Jump to content
MaLd0n

[Guide] El Capitan, Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,452 posts in this topic

Recommended Posts

Generate P and C States was already active on clover when I exported the ioreg file.

what ur processor?

Can you give me some advice on which test should I do in this case? I used all my hackintosh knowledge and tried pretty much everything I know.

You're my last chance  ^_^

 

Thanks

bro, put signature with ur hardware, i don't remember, is many ppl every hour

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

maldon sir, my AMD radeon HD 7650M is not getting enabled !

i think not work, radeon mobile, but u can check in search forum 

I had a fully working build up until 10.13.2. Now, if I shutdown the macOS, it just reboots.

Neither 

<key>FixShutdown</key>
<true/>

nor

<key>HaltEnabler</key>
<true/>

did help. Did something change with the latest macOS version with interpreting ACPI?

Hey

What ur hardware, Smolderas

it's a i5 3330

generate ur SSDT

SSDT_Automator.zip

put in Clover/Acpi/Patched

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think not work, radeon mobile, but u can check in search forum 

Hey

What ur hardware, Smolderas

Hey MaLd0n,

 

I though I had 'em in my profile.

My hardware is:

- i7-2600k @4.4GHz

- ga-z68x-ud5-b3 @F10 BIOS

 

Here is my patched DSDT: https://www.dropbox.com/s/02jspiwob3q8a22/DSDT.aml?dl=0

 

and SSDT for my overclock: https://www.dropbox.com/s/cfu4emlagrhpw80/SSDT.aml?dl=0

 

 

And I'm using clover to patch DSDT (I think it was for USB, I don't remember anymore).

Here are the clover patches:

<key>Patches</key>
			<array>
				<dict>
					<key>Find</key>
					<data>RUhDMQ==</data>
					<key>Replace</key>
					<data>RUgwMQ==</data>
				</dict>
				<dict>
					<key>Find</key>
					<data>RUhDMg==</data>
					<key>Replace</key>
					<data>RUgwMg==</data>
				</dict>
			</array>

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hey MaLd0n,

 

I though I had 'em in my profile.

My hardware is:

- i7-2600k @4.4GHz

- ga-z68x-ud5-b3 @F10 BIOS

 

Here is my patched DSDT: https://www.dropbox.com/s/02jspiwob3q8a22/DSDT.aml?dl=0

 

and SSDT for my overclock: https://www.dropbox.com/s/cfu4emlagrhpw80/SSDT.aml?dl=0

 

 

And I'm using clover to patch DSDT (I think it was for USB, I don't remember anymore).

Here are the clover patches:

<key>Patches</key>
			<array>
				<dict>
					<key>Find</key>
					<data>RUhDMQ==</data>
					<key>Replace</key>
					<data>RUgwMQ==</data>
				</dict>
				<dict>
					<key>Find</key>
					<data>RUhDMg==</data>
					<key>Replace</key>
					<data>RUgwMg==</data>
				</dict>
			</array>

try

DSDT. smolderas.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadly I got prohibition sign at boot and got stuck there. Nothing particular in verbose messages. Right after waiting on dsmos or something.

use O key in Clover boot screen, Acpi Patching, dsdt name put dsdt02.aml

 

send me ur full clover folder and original dsdt

that means that CPUPM is working right?, bro I've noticed you has a Asus h61m-a, maybe is similar to mine (H61M-K), I want to ask you why I can't pair two 4GB DDR3 modules, work one or another but not both at same time, what can be wrong here?.

 

Thanks you..

or ur memory die or is a old problem in many mobos, Operation Region Variations

u can try a Fix Regions in Clover

Share this post


Link to post
Share on other sites

use O key in Clover boot screen, Acpi Patching, dsdt name put dsdt02.aml

 

send me ur full clover folder and original dsdt

or ur memory die or is a old problem in many mobos, Operation Region Variations

u can try a Fix Regions in Clover

Sorry if I insist. Have you got any idea for my problem. I have updated the signature with my desktop hw specs.

 

Thanks you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

use O key in Clover boot screen, Acpi Patching, dsdt name put dsdt02.aml

 

send me ur full clover folder and original dsdt

or ur memory die or is a old problem in many mobos, Operation Region Variations

u can try a Fix Regions in Clover

I don't get you, sorry. Should I put your DSDT file and rename it via clover?

What file or config do you need explicitly?

My original DSDT is here: https://www.dropbox.com/s/02jspiwob3q8a22/DSDT.aml?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't get you, sorry. Should I put your DSDT file and rename it via clover?

What file or config do you need explicitly?

My original DSDT is here: https://www.dropbox.com/s/02jspiwob3q8a22/DSDT.aml?dl=0

try, is a ur old dsdt with other shutdown patch, many old mobos need it, simple shutdown dont work

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

try, is a ur old dsdt with other shutdown patch, many old mobos need it, simple shutdown dont work

attachicon.gifDSDT.aml.zip

Thanks, but up until 10.13.2 update, I could shutdown OK, without any changes in config or patches in DSDT...

I'll try your new DSDT and report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

with you clover folder, I got stuck on another row. Something about Appleusbxhci as you can see in the image, then the screen crash again. Any idea? If I upload you my clover folder, maybe you can give it a look. How do you suggest to proceed?

 

https://www.dropbox.com/s/zwl4pyzn5l8q9o7/IMG_20171211_220438_HDR.jpg?dl=0

 

Thanks you

Share this post


Link to post
Share on other sites

U need a VoodooTscSync

with you clover folder, I got stuck on another row. Something about Appleusbxhci as you can see in the image, then the screen crash again. Any idea? If I upload you my clover folder, maybe you can give it a look. How do you suggest to proceed?

 

https://www.dropbox.com/s/zwl4pyzn5l8q9o7/IMG_20171211_220438_HDR.jpg?dl=0

 

Thanks you

Share this post


Link to post
Share on other sites

U need a VoodooTscSync

ok, there is one in particular I should use in my case, or it is universal for all hw type? Should I use also GenericUSBXHCI.kext, or it is not necessary?

 

Thx u

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, there is one in particular I should use in my case, or it is universal for all hw type? Should I use also GenericUSBXHCI.kext, or it is not necessary?

 

Thx u

How many cores ur processor have?

 

I think u need generic usb, yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

fine tune done? 

send me dsdt, need some patches

 

no, not at all. i really need to get my ethernet and my usb3 slots to work. so i f4'd at clover boot up and got the dsdt file off the origin folder on my boot stick, i hope this is what you meant:

DSDT.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

How many cores ur processor have?

 

I think u need generic usb, yes

ok I got the vodootscsync(4 cores, like my cpu) in the kext folder, and it stuck here ( https://www.dropbox.com/s/wps6ted2cpzfewd/IMG_20171211_223617_HDR.jpg?dl=0) .

Instead if I add also the generic usb kext, it stuck here ( https://www.dropbox.com/s/et2r2gy8me7ybd6/IMG_20171210_150012_HDR.jpg?dl=0) , like before.

 

What do you say?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello ,

 

i have strange issue since clean install 10.13.2.

- Sleep problem

- CPU speed not OK with clover 4334

- CPU speed seems about to work with clover 4243

- Had extract SSDT and DSDT with patchmatic

 

If those attach files could tell you about my hack ( Msi H81M-E33 Pentium G3460 3,5 Ghz- 8 GB ram - Radeon rx 460 OC 2 GB - DREVO X1 SSD 120 Go )

post-1879825-0-82353200-1513028655_thumb.png

post-1879825-0-07349600-1513028807_thumb.png

Loloflat6 CLOVER.zip

Loloflat6 legacy_boot.log.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I got the vodootscsync(4 cores, like my cpu) in the kext folder, and it stuck here ( https://www.dropbox.com/s/wps6ted2cpzfewd/IMG_20171211_223617_HDR.jpg?dl=0) .

Instead if I add also the generic usb kext, it stuck here ( https://www.dropbox.com/s/et2r2gy8me7ybd6/IMG_20171210_150012_HDR.jpg?dl=0) , like before.

 

What do you say?

ur processaor have 8 core, use voodootscsync = 7

Hello ,

 

i have strange issue since clean install 10.13.2.

- Sleep problem

- CPU speed not OK with clover 4334

- CPU speed seems about to work with clover 4243

- Had extract SSDT and DSDT with patchmatic

 

If those attach files could tell you about my hack ( Msi H81M-E33 Pentium G3460 3,5 Ghz- 8 GB ram - Radeon rx 460 OC 2 GB - DREVO X1 SSD 120 Go )

try

Loloflat6 CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

ur processaor have 8 core, use voodootscsync = 7

try

attachicon.gifLoloflat6 CLOVER.zip

hmm It's strange, on the Intel website, It's written that my cpu have 4 core. Maybe the threads are 8, but the cores are 4. Anyway, I'll try even with the 8 core vodooo kext.

For the bootflag I've used this ''IOCPUNumber=7'', or I have to use ''vodoootscsync=7''. Which one is correct?

 

Thx you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By End3rPower50
      Hi, I want to install MacOS Catalina on my laptop.
      I was installed MacOS Mojave previously but i had a lot of problem, for example my wifi's card (Dell DW1820A) had a problem: My pc sometimes doesn't boot up or pc after some minutes crashed or slowed. 
      Now i want to try again to install macOS.
       
      this is my spec: 
      HP 15-AY034NL 
      CPU: i7 6500U  with HD520
      SSD: 500GB SSD Samsung
      Wifi & Bluetooth: Dell DW1820A (Bluetooth: BCM2045A0) (Wifi: BCM94350ZAE)
      USB 3.0 
      Ethernet: Realtek 8100
       
      Attached in this thread, my old clover configuration created by me (CLOVER OLD) and clover with Wifi driver (CLOVER) created by Hervè (I had asked help at insanelymac's community)
       
      P.S SORRY FOR MY BAD ENGLISH.
      Thanks in advance 
      -ANTONIO
      CLOVER OLD.zip
      CLOVER.zip
    • By simras
      Hello,

      I am trying to make a new Hackintosh under 10.13 with this specs:
      i7 6800K,
      Asus X99-E
      Asus GTX 970

      But the problem is that I can't pass those errors :
      - couldn't allocate runtime area
      - end randomseed ++++++++++++++ _

      I have always passed this thing on all hackintoshs that I have done, but here, impossible.

      Tried those tests :
      - AptioMemoryFix alone,
      - AptioMemoryFix with EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - OsxAptioFix2Drv-free2000 with EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFix2Drv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFix2Drv, OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFix2Drv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFix2Drv, OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts.

      I have tried all this with npci=0x3000 that I have never used before instead of npci=0x2000

      I have done an Hackintosh on Asus X99 Deluxe II and it pass with AptioMemoryFix with EmuVariableUefi and RC Scripts....

      I have tried to reset NVRAM with F11.

      I have tried with 1 RAM stick that I have indicate in the SMBIOS :
      https://hackintosher.com/forums/thread/mapping-ram-and-dimm-slots-on-a-hackintosh-with-clover-smbios.365/
       
      I have follow KGP guide for X99 :
       
      The BIOS settings are exactly the same.

      I link my CLOVER folder.

      Thank you.
      CLOVER.zip
×