Jump to content
MaLd0n

[Guide] El Capitan, Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on Intel 5, 6, 7, 8, 9 Chipset Series / Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell

2,448 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Doesn't work for me

 

Enviado de meu ASUS_Z017DC usando Tapatalk

Have you already tried osxaptiofix2drv instead of osxaptiofixdrv?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell, SkyLake attachicon.gifbone.png 
 
[snip]

 

Hello MaLd0n,

 

 

Thanks for your easy to follow guide.

 

I'm following these instructions on a system with a Gigabyte GA-Z87X-UD3H, 16Gb RAM, Core i5 4670K. OSX is installed on a 120GB OCZ Vertex SSD. I intend to dual boot with windows 10.

 

Graphics at present are the integrated intel GPU, but once everything is stable the plan is to put my GeForce 1060 back into the system.

 

The audio isn't working at the moment, but everything else is working well enough for me to be able to send this message from within OSX.

 

I've attached my clover folder, and "send me" zip. IOReg is too big to attach but the dropbox link is: https://www.dropbox.com/s/etmgb1grycw7uqx/IOReg.zip?dl=0

 

Hope you can help me get this fine tuned and ready for use!

 

 

CLOVER.zip

Send me Philip’s iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n,

 

 

Thanks for your easy to follow guide.

 

I'm following these instructions on a system with a Gigabyte GA-Z87X-UD3H, 16Gb RAM, Core i5 4670K. OSX is installed on a 120GB OCZ Vertex SSD. I intend to dual boot with windows 10.

 

Graphics at present are the integrated intel GPU, but once everything is stable the plan is to put my GeForce 1060 back into the system.

 

The audio isn't working at the moment, but everything else is working well enough for me to be able to send this message from within OSX.

 

I've attached my clover folder, and "send me" zip. IOReg is too big to attach but the dropbox link is: https://www.dropbox.com/s/etmgb1grycw7uqx/IOReg.zip?dl=0

 

Hope you can help me get this fine tuned and ready for use!

put ur nvidia, install web driver

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLdOn,

 

Finally I could create a usb installer under windows 10 and boot again in mac.

I upgraded to Sierra.

I did not do any post-installation with multicast yet.

 

MB: Z77X-UD5H Bios F16-h

I7 3770K

32GB RAM

SSD

GTX670

 

I don't know how to attach files -:(

 

Thank you MaLdOn :-)


 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DSDT.fallen00sniper.zip

Hi MaLd0n,

 

thank you for your support

CLOVER.zip

Hi MaLdOn,

 

Finally I could create a usb installer under windows 10 and boot again in mac.

I upgraded to Sierra.

I did not do any post-installation with multicast yet.

 

MB: Z77X-UD5H Bios F16-h

I7 3770K

32GB RAM

SSD

GTX670

 

I don't know how to attach files - :(

 

Thank you MaLdOn :-)

 

Use ZippyShare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @mald0n,

 

I've this configuration

 

Intel Core i7 4790K + GA-Z87X-UD7 TH + nVidia Evga GTX 970 SC
 
however I'm not able to boot using clover + high sierra.
I've create the usb using diskmakerx as in your other guide for newer mobos, added this thread clover config and I get a kernel panic on AppleACPIPlatform
 
I've attached the origin folder created within clover as it's the only thing I can create without having a running OSX install.

origin.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi @mald0n,

 

I've this configuration

 

Intel Core i7 4790K + GA-Z87X-UD7 TH + nVidia Evga GTX 970 SC
 
however I'm not able to boot using clover + high sierra.
I've create the usb using diskmakerx as in your other guide for newer mobos, added this thread clover config and I get a kernel panic on AppleACPIPlatform
 
I've attached the origin folder created within clover as it's the only thing I can create without having a running OSX install.

 

check Olarila High Sierra installer, burn in windows if dont solve

try

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n,

 

Just got this guy working for the most part, think I could get the patches from ya?  :)

 

Sager NP9377SM-A Laptop

     hm87 Chipset (8 Series)

     4910MQ CPU

     4x SSD (2 in RAID 0 running OS X, 1 Windows, 1 Kali) + 1 HDD for storage

     GTX980M (the only video card, no optimus)

 

It's been fun so far :)

 

I had to remove the softraid.kext from my clover folder in order to upload it.  The kext is 12+ MB. 

EmmTeh-CLOVER.zip

Send me EmmTeh’s MacBook Air.zip

lspci-nn_emmteh.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Help me patch DSDT @mald0n

hi mald0n

Im use Mac High Sierra 10.3

Hardware :

Main EVGA X79 DARK

CPU E5 2670

GPU: GTX1070 Xtrem Gaming (Gigabyte)

Onboard LAN LAN Chipset Intel 82579 Second LAN Chipset Intel 82574 Onboard Audio Audio Chipset Realtek ALC898 Audio Channels 8 Channels

i want Cpu power management

Thankls you!

File in attach

DSDT .zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n,

 

Just got this guy working for the most part, think I could get the patches from ya?  :)

 

Sager NP9377SM-A Laptop

     hm87 Chipset (8 Series)

     4910MQ CPU

     4x SSD (2 in RAID 0 running OS X, 1 Windows, 1 Kali) + 1 HDD for storage

     GTX980M (the only video card, no optimus)

 

It's been fun so far :)

 

I had to remove the softraid.kext from my clover folder in order to upload it.  The kext is 12+ MB. 

check

CLOVER.zip

what ur audio codec?

Help me patch DSDT @mald0n

hi mald0n

Im use Mac High Sierra 10.3

Hardware :

Main EVGA X79 DARK

CPU E5 2670

GPU: GTX1070 Xtrem Gaming (Gigabyte)

Onboard LAN LAN Chipset Intel 82579 Second LAN Chipset Intel 82574 Onboard Audio Audio Chipset Realtek ALC898 Audio Channels 8 Channels

i want Cpu power management

Thankls you!

File in attach

ur processsor have a native support, what happens if u boot without nullcpupm?

 

send me one ioreg

IORegistryExplorer.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear MaLdOn,

 

Sierra is now booting and running well (except that shut down is rebooting and characters 0 to 9 don't work on my keyboard's numeric pad)

 

Here is my configuration:

- GA Z77X-UD5H

- i7 3770k

- GTX 670

- SSD 830

- Texas Instruments FireWire PCI card with RME400 soundcard connected

 

And the files:

Mac Pro de Olivier.zip

 
Thanks for your help once again MaLdOn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Dear MaLdOn,

 

Sierra is now booting and running well (except that shut down is rebooting and characters 0 to 9 don't work on my keyboard's numeric pad)

 

Here is my configuration:

- GA Z77X-UD5H

- i7 3770k

- GTX 670

- SSD 830

- Texas Instruments FireWire PCI card with RME400 soundcard connected

 

And the files:

Mac Pro de Olivier.zip

 
Thanks for your help once again MaLdOn!

 

1- replace full clover folder

CLOVER.zip

2- update clover bootloader

https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/Clover_v2.4k_r4297.zip/download

3- reboot and send me new ioreg with new files

hi mald0n

Here extract: is attach

plea Help me patch cpu power and more 

u need test, i dont have any x79 for test, i think the Pike's patch work for u, i use it in my x99

check

Captura de Tela 2017-11-18 às 16.34.50.png

 

Hi Maldon
 
I need your help. I've this configuration for a friend :   P55UD5 - I5 650 - GEFORCE 8400 GS . Sierra 10.12.6. I can't sleep the Mac : direct reboot.
 
Thanks

 

DSDT.peterios.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLdOn,

 

I did what you told me to do.

Here is my new ioreg file:

 

Mac Pro de Olivier 2.zip

 

Thank you very much!  :)

u have kexts installed in s/l/e or l/e, u dont need it, check clover/kexts/others, all u need is there

now, generate ur ssdt for a good PM

SSDT_Automator.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By shinho73
      I have Sierra 10.12.6 on A8 7600. Whenever the USB is inserted, the screen freezes. Without USB, no issues. Also, having power off and reboot issue. The monitor turns off, but the pc fan stays on. Any help will be greatly appreciated. Thank you. 
       
       
       
       

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI OPENCORE Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app

      https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By fusion71au
      Clover r5051 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5051 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5051-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By shinho73
      Hello everyone. I managed to install AMD Sierra V5(10.12.6) on my old AMD A8 7600 PC(Mother Board-A58M-E, GPU- Palit Geforce GT730 DDR3). Everything is working except the GPU. The GT730 DDR3 GF108 is natively supported on Sierra, but for some reason, it is not working. On Clover Config, "Inject Nvidia" is selected, no Nvidia Web, and nv_disable=1. On "About This Mac" it just says " NVIDIA Chip Model 3 MB".
      I have attached config.plist. Can someone look at it please? Any help will be greatly appreciated. Thank you. 





      config.plist
×