Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on Intel 5, 6, 7, 8, 9 and x99 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

1,735 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
Posted (edited)
5 hours ago, MaLd0n said:

after yosemite, kext GenericUSBXHCI broke many things

Thats it!!! After removing the kext everything works for now but one time i got a fail boot because overclocking. i set the default settings in bios and for now everything works great. 

I salute your great ability!!! Thank You very much.

Edited by j0h.M

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, MaLd0n said:

u need check ur hardware, touchpad, audio codec, wifi

back to voodoops2

VoodooPS2Controller.kext.zip

welcome!

enjoy!

Laptop Model: Asus K501UX   

CPU: Intel Core i5 6200U
          Socket 1168 BGA
Memory: 6G DDR3
Graphic: Intel HD Graphics 520 
               NVIDIA GeForce GTX 950M
               FHD Monitor
Audio & Microphone: Conexant SmartAudio (HD HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_510F&SUBSYS_1043157F&REV_1001\4&7a28522&0&0001)
Touchpad: Asus Elan (ACPI\ELAN1000\1)
Network: Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 (PCI\VEN_8086&DEV_9D15&SUBSYS_1D1D1043&REV_F1\3&11583659&0&E5)
               Realtek  (PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_200F1043&REV_10)


It's almost the same as rafigh in 1st post.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, j0h.M said:

Thats it!!! After removing the kext everything works for now but one time i got a fail boot because overclocking. i set the default settings in bios and for now everything works great. 

I salute your great ability!!! Thank You very much.

enjoy

45 minutes ago, fabridiross said:

Laptop Model: Asus K501UX   

CPU: Intel Core i5 6200U
          Socket 1168 BGA
Memory: 6G DDR3
Graphic: Intel HD Graphics 520 
               NVIDIA GeForce GTX 950M
               FHD Monitor
Audio & Microphone: Conexant SmartAudio (HD HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_510F&SUBSYS_1043157F&REV_1001\4&7a28522&0&0001)
Touchpad: Asus Elan (ACPI\ELAN1000\1)
Network: Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7265 (PCI\VEN_8086&DEV_9D15&SUBSYS_1D1D1043&REV_F1\3&11583659&0&E5)
               Realtek  (PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_200F1043&REV_10)


It's almost the same as rafigh in 1st post.

 

Thanks.

Audio, u need check what laytout-id work for ur codec

Elan, just search a good kext for it

Wifi, forget, don't work

Lan

REALTEK LAN by MIEZE.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, MaLd0n:
I have to trouble you. This is a computer of my friend. Lenovo's business jet.
Cpu:i3 3220t
Mb:Q77
Ram:ddr3 1333 4g
Graphics:HD2500

Is the HD2500 hard to work properly? I only have ig-platform-id set to 0x12345678 to enter macos, other values of ig-platform-id will prompt IOConsoleUsers:gIOScreenLockState 3,hs 0, bs 0, now, sm 0x0

Can you help me make dsdt and solve this problem? There are audio issues. Thank you.

https://drive.google.com/open?id=1EFShk42_wftxYongs7buIEvGE9dW6oBB

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, visin said:

Hello, MaLd0n:
I have to trouble you. This is a computer of my friend. Lenovo's business jet.
Cpu:i3 3220t
Mb:Q77
Ram:ddr3 1333 4g
Graphics:HD2500

Is the HD2500 hard to work properly? I only have ig-platform-id set to 0x12345678 to enter macos, other values of ig-platform-id will prompt IOConsoleUsers:gIOScreenLockState 3,hs 0, bs 0, now, sm 0x0

Can you help me make dsdt and solve this problem? There are audio issues. Thank you.

https://drive.google.com/open?id=1EFShk42_wftxYongs7buIEvGE9dW6oBB

gpu dont work, put RX560 or GTX1050

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, MaLd0n said:

gpu dont work, put RX560 or GTX1050

CLOVER.zip

This is a Lenovo M92P and cannot install a GPU.
So can the CPU with IGPU HDGPU work?
For example i3-3225, i5-3475s?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, visin said:

This is a Lenovo M92P and cannot install a GPU.
So can the CPU with IGPU HDGPU work?
For example i3-3225, i5-3475s?

2500 dont work more, u can check in search forum

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, MaLd0n said:

2500 dont work more, u can check in search forum

Google translate translation is wrong.
My awareness is to replace the IGPU with an HD4000 CPU, such as the i3-3225 i5-3475s. These IGPUs are all HD4000. Can they be supported?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, visin said:

Google translate translation is wrong.
My awareness is to replace the IGPU with an HD4000 CPU, such as the i3-3225 i5-3475s. These IGPUs are all HD4000. Can they be supported?

4000 work, check in search forum 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Absolutely perfect guide, thank you!

I just installed 10.13.4 and got almost everything working instantly.

Only 2 things is Power Management and Audio as the guide says DSDT work for both (see below) and I still don't know how to do DSDT work yet. :(

The Guide says

  • Power Management: 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
  • Audio: Use DSDT + AppleAlc

I was wondering if someone can take a look at my RunMe results and help me with DSDT/SSDT for Power Management and Audio.

Specs: Mac OSX 10.13.4, HP Pavilion 550-036, I3-4170, Intel HD Graphics 4400

Here are my RunMe results: https://drive.google.com/file/d/1ooH2oForI42pyM2cD_-0HJ2ZymtHdFAz/view?usp=sharing

Edited by bocajoe

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, bocajoe said:

Absolutely perfect guide, thank you!

I just installed 10.13.4 and got almost everything working instantly.

Only 2 things is Power Management and Audio as the guide says DSDT work for both (see below) and I still don't know how to do DSDT work yet. :(

The Guide says

  • Power Management: 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
  • Audio: Use DSDT + AppleAlc

I was wondering if someone can take a look at my RunMe results and help me with DSDT/SSDT for Power Management and Audio.

Specs: Mac OSX 10.13.4, HP Pavilion 550-036, I3-4170, Intel HD Graphics 4400

Here are my RunMe results: https://drive.google.com/file/d/1ooH2oForI42pyM2cD_-0HJ2ZymtHdFAz/view?usp=sharing

PM is working ;)

audio is alc662, i inject 5, if dont work u can try other, 5,7,11,12,13

MaLd0n 2018-04-15 às 00.20.08.png

Inject here, save, reboot

MaLd0n 2018-04-15 às 00.24.30.png

https://www5.zippyshare.com/d/OVhoGx6q/9412/CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, MaLd0n said:

PM is working ;)

audio is alc662, i inject 5, if dont work u can try other, 5,7,11,12,13

MaLd0n 2018-04-15 às 00.20.08.png

Inject here, save, reboot

MaLd0n 2018-04-15 às 00.24.30.png

https://www5.zippyshare.com/d/OVhoGx6q/9412/CLOVER.zip

OMG, yes PM was working LOL. I don't know how you know this stuff!

I will try the Audio injects you suggested.

I used your Cover folder you just sent. When I rebooted none of my USB's worked.

Thanks Maldon!

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, bocajoe said:

OMG, yes PM was working LOL. I don't know how you know this stuff!

I will try the Audio injects you suggested.

I used your Cover folder you just sent. When I rebooted none of my USB's worked.

Thanks Maldon!

use my folder, but replace DSDT, use it

DSDT.aml.zip

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
16 minutes ago, MaLd0n said:

use my folder, but replace DSDT, use it

DSDT.aml.zip

 

Yes, that DSDT worked great! I have audio HDMI, Internal Speaker & Digital Out... but I don't see line green out for speakers I plug into the green rear output.

I am using 5 inject in cover configurator. Should I try different inject numbers you suggested earlier (5,7,11,12,13)?

Edited by bocajoe

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, bocajoe said:

Yes, that DSDT worked great! I have audio HDMI, Internal Speaker & Digital Out... but I don't see line green out for speakers I plug into the green rear output.

I am using 5 inject in cover configurator. Should I try different inject numbers you suggested earlier (5,7,11,12,13)?

Yes, check if 7, 11,12 or 13 work perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 minute ago, MaLd0n said:

Yes, check if 7, 11,12 or 13 work perfect

I tried all of them and most of them have HDMI audio working but none of them showed green line out from back of the computer.

Edited by bocajoe

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MaLd0n said:

u inject, save and reboot, one by one?

yes I did. I am only using my TV with HDMI at this moment because of the built in HD graphics. Would that have something to do with it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, bocajoe said:

yes I did. I am only using my TV with HDMI at this moment because of the built in HD graphics. Would that have something to do with it?

u can check in system preferences sound if audio onboard appears there and change

MaLd0n 2018-04-15 às 02.16.04.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MaLd0n said:

u can check in system preferences sound if audio onboard appears there and change

MaLd0n 2018-04-15 às 02.16.04.png

Yes... that is where I checked every time I injected a new number then rebooted. HDMI, Digital Out and Internal Speaker shows in most injection numbers but never the Line Out Green.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, bocajoe said:

Yes... that is where I checked every time I injected a new number then rebooted. HDMI, Digital Out and Internal Speaker shows in most injection numbers but never the Line Out Green.

work in internal speaker and if u connect one fone, change auto in some layout ids

MaLd0n 2018-04-15 às 02.20.11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MaLd0n said:

work in internal speaker and if u connect one fone, change ato in some layout ids

MaLd0n 2018-04-15 às 02.20.11.png

I don't think I understand 100%.

When I select Internal speaker I don't get any sound. I haven't tried headphones but I will buy some in the morning.

I'm not sure what you mean by "change ato in some layout ids"

Thank you Maldon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By crazybirdy
      Patched OSInstaller.framework to allow macOS 10.14 installation on MBR HFS+J partition.
       
      To use those patched files you must follow HowTo-10.14.x to create an USB installer. You can't just run the app downloaded from Mac App Store.
       
      The patch is made base on 落下爱@pcbeta 10.10.x MBR patch method, and more patch for 10.14 Firmware check by crazybirdy.
       
      What is this patched OSInstaller doing?
      1. Patch the MBR check, allow macOS 10.14 installation on MBR partition.
      2. Patch the Firmware check, bypass the error of "An error occurred while verifying firmware".
      3. Patch to stop auto-convert to APFS , "ConvertToAPFS=false" is no longer worked with 10.14.
      4. This patched MBR OSInstaller will never convert to APFS, and will always install as HFS+J partition.
      5. This patched MBR OSInstaller method works with both MBR HFS+J and GPT HFS+J partition (GPT+recovery).

      No longer need to set new SMbiosversion, FirmwareFeatures, and FirmwareFeaturesMask with this MBR-patch.
       
      How to make 10.14 installer for MBR?
      Read HowTo-10.14.x.txt inside the zip file first, same as 10.13, different with 10.12.
      Read HowTo Q/A Q7. How to install in different computer with only one USB partition?
       
      Just use 14MBRinstallerMaker to make installer, it works with both MBR and GPT.
       
      And, need a SMBIOS supported with /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist.
    • By fusion71au
      Clover r4542 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 14 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4542 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4542-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By Mario1964
      Hello guys,
      Today i installed the beta on my external SSD ( cause i don't have more space in the case)
      i tried in this way:

      and also using this:

      All goes right but, when i 1st boot the hdd it appears as this:
      (the photo was just old , i'm using the new clover)

      and he stuck at apple logo.
      This are the setting i use to make the usb boot:

      what can i do ?
       
      thx
       
       
    • By fantomas1
      First beta... macOS 10.14 Mojave beta (18A293u)
       
      Useful information:
       
      macOSDeveloperBetaAccessUtility (thanks to gengik84) or direct link from Apple's server nonSupportedModels (thanks to mitch_de) Original apfs Patched apfs (patch is the same credits PMheart and ErmaC) Clover r4515 (thanks to gengik84) USB port limit patch (thanks to PMHeart) "MinStolenPatch" for KabyLake Platform Notebook (thanks to Austere.J)
    • By PingoLinkin
      Motherboard: ASUS / X99 Deluxe II
      Chipset: Intel® X99
      Processador: i7-6800 LGA2011 v3
      Memoria: HyperX - DDR4 24000MHz - 32GB(2x16gb)
      Rede: Intel® I218V, 1 x Gigabit LAN; Intel® I211-AT, 1 x Gigabit LAN LAN; Dual Gigabit LAN controllers- 802.3az Energy Efficient Ethernet (EEE) appliance
      Audio: Realtek® ALC1150 com 8 canais
      Video: Geforce GTX 750 Ti 2GB SC DDR5 128 bits PCI-E 3.0 (1x DVI, 1x DisplayPort, 1x HDMI)
      Keyboard: Apple Aluminium
      Mouse: Microsoft
      HD: SAMSUNG SSD 840 EVO 1TB
       
      ///////////////////////////////////////////
       

       
      1 - Preparando PENBOOT:
        1.1 - Baixe a imagem do Sierra e deixe na pasta "Applications";
        1.2 - Formate o PenDrive e altere o nome para: "MyVolume";
        1.3 - Abra o Terminal e digite a seguinte linha de código, dê enter e quando solicitado digite sua senha. Aguarde o término da instalação, geralmente demora em torno de 20min:
      sudo /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Sierra.app  
       
      1.4 - Baixe a última versão do Clover EFI bootloader: Download
        1.5 - Abra o Clover, na última etapa, clique em Customize, depois marque a opção "Install for UEFI booting only", como na imagem abaixo:

       
        1.6 - Provavelmente a partição "EFI" estará montada, abra a partição e substitua a pasta "CLOVER" por esta CLOVER Asus X99 Deluxe II - Sierra.zip.
       
      2 - Configurando BIOS
        2.1 - Atualize sua BIOS para a versão mais recente, a minha é: 1902
        2.2 - Reset as configurações de sua BIOS em: Exit/Load Optimized Defaults;
        2.3 - Vá para: Boot/CMS (Compatibility Support Module)/Launch CMS: ENABLED;
        2.4 - Vá para: Boot/Secure Boot/OS Type: Other OS;
       
      3 - Instalando OS
        3.1 - Ligue o computador com o Pendrive espetado, ele automaticamente irá iniciar o Clover, caso isso não aconteça, na tela inicial da ASUS, pressione F8 para escolher o pendrive como boot primário;
        3.2 - Em algum momento futuro, seu clover pode não arrancar corretamente, caso isso aconteça, na tela inicial do CLOVER pressione F11 para limpar o NVRAM, ele irá reiniciar a máquina automaticamente, em seguida voltará a arrancar normalmente;
       
      4 - PÓS-INSTALAÇÃO
        4.1 - Inicie seu MAC temporariamente pelo Pendrive como boot primário;
        4.2 - Instale o clover seguindo as etapas 1.4, 1.5 e 1.6 . Apenas não esqueça de alterar o destino para o HD Interno com a instalação do Sierra.
        4.3 - Feito isso, reinicie seu mac, agora sem o pendrive;
       
      5 - VÍDEO
        5.1 - Na pasta CLOVER que anexei acima, já possui as kexts NvidiaGraphicsFixup.kext e Lilu.kext ;
        5.2 - Baixe e instale o nVidia Web Driver(Download) de acordo com a versão do seu OS;
        5.3 - A minha versão, por exemplo, é: "macOS 10.12.6 (16G1408)";
        5.4 - Veja abaixo onde encontrar sua versão:

       
      Obs.: Existe um bug no vídeo, caso queira utilizar a entrada DVI, é preciso iniciar a máquina já com o cabo plugado, caso contrário ele deixará sua tela preta e não voltará mais ao normal até que reinicie a máquina.
       
        5.5 - INSTALANDO O CUDA:
           1 - A última versão não funcionou, então baixei a penúltima e funcionou perfeitamente. A versão instalada foi: CUDA 387.178 driver for MAC.

       
       
      6 - ÁUDIO
        6.1 - Baixe o Voodoo HDA 2.9.0 Clover (Download)
        6.2 - Siga as etapas das imagens que estão dentro do anexo;
       
       
      Não solucionado:
      Não consigo habilitar a placa ThunderboltEX 3;
       
       
      Valeu.
×