Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,890 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
3 hours ago, Thomas126 said:

Tried it and is working atm. Thanks a lot mate. Still laggy in Safari and full screen video playback. Any suggestions?

nvidia-update.command.zip

1 hour ago, gjn said:

The issue is solved, we had to put the thumb-drive directly on an USB socket on the mobo. Thanks anyway!

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

black screen when installing the system.

 

All In One 23,8", i5-6400 - (2,7GHz)  , RAM 16GB DDR4 2133Mhz, SSD 128GB + SSD 256GB -, GeForce GTX 950A - 4GB

osx.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, petr said:

black screen when installing the systemimageproxy.php?img=&key=c17464ef1b1b51c7.

 

All In One 23,8", i5-6400 - (2,7GHz)  , RAM 16GB DDR4 2133Mhz, SSD 128GB + SSD 256GB -, GeForce GTX 950A - 4GB

osx.jpg

u can disable intelHDGraphics in bios?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, petr said:

there is no way to disable intelHDGraphics in bios :-(

all in one, the bios is like notebooks, in some cases we need disable Nvidia/Amd and use IntelHDGraphics. Confirm it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much for trying, but I'm going to try but it's too complicated for me

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, petr said:

Thank you very much for trying, but I'm going to try but it's too complicated for me

check in windows system what device nvidia gpu use

Share this post


Link to post
Share on other sites

intel HD Graphics 530

GeForce GTX 950A

-----------------------------------------------

_SB.PC10.PEG0.PEGP

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, petr said:

intel HD Graphics 530

GeForce GTX 950A

-----------------------------------------------

_SB.PC10.PEG0.PEGP

try

http://www69.zippyshare.com/v/WW7FNYOj/file.html
 

24 minutes ago, corbiz said:

Hey mald0n
Where cane see success fully DSDT patched in system report

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
 

??? repo?

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, corbiz said:

about mac >system report

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
 

u need check in ioreg and rape table

19 minutes ago, YoYelloW said:

Mal, i still have an issue with one of my systems, all works fine, except bluetooth is not finding any devices. any idea on how to fix this?

In using an BCM943602BAED/DW1830 which should work..

https://stack.yoyellow.nl/s/yGwmUJGjUi9gxGO

https://stack.yoyellow.nl/s/oq3cUkP1DjMg3Eq

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-brcmpatchram

Share this post


Link to post
Share on other sites

babilu's MacBook Pro.ioregHi Maldon.

I have a new setup.

S14 S410UN with i5-8250u, SSD 512MB SATA, 2TB HDD 

SSD with EFI for win10

2TB HDD for cloverefi , osx, osx recovery, DATA, installer high Sierra

babilu's MacBook Pro.ioregbabilu's MacBook Pro.ioreg

Condition works:

1. Wake / suspend / off look like ok

2. Fn Function works

3. Backlight screen works look lkely ok [but black-sudden light bright not smooth) 4. Backlight keyboard works via # Backlight 4 step Patch by EMlyDinEsH (www.osxlatitude.com)

5. Battery acpi works but have a problem not updating the percentage simultaneously.

6. Keyboard ok, Touchpad Elan 1300 with patching on DSDT and installing Voodooi2c special (with ELAN 1300 patch) and Voodooi2cHID on clover. Did i patching dsdt correct?

7. i dont know which config.plist optimized. i have 4 config.

    first install using clover default plist for installing part 1 (copy to hdd) -2(installing/configuring), using spoof.aml

    and part 3(setting user) for booting first time i had use the s15 510 config.plist for disabling the mx150 graphics loaded.

    the config.620.plist  working only after _ini patch otherwise user 38 or something look like FakeID not there.

8. disabled the mx150 via ssdt-8.aml _ini only, however off and reg patch not used, because weird no method there etc. please check out for me.

 

Plan next:

1. Which config.plist optimal for me, macbook air or macbookpro 13,1, and what patching on plist  i clicked for optimal

2. USB power not configured via dsdt? could you help for me?

3. Please check my modified dsdt / ssdt for battery moving and mx150 disabled, voodooi2c also.

   I removed both AppleI2C kext and AppleHPM.kext? replaced with  Voodooi2c kext? Did i need to removed those three kext original on S./L./E

4. What my connexant type? i want to patch hdapatcher since voodooHDA seems crackle. how to find the model? must have linux live usb ? (maybe OOT)

5. What ssdt patch do i need? can you check my patched dsdt. and my ioreg. Does it correct / optimized?

 

I uploading the clover consisting dsdt original and patched ones....wait

 

CLOVER :

http://www40.zippyshare.com/v/LCJKwAAF/file.html

 

 

babilu's MacBook Pro.zip

Edited by Babiloe
upload failed

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Babiloe said:

Hi Maldon.

I have a new setup.

S14 S410UN with i7-8250u

 


	ELAN WBF Fingerprint Sensor ACPI\VEN_ELAN&DEV_7001 \_SB.PCI0.SPI0.FPRT
Qualcomm Atheros Bluetooth 4.1 USB\VID_13D3&PID_3491&REV_0001 \_SB.PCI0.XHC.RHUB.HS08
USB Video Device Webcam USB\VID_13D3&PID_5A07&REV_1701&MI_00  \_SB.PCI0.XHC.RHUB.HS06.DCAM
Intel(R) UHD Graphics 620 PCI\VEN_8086&DEV_5917&SUBSYS_1C501043&REV_07 \_SB.PCI0.GFX0
NVIDIA GeForce MX150 PCI\VEN_10DE&DEV_1D10&SUBSYS_15AE1043&REV_A1 \_SB.PCI0.RP01.PEGP
Intel(R) 6th Generation Core Processor Family Platform I/O SATA AHCI Controller PCI\VEN_8086&DEV_9D03&SUBSYS_1C501043&REV_21 \_SB.PCI0.SAT0
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Generic Participant ACPI\VEN_INT&DEV_3403 \_SB.PCI0.LPCB.EC0.SEN1 \_SB.PCI0.LPCB.EC0.SEN3 \_SB.PCI0.B0D4
Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Manager ACPI\VEN_INT&DEV_3400 \_SB.IETM
Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter PCI\VEN_168C&DEV_0042&SUBSYS_22311A3B&REV_31 \_SB.PCI0.RP06.PXSX
usb3 USB xHCI Compliant Host Controller PCI\VEN_8086&DEV_9D2F&SUBSYS_201F1043&REV_21 \_SB.PCI0.XHC
Intel(R) Management Engine Interface  PCI\VEN_8086&DEV_9D3A&SUBSYS_1C501043&REV_21 \_SB.PCI0.HECI
PCI Express Root Complex ACPI\VEN_PNP&DEV_0A08 \_SB.PCI0
Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT344B ACPI\VEN_INT&DEV_344B \_SB.PCI0.GPI0
Intel(R) Serial IO I2C Host Controller ELAN 1300 - 9D60 PCI\VEN_8086&DEV_9D60&SUBSYS_1C501043&REV_21 \_SB.PCI0.I2C0
Intel(R) Serial IO I2C Host Controller - 9D61 PCI\VEN_8086&DEV_9D61&SUBSYS_1C501043&REV_21 \_SB.PCI0.I2C1
Intel(R) Serial IO SPI Host Controller - 9D29 PCI\VEN_8086&DEV_9D29&SUBSYS_1D2D1043&REV_21 \_SB.PCI0.SPI0
ACPI Lid ACPI\VEN_PNP&DEV_0C0D \_SB.PCI0.LPCB.EC0.LID
Intel(R) Serial IO GPIO Host Controller - INT344B   ACPI\VEN_INT&DEV_344B  \_SB.PCI0.GPI0
	Conexxant Smart Audio HDHDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_1F72&SUBSYS_10431C50&REV_1000
	

 

Condition works:

1. Wake / suspend / off look like ok

2. Fn Function works

3. Backlight screen works look lkely ok [but black-sudden light bright not smooth) 4. Backlight keyboard works via # Backlight 4 step Patch by EMlyDinEsH (www.osxlatitude.com)

5. Battery acpi works but have a problem not updating the percentage simultaneously.

6. Keyboard ok, Touchpad Elan 1300 with patching on DSDT and installing Voodooi2c special (with ELAN 1300 patch) and Voodooi2cHID on clover. Did i patching dsdt correct?

7. i dont know which config.plist optimized. i have 4 config.

    first install using clover default plist for installing part 1 (copy to hdd) -2(installing/configuring), using spoof.aml

    and part 3(setting user) for booting first time i had use the s15 510 config.plist for disabling the mx150 graphics loaded.

    the config.620.plist  working only after _ini patch otherwise user 38 or something look like FakeID not there.

8. disabled the mx150 via ssdt-8.aml _ini only, however off and reg patch not used, because weird no method there etc. please check out for me.

 

Plan next:

1. Which config.plist optimal for me, macbook air or macbookpro 13,1, and what patching on plist  i clicked for optimal

2. USB power not configured via dsdt? could you help for me?

3. Please check my modified dsdt / ssdt for battery moving and mx150 disabled, voodooi2c also.

   I removed both AppleI2C kext and AppleHPM.kext? replaced with  Voodooi2c kext? Did i need to removed those three kext original on S./L./E

4. What my connexant type? i want to patch hdapatcher since voodooHDA seems crackle. how to find the model? must have linux live usb ? (maybe OOT)

5. What ssdt patch do i need? can you check my patched dsdt. and my ioreg. Does it correct / optimized?

 

I uploading the clover consisting dsdt original and patched ones....wait

 

 

send me files

RunMe.app.zip

up in http://www.zippyshare.com/

u can use nvidia or only intel HD?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the installation was finally run but I can not install (the recovery server can not be contacted)

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, MaLd0n said:

send me files

RunMe.app.zip

up in http://www.zippyshare.com/

u can use nvidia or only intel HD?

Sent me files

http://www40.zippyshare.com/v/LCJKwAAF/file.html

 

Optimus type MX150 Nvidia and UHD 620 5917 not 5916...

So I think I can run 620 intel only as rehab man told. dO I need change dsdt or IGPu dsl to 5917 instead of 5916? 

Edited by Babiloe
I think intel only...cause Optimus prime

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By SIGNALSOUT
      Hello,
      I don't have access to another Mac, so I downloaded the following files:
       
      InstallESDDmg.pkg
      InstallAssistantAuto.dmg
      RecoveryHDMetaDmg.pkg
       
      Build is 10.14.3
       
      These were direct downloads from Apple Servers. If I extract them all I can build a Install macOS Mojave.app from them. I have tried various things in order to get the Mojave Patcher to accept the .app but I cannot get it to boot. The USB key it creates doesn't look proper as some of the files end up on the root of the disk, such as Base. and when it's finished flashing it changes the usb key's name to OS X Base.
       
      Could someone be of assistance and provide me with a tree print out of the file structure for Install macOS Mojave.app please?
      Thank you,
      Nate
    • By Leinad12
      Olá a todos.
      Estou com o macOS Mojave instalado num Lenovo 305 (com um i3 5005 e uma HD 5500) porém tou com um problema.
      Sempre que o computador entra em pausa (Sleep) não consigo voltar a "acordar" (Wake).
      Alguém pode me ajudar pf?
×