Jump to content
MaLd0n

[Guide] El Capitan, Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,483 posts in this topic

Recommended Posts

MacOS Mojave

10.14.2 bèta 18C31g

 

it looks like i have Nvidia support with my Nvidia GT740, Default MacOS Graphic Driver

with 10.14 and 10.14.1- i could not even open .jpg files without beachball

now all .jpg .png and .pdf open fast and scroll very fast

MacOS Mojave - 10.14.2 Nvidia kepler support OOB

Pascal chip i don't know


it looks like there is support for 700 serie - i dont know 1000serie support - pascal chip

it has OOB Nvidia kepler support, you should try MacOS Mojave - 10.14.2 bèta 18C31g
https://developer.apple.com/news/releases/


MacOS Mojave - 10.14.2 Nvidia kepler support OOB
Pascal chip i don't know

Edited by himac59

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
6 hours ago, himac59 said:

MacOS Mojave

10.14.2 bèta 18C31g

 

it looks like i have Nvidia support with my Nvidia GT740, Default MacOS Graphic Driver

with 10.14 and 10.14.1- i could not even open .jpg files without beachball

now all .jpg .png and .pdf open fast and scroll very fast

MacOS Mojave - 10.14.2 Nvidia kepler support OOB

Pascal chip i don't know


it looks like there is support for 700 serie - i dont know 1000serie support - pascal chip

it has OOB Nvidia kepler support, you should try MacOS Mojave - 10.14.2 bèta 18C31g
https://developer.apple.com/news/releases/


MacOS Mojave - 10.14.2 Nvidia kepler support OOB
Pascal chip i don't know

https://github.com/vulgo/NoVPAJpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n

 

I followed your instructions and configured my Mojave pretty well. I was wondering what is the best way to configure and use two discrete GPU in my hackintosh that also boots Windows: I want to boot Windows 10 using a Nvidia 1050 Ti and boot Mojave using a Nvidia 710 which boots natively in MacOS. I have read that using switchresx is an option, or just tweaking the UEFI BIOS and Windows Device Manager. Can you share some good advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, jlrycm said:

Hello MaLd0n

 

I followed your instructions and configured my Mojave pretty well. I was wondering what is the best way to configure and use two discrete GPU in my hackintosh that also boots Windows: I want to boot Windows 10 using a Nvidia 1050 Ti and boot Mojave using a Nvidia 710 which boots natively in MacOS. I have read that using switchresx is an option, or just tweaking the UEFI BIOS and Windows Device Manager. Can you share some good advice?

post ur files

RunMe.app

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/15/2018 at 12:30 AM, MaLd0n said:

4000 work, check in search forum 

Hello MaLd0n:

I replaced the CPU, I5 3475S, IGPU is HD4000, the problem is that IGPU can't work for me, can't enter maos after injecting ig-platform-id, the screen is shown below. I only have to set ig-platform-id to 0x12345678 to get into macos.

There is also audio that doesn't work.

 

IMG_20181120_084427.thumb.jpg.dae3c4081e4b4c301bf3a54d5d672449.jpg

 

I re-acquired the run-me file, you can take a look. Thank you!

Send me zznetdeiMac.zip

Edited by visin

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, visin said:

Hello MaLd0n:

I replaced the CPU, I5 3475S, IGPU is HD4000, the problem is that IGPU can't work for me, can't enter maos after injecting ig-platform-id, the screen is shown below. I only have to set ig-platform-id to 0x12345678 to get into macos.

There is also audio that doesn't work.

I re-acquired the run-me file, you can take a look. Thank you!

Send me zznetdeiMac.zip

DSDT.aml.zip

is a video problem, u need check

https://www.insanelymac.com/forum/topic/335018-intel-fb-patcher-v165/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao @MaLd0n

I installed on this PC

macOS Mojave v.10.14.1

Dell Optiplex 7010 Mini-Tower

 

Cpu i5 3570 3,40ghz turbo 3,8ghz.

Ram 2x4GB DDR3 1600mhz.

Rx Pulse 560 2GB

SSD 860 evo

DW1560 Wifi + Bluetooth

 

you can give a check

I am attaching the folder created with RunMe

thank you

 

Edited by p4antonio

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, p4antonio said:

Ciao @MaLd0n

I installed on this PC

macOS Mojave v.10.14.1

Dell Optiplex 7010 Mini-Tower

 

Cpu i5 3570 3,40ghz turbo 3,8ghz.

Ram 2x4GB DDR3 1600mhz.

Rx Pulse 560 2GB

SSD 860 evo

DW1560 Wifi + Bluetooth

 

you can give a check

I am attaching the folder created with RunMe

thank you

Send me iMac-di-TOMMY.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n

i'm experiencing some USB issues here..
when i plug any USB HDD, it will interfere my download rate (i'm using USB WIFI apdapter)
and, compare to my Macbook Air, the USB 3.0 transfer rate on my hack is much slower.

i've attach my IOREG below

 

Thanks

Send me Hilmans-iMac.zip

Edited by rio_suck

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, rio_suck said:

Hi MaLd0n

i'm experiencing some USB issues here..
when i plug any USB HDD, it will interfere my download rate (i'm using USB WIFI apdapter)
and, compare to my Macbook Air, the USB 3.0 transfer rate on my hack is much slower.

i've attach my IOREG below

 

Thanks

Send me Hilmans-iMac.zip

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=65287#p65287

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Maldon, Needing you assistance again please :). Similar build. Clean install. Just needing a Maldon DSDT to make it all complete :P 

Ive noticed when using the iMac 14,2 SmBios I loose GPU rendering support with my RX580 but gain it back when using the iMac15,1. Any advice? 

 

 

Send me Pauls-iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, tikizondo94 said:

Hey Maldon, Needing you assistance again please :). Similar build. Clean install. Just needing a Maldon DSDT to make it all complete :P 

Ive noticed when using the iMac 14,2 SmBios I loose GPU rendering support with my RX580 but gain it back when using the iMac15,1. Any advice? 

 

 

Send me Pauls-iMac.zip

for full solution, use this clover folder and enable intelhdgraphics in bios

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, MaLd0n said:

for full solution, use this clover folder and enable intelhdgraphics in bios

CLOVER.zip

Thanks Maldon! All Seems to be working fine now. Only thing ive noticed is that now iGPU is stuck at 1.25Ghz at all times now? Any ideas?

 

Also im not showing any SS0/SSP ports in my XHC controller? Just HS ports. Ive tried changing in my Bios to Intel USB3.0 only to see if it makes a difference and it has not. 

Attached is another debug. Thanks again Maldon.. 

Screen Shot 2018-12-01 at 11.23.56 AM.png

Send me Pauls-iMac.zip

Edited by tikizondo94

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I figured out USB. Creating a SSDT-UIAC Fixed the issue. Got all my ports working at the correct speeds. So scratch that off. But i still cant get my iGPU you step the speed down from 1.25Ghz. That seems to be its current idle. Which 0.20Ghz is where it usually sits. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, tikizondo94 said:

Ok, I figured out USB. Creating a SSDT-UIAC Fixed the issue. Got all my ports working at the correct speeds. So scratch that off. But i still cant get my iGPU you step the speed down from 1.25Ghz. That seems to be its current idle. Which 0.20Ghz is where it usually sits. ?

no idea about it, need check in search forum

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, MaLd0n said:

no idea about it, need check in search forum

Figured it out :) one last thing. Sleep and wake works fine. But i cant use my mouse or keyboard anymore to wake the device. Only the power button?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, tikizondo94 said:

Figured it out :) one last thing. Sleep and wake works fine. But i cant use my mouse or keyboard anymore to wake the device. Only the power button?

ye, to avoid problem i disable it, if u like, just add _prw again into devices usb

Share this post


Link to post
Share on other sites
ye, to avoid problem i disable it, if u like, just add _prw again into devices usb
Awesome Maldon. I'd remembered you'd done that for me in the past. I'll see if I can figure it out. Is it an ACPI patch in clover? Or direct DSDT edit?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tikizondo94 said:

Awesome Maldon. I'd remembered you'd done that for me in the past. I'll see if I can figure it out. Is it an ACPI patch in clover? Or direct DSDT edit?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
 

DSDT.aml

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MaLd0n said:

DSDT.aml

Well im having some issues adding them all back. Ive added them back to USB1 but its made no difference. Im sure theres many more ive missed. Im lost when it comes to DSDT edits. Im by no way where your at with this lol. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, tikizondo94 said:

Well im having some issues adding them all back. Ive added them back to USB1 but its made no difference. Im sure theres many more ive missed. Im lost when it comes to DSDT edits. Im by no way where your at with this lol. 

EHC1, EHC2 and XHCI devices

Share this post


Link to post
Share on other sites
EHC1, EHC2 and XHCI devices
Got it :) Thanks Maldon! Your help has been amazing getting my rigs working flawless. I'd be lost without your help. It is much appreciated :)

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I'm trying to install Mojave on my Sandy Bridge machine, currently running High Sierra, but can't even get it started. It's still the same Gigabyte Z68MA-D2H-B3 mobo with Intel Core i5-2500K I've been using since 2012, but I've since upgraded the graphics to a GeForce GTX 1060. System definition is iMac 14,2. So, that should meet the system requirements, I thought.

 

I can't download the installer directly from the App Store because it says it can't be installed on my computer. So, I used DosDude's patcher program to download the installer. But *it* says that my machine supports Mojave natively and there's no need to patch it. So I used chris1111's program to make an installer USB, put MaLd0n's Clover folder on it, booted off of that into the installer, and it says that Mojave can't be installed on my computer. Since the config.plist on the USB uses the iMac 12,1 definition, I replaced it with the config.plist I've been using, with 14,2, but had the same problem.

 

Right now I'm using DosDude's program to make a patched installer USB. It's taking a long time but it's preparing the USB as I type this.

 

Can anyone tell what's going on? If it's not the graphics card or the system definition, why does the installer think Mojave can't be installed?

 

Thanks in advance.

Edited by Tom Snow
Figured out why the DosDude patcher didn't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By tonyx86
      *** I have started another thread for installing Catalina on the Dell Latitude E6410.  If you were thinking of installing Mojave, but would prefer to skip right to Catalina, click here. ***
       
      I was inspired by @duduclx post here for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5 and subsequently 10.14.6.  Everything works perfectly (including sleep).  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s.  A brief installation guide is provided later in this first post.  The interested reader is encouraged to read the other posts in this thread to see how this solution evolved and to learn additional tips/details not provided in this first post (including dual-booting with macOS and Windows).
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.6 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 6 developed by @Dr. Hurt and compiled by @bronxteck), not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      Addition of _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (to control discrete graphics in order to enable sleep/wake) LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      SLEEP IS WORKING! Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: here) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter) Camera SD Card Reader  
      Known issues and their solutions (These issues have all been resolved, with the solutions incorporated into the attached config files.  The issues are listed here for historical purposes and no further work is needed unless stated otherwise).
      Laptop does not sleep on lid close.  Solution is to add Notify (LID0) code to Method (BTNV) in the DSDT.  This is solved in the Catalina thread. Copy the DSDT from Post #1 in the Catalina thread if you want to remain on Mojave and want your laptop to sleep when closing the lid. Leaving this for historical purposes, but the CLOVER USBFix is no longer necessary after finding that I had incorrectly applied the DSDT _DSM patch for Device (EHC1).  The CLOVER USBFix is not needed after fixing the DSDT..  AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  Thank you, @feartech, for this tip. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European. This configuration (captured in the attached config files) uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The assigned value of ACOS and OSYS in the DSDT are conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc).  The attached config hard-codes ACOS and OSYS values equivalent to those for Linux.  Another way to handle this (different from the method employed in the attached config files) might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  This should be an internal USB port (portType=2).  I learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working. There are minor differences between a real MacBookPro6,2 IORegistry dump and this HackBookPro6,2 IORegistry dump that can be resolved with simple DSDT edits.  I am now running with these changes, but haven't found these changes to make any difference in operational behavior.
      Rename Device (AC) -> Device (ADP1) Remove UID from Device (HPET) Add compatible ID "PNP0C01" to Device (HPET) Change ADP1:_STA from 0x0F to 0xFFFFFFFF Enable Ambient Light Sensor and renamed to Device (ALS0) from Device (ALS) Add compatible ID "smc-als" to ALS0 Rename LID -> LID0 Change "name" definitions to Buffers in _DSM methods Rename Device (PBTN) to PWRB Rename Device (SBTN) to (SLPB) Change HDAU.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Change GFX0.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Sleep / Wake does not work with the basic DSDT edits.  I have discovered that Sleep / Wake can be made to work by adding discrete graphics _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (borrowed the concept and code from a working E6430 DSDT: Credit here: https://osxlatitude.com/forums/topic/9248-working-sleep-on-intel-hd-and-nvidia-nvs-on-dell-latitude-e6430-optimus-enabled-or-disabled/page/6/. The Clover boot arg should be changed to "darkwake=0" for reasons explained by @holyfield in this thread.  Leaving this for historical purposes: LCD screen is blank when waking laptop by opening lid (screen is not blank when waking with power button).  Solution is to add darkwake=8 to CLOVER boot args.  Thank you @Hervé for this tip.  
      Brief Installation Guide:
      Configure BIOS (version A17) as follows (leave default unless listed here): Boot Sequence: USB, Internal HDD, CD/DVD, Modular Bay HDD; Boot List Option: Legacy; Integrated NIC: Enabled; Parallel Port: Disabled; Serial Port: Disabled; SATA Operation: AHCI; Misc Devices: Enable Modular Bay, Camera, External USB, Microphone, Media Card and 1394; Latitude ON Reader: Disabled; Keyboard Illumination: Auto ALS and Input; Ambient Light Sensor: Enabled; OROM Keyboard Access: Disable; TPM Security: Disable; Computrace: Deactivate; CPU XD Support: Enable; Performance: Enable all options; Power Management: Disable Wake on AC, Disable Wake on LAN/WAN, Express Charge: Standard, Charge Behavior: Enabled; Keypad: Fn Key Only; Mouse/Touchpad: Touchpad/PS-2 Mouse; USB Emulation: Enable Legacy; Fn Key Emulation: Disabled; Fastboot: Thorough; Virtualization: Enable Intel Virtualization, Disable VT for Direct I/O, Disable Trusted Execution; Wireless Switch: Bluetooth and WLAN; Wireless Device Enable: Bluetooth and WLAN;  Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z After applying Mojave updates, HWMonitor may not display discrete graphics attributes.  On systems with multiple displays, a second (or third display) may not be active after applying the Mojave update.  The solution to this is to run "sudo kextcache -i /" (in a terminal window) and reboot.  This will usually fix the issue.  If the issue is not fixed, run DosDude's Post Install Utility, apply the Legacy Graphics Patch, reboot and then run "sudo kextcache -i /" if necessary.  
      Credits
      In addition to those mentioned in this first post and in subsequent posts in this thread, much of this solution for the Latitude E6410 was made possible by the numerous contributions of @RehabMan.  I hope he's doing well, wherever he is.  Hopefully he has long since forgotten what a PIA I was (and still am) as I was (and still am) learning hackOS.  
       
       


      E6410-Mojave-6v2.zip
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By headkaze
      English: https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/blob/master/Manual/FAQ.IntelHD.en.md
      Russian: https://www.applelife.ru/threads/intel-hd-graphics-3000-4000-4400-4600-5000-5500-5600-520-530-630.1289648/
      Chinese: https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/blob/master/Manual/FAQ.IntelHD.cn.md
×