Jump to content
MaLd0n

[Guide] El Capitan, Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,490 posts in this topic

Recommended Posts

7 minutes ago, MaLd0n said:

run in terminal and paste result here


log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

 

2018-03-23 19:19:39.352033+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:29:19.621043+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:29:19.621044+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:29:30.879832+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:45:50.732434+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:52:41.750877+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:52:41.750878+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:52:52.924029+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:57:01.263496+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:57:01.263497+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:57:12.274629+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)

Here it is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
4 minutes ago, edenpulse said:

2018-03-23 19:19:39.352033+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:29:19.621043+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:29:19.621044+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:29:30.879832+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:45:50.732434+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:52:41.750877+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:52:41.750878+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:52:52.924029+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)
2018-03-23 19:57:01.263496+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:57:01.263497+0100  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-23 19:57:12.274629+0100  localhost kernel[0]: (AppleTopCaseHIDEventDriver) [HID] [ATC] AppleDeviceManagementHIDEventService::processWakeReason Wake reason: Host (0x01)

Here it is.

 have a water cooler with usb cable?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, edenpulse said:

Nope. 

But I have a fan controller which uses internal usb2 motherboard header. 

 

take a test without it and use last dsdt, wake with power button

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @MaLd0n

Thanks so much for all your great work on this thread.

I am trying to install 10.13.3 on my second system, an Asus PBH77-M with i5-3550 (Ivy Bridge) and 16GB RAM.  I have latest BIOS installed (1306 from 2014).  I do not have a GPU added, I am using integrated GPU only.  No PCIe cards installed.

When booting into "Install macOS High Sierra" on a USB stick with Clover 4411 EFI installed and your CLOVER Install.zip added, I get about 75% through Apple Logo progress bar, then the screen goes black, monitor loses signal, and nothing further happens.  I am booting without any DSDT or SSDT.  I have tried using your config.plist exactly as you gave it, and I also tried adding an SMBIOS to it (iMac 14,2).

In BIOS I have SecureBoot = "Other OS" and CSM = Auto.  I have also tried various manual settings for CSM.  I have tried with USB3 both enabled and disabled in BIOS. No BIOS setting I have tried can get me into the installer.   (The Clover USB stick is in a USB2 port on boot.)

If I boot with a basic config.plist (SMBIOS set, not much else) and only FakeSMC kext, I can get through the progress bar and 10.13.3 installer will launch .  But then it cannot see my SSD on internal SATA.

Attached is a ZIP of my ACPI/origin folder created with F4.

Thanks very much in advance for any help.

EDIT: Spoiler below contains a photo of last part of verbose logs before the screen goes off.  Let me know if more/earlier logs are needed.

Spoiler

iaDkvJu.png

 

EDIT2: Here's a YouTube video showing the full boot process with verbose logs.  (Set quality to 1080p else text is unreadable!)

TheBloke-ACPI-PBH77M.zip

Edited by TheBloke

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/21/2018 at 6:45 AM, MaLd0n said:

 

codec is alc 1150?

u dont need kexthelper, just put kext in clover/kexts/other, reboot

 

Tried, but still doesn't work

I have H97Plus MoBo, so ALC892 I believe it is

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MaLd0n said:

take a test without it and use last dsdt, wake with power button

Yup that works.

The "Commander Pro" prevents sleep. Is there a way to do something about it?

Capture d’écran 2018-03-24 à 15.30.42.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, TheBloke said:

Hi @MaLd0n

Thanks so much for all your great work on this thread.

I am trying to install 10.13.3 on my second system, an Asus PBH77-M with i5-3550 (Ivy Bridge) and 16GB RAM.  I have latest BIOS installed (1306 from 2014).  I do not have a GPU added, I am using integrated GPU only.  No PCIe cards installed.

When booting into "Install macOS High Sierra" on a USB stick with Clover 4411 EFI installed and your CLOVER Install.zip added, I get about 75% through Apple Logo progress bar, then the screen goes black, monitor loses signal, and nothing further happens.  I am booting without any DSDT or SSDT.  I have tried using your config.plist exactly as you gave it, and I also tried adding an SMBIOS to it (iMac 14,2).

In BIOS I have SecureBoot = "Other OS" and CSM = Auto.  I have also tried various manual settings for CSM.  I have tried with USB3 both enabled and disabled in BIOS. No BIOS setting I have tried can get me into the installer.   (The Clover USB stick is in a USB2 port on boot.)

If I boot with a basic config.plist (SMBIOS set, not much else) and only FakeSMC kext, I can get through the progress bar and 10.13.3 installer will launch .  But then it cannot see my SSD on internal SATA.

Attached is a ZIP of my ACPI/origin folder created with F4.

Thanks very much in advance for any help.

EDIT: Spoiler below contains a photo of last part of verbose logs before the screen goes off.  Let me know if more/earlier logs are needed.

  Reveal hidden contents

 

EDIT2: Here's a YouTube video showing the full boot process with verbose logs.  (Set quality to 1080p else text is unreadable!)

TheBloke-ACPI-PBH77M.zip

DSDT.aml.zip

put one DGPU, bro, IntelHD 2500 i think loose support in HS ;)

2 hours ago, jucca said:

Tried, but still doesn't work

I have H97Plus MoBo, so ALC892 I believe it is

u need edit codec commander for ur codec

1 hour ago, edenpulse said:

Yup that works.

The "Commander Pro" prevents sleep. Is there a way to do something about it?

Capture d’écran 2018-03-24 à 15.30.42.png

check ioreg and edit UsbInjectAll, i think if u change to 255 work

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

put one DGPU, bro, IntelHD 2500 i think loose support in HS ;)

u need edit codec commander for ur codec

Thanks a lot, I will try the DSDT now!

Re Intel: oh OK, I didn't know that.   I have an old NVidia 610 or a newer NVidia 760 I could add.

Thanks a lot man, will those things now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, MaLd0n said:

check ioreg and edit UsbInjectAll, i think if u change to 255 work

Hmmmm whut?
How can I do that? Could you guide me? Or provide me some link that explains that... 

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I made something that is working ! @MaLd0n
Tell me if it's ok. (seems like it by my testing)

- Opened IOreg, searched for USB port attached to my commander. (HS14)
- Opened UsbInjectAll.kext > Info.plist 
- Searched for HS14 and changed the "3" value to "255". 

Sleep seems to work now.
Isn't there an more elegant solution to this? I feel like changing kext values is kind of {censored} no?

Edited by edenpulse

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, edenpulse said:

Ok, I made something that is working ! @MaLd0n
Tell me if it's ok. (seems like it by my testing)

- Opened IOreg, searched for USB port attached to my commander. (HS14)
- Opened UsbInjectAll.kext > Info.plist 
- Searched for HS14 and changed the "3" value to "255". 

Sleep seems to work now.
Isn't there an more elegant solution to this? I feel like changing kext values is kind of {censored} no?

this kext is for it, for edit for a good usb solution

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

put one DGPU, bro, IntelHD 2500 i think loose support in HS ;)

OK some updates..

  • The boot fail was fixed by NVidia 610 GPU.  So yes 2500 no longer works.  Thanks!
  • However the installer still cannot see my SSD on my internal SATA (tested both 3G and 6G ports).  Clover can see the drive, but the installer and Disk Utility cannot.
  • So instead I installed a PCIe SATA3 card, a Syba SI-PEX40064 which uses a Marvell chip.  The installer can see this and install to it.
    • The installation to SSD on PCIe SATA card seemed to go OK.
    • But it then hangs on first boot, at about 70% through the progress bar. 
    • The Apple Logo disappears, then I get a mouse pointer on black screen, and a "progress circle" appears, but it then stops.
    • Verbose logs show the following apfs logs repeating over and over every 30 seconds or so:
      • apfs: disk1s1: device is not readable
      • apfs_vfsop_unmount: 1487: unmounting devvp <ptr>
      • apfs: total mem allocated: 37473387 (36mb);
      • apfs_vfsop_unmount:1732: all done. going home. (numMountedAPFS Volumes 2)
      • handle_encryption_rolling:4092: er: request granted[8]
    • But I don't know if these messages are the actual problem - it seems to happen very late in the boot process for a disk-unreadable type error? 
    • So I am wondering if it is some other problem I can't see, maybe graphics again, given I get a mouse pointer? It is this point when normally desktop appears.
  • This is what I see on screen (in non-verbose boot) at the point it freeezes: photo.

I don't know if this problem is caused by being on the PCIe Syba card.  I believe this Syba card should work in general.  In fact I don't know if it is really a disk error at all, given it only happens at the point I get a mouse pointer. 

But a definite problem is that the SSD is not detected on my internal SATA ports.  So maybe I should try to solve that first?

Thanks again.

 

 

Edited by TheBloke

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, TheBloke said:

OK some updates..

  • The boot fail was fixed by NVidia 610 GPU.  So yes 2500 no longer works.  Thanks!
  • However the installer still cannot see my SSD on my internal SATA (tested both 3G and 6G ports).  Clover can see the drive, but the installer and Disk Utility cannot.
  • So instead I installed a PCIe SATA3 card, a Syba SI-PEX40064 which uses a Marvell chip.  The installer can see this and install to it.
    • The installation to SSD on PCIe SATA card seemed to go OK.
    • But it then hangs on first boot, at about 70% through the progress bar. 
    • The Apple Logo disappears, then I get a mouse pointer on black screen, and a "progress circle" appears, but it then stops.
    • Verbose logs show the following apfs logs repeating over and over every 30 seconds or so:
      • apfs: disk1s1: device is not readable
      • apfs_vfsop_unmount: 1487: unmounting devvp <ptr>
      • apfs: total mem allocated: 37473387 (36mb);
      • apfs_vfsop_unmount:1732: all done. going home. (numMountedAPFS Volumes 2)
      • handle_encryption_rolling:4092: er: request granted[8]
    • But I don't know if these messages are the actual problem - it seems to happen very late in the boot process for a disk-unreadable type error? 
    • So I am wondering if it is some other problem I can't see, maybe graphics again, given I get a mouse pointer? It is this point when normally desktop appears.
  • This is what I see on screen (in non-verbose boot) at the point it freeezes: photo.

I don't know if this problem is caused by being on the PCIe Syba card.  I believe this Syba card should work in general.  In fact I don't know if it is really a disk error at all, given it only happens at the point I get a mouse pointer. 

But a definite problem is that the SSD is not detected on my internal SATA ports.  So maybe I should try to solve that first?

Thanks again.

 

 

bro, 610 dont work in hs too xD

3 hours ago, Balamut said:

Check config.plist if need more patches for ur processor

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

bro, 610 dont work in hs too xD

D'oh!  OK thanks.  I also have a 760 but the PSU in this desktop does not have PCI-E power connectors.  So I need to buy some molex->PCIe 6 & 8-pin adapters before I can use that GPU (or put in different PSU).  So I will need to wait a couple of days before I can try boot again.

Any thoughts on why SSD is not detected on the internal SATA?  It is not big issue because Syba PCIe SATA card does work, but it would be nice not to need to use it.

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, TheBloke said:

D'oh!  OK thanks.  I also have a 760 but the PSU in this desktop does not have PCI-E power connectors.  So I need to buy some molex->PCIe 6 & 8-pin adapters before I can use that GPU (or put in different PSU).  So I will need to wait a couple of days before I can try boot again.

Any thoughts on why SSD is not detected on the internal SATA?  It is not big issue because Syba PCIe SATA card does work, but it would be nice not to need to use it.

Thanks again.

try put bios in default and check if solve, is a strange problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, MaLd0n said:

try put bios in default and check if solve, is a strange problem

Already did that and no luck.  Also tried various different CSM options. 

OK don't worry, I will do more tests once I can boot OK with working graphics.   Worst case I will just use Syba card.   Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, dandinggeL said:

Nope  , still be unfluent,  

the problem is about clover or power management, no solution here ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
      -Donation with Mercado Livre 
      https://tinyurl.com/y9evkj5u
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -Tutorial
      https://tinyurl.com/re2c9sz
       
      -Post Installation
      Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--
       









































       
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Fantome1S
      Finaly Success to boot on Sierra 10.12.6 (16G29) with Touchscreen working theres still things to fix but everything is almost working. During the Corvid StayAtHome Period I was able and have time to make this laptop boot on MacOS after a lot of attemps before going back to job. It was the hardest laptop hackintosh install attemp i've done so far and Sierra OS is the only that works. I tried El Capitan and Mojave and its never boot so I not even tested Catalina. I searched on the web and theres no install guide for this specific laptop or no Success install post on this laptop its look like a not very well supported laptop by hackintosh. Maybe some of you can help me correct the things that still not work. Audio work but with voodo (low sound and low quality) I want to make it work with AppleALC to get better quality sound. Thanks in advance
       
      Things that work:
       
      -Touchscreen
      -Trackpad (not the gesture for now) - Backlight Keyboard
      -EthernetPort and Wireless (with a wifi dongle. I will change to a broadcom wifi mini-pci chip)
      -Brightness Controls with FN key
      -Audio Voodoo ''low sound'' (will tried to change to AppleALC or AppleHDA fix method) 
      -USB 3.0
       
      Things that not work or need to be fixed:
       
      -Weird double long booting screen-first loading bar on the right. after real loading bar is visible ?
      -Audio (Voodoo) work but with low volume sound- still not success to make work AppleALC.kext method
      -SENSORS -CPU-HDD Temperatures, BATTERY LEVEL, ETC…
      - Sleep (Disabled): USB ports not works after wake from sleep
      -Trackpad Gestures
       
      Hardware:
       
      CPU: Intel Core i7-3687U, 2100 MHz
      GPU: Intel HD Graphics 4000
      RAM: 12 GB (4GB soldered + 8 GB Samsung DDR3 1600)
      Motherboard/Laptop model: Intel Panther Point QM77, Intel Ivy Bridge - (HP Revolve 810 G1)
      Audio Codec: IDT 92HD91BXX @ Intel Panther Point PCH - High Definition Audio Controller
      Ethernet Card: Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection
      Wifi/BT Card: Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6235
      HP hs2350 HSPA+ MobileBroadband Network Adapter
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9400K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS (All KF Models work but use SMBios iMacPro1,1 instead)
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, RX 5500, 5500 XT, 5600, 5600 XT, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM94360CS2 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      CLOVER & OPENCORE EFIs 
      Current EFIs Updated 01/06/2020
       
       
      Clover EFI Update v5118 - 01/06/2020 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
       
      Clover Z390 Master Navi Vega EFI 010620.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris EFI 010620.zip - RX500 Polaris Series (RX590, 580, 570 etc) DSDT EFI
       
      Please Note - I have now set KernelPM to No as standard so if you don’t have a unlocked MSR or not using my MSR Unlocked Bios Profile then go into the Clover Config.plist and set KernelPM to Yes or you won’t be able to boot up. An even better fix would be to unlock your MSR using my profile method.
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
       
       
      OpenCore EFI Update v0.5.9 - 01/06/2020
      Myself and @texem have now created a OpenCore EFI done the way the OpenCore Devs intended it to be made, There is no DSDT in use so you can use this EFI on any supported GPU and the SSDTs have been made so they will not be used in any other Operating System apart from MacOS.
       
      OpenCore 059 Z390 Master 19,1 010620.zip - OpenCore v0.5.9, SMBios iMac19,1
      OpenCore 059 Z390 Master 1,1 010620.zip - OpenCore v0.5.9, SMBios iMacPro1,1 (IGPU Disabled)
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
      Note 2 - Do not try to carry across your old OpenCore Config.plist to the new EFI as to many changes have occurred in 0.5.9. Use the new Config.plist instead.
       
       
      PlistEdit Pro.zip - PlistEdit Pro (use to edit OpenCore)
       
      Using PlistEdit Pro add your details by modifying the following 

       
      PLEASE NOTE - These EFIs are setup to be used with your msr Unlocked so make sure you use the F11c Unlocked Profile but if for any reason you can not unlock MSR then just modify following in the OpenCore config.plist :
      
       
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       

       

       

       

       

       

       

       
      OpenCore 058 Z390 Master 1,1 040520.zip
    • By batty86
      Buonasera a tutti, ho bisogno di aiuto per l'installazione di Mojave sul pc in firma. Ho provato ad installarlo, tutto procede bene, solo che al secondo riavvio dal ssd di destinazione del oS l'installazione procede fino alla maschera di configurazione del computer ma si riavvia non consentendomi di configurarlo, va loop di riavvio. Sono grato in anticipo per il vs aiuto.
    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
       
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
       
      -Donation with Mercado Livre 
      https://tinyurl.com/y9evkj5u
       
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      https://tinyurl.com/rkqmpd9
       
      --OpenCore Folder--
      https://tinyurl.com/y75hqg7z
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
×