Jump to content

26 posts in this topic

Recommended Posts

Hello!

Are you can help me resolve problem solve boot hackintosh (28 sec) on my configuration:

M/B: Gigabyte ga-h170n-wifi

CPU i5-6500

RAM 16GB (2*8)

SSD Samsung 250Gb

Video integrated 530

I use ##### 9.0.1

##### 7.0.1

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Share this post


Link to post
Share on other sites

use a fresh install, put hacknvme kext in Clover/kexts/10.12

 

1- Install Clover with options

https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/Clover_v2.4k_r4035.zip/download

MaLd0n 2017-03-23 às 11.01.54.png

2- Replace full Clover folder

CLOVER.zip

3- Generate new SSDT for PM with Pike script

ssdtPRGen.command.zip

 

Reboot

 

send me new ioreg

Share this post


Link to post
Share on other sites

try reinstall Clover and replace full Folder

if dont work, try a fresh install and...

 

many skylake mobo have problem with IOAPIC 24-119, if u have, IOAPIC 24-119 - Disabled in bios

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dont see nothing, i think now is a problem video, need activate, the other problem is, just check KernelPM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry guys, i've a H170n wifi, can u please link me a thread for this or help me to correct install Sierra? i've a gtx 1050 as video card...can u help me please? Do u need dsdt or other?

 

Ok, i solve quite everything apart from video card, nvidia web driver installed and updated, but if i remove nv_disable=1 i can't reach the desktop, with nvda_drv=1 it's the same, i reach the desktop only if i check nv_disable, but i haven't any graphic acceleration

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry guys, i've a H170n wifi, can u please link me a thread for this or help me to correct install Sierra? i've a gtx 1050 as video card...can u help me please? Do u need dsdt or other?

 

Ok, i solve quite everything apart from video card, nvidia web driver installed and updated, but if i remove nv_disable=1 i can't reach the desktop, with nvda_drv=1 it's the same, i reach the desktop only if i check nv_disable, but i haven't any graphic acceleration

-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in ur desktop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you guys, but i solved, thanks to Gengik too, all my problems, if you want i can post the entire Efi folder if it helps...

The only thing that doesn't work is the internal wifi, but lan works and i don't need wifi at all

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

i guys, only a little problem with Appstore...i can't login because of my Smbios, now is set to 14,2 and i can't login, but i've to set that smbios for my graphic card. If i choose 14.2 everything works fine and the Nvidia 1050 card works correctly but appstore doesn't work. If i set 17.1, i can login to appstore without errors, but the graphic card has no acceleration...i can i fix this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much, i try immediately

Any news about audio via HDMI on nvidia graphics card?

 

Update:

I tried to install that kext, everything works fine except form the audio that stopped working...how can i fix?

 

Update: Audio fixed with Audio_CloverALC-120.command

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Drovosek
      Hey.
      I have a Dell Vostro 3267 system unit. It has a Skylake processor Intel Core i5-6400 with integrated graphics Intel HD 530, 8 GB RAM, 256 GB SSD. The monitor is connected via HDMI.
      I faced a problem that if I enter Hackintosh in a sleep mode, and then I press something on the keyboard, the system unit wakes up (I hear as coolers begin to turn), but the monitor does not react in any way.
      I tried to disconnect and reconnect the HDMI cord, tried to inject EDID in config tried to change SMBIOS on MacMini8,1, but it did not change the situation.
      How to solve the problem?
       
      P.S.
      All in Mojave 10.14.6
      CLOVER.7z
    • By IDON-NO
      Hello everyone 
      I decided to open this thread for Intel HD Graphics 530 SKYLAKE 
      This GPU seems to be problematic with Hackintosh , specially if you intended to use it with 4K monitor or Multi-Monitor .
      Simply after you followed all the right instructions to patch framebuffer using Lilu.kext and WEG as described here in @headkaze 
       
      "Gen 6: Skylake (Intel HD Graphics 510-580)
      - S/L/E/AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext
      - Support started with OS X 10.11.4
      - device-id: 0x1916 0x191E 0x1926 0x1927 0x1912 0x1932 0x1902 0x1917 0x193B 0x191B
      - AAPL,ig-platform-id (desktop): 0x19120000 (default)
      - AAPL,ig-platform-id (laptop): 0x19160000 (default) " 
       
      Simply after Apple logo boot go to black screen 
      I can't use platform-id : 0x19120000 as suggested is a default 
      I am sure Bios settings is correct , Clover is correct , Kexts , ...etc 
      But end always with Black screen 
      I've seen a lot of people have the same issue when googling it , but no solutions at all 
      I want to know what is the reason that cause the black screen ?!! 
      Is 0x19120000 not default ?
      @vit9696 WEG issue ?
      Something else? @PMheart @vandroiy2012 
       
      FYI : using  Displayport 1.2 , using HDMI = Black screen 
       
      Only solution is using Platform-ID : 0x193b0005 
      Now you can boot normally but Monitor in this case seen as TV NTSC 
      Is 0x193b0005 is the default Platform ID ?  
      Can someone help us please ?
      Thanks
       
       
       
    • By dcai777
      To install Mavericks, you need:
      1. A preexisting Mac or Hackintosh
      2. 8GB+ USB Flash Drive
      3. Time
      4. MyHack: download here http://myhack.sojugarden.com/guide/
      5. Sound fix: http://www.insanelymac.com/forum/topic/214638-legacyhda-solution-for-latest-applehda-v184fc3-alc888-users/
      6. Kext Utility: http://cvad-mac.narod.ru/index/0-4
      7. Ethernet Fix: http://www.insanelymac.com/forum/topic/205771-appleintele1000ekext-for-108107106105/?hl=%20e1000e
      8. Mavericks from the App Store
      9. A discrete video card that works in os x
       
      To get started, open myHack on the mac/hack and make your install usb. boot from the usb and install. Then, install all the kexts with Kext utility and you should have a nearly perfect hackintosh...
      What works:
      Sound
      Ethernet
      QE/CI (I use a hd6570)
      usb
       
      what does not work:
      AHCI SATA
      Shutdown
      Sleep
    • By Michael Dickerson
      got a dell inspiron 530, iatkos s3 v2 installed like a boss, but somethings aint working right
       
      Graphics - Intel G33/G31 Express Chipset Family (256MB)
      Sound - Realtek ALC888
      Ethernet - Intel 82652V-2 10/100 Network Connection
      Wireless - D-Link Wireless G DWA-100 USB Adapter
       
      will it work, because i know it works perfectly. i just need the drivers.
       
      thanks (i think i might try out lion...idk)
       
      EDIT: one thing to mention, the sound works, but it has this static noise coming out of it. idk what thats about. could voodoo hda be doing that?
    • By Unique New York
      Hello. I was wondering if my machine is at all capable of running OSX. I looked at the instructions line in CPU-Z and it says I'm capable of running SSE 1, 2 and 3.

      - System specifications - Intel Celeron 450 CPU (Single core) 2GB DDR2-PC2 6400 SDRAM nVidia GeForce 7800GT GPU (MSI) Currently running WIndows 7, and Ubuntu on a seperate drive (which I will dedicate to OSX if possible) If you need anymore information just ask!
×