Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,181 posts in this topic

Recommended Posts

8 minutes ago, UltraLaser said:

Thanks!

I wanted to ask you one more thing, is the patch for usb limit changed?

yes

com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI
837D940F 0F839704 0000
837D940F 90909090 9090
USB 10.13.4+ by PMHeart
10.13.x

check if work...if fail need apply new things in EC too, let me know

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Posted (edited)
On 25/03/2018 at 2:46 AM, MaLd0n said:

bro, 610 dont work in hs too xD

Just to update to say I put in different PSU and added PCIe power adapters so I could use NVidia 760.

Now HS 10.13.3 installed easily, and on this second machine I have working sleep/wake, working USB 2 & 3, working network, working graphics, working onboard audio and onboard SATA.  Working, working, working :)

Thanks so much for all your help and this amazing thread.  Beer sent :)

Edited by TheBloke

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TheBloke said:

Just to update to say I put in different PSU and added PCIe power adapters so I could use NVidia 760.

Now HS 10.13.3 installed easily, and on this second machine I have working sleep/wake, working USB 2 & 3, working network, working graphics, working onboard audio and onboard SATA.  Working, working, working :)

Thanks so much for all your help and this amazing thread.  Beer sent :)

Enjoy!

in 10.13.4 have a new usb patch, apple change many things again ;)

Thx

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI MaLd0n,

 

HappyEaster to you mate - hope you had a good one!

 

Looking at upgrading my Dell 990 to 10.13.4 - however been having a little trouble with the system (USB 3 ports randomly ejecting). Was hoping you could take a look at my files before hand. Usually the updates go well on this machine so I'm hoping it's not too much trouble.

Anyways - have bought another couple of beers for you, thanks in advance :)

Uploading Files does not seem to be working at the moment - link to 'send me' folder: https://www.dropbox.com/s/i4typgogm4z6t1g/Send me Home-Servers-Mac-Pro-2.zip?dl=0

 

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, MaLd0n said:

yes


com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI
837D940F 0F839704 0000
837D940F 90909090 9090
USB 10.13.4+ by PMHeart
10.13.x

check if work...if fail need apply new things in EC too, let me know

Not really, I have problems with my Time Machine which is a external 1 TB usb3; If I connect to usb2 works fine if I connect the usb3 does not detect the disc and says he can't back up

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Dan_Marshall said:

HI MaLd0n,

 

HappyEaster to you mate - hope you had a good one!

 

Looking at upgrading my Dell 990 to 10.13.4 - however been having a little trouble with the system (USB 3 ports randomly ejecting). Was hoping you could take a look at my files before hand. Usually the updates go well on this machine so I'm hoping it's not too much trouble.

Anyways - have bought another couple of beers for you, thanks in advance :)

Uploading Files does not seem to be working at the moment - link to 'send me' folder: https://www.dropbox.com/s/i4typgogm4z6t1g/Send me Home-Servers-Mac-Pro-2.zip?dl=0

 

Dan

link is down, bro

MaLd0n 2018-04-02 às 10.05.40.png

4 hours ago, UltraLaser said:

Not really, I have problems with my Time Machine which is a external 1 TB usb3; If I connect to usb2 works fine if I connect the usb3 does not detect the disc and says he can't back up

Apple change many things again

send me dsdt

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Dan_Marshall said:

Hey mate - replaced DSDT and reboot. All appears ok. New files dump: https://www.dropbox.com/s/2pe53iedgnin044/Send me Home-Servers-Mac-Pro-2.zip?dl=0

take other test, i see logs 

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Dan_Marshall said:

Replaced with new DSDT, reboot. New Dump: https://www.dropbox.com/s/87tsu0xuqhm2nxw/Send me Home-Servers-Mac-Pro-2.zip?dl=0

Thanks so much for your help man (I hope you enjoys the beers :) )

errors log is gone, u test all usb ports with opne device usb 3?

let me know

timtim xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, MaLd0n said:

errors log is gone, u test all usb ports with opne device usb 3?

let me know

timtim xD

All appears fine - as always, you da man!!

Will attempt the upgrade now after I make a back up. Fingers crossed and thanks again :)

 

D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi MaLd0n,

 

Can You please help me patch my DSDT?

 

I have an HP Z420 with pretty much everything running except native sound Realtek ALC262 (currently using VoodooHDA) and USB3.

Previously I had native audio working with an HP Z400 + patched DSDT (patch included) + CodecCommander + patched AppleHDA which had same ALC262.

I tried to use RehabMan's fork MaciASL to patch my DSDT and add my previous HDEF patch with no luck.  I am trying with AppleALC.kext + patched DSDT but obviously I am not doing correctly.  

I also used Pike Alpha ssdtPRGen.sh to generate custom ssdt.aml + AICPMpatch which has given my speedstep + native power. 

 

I appreciate your expertise and time as you are a legend here on insanelymac!

 

https://www.dropbox.com/s/ejjry1up4u0447o/Send me aps-Mac-Pro-3.zip?dl=0

 

 

-apav 

HDEF:DSDT.dsl

Edited by apav

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, apav said:

Hi MaLd0n,

 

Can You please help me patch my DSDT?

 

I have an HP Z420 with pretty much everything running except native sound Realtek ALC262 (currently using VoodooHDA) and USB3.

Previously I had native audio working with an HP Z400 + patched DSDT (patch included) + CodecCommander + patched AppleHDA which had same ALC262.

I tried to use RehabMan's fork MaciASL to patch my DSDT and add my previous HDEF patch with no luck.  I am trying with AppleALC.kext + patched DSDT but obviously I am not doing correctly.  

I also used Pike Alpha ssdtPRGen.sh to generate custom ssdt.aml + AICPMpatch which has given my speedstep + native power. 

 

I appreciate your expertise and time as you are a legend here on insanelymac!

 

https://www.dropbox.com/s/ejjry1up4u0447o/Send me aps-Mac-Pro-3.zip?dl=0

 

 

-apav 

HDEF:DSDT.dsl

replace full folder, reboot and send me new dump

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, apav said:

Replaced full clover folder, rebooted. new dump attached.

 

https://www.dropbox.com/s/6g4rkqq3uy8evq6/Send me aps-Mac-Pro-3_new_dump.zip?dl=0

replace in clover/acpi/patched

DSDT.aml.zip

put applehda untouched in s/l/e

check folder l/e or s/l/e and remove fakesmc and fakesmc sensors, u can use it in clover/kexts/other, check there

new dump with new DSDT and applehda untouched

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, MaLd0n said:

replace in clover/acpi/patched

DSDT.aml.zip

put applehda untouched in s/l/e

check folder l/e or s/l/e and remove fakesmc and fakesmc sensors, u can use it in clover/kexts/other, check there

new dump with new DSDT and applehda untouched

Hi MaLd0n,

 

You are a genius thank you so much!

Audio is working! Both microphones (front and back) and both headphone/audio out(front and back). Also firewire works as well.  The only thing I see that still doesn't work are the 2 + 2 USB3 ports but I think that is to be expected.  

I am including a new dump but I am not sure you really need it:

 

https://www.dropbox.com/s/dye7ecpk40fdylu/Send me aps-Mac-Pro-audio working.zip?dl=0

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, apav said:

Hi MaLd0n,

 

You are a genius thank you so much!

Audio is working! Both microphones (front and back) and both headphone/audio out(front and back). Also firewire works as well.  The only thing I see that still doesn't work are the 2 + 2 USB3 ports but I think that is to be expected.  

I am including a new dump but I am not sure you really need it:

 

https://www.dropbox.com/s/dye7ecpk40fdylu/Send me aps-Mac-Pro-audio working.zip?dl=0

 

 

Actually I spoke just a little too soon- it's a very minor detail  I just noticed: sleep is working well however usb keyboard and mouse will not wake up when pressing mouse or keyboard - I need to press the power button which then wakes it out of sleep and everything (usb and sound)working when waking up.  Honestly I can live with it as if it is a problem to fix or if it will comprise anything you've done so far. 

Thanks again,

 

-apav

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n


Thanks man you're the best, any suggestion on turning dsdt into SSDT or no point? Also anyone can suggest why the system restarts from sleep? Sleep worked like a charm on 10.12.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, apav said:

Hi MaLd0n,

 

You are a genius thank you so much!

Audio is working! Both microphones (front and back) and both headphone/audio out(front and back). Also firewire works as well.  The only thing I see that still doesn't work are the 2 + 2 USB3 ports but I think that is to be expected.  

I am including a new dump but I am not sure you really need it:

 

https://www.dropbox.com/s/dye7ecpk40fdylu/Send me aps-Mac-Pro-audio working.zip?dl=0

 

 

ur usb 3 is not intel or other controller with native support, u need use one kext for it, generic xhci, don't appears in system profiler, but work in some cases

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By tokia
      Hello,
       
      My desktop Hackintosh is running macOS Mojave 10.14.2 with two dedicated GPUs installed: NVIDIA GTX 1080 Ti, AMD Radeon HD 7970.
       
      The AMD GPU is used primarily under macOS and the NVIDIA one under Windows.
       
      macOS boots without issues as long as there are no displays connected to the NVIDIA GPU. If a display is connected then the display connected to the AMD GPU will become blank. The system can be accessed using Screen Sharing/VNC.
       
      There are no problems if I swap PCI-e slots for the GPUs so that the AMD GPU is in the first slot (primary GPU), but I prefer not to do this.
       
      I have tried to remove the whole PCI (bridge) device in the DSDT file and all the lines that refer to it. The PCI entries in ioreg and System Information are gone but System Information still shows an NVIDIA GPU under Graphics/Display.
       
      Many of the suggestions I have found in guides and forum posts do not seem to apply here. My problem with some of the guides and answers is that they give the solution without explaining how anything works, or they tell you what to do without explaining the reasons behind it.
       
      What else can I do? Thank you for any assistance you can provide!
       
      I have attached some files that may help you help me.
       
      DSDT_BIOS_3101.zip contains the original ACPI (*.aml) files without any patches.
      Send me Steffens-iMac.zip is a file produced by RunMe.app, and do contain simple patches to rename some devices.
      DSDT.dsl.patch is a diff of the original DSDT.dsl file and the one with the PCI devices removed (commented out).
       
      Motherboard: ASUS Rampage V Extreme (X99), BIOS version 3101 (macOS does not boot with anything newer).
      Clover version: 4644 (macOS does not boot with the latest one, 4798).
       
      DSDT.dsl.patch:
      --- /Users/sl/Desktop/DSDT_BIOS_3101/DSDT.dsl 2018-12-17 05:24:30.000000000 +0100 +++ /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/ACPI/patched/DSDT.dsl 2018-12-17 16:52:08.000000000 +0100 @@ -5,7 +5,7 @@ * * Disassembling to symbolic ASL+ operators * - * Disassembly of DSDT.aml, Mon Dec 17 05:24:30 2018 + * Disassembly of DSDT.aml, Mon Dec 17 04:01:52 2018 * * Original Table Header: * Signature "DSDT" @@ -2128,7 +2128,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2274,7 +2274,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2420,7 +2420,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2570,7 +2570,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -2803,12 +2803,14 @@ If ((CSTA (Arg0, Arg1) == 0x00)) { FLAG = 0x00 - PRID (APID = 0xFF) = 0xFF + APID = 0xFF + PRID = 0xFF } Else { Local0 = APID - PRID (FLAG = 0x01) = Local0 + FLAG = 0x01 + PRID = Local0 } Return (APIC) @@ -15259,7 +15261,7 @@ ^BR2B.OSHP () ^BR2C.OSHP () ^BR2D.OSHP () - ^BR3A.OSHP () + //^BR3A.OSHP () ^BR3B.OSHP () ^BR3C.OSHP () ^BR3D.OSHP () @@ -26861,7 +26863,7 @@ } } - Device (BR3A) + /*Device (BR3A) { Name (_ADR, 0x00030000) // _ADR: Address OperationRegion (MCTL, SystemMemory, 0xE0013188, 0x04) @@ -27496,7 +27498,7 @@ { Name (_ADR, 0xFFFF) // _ADR: Address } - } + }*/ Device (BR3B) { @@ -30267,7 +30269,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -30567,21 +30569,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4158, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4158, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x5758, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x5758, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x5858, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x5858, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -37604,7 +37606,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -37904,21 +37906,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4558, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4558, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4259, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4259, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4359, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4359, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -44941,7 +44943,7 @@ ^^PCI0.BR2B.OSHP () ^^PCI0.BR2C.OSHP () ^^PCI0.BR2D.OSHP () - ^^PCI0.BR3A.OSHP () + //^^PCI0.BR3A.OSHP () ^^PCI0.BR3B.OSHP () ^^PCI0.BR3C.OSHP () ^^PCI0.BR3D.OSHP () @@ -45241,21 +45243,21 @@ WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4958, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4958, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0001, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4559, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4559, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) WordIO (ResourceProducer, MinFixed, MaxFixed, PosDecode, EntireRange, 0x0000, // Granularity 0x4659, // Range Minimum - 0x0000, // Range Maximum + 0x4659, // Range Maximum 0x0000, // Translation Offset 0x0000, // Length ,, , TypeStatic, DenseTranslation) @@ -53823,7 +53825,7 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR2D.H007, Local0) } - If ((\_SB.PCI0.BR3A.PMEP == 0x01)) + /*If ((\_SB.PCI0.BR3A.PMEP == 0x01)) { Local0 = \_SB.PCI0.BR3A.PMEH (0x05) } @@ -53848,7 +53850,7 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H005, Local0) Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H006, Local0) Notify (\_SB.PCI0.BR3A.H007, Local0) - } + }*/ If ((\_SB.PCI0.BR3B.PMEP == 0x01)) { @@ -54608,11 +54610,11 @@ \_SB.PCI0.BR2D.PMEP = 0x01 } - If ((Local1 == 0x07)) + /*If ((Local1 == 0x07)) { \_SB.PCI0.BR3A.PMES = 0x01 \_SB.PCI0.BR3A.PMEP = 0x01 - } + }*/ If ((Local1 == 0x08)) { @@ -54879,10 +54881,10 @@ Notify (\_SB.PCI0.BR2D, 0x02) } - If ((\_SB.PCI0.BR3A.DEVS () != 0x00)) + /*If ((\_SB.PCI0.BR3A.DEVS () != 0x00)) { Notify (\_SB.PCI0.BR3A, 0x02) - } + }*/ If ((\_SB.PCI0.BR3B.DEVS () != 0x00)) { @@ -55927,10 +55929,10 @@ { Notify (\_SB.PCI0.BR2D, 0x00) } - Case (0x28) + /*Case (0x28) { Notify (\_SB.PCI0.BR3A, 0x00) - } + }*/ Case (0x29) { Notify (\_SB.PCI0.BR3B, 0x00) @@ -56736,11 +56738,11 @@ } } - Scope (_SB.PCI0.BR3A) + /*Scope (_SB.PCI0.BR3A) { Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { - If ((Arg0 == ToUUID ("e5c937d0-3553-4d7a-9117-ea4d19c3434d") /* Device Labeling Interface */)) + If ((Arg0 == ToUUID ("e5c937d0-3553-4d7a-9117-ea4d19c3434d") / * Device Labeling Interface * /)) { If (((Arg1 == 0x02) && (Arg2 == 0x00))) { @@ -56765,7 +56767,7 @@ 0x00 }) } - } + }*/ Scope (_SB.PCI1.QR1A) {  
      DSDT_BIOS_3101.zip
      Send me Steffens-iMac.zip
      DSDT.dsl.patch
    • By Master Nin
      Ciao Ragazzi, scusate il disturbo.
      Non sono molto pratico, sto provando ad installare Sierra, però ricevo questo problema.
      Sapete aiutarmi ?
      grazie in anticipo 
      Componenti 
      AsRock H100m
      Intel Core i5 7500
      Ram HiperX
      Hi guys
      I'm not very practical, I'm trying to install Sierra, but I get this problem.
      Can you help me?
      Thanks in advance
      Components

    • By forum
      Hi guys,
      after using yosemite for a long time with a complete working system, i decided to jump into a fresh install on my old system.
      Most things work flawless, except USB3 and sleep which is the more important thing.
      Every time i set it to sleep, it shuts down for a moment and then the system starts again with black screen and low power consumption +- 100w (normal idle is around 120-140).
      I can only hard reset the system to get it working again.
      I used the DSDT Patch from my old system, but i think it may have some errors.
      I hape you do have an Idea what to do.
       
      Here are my specs:
       
      Gigabyte X79-up4
      i7-3930k
      32gb Ram
      NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 3071 MB
      512 Samsung SSD
      Mojave 14.2
      newest bios
       
      I attached the RunMe files.
       
      Best
      forum
      Send me mojaves-iMac.fritz.box 2.zip
×