Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

3,413 posts in this topic

Recommended Posts

very strange, many devices wake auto, with Wol enable i see it :S

 

There's the bios setting "platform power management", maybe I'd try to disable it? But last time it prevented the system from sleep completely.

I have no idea. Is it possible at all to build sleepable hackintosh? )

Anyway, if it would be possible to make video working, I'd don't mind these wakes at all. But video is like not initialized after that wake. It's strange because in this state I can connect via screen sharing and put computer in the short sleep (actually just pressing sleep so it starting to sleep and that's all) and after that video works fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

bro, take a test, test without DSDT edited, just use PlugIn type =1 in config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the sleep and lid work. I don’t really use it though. I go back and forth between windows and sierra a lot so I just shut down. Boot times are pretty fast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the sleep and lid work. I don’t really use it though. I go back and forth between windows and sierra a lot so I just shut down. Boot times are pretty fast.

good ;)

 

u use for power perfomance i think, sleep etc ...bad :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n

"or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist"

 

do i need to disable ACPI>SSDT>Generate after doing the above i qouted?

Share this post


Link to post
Share on other sites

done , thankyou so much mald0n :D

Welcome!

Enjoy!

@MaLd0n

"or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist"

 

do i need to disable ACPI>SSDT>Generate after doing the above i qouted?

Ye, use only plugin type=1 and test, check if generate good PStates, in some cases have a little problem with PStates

u can select only Generate PStates in Clover + Plugin type

Clover generate one SSDT with PStates

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, can I have the right DSDT for my system?

 

Gigabyte Z370N WIFI, i7 8700K, RX Vega 64

DSDT.aml.zip

Use Patches in config.plist

GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 
 
HDAS to HDEF
48444153 
48444546 
 
HECI to IMEI
48454349 
494d4549
 
Usb, Use UsbInjectAll + xhci 200 series + patch port limit, if u can disable Unused ports, use it, dont need SSDT
 
E.G
uia_exclude=HS01;HS02;HS03;HS04;HS05;HS06;HS10;HS11;SSP1;SSP2;SSP6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo

 

have here a Dell Latitude 5580 (Kabylake i5 7440HQ:Intel HD630)

try to compile the DSDT, after this patches :

 

Rename _DSM methods to XDSM

Fix _WAK Arg0 v2
HPET Fix
SMBUS Fix
IRQ Fix
RTC Fix
OS Check Fix (Windows 8)
Fix Mutex with non-zero SyncLevel
Add IMEI
Rename GFX0 to IGPU
Fix _WAK IAOE
Rename B0D3 to HDAU
Fix ADBG Error
Fix PARSEOP_ZERO Error
 
but can't fix the errors
 
post-91866-0-37210700-1517426766_thumb.png
 
after sleep I have this screen and usb stops working :
post-91866-0-72957800-1517426929_thumb.png

 

 
SMBIOS : MacBook Pro 13,1 macOS X High Sierra 10.13.3 (17D47)
 
how to fix this errors ?
what are the right patches for HD630 (hdmi output is not working) ?
 
thanks
 

 

 

 

 

 

 

post-91866-0-37210700-1517426766_thumb.png

post-91866-0-72957800-1517426929_thumb.png

Send me My MacBook Pro.zip

MacBook13.1.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n!

I bough the new graphic card ASUS ROG Strix RX560.

On GA Z270 Gaming K3 everything is ok.

But on ASUS Z170I Pro Gaming with the same GPU the macOS doesn't see two monitors simultaneously.

Can you check my files please.

Send me Mit iMac.zip

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hallo

 

have here a Dell Latitude 5580 (Kabylake i5 7440HQ:Intel HD630)

try to compile the DSDT, after this patches :

 

Rename _DSM methods to XDSM

Fix _WAK Arg0 v2
HPET Fix
SMBUS Fix
IRQ Fix
RTC Fix
OS Check Fix (Windows 8)
Fix Mutex with non-zero SyncLevel
Add IMEI
Rename GFX0 to IGPU
Fix _WAK IAOE
Rename B0D3 to HDAU
Fix ADBG Error
Fix PARSEOP_ZERO Error
 
but can't fix the errors
 
 
 
after sleep I have this screen and usb stops working :
 

 

 
SMBIOS : MacBook Pro 13,1 macOS X High Sierra 10.13.3 (17D47)
 
how to fix this errors ?
what are the right patches for HD630 (hdmi output is not working) ?
 
thanks
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

i'm waiting site, attach files fail ;)

Hi MaLd0n!

I bough the new graphic card ASUS ROG Strix RX560.

On GA Z270 Gaming K3 everything is ok.

But on ASUS Z170I Pro Gaming with the same GPU the macOS doesn't see two monitors simultaneously.

Can you check my files please.

try with whatevergreen version 1.1.5

Check

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

u need use all my files and dont use any ssdt, only ssdt pnlf

 

u need use my config.plist or add patches in ur config.plist

GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 
 
HDAS to HDEF
48444153 
48444546 
 
HECI to IMEI
48454349 
494d4549

if we rename devices in DSDT , u need use patches in config.plist for rename same devices in OEM SSDTs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n,

 

I've installed HS over Sierra with your "Serie 100/200/300" clover folder (I had to change smbios to imac18.3 and select "DisableASPM" in clover otherwise I had a blank screen after boot)

 

You already helped me here and I have a couple querstions:

 

 - should I use the same Clover folder? (with that I had issues with the last security update and I posted about it here, that's why I reinstalled HS over Sierra)

 - what SMBIOS should I use? Since ssdtPRGen says `board-id [Mac-BE088AF8C5EB4FA2] not supported by Skylake – check SMBIOS data / use the -target option`

 

Thank you in advance

 

Update: Just in case I've uploaded the clover folder I'm actually using + sendme and ioreg

 

Update 2: Tried to boot with 17.1 fails, still black screen, so DisableASPM alone isn't enough

 

Update 3: Tried to boot with older config+dsdt+17.1, same issue (I've updated BIOS since the last config)

Send me.zip

ioreg.zip

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n,

 

I've installed HS over Sierra with your "Serie 100/200/300" clover folder (I had to change smbios to imac18.3 and select "DisableASPM" in clover otherwise I had a blank screen after boot)

 

You already helped me here and I have a couple querstions:

 

 - should I use the same Clover folder? (with that I had issues with the last security update and I posted about it here, that's why I reinstalled HS over Sierra)

 - what SMBIOS should I use? Since ssdtPRGen says `board-id [Mac-BE088AF8C5EB4FA2] not supported by Skylake – check SMBIOS data / use the -target option`

 

Thank you in advance

 

Update: Just in case I've uploaded the clover folder I'm actually using + sendme and ioreg

 

Update 2: Tried to boot with 17.1 fails, still black screen, so DisableASPM alone isn't enough

 

Update 3: Tried to boot with older config+dsdt+17.1, same issue (I've updated BIOS since the last config)

Install Clover in hdd/ssd, last version, replace full folder

CLOVER.zip

Install it if u use high sierra 10.13.3

http://www.insanelymac.com/forum/topic/323052-guide-sierra-high-sierra-on-intel-5-6-7-8-9-and-x99-chipset-series-nehalem-sandybridge-ivybridge-haswell-broadwell/?p=2575822

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Copied CLOVER folder over, patched NVDAStartupWeb with OS build, blank screen on startup after loading screen

Share this post


Link to post
Share on other sites

u use driver final 104?

 

not it's more updated, thought that "OR" means I could use the second method with any driver.. let me try with that

 

Update: was 387.10.10.10.25.156

Share this post


Link to post
Share on other sites

not it's more updated, thought that "OR" means I could use the second method with any driver.. let me try with that

 

Update: was 387.10.10.10.25.156

final 104 is the best driver, very fast and don't have any problem, the driver in link above is patched, just install, reboot and patched NVDA Startup

Share this post


Link to post
Share on other sites

final 104 is the best driver, very fast and don't have any problem, the driver in link above is patched, just install, reboot and patched NVDA Startup

 

Installed 104, restarted, patched using that script, restarted, still blank screen...  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

dvi? hdmi? how many monitors?

 

HDMI two monitors.. just tried with one, same issue...

 

Only way to boot is to use 18,3 as model number (which probably has other issues since you put 17,1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Taruga
      Problem solved 

      This is the way I did it

      Lets suppose that disk16 and disk17 are the disks to create the Raid 0 

      After the first command to create the raid, 2 extra disks (disk18 and disk19) will show up if you do a diskutil list
      diskutil appleRaid create stripe raid0 apfs disk16 disk17
 diskutil unmountDisk disk18 diskutil unmountDisk disk19 sudo gpt create disk18 sudo gpt add -b 40 -s 409600 -i 1 -t C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B disk18 sudo gpt add -b 409640 -i 2 -t 7C3457EF-0000-11AA-AA11-00306543ECAC disk18 sudo newfs_apfs disk18s2
 diskutil mountDisk disk19  
      This is diskutil list output before the above commands
       
      dev/disk16 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk16 1: EFI EFI 209.7 MB disk16s1 2: Apple_HFS Sem nome 319.6 GB disk16s2 /dev/disk17 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk17 1: EFI EFI 209.7 MB disk17s1 2: Apple_HFS Sem nome 319.6 GB disk17s2  
       
      After diskutil appleRaid create stripe raid0 apfs disk16 disk17 , diskutil list displays:
       
      dev/disk16 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk16 1: EFI EFI 209.7 MB disk16s1 2: Apple_RAID 319.7 GB disk16s2 3: Apple_Boot Boot OS X 134.2 MB disk16s3 /dev/disk17 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk17 1: EFI EFI 209.7 MB disk17s1 2: Apple_RAID 319.7 GB disk17s2 3: Apple_Boot Boot OS X 134.2 MB disk17s3 /dev/disk18 (external, virtual): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: Apple_APFS +639.5 GB disk18 /dev/disk19 (synthesized): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: APFS Container Scheme - +639.5 GB disk19 Physical Store disk18 1: APFS Volume raid0 839.7 KB disk19s1  
      And after the rest of the commands, diskutil list displays:
       
      dev/disk16 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk16 1: EFI EFI 209.7 MB disk16s1 2: Apple_RAID 319.7 GB disk16s2 3: Apple_Boot Boot OS X 134.2 MB disk16s3 /dev/disk17 (external, physical): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *320.1 GB disk17 1: EFI EFI 209.7 MB disk17s1 2: Apple_RAID 319.7 GB disk17s2 3: Apple_Boot Boot OS X 134.2 MB disk17s3 /dev/disk18 (external, virtual): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme +639.5 GB disk18 1: EFI 209.7 MB disk18s1 2: Apple_APFS Container disk19 639.2 GB disk18s2 /dev/disk19 (synthesized): #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: APFS Container Scheme - +639.2 GB disk19 Physical Store disk18s2 1: APFS Volume untitled 897.0 KB disk19s1
      Now, disk18 has a GUID_partition_scheme  which it didn't had before.
      And disk19 it's the APFS formated volume ready to install the OS.
       
      ---------------------------

      Obs:
       
      sudo gpt add -b 40 -s 409600 -i 1 -t C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B disk18 sudo gpt add -b 409640 -i 2 -t 7C3457EF-0000-11AA-AA11-00306543ECAC disk18
      The above GUID's used were taken from https://en.wikipedia.org/wiki/GUID_Partition_Table
       
      EFI System partition C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B Apple APFS 7C3457EF-0000-11AA-AA11-00306543ECAC -------------- And for HFS+, if anyone needs: Hierarchical File System Plus (HFS+) partition 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC But with HFS+, then instead of: diskutil appleRaid create stripe raid0 apfs disk16 disk17 sudo newfs_apfs disk18s2 Should be used: diskutil appleRaid create stripe raid0 JHFS+ disk16 disk17 sudo newfs_hfs -v raid0 disk18s2

       
    • By angel___eyes
      CONFIG:   Intel Pentium G3220 @ 3.00 Ghz ASUS H81M-CS - Rev. 1.0 - UEFI Bios 0402 (Lan - Realtek 8111GR | Audio - ALC 887) 4GB DDR 3 HDD 500GB SATA Nvidia 210 1GB VGA Monitor   I have this config with me, and need to learn xcode....   Needed to know will i be able to install High Sierra on this rig...?
    • By moman2000
      Hi,
       
      I thought it would be nice that I would be the first here to give my experience with getting Mojave running and mostly working on my system.
       
      My specifications are as follows:
       
      iMac 14,2
       
      GIGABYTE GA-Z97X-UD5H / Intel Core i7-4770k @ 4.4GHz / 16GB Corsair Vengeance DDR3 @ 1600MHz
      MSI AMD Radeon HD 7870 2GB OC
      250GB SanDisk Ultra 3D NAND SSD / 120GB OCZ Agility 3 SSD
      1TB 5.4K HDD
       
      I used the config that @MaLd0n helped me with. Seriously, he is a legend. HERE is my Clover Config including everything I use for 10.13 High Sierra and 10.14 Mojave.
       
      Installation Procedure:
       
       
      Create bootable USB media with createinstallmedia - sudo /Applications/Install\ macOS\ 10.14\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/"Insert Volume Name here"  ***** Remove quotation marks!!! 
       
      **"--Applicationpath" is now depreciated and should not be used when making a 10.14 Mojave USB. I do not know if this will change in upcoming releases.
       
      ** ConvertToAPFS is now depreciated and no longer works when installing 10.14 Mojave beta 1. Using the command "--converttoapfs NO" will not work if you use it with "createinstallmedia".
       
      Editing "minstallconfig.xml" within the "macOS Install Data" folder on the target partition chosen during installation to change "ConvertToAPFS" from "TRUE" to "FALSE" would also not disable APFS conversion.
       
      Installation ran through well, but it did restart just after installation began which seemed to have been caused by a crash, but it seemed like it was normal as this happened twice as I tried installing Mojave earlier and the same thing happened. Rebooting again into the installation on the target drive that was selected before described as "macOS Install"  and named "macOS 10.14" resumed installation.
       
      Everything from then on was easy and smooth. I set-up my iCloud and things as such and was brought to the desktop of macOS 10.14 Mojave!
       
       
      What does work:
       
      Graphics (Acceleration/Metal) // 4K video dropped 0 frames // Picture-in-Picture
      Mouse and Keyboard
      USB 3.0 -  Full 5 GBP/s - Only ports above HDMI Port and front I/O
      USB 3.0 under both Intel and Killer Ethernet ports function with USB 2.0 devices.
      Ethernet (only Intel NIC so far) Both NIC's work, Intel I217-V and Killer E2200
      iMessage
      Sleep and Wake
      Shutdown
      Restart
       
      Update #1:
       
      Temporary Fix: ***I have gotten audio to work after browsing Reddit, I stumbled across this post: https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/8orn7w/mojave_files_needed/e05kkj9/
       
      Update #2:
       
      I have just found a kext for the on-board Killer E2200 NIC after searching with device and vendor ID's on this forum.
      https://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/
       
      Update #3:
       
      Audio is now fully operational with new version 1.2.8 of AppleALC, from here: 
       
      What does NOT work:
       
      USB 3 under Intel I217-V NIC and Killer E2200 NIC Ethernet Ports // Only function with USB 2.0 devices.
      Audio Temporary fix in Update #1 above   Fixed in Update #3
      Killer E2200 NIC Fixed in Update #2 above
       
       
       
      This is the information I have been able to gather thus far whilst using Mojave.
       
      I hope this helps someone in getting Mojave running on their system.
       
      Regards,
      Mohamed
       
       
      CLOVER_moman2000 No SN.zip







    • By crazybirdy
      Patched OSInstaller.framework to allow macOS 10.14 installation on MBR HFS+J partition.
       
      To use those patched files you must follow HowTo-10.14.x to create an USB installer. You can't just run the app downloaded from Mac App Store.
       
      The patch is made base on 落下爱@pcbeta 10.10.x MBR patch method, and more patch for 10.14 Firmware check by crazybirdy.
       
      What is this patched OSInstaller doing?
      1. Patch the MBR check, allow macOS 10.14 installation on MBR partition.
      2. Patch the Firmware check, bypass the error of "An error occurred while verifying firmware".
      3. Patch to stop auto-convert to APFS , "ConvertToAPFS=false" is no longer worked with 10.14.
      4. This patched MBR OSInstaller will never convert to APFS, and will always install as HFS+J partition.
      5. This patched MBR OSInstaller method works with both MBR HFS+J and GPT HFS+J partition (GPT+recovery).

      No longer need to set new SMbiosversion, FirmwareFeatures, and FirmwareFeaturesMask with this MBR-patch.
       
      How to make 10.14 installer for MBR?
      Read HowTo-10.14.x.txt inside the zip file first, same as 10.13, different with 10.12.
      Read HowTo Q/A Q7. How to install in different computer with only one USB partition?
      Read HowTo Q/A Q8. How to update 10.14.x combo-update to MBR without downloading the full installer app again?
      Read HowTo Q/A Q9. How to update 10.14.x combo-update to MBR and GPT with installScript directly?
       
      Just use 14MBRinstallerMaker to make installer, it works with both MBR and GPT.
       
      And, need a SMBIOS supported with /System/Library/CoreServices/PlatformSupport.plist.
×