Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra on Gigabyte GA H110M-S2 / DSDT

140 posts in this topic

Recommended Posts

4 minutes ago, MaLd0n said:

Looks good

final cut, in my case, e.g., Coffeelake config

-IntelGFX 0x59128086
-InjectIntel
-ig-platform-id 0x59120003
-IntelGraphics enable no bios
-DVMT to 128
-IntelGraphicsFixup.kext

-Shiki.kext

MaLd0n 2018-03-19 às 14.17.39.png

i cant run vdadecoderchecker

permission denied say terminal.

 

Captura de pantalla 2018-03-19 a las 18.22.14.png

7 minutes ago, MaLd0n said:

Looks good

final cut, in my case, e.g., Coffeelake config

-IntelGFX 0x59128086
-InjectIntel
-ig-platform-id 0x59120003
-IntelGraphics enable no bios
-DVMT to 128
-IntelGraphicsFixup.kext

-Shiki.kext

MaLd0n 2018-03-19 às 14.17.39.png

what can you say with this

"IntelGraphics enable no bios" in the bios put enable IntelGraphics?

i make this a few days but then finalcut makes bad renders, generate a file green in middle of frame.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
11 minutes ago, MaLd0n said:

ye, u need a hardware acceleration, all work together

MaLd0n 2018-03-19 às 14.45.40.png

yes but don't show the same like you, i send a screenchot

 the performance of finalcut is poor, when is rendering the system goes down.

is necesary shiki=12 in boot args?

thank for your help-

Captura de pantalla 2018-03-19 a las 18.54.27.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, MaLd0n said:

with last shiki work withoutMaLd0n 2018-03-19 às 15.09.31.png

for ur GPU use IntelGFX 0x59168086

ok i delete shiki=12

an put the correct 0x59168086

seem is better but performance of system is not good.

the monitor is attached to gtx 1050 and many lags in video for example if finalcut is open safari cant see videos fine, many lags...

im forgotten...

 

I'm going to review the guides but how am I with your configuration should it work fine?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, multiymedia said:

ok i delete shiki=12

an put the correct 0x59168086

seem is better but performance of system is not good.

the monitor is attached to gtx 1050 and many lags in video for example if finalcut is open safari cant see videos fine, many lags...

im forgotten...

 

I'm going to review the guides but how am I with your configuration should it work fine?

is a other problem, web driver

run it and let the script work

nvidia-update.command.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, MaLd0n said:

is a other problem, web driver

run it and let the script work

nvidia-update.command.zip

run it and say

378.10.10.10.25.106 is already installed.

Edited by multiymedia
incomplete

Share this post


Link to post
Share on other sites

can i try boot with only the intel gfx?

what changes have to do?

may be make one mobo like this with only intel gfx for a friend graphic designer.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, MaLd0n said:

the intel HD work only for Hardware Acceleration, to avoid problem in FCPX

use ur DGPU + configs above + script nvidia

i'm doing this but the system dont work fine and now final cut restart the computer. i read to somebody saying about ig-platform-id in my case must be 0x59120003 or 0x59120000? that appear in the menu of clover.

 

We will get it¡¡¡

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, multiymedia said:

i'm doing this but the system dont work fine and now final cut restart the computer. i read to somebody saying about ig-platform-id in my case must be 0x59120003 or 0x59120000? that appear in the menu of clover.

 


We will get it¡¡¡

 

ok the system is stable but performance of finalcut no.

is necesary the DSDT PATCHING PEGP -> GFX0 Patch?

i have not this entry. when you make me your runmeapp. there is only nvidia card and intel was disable in bios, ¿is posible need to make another run your app?

or simply makin you say in post :

Looks good

final cut, in my case, e.g., Coffeelake config

-IntelGFX 0x59128086
-InjectIntel
-ig-platform-id 0x59120003
-IntelGraphics enable no bios
-DVMT to 128
-IntelGraphicsFixup.kext

-Shiki.kext

 

and remember i have h110m-s2h with i5 7600 and you are talkin about cofffelake??

sorry for my clumsiness

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 20/3/2018 at 4:21 PM, MaLd0n said:

for coffeelake we need use kabylake things, same for IGPU in both line

 

dont need pegp to gfx0

 

everything is going pretty well, it does not give me as good performance as in sierra but it is quite fine. cinebench reports 103-106 in gpu. with sierra I see 114-120. The only thing I notice that sometimes happens is that the cursor does not appear when mounting the desktop, if I click and drag or if I do command-tab then it appears.

thnks so much.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 20/3/2018 at 4:21 PM, MaLd0n said:

for coffeelake we need use kabylake things, same for IGPU in both line

 

dont need pegp to gfx0

 

everything is going pretty well, it does not give me as good performance as in sierra but it is quite fine. cinebench reports 103-106 in gpu. with sierra I see 114-120. The only thing I notice that sometimes happens is that the cursor does not appear when mounting the desktop, if I click and drag or if I do command-tab then it appears.

thnks so much.

 

after testing all the principal issue is finalcut. whe is open the system goes slow and laggy....

i'm reding many things about this but i cant find the solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think that i dont using well the forum, must be reading the rules.... going to do after...

 

i recompile my info about this setup. and looking for resolve the problem with finalcut. 

 

I'm going to try again with sssierra 10.12 to see if I get better performance with finalcut.

MaLd0n can I use the dsdt and the clover in sierra that you made for me in highsierra?

thnks 

 

by the way you do some beautiful photos MaLd0n

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.07.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.19.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.31.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.43.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.49.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.46.48.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.47.12.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 16.02.21.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 16.04.30.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, multiymedia said:

I think that i dont using well the forum, must be reading the rules.... going to do after...

 

i recompile my info about this setup. and looking for resolve the problem with finalcut. 

 

I'm going to try again with sssierra 10.12 to see if I get better performance with finalcut.

MaLd0n can I use the dsdt and the clover in sierra that you made for me in highsierra?

thnks 

 


by the way you do some beautiful photos MaLd0n

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.07.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.19.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.31.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.43.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.45.49.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.46.48.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 15.47.12.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 16.02.21.png

Captura de pantalla 2018-03-23 a las 16.04.30.png

u can use in Sierra or High Sierra, same folder ;)

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já foi atualizada para o i7 7700 Kaby lake?

 

Posso usar sua pasta do clover de boa? 

Config

Ga-H110M-S2v

I7 7700

gtx1050ti

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Deadoc said:

Já foi atualizada para o i7 7700 Kaby lake?

 

Posso usar sua pasta do clover de boa? 

Config

Ga-H110M-S2v

I7 7700

gtx1050ti

 

U can use without problems

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By shinho73
      I have Sierra 10.12.6 on A8 7600. Whenever the USB is inserted, the screen freezes. Without USB, no issues. Also, having power off and reboot issue. The monitor turns off, but the pc fan stays on. Any help will be greatly appreciated. Thank you. 
       
       
       
       

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI OPENCORE Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app

      https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By fusion71au
      Clover r5051 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5051 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5051-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By shinho73
      Hello everyone. I managed to install AMD Sierra V5(10.12.6) on my old AMD A8 7600 PC(Mother Board-A58M-E, GPU- Palit Geforce GT730 DDR3). Everything is working except the GPU. The GT730 DDR3 GF108 is natively supported on Sierra, but for some reason, it is not working. On Clover Config, "Inject Nvidia" is selected, no Nvidia Web, and nv_disable=1. On "About This Mac" it just says " NVIDIA Chip Model 3 MB".
      I have attached config.plist. Can someone look at it please? Any help will be greatly appreciated. Thank you. 





      config.plist
×