Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,312 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

try it without USB patch

DSDT.aml.zip

the problem is not DSDT, is a bios version with kabylake support, EFI, Clover

Apple Changed many things in 10.12.4 +, if u use a fresh install with 10.12, no problem, the problem is after 10.12.4 and clover versions


if u have a time use a fresh install, install Clover UEFI, Replace folder

 

like here

http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/?p=2423169

and many other cases ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have posted my "run me" results and clover configs.

Could you please take a look? What did I miss for a full DSDT/SSDT patch.

The main issue seems native PM. Cpu freq seems not tuned well.

 

Thank you so much.

 

The system specs are:

 

Intel Xeon E3-1240 v3

Asrock H97

Nvidia 750 Ti

Send me Calamari.zip

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have posted my "run me" results and clover configs.

Could you please take a look? What did I miss for a full DSDT/SSDT patch.

The main issue seems native PM. Cpu freq seems not tuned well.

 

Thank you so much.

 

The system specs are:

 

Intel Xeon E3-1240 v3

Asrock H97

Nvidia 750 Ti

CLOVER.zip

Send me ioreg after reboot, use it for extract

IORegistryExplorer.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

u use only DSDT, try with full Clover folder ;)

ioreg is good, need check frequencys

I did copy the entire CLOVER folder into EFI(original one moved way). Something looking weird?

 

How to check freqs? Need anything?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I double checked. I did backed up my old CLOVER folder, and put your new ones in EFI.

Rebooted again and saved ioreg. Checked md5, identical to last time.

 

Which kexts were not loaded?

 

Thank you

 

I was accessing my computer via VNC, not directly from it. But I don't think it matters, does it?

 

kexts dont load, etc

 

back up ur old folder and put new ;)

 

ill need check ioreg

Share this post


Link to post
Share on other sites

fakesmc mod, lilu, applealc, dont load ;)

 

I have all the fakesmc, sensors kexts in /Library/Extensions. Maybe a conflict. I'll disable the /library/extensions ones.

Not sure why lilu not loaded.

I used toleda's script to modify onboard audio stuff. Does that conflict with AppleALC? I saw with the new clover configs, onboard audio not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dont need script, s/l/e and l/e

Is the fakeSMC you added same as the official release? Or you added some mod into info.plist?

I saw some changes, but not sure if it's version different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

need check drop tables, kernel PM

if u use Pike SSDT, the best is drop PM tables

if u use Clover PM, dont drop PM tables

nees test

Share this post


Link to post
Share on other sites

need check drop tables, kernel PM

if u use Pike SSDT, the best is drop PM tables

if u use Clover PM, dont drop PM tables

nees test

By clover PM, do you mean "KernelPm" patch in KernelAndKextPatch section?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cal.zip

I have uploaded the ioreg that uses your entire CLOVER configs.

Those kext not loading the other day was because "inject kexts" is "detect" in system parameter. I changed it to "Yes" and now the kexts are loaded.

 

Could you please take a look at the new ioreg and let me know if they are in good shapes?

The CPU have lots of p-state according to AppleIntelInfo. But from intel gadget app, the freqs doesn't change much.

 

No

Generate P and C States in Acpi Tab

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

looks good, audio hdmi, audio onboard, all patches

what not work?

All visible functionalities work. I was just not sure anything missed.

 

Do you have a tutorial on how the DSDT was patched? As I have other 2 PCs, and I'd like to make them patched.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Second PC is Asus H110M-A-D3 + i5 6500 + EVGA 1070.

It has been steadily working for 1.5 years, but I just want to make everything perfect.

post files here

-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in ur desktop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RamLalith
      I executed all my DSDT's and SSDTs with no errors 
      I can't patch the battery

      I need help
      I am attaching my ACPI folder
      ACPI.zip
    • By DiddyKong
      Fully optimizing DSDT & SSDT for OS X Sierra POST INSTALL on a Dell345MT with a i7 - 920(first gen) 
       
      I know how this forum feels about 3rd party software, but that was just a crutch, I'm 100% vanilla now which is why I'm now posting for help because I eliminated the possibility having to do with 3rd party. Anyways, with that said I just have a couple things I want to be sure of.
       
      I used a n---bistro to get a App Store copy of Sierra, as I didn't know there were other ways of getting it now from a windows10 machine. anyways, I was able to build a vanilla usb. I couldn't figure the EFI out on my vanilla Sierra-usb, but the EFI on the usb-ni---bistro I had would boot my pre-install and post-install. so I was able to install Sierra. After a few days of figuring out how to remake a EFI and config, I broke my EFI.
      So back to my windows10 SSD and I found BootDiskUtility, and that made a EFI usb with the newest version of clover(r4895). So then swapped SSDs back to my OS X, plugged in the BDU-usb, after trial and error I got back into my Sierra. Now with the newest version of clover and no traces of ni---bistro anymore. Then copied the BDU-usb to my SSD EFI and was able to boot without a usb again!! YAY.
       
      Then starting working on fixing my web drivers for my gtx 1050 2gb. Installed the os update so i'm at 10.12.6, pulled my hair out figuring out the web drivers, eventually got them installed and the cuda fixed.
       
      Now all 3 of my screens work, yet windows can't sit 'between' screens, I just simply haven't looked for that fix yet as I want the sys itself running like a top first.
      My screen saver works, I don't get stuck in screensaver, I did once before, I believe lilu.kext and whatevergreen.kext fixed that.
      Now with all that I felt it was time to give my config.plist a diet cos it was bloated, I generated a config copied the clover settings check for check instead of coping text cos I'm trying to shrink it.
      Config.plist boots my system with DSDT-1FE7B5D7
       
      So after the above, This is now where I'm stuck
       a 100% correct DSDT and SSDT, from my understanding with a patched DSDT I wouldn't need any options selected in clover on the ACPI page?
       
      So with the patching part that I think I understand how to do it now, but when I extract with F4 every file has RSDT in front of it, I have one that says RSDP.aml and RSDT.aml
      so would I just erase the RSDT from the beginning of each file then go from their, which would then leave me with a DSDT.aml and 17 SSDTs?
      I know I have to decompile and patch them, but with my file names[DSDT table extract] not matching tutorials online I'm having a difficult time understanding which files I need.
      IS the RDST-DSDT.aml my DSDT? it is the biggest file.
      which ones that have SSDT in the filename is the SSDT(s) I need to patch?
       
      also how do I know if everything is patched correctly? like if my CPU is fully working and not just sorta working that way when I start running software like photoshop, unity, 10 chrome tabs, my hackintosh doesn't crash
       
      System details
      i7 920 (first gen) very similar to nehelam
      GeForce 1050 2Gb (3 monitors connected all work, one acer on HD connection, two HP s2031 on HD, using adapters to change all ports on GPU card to HD for screens)
          display port, HDMI, and HD
      4x 1Gg + 2x 8Gb RAM running at 1066 after injecting smbios with ram info macOS sees all my ram correctly
      Samsung SSD 860 EVO 500Gb
       
      Thanks to anyone that can help me out, I've been working on my system for about two weeks and this is basically the wall I finally can't seem to figure out how to pass
      I can post another info also if it helps
       
      Boot.log
      DSDTdump.Log

    • By Reel
      All work 10.10, 10.11, 10,12
      camera not work in 10.13, 10.14
      You need SwitchResX that the screen does not freeze
      Custom resolutions: Back porch - lines change to 2
      UEFI boot moded bios https://github.com/Thiblizz/l502x-modded-bios
       
      For 10.14 you need: HD3000 Fix for Mojave.zip
      Installed in S/L/E 
       
      SMBIOS: MacbookPro 8.3 or MacbookPro 9.1
       
       

       

       
       
×