Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,533 posts in this topic

Recommended Posts

 

thank you very much Mald0n ..  :thumbsup_anim:  
 
 
but I just discovered a small bug
 
when putting in sleep mode, when waking up, everything goes perfect, but without sound, nothing is heard by the loudspeakers, it is solved when restarting.
 

lxGQdib.png

 
KXeR8zS.png

 
I have no idea how to solve that, what's more, I do not know if you have a solution  :lol:
 
I upload an iOReg after waking up in sleep mode
 
Thank you very much 

iMac de PoMpIs .zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Thanks for fully guide.

 

My pc is :

 

MB : asus H170 pro

 

CPU : Core i5 7500

 

GPU :asus 960 gtx 2Gb

 

 and i installed hackintash zone h.s with this way

 

clean install Hackintosh High Sierra 10.13.0 : Customize ( select all of Kext and Graphics Options )

Install clover 

install Lilu.kext

install nvidiagraphicsfixup.kext

Reboot

update to 10.13.2 from app store 

Reboot and Complete install

Install web driver

replace POST INSTALL EFI NVIDIA on efi partition

reboot.

for first time my graphic card worked very well and when for The second time do not boot and pc stop for long time with this screen shot

 

I am so sorry for bad english.

post-119339-0-07256000-1515577393_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

attachicon.gifCLOVER.zip

unkown cpu

run in terminal

open . /System/Library/PrivateFrameworks/AppleSystemInfo.framework/Versions/A/Resources/English.lproj/

and edit..

attachicon.gifpost-1077361-0-90385500-1513605414.png

Thx a lot, I did some works on the dsdt myself,but I got a _STA error when boot up, this is the file,can you help with this ?

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys 

I am about to build a new hackintosh for multi monitor purpose (up to 3 monitors) & 4k

Therefor I need your advice for hardware.

 

For M/B there few options: 

 

1) Asus Rog Strix Z370-F Gaming

2) Asus Rog Strix Z370-H Gaming

3) Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 (rev. 1.0)

 

As you can see all three M/B are Z370 Chipset. But I also can go for Z270.

If there is a better M/B for hackintosh please let me know.

 

Fo GPU I’m thinking about

 

 Asus Radeon RX 560 4GB Rog Strix Gaming OC (90YV0AH0-M0NA00).

 

Any suggestion will be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

thank you very much Mald0n ..  :thumbsup_anim:  
 
 
but I just discovered a small bug
 
when putting in sleep mode, when waking up, everything goes perfect, but without sound, nothing is heard by the loudspeakers, it is solved when restarting.
 

lxGQdib.png

 
KXeR8zS.png

 
I have no idea how to solve that, what's more, I do not know if you have a solution  :lol:
 
I upload an iOReg after waking up in sleep mode
 
Thank you very much 

 

u need a codec commander

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-eapd-codec-commander/downloads/

and use some patches in config.plist

gfx0 to igpu, hdas to hdef, heci to imei

 

Thanks for fully guide.
 
My pc is :
 
MB : asus H170 pro
 
CPU : Core i5 7500
 
GPU :asus 960 gtx 2Gb
 
 and i installed hackintash zone h.s with this way
 
clean install Hackintosh High Sierra 10.13.0 : Customize ( select all of Kext and Graphics Options )
Install clover 
install Lilu.kext
install nvidiagraphicsfixup.kext
Reboot
update to 10.13.2 from app store 
Reboot and Complete install
Install web driver
replace POST INSTALL EFI NVIDIA on efi partition
reboot.
for first time my graphic card worked very well and when for The second time do not boot and pc stop for long time with this screen shot
 
I am so sorry for bad english.

 

dont use dsdt from other mobo model

Thx a lot, I did some works on the dsdt myself,but I got a _STA error when boot up, this is the file,can you help with this ?

DSDT.aml.zip

use gfx0 to igpu, hdas to hdef, heci to imei

Hi guys 

I am about to build a new hackintosh for multi monitor purpose (up to 3 monitors) & 4k

Therefor I need your advice for hardware.

 

For M/B there few options: 

 

1) Asus Rog Strix Z370-F Gaming

2) Asus Rog Strix Z370-H Gaming

3) Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 (rev. 1.0)

 

As you can see all three M/B are Z370 Chipset. But I also can go for Z270.

If there is a better M/B for hackintosh please let me know.

 

Fo GPU I’m thinking about

 

 Asus Radeon RX 560 4GB Rog Strix Gaming OC (90YV0AH0-M0NA00).

 

Any suggestion will be appreciated.

u an use all mobos, just need some edit after install, processor 8700k, gpu 560+ or nvidia 9xx+

Share this post


Link to post
Share on other sites

u an use all mobos, just need some edit after install, processor 8700k, gpu 560+ or nvidia 9xx+

For now I'll use my old CPU i5-6500, will that cause a problem? Later will upgrade cpu too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

is good, but use mobo serie 100 or 200

In this case which one of these mobos is better - less problematic

1) Asus Rog Maximus IX Hero

2) Asus Rog Strix Z270F Gaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

u need a codec commander

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-eapd-codec-commander/downloads/

and use some patches in config.plist

gfx0 to igpu, hdas to hdef, heci to imei

:thumbsup_anim: Done, and perfect audio after sleep :yes:

 

thank you very much.

 

 

A small note:

 

I see some startup errors related to ACPI

 

soon I put some images

 

cheers :)

 

 

dd9d45589b2187e80006868b3ebe93b5.jpg4f244d966d8659ec9a7cc7110d6ccae6.jpg00fc4a9be62d0c5e64df9107325a5429.jpg4e24a80e5e9790bc7239639a8afdb114.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In this case which one of these mobos is better - less problematic

1) Asus Rog Maximus IX Hero

2) Asus Rog Strix Z270F Gaming

u can use both, no problems, just put ur files here after install, i edited for u

:thumbsup_anim: Done, and perfect audio after sleep :yes:

 

thank you very much.

 

 

A small note:

 

I see some startup errors related to ACPI

 

soon I put some images

 

cheers :)

 

 

dd9d45589b2187e80006868b3ebe93b5.jpg4f244d966d8659ec9a7cc7110d6ccae6.jpg00fc4a9be62d0c5e64df9107325a5429.jpg4e24a80e5e9790bc7239639a8afdb114.jpg

 

 

send me ur full clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Here is the complete EFI folder
 
I've uploaded it to google drive because it takes more than I let the forum upload
 
 
thank you very much  ^_^

 

try without FixHda, u dont need it

Share this post


Link to post
Share on other sites

try without FixHda, u dont need it

ready :yes:

 

but I keep coming up with the same ACPI errors at startup

 

 

I have also tried removing the ResetHDA

 

but it remains the same at boot :unsure:

 

regards

 

 

PgkspLC.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

 

It's not working, I tried your advice, working fine without the dsdt file .but stuck with dsdt.aml put in clover folder.

 

This img is -v log . Any ideas can help?

 

Change H_EC to EC in Clover , fix one error ,try with -v  ;)

scherm41.png

 

Fix for this

scherm11.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Change H_EC to EC in Clover , fix one error ,try with -v  ;)

scherm41.png

 

Fix for this

scherm11.jpg

its working! really thx so much.This problem is killing me sence i was using a z170x gaming 7.

Change H_EC to EC in Clover , fix one error ,try with -v  ;)

scherm41.png

 

Fix for this

scherm11.jpg

its working! really thx so much.This problem is killing me sence i was using a z170x gaming 7.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

 

It's not working, I tried your advice, working fine without the dsdt file .but stuck with dsdt.aml put in clover folder.

 

This img is -v log . Any ideas can help?

 

rename hot patches is mandatory with a full DSDT patched, use ever GFX0 to IGPU, HDAS to HDEF, HECI to IMEI, EC0 to EC or H_EC to EC

 

if we renamed devices in DSDT, need rename in SSDTs OEM too, if dont rename boot fail

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, could you help me with my DSDT stuff too?

Like you can see, i need to use FixShutdown, would be nice if you could check my Clover config, if everything is ok.

I uploaded it on mediafire: http://www.mediafire.com/file/lv46hmge7gd13ld/CLOVER.zip

Replace full folder, dont change nothing, reboot, send me new ioreg

CLOVER.zip

 

r4372

Clover_v2.4k_r4372.pkg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

By any chance is there a thread like this for AMD Ryzen motherboards?

I would need some help to make mine work better.

AMD dont have native support, no PM, etc, no diff with ou without DSDT patched

Thank you very much, i install your Clover and replaced the whole Clover folder with yours.

I just changed the serial number in the config.

The ioreg file is attached (DennissiMac.zip).

looks good

Share this post


Link to post
Share on other sites

ready :yes:

 

but I keep coming up with the same ACPI errors at startup

 

 

I have also tried removing the ResetHDA

 

but it remains the same at boot :unsure:

 

regards

 

 

PgkspLC.jpg

 

try it

DSDT.pompis12.zip

but u can ignore it if work good

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By pmidmaker
      Hello friends,
       
      I've installed OSx 10.4 in my laptop but I have the following component not working after installing Clover
       
      Laptop: Dell Vostro 15 3549
      Intel HD Graphics 5500, not working at all
      Wireless: Dell wireless 1705.802.11 
      Trackpad and keyboard: ???
      Sound: Realtek High Definition ALC3234
      Battery
       
      Very appreciate if someone can help me
       
      Br.
       
       
       
    • By rdall96
      Hello everyone!
       
      I am fairly new to the world of Hackintosh. I recently moved my previous build into a smaller form factor. However, I am running into a series of problems with the USB ports on the new case and the new motherboard.
       
      Part List:
      - i7-7700k
      - Gigabyte Z270N Gaming 5
      - 16GB Trident Z RGB 3200 MHz
      - Sapphire RX 470
      - NZXT Kraken x62
      - NZXT H200 for the case
       
      Everything in the Hackintosh works just like it did before, nothing changed in the hardware department other than the motherboard (previously a gigabyte Z20X Ultra) and the case.
      This motherboard does not have any USB 2.0 ports in the back, there is only one header on the board, currently taken by the Kraken x62. The rest of the ports are all either USB 3.1 Gen1 or USB 3.1 Gen2, and the front of the case has 3.1 Gen1 ports as well.
       
      This is my current problem:
      When I plug something into either the type A or type C Gen2 ports, it works fine as a normal USB 3.x device with normal speeds, but when I plug something into any other USB port, it only works at lower 2.0 speeds. This is a big problem for me, since I have a few external devices that need the 3.0+ speeds and I don't know what to do.
      I tried to follow many different guides on how to patch USB ports, remove the limits, etc... But nothing seems to work.
       
      Please someone help me!
    • By angelo_ios
      EDIT: MacOS Mojave 10.14 ONLY I didn’t test 10.14.1! The EFI folder is compatible with High Sierra.
       
      Guide to installing 10.14 Mojave on a ASUS X555L
       
      What Works:
      -WiFi
      -Sound
      -Graphics (Intel)
       
      What doesn't Work:
      -Bluetooth
      -NVidia Web Drivers
      -Battery Indicator
       
      Used Kexts:
      Picture
       
      Clover setup:
      Clover plist is downloadable in this topic.
       
      Let's start
       
      Step one:
      First get a USB with 8+ GB of storage and a MacOS Mojave 10.14 installer from the AppStore.
       
      Partition the USB in a GUID style and 2 partitions, one partition HFS+ and one partition FAT32.
       
      In the FAT32 partition put the EFI Folder there.
       
      On the HFS+ partition get the MacOS Mojave .app using this command:
      sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USBNAME --applicationpath /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app --nointeraction Lets install!
       
      Put the USB in a 3.0 port on the LEFT side of the Notebook.
       
      In the BIOS follow the default Hackintosh settings, do NOT forget to put Memory allocation to 64MB (Otherwise you won't boot)
       
      Boot into the Installer and install MacOS Mojave.
       
      Boot into MacOS. Now your Graphics are working but your WiFi and Sound are not! for the WiFi follow this video:
      https://www.youtube.com/watch?v=OxFsjhc-AuM Once rebooted WiFi is working! 
       
      For sound get the VooDooHDA.kext and place it into /Library/Extensions
       
      Reboot once again and your sound is now working flawlessly!
       
      My EFI Folder is downloadable

      config.plist
      EFI.zip
    • By TomZanna
      Buongiorno, ho installato Mac OS Mojave su un Acer A515-51-602C.

      CPU  Intel i5 8250U con UHD620
      GPU  Nvidia GeForce MX150
      RAM  8GB
      HDD  1TB
      WiFi Intel AC 3168
       
      Non funziona
      - Touchpad I2C
      - Audio
      - Batteria
      - Tasti FN
      - Lettore SD
      - Wifi (e mai funzionarà)
      - GPU dedicata (e mai funzionerà)
       
      Attualmente il touchpad è collegato tramite PS2 ma, se possibile, preferirei usarlo tramite I2C (posso cambiarlo dal BIOS).
      CLOVER.zip
      Report.zip
×