achieved)

Send me Slimjids-MacPro.zip

 

Bless!

DSDT.X58A.zip

DSDT.Z77X.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks once again, so I'm gonna push my limits here :whistle:. Should both config.plist remain the same or replace with what you have in the first post (post Install files) and just change Model etc as the original files?

Edited by Dajjal

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, MaLd0n said:

very wrong config, check my app in my sig and download cover folder serie 6

DSDT.aml.zip

 

This works great thanks.  My only issue now is that it is no longer detecting my internal SATA Samsung hard disk. Any idea what the issue might be pls? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, MaLd0n said:

Use last clover version

Not too sure that was for me but I'm on the latest.Can you plz advise on my question above cause apart from no USB3 I'm seeing that my Granphics/Displays reads the following which I'm guessing is only cosmetic ....

Quote

 

Slot: PCI Slot 0

  PCIe Lane Width: x16

  VRAM (Total): 1024 MB

  Vendor: ATI (0x1002)

  Device ID: 0x9440

  Revision ID: 0x0000

  EFI Driver Version: 01.00.3180

 

 

Before

Quote

 

Slot: PCIe x16-1

  PCIe Lane Width: x16

  VRAM (Total): 1024 MB

  Vendor: ATI (0x1002)

  Device ID: 0x9440

  Revision ID: 0x0000

  ROM Revision: 113-B7710C-176

  EFI Driver Version: 01.00.318

 

 

 

Edited by Dajjal

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tikizondo94 said:

Hey Maldon, Added some new components to my Hack, Just wondered if a new DSDT was needed? Attached are my Debugging file. Thanks!

Send me iMac.zip

don't need ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, MaLd0n said:

don't need ;)

I noticed with the latest update to 10.14 DP10 my internal drive is showing as external now. Did something change? and is there a new kext to patch method? or kext?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MaLd0n said:
try old clover patch in config.plist

Im currently using the external icons fix patch in kext to patch. Still showing as external drive though?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
 

CLOVER.zip

Screen Shot 2018-09-12 at 5.54.44 AM.png

Edited by tikizondo94

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, tikizondo94 said:

Im currently using the external icons fix patch in kext to patch. Still showing as external drive though?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
 

CLOVER.zip

Screen Shot 2018-09-12 at 5.54.44 AM.png

u use com.apple.driver.AppleAHCIPort or AppleAHCIPort?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, MaLd0n said:

u use com.apple.driver.AppleAHCIPort or AppleAHCIPort?

Im using the 

com.apple.driver.AppleAHCIPort 

find 45787465 726E616C

replace 496E7465 726E616C

External Icons patch. 

 

Still shows as external drive

Share this post


Link to post
Share on other sites

use Micky injector, check download section

1 minute ago, ginnocenti said:

Hi to all, someone can help me to make work atheros AR9462 on Mojave 10.14??

try with high sierra kexts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By End3rPower50
      Hi, i've installed on my pc MacOS Mojave but after installation my pc, sometimes, crash giving kernel panic.
      I came to the conclusion that it is a random kernel panic because sometimes it starting up and other times it isn't starting up
       
      My PC:
      CPU: Intel i7 6500U
      LAN: RTL8100
      Wi-Fi & Bluetooth: Dell DW1820A
      USB 3.1
       
      CLOVER.zip
    • By maxneko
      TLDR: I've gotten myself up a creek without even a working keyboard and mouse. 
       
      My setup
       
      Asus X99 Deluxe motherboard
      Dual Asus Radeon R9 280x GPU's
      i7 5930K CPU
      G.Skill - Ripjaws Series 32 GB (4 x 8 GB) DDR4-2400 Memory
      Highpoint 2721 RAID controller + 4 hard drives
      EVO 850 Pro SSD
      Mojave 10.14.4
      Profile: MacPro6,1
       
      I had installed Mojave and had set it up to boot directly into my user account with no need for a password. Both Clover and IORegistryExplorer were set as log-in items. This was because I was working on activating my SS ports. The X99 Deluxe USB ports are set up as follows:
       
      USB3_E1 to USB3_E10 at the rear (Asmedia controller)
      USB_13 & USB_14 at the rear (Intel)
      USB1112 & USB1314 (headers on the motherboard)
      USB3_12 & USB3_34 (front)
       
      This adds up to potentially 34 ports, far more than I need. I had three patches enabled to remove the 15 port limit but they weren't doing the trick. So I disabled the ten USB3 ports on the rear that are subject to the Asmedia controller in BIOS. I also disabled the Asmedia USB3 controller. All I really need are the four USB3 ports on the front panel, along with one of the motherboard USB2 headers. This should have gotten me down to under 15 ports. One SS port appeared in IORegistryExplorer but I couldn't locate it when I tested every active port.
       
      I'm not sure what I did but everything went sideways. I found that I was booting into Mojave, Clover and IORegistryExplorer were launching but the mouse cursor was frozen in the corner and the keyboard was dead. Moving the keyboard and mouse to different ports didn't help. Meanwhile the OS was giving me a message about looking for a BT keyboard which I don't have. 
       
      I've tried the following to no avail:
       
      -- reinstalling Mojave
      -- various combinations of USBInjectAll.kext, XHCI-X99-injector.kext, X99_Injector USB 3.kext, and GenericUSBXHCI.kext
      -- resetting the CMOS
      -- enabling and disabling the ten Asmedia USB3 ports on the rear
      -- enabling and disabling the port limit patches below:
       

       

       
      I haven't reflashed my BIOS which is something I do when starting from scratch, although I don't see why it would matter. I'm open to that, burning incense, whatever will help.  In the end, I need at least 1-2 working USB3 ports. But right now, I just need to get my keyboard and mouse working again. I've been going in circles on this all day and could really use some good ideas.
       
      Thanks so much.
       
      Max
       
      config copy.plist
    • By dbx103
      I have been trying to get the backlight to work please help.
      debug_7898.zip
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f15 --> build 16G1918 (thanks to BreBo) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f14 --> build 16G1917 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By mossy
      Hi i have old laptop and i wanted to install os x i looked online for some TUT's but i didnt understand some people say works some say no 
       
      i being trying all day boots me to install menu for sierra but i cant move the mouse or the keyboard so can some plz help me 
       
      ASUS K50IN Intel® Core™2 Duo Processor T6500 2.10 GHz
       
      NVIDIA® GeForce® G102M, with 512MB VRAM
       
       
×