Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra on Gigabyte GA H110M-S2 / DSDT

140 posts in this topic

Recommended Posts

Use my DSDT and ur clover folder, add paches in config.plist, HDAS to HDEF, HECI to IMEI, GFX0 to IGPU

I use you DSST.aml copy to CLOVER\ACPI\patched

 

Boot ok

 

Me use DSDT.aml + kext+ config.plist skylake web hackintosher.com boot ok

 

https://hackintosher.com/guides/high-sierra-install-full-guide/

 

Me full Clover v4369

 

http://www6.zippyshare.com/v/J6l2lxHQ/file.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hello,

 

Thanks for your help. Could you help me create a DSDT for the Gigabyte H110M-S2H?

Hey John!

Welcome!

-Post your full Clover folder
-Send me tables
-Send me one Ioreg too

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MalD0n, hope you good, thanks for the excellent guide, I've got GA-H110M-S2H, with F20 bios. High Sierra on ssd 120gb and windows 10 on sata hd. I followed your guide and everything is ok to a point. am struggling with post installation, I've installed clover as per the guide but I can't locate the EFI drive and therefore the clover properties so I can replace them with your one. Attached are the tables and the Ioreg, I really need your help, am having sleepless night trying figure out where the f***ping EFI is. Am using the intel HD video and I want to use the HDMI audio as well if possible. thanks in advance.

Send me Jeffrey’s iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MalD0n, hope you good, thanks for the excellent guide, I've got GA-H110M-S2H, with F20 bios. High Sierra on ssd 120gb and windows 10 on sata hd. I followed your guide and everything is ok to a point. am struggling with post installation, I've installed clover as per the guide but I can't locate the EFI drive and therefore the clover properties so I can replace them with your one. Attached are the tables and the Ioreg, I really need your help, am having sleepless night trying figure out where the f***ping EFI is. Am using the intel HD video and I want to use the HDMI audio as well if possible. thanks in advance.

use Clover Configurator to mount EFI

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for you attention, I unplugged all hard drives except the ssd. reformat it and reinstall High Sierra following your guide and now I can locate the EFI after installing clover bootloader, I've swapped the the clover in the EFI with your one but I deleted the DSDT in the ACPI folder and also edited the config.plist with clover configurator, it kind of running okay except sound. how can I get the sound to work especially the HDMI Audio. thanks again for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Install clover in hdd/ssd and replace with my full folder, dont change nothing

I tried it as above and boom panic!! Rebooted by the installation usb, I opened the clover/ACPI/PATCHED and delete the DSDT, reboot and it booted ok. I think its the DSDT which is not compatible with my rig. can you please get me a DSDT? thanks for your attention anyway.

Attached are the table and the Ioreg incase you need them. THANKS AGAIN.

post-297495-0-04877000-1517753224_thumb.jpg

post-297495-0-31939100-1517753245_thumb.jpg

tables.zip

IOREG.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/30/2018 at 6:48 PM, MaLd0n said:

Hello,

 

Thanks for your help. Could you help me create a DSDT for the Gigabyte H110M-S2H?

Hey John!

Welcome!

-Post your full Clover folder
-Send me tables
-Send me one Ioreg too

 

Hi!

 

I couldn't send the file earlier, but here it is.

send me.zip

 

Thank you very much!! :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Master MaLd0n

first of all thankyou so much for your work, my mobo h110m-s2h work well follow your tips but i have a few isssues to resolve.

1 Problem of shutdown when there are a external disk connected and mounted, the system dont  shutdon, reboot automatically. if unmount first then shutdown well.

2 external disk appears like internal disk.

i want to send you my files make with your sendme.app but the web report and error -200. send you via googledrive https://drive.google.com/open?id=1ExlcZ1WeeF1J41L_CCURnaxl0ZevGvko

 

thanks for attention.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, multiymedia said:

Hi Master MaLd0n

first of all thankyou so much for your work, my mobo h110m-s2h work well follow your tips but i have a few isssues to resolve.

1 Problem of shutdown when there are a external disk connected and mounted, the system dont  shutdon, reboot automatically. if unmount first then shutdown well.

2 external disk appears like internal disk.

i want to send you my files make with your sendme.app but the web report and error -200. send you via googledrive https://drive.google.com/open?id=1ExlcZ1WeeF1J41L_CCURnaxl0ZevGvko

 

thanks for attention.

 

replace, reboot, new dump after reboot

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, MaLd0n said:

replace, reboot, new dump after reboot

CLOVER.zip

Great icons appear ok. thnks. are you touch my dsdt and other things?

i still fighting with the performance of finalcutx and opencl apps. my system takes a long time to do the brucex bench (1min30seg). what can i do.

thnks so much. 

2 minutes ago, multiymedia said:

Great icons appear ok. thnks. are you touch my dsdt and other things?

i still fighting with the performance of finalcutx and opencl apps. my system takes a long time to do the brucex bench (1min30seg). what can i do.

thnks so much. 

and shutdown well¡¡¡¡

you are a wizard.

one more thing, the mouse cursor when restart dont show i need to go to the menu bar and touch the click, i see in other "hackis", can you explain what is wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, multiymedia said:

Great icons appear ok. thnks. are you touch my dsdt and other things?

i still fighting with the performance of finalcutx and opencl apps. my system takes a long time to do the brucex bench (1min30seg). what can i do.

thnks so much. 

and shutdown well¡¡¡¡

you are a wizard.

one more thing, the mouse cursor when restart dont show i need to go to the menu bar and touch the click, i see in other "hackis", can you explain what is wrong?

ryn my app again, i need check new dumps

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, multiymedia said:

Looks good

final cut, in my case, e.g., Coffeelake config

-IntelGFX 0x59128086
-InjectIntel
-ig-platform-id 0x59120003
-IntelGraphics enable no bios
-DVMT to 128
-IntelGraphicsFixup.kext

-Shiki.kext

MaLd0n 2018-03-19 às 14.17.39.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI OPENCORE Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app

      https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By fusion71au
      Clover r5051 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5051 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5051-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By shinho73
      Hello everyone. I managed to install AMD Sierra V5(10.12.6) on my old AMD A8 7600 PC(Mother Board-A58M-E, GPU- Palit Geforce GT730 DDR3). Everything is working except the GPU. The GT730 DDR3 GF108 is natively supported on Sierra, but for some reason, it is not working. On Clover Config, "Inject Nvidia" is selected, no Nvidia Web, and nv_disable=1. On "About This Mac" it just says " NVIDIA Chip Model 3 MB".
      I have attached config.plist. Can someone look at it please? Any help will be greatly appreciated. Thank you. 





      config.plist
×