Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,841 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

what happens with sleep?

try a darkwake?

disable auto sleep

TH, hot plug dont work, power ur computer with device connect

use a fresh install, just install clover and replace folder

welcome

enjoy

How do you disable auto sleep? In clover configurator or command line?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

what id u use in clover, in dsdt i inject 1, if work in clover, just use correct id for ur codec

 

I found out what it was!

in DSDT.aml i find

 

 Return (Package (0x10)
                {
                    "AAPL,slot-name", 
                    "Built In", 
                    "name", 
                    "Realtek Audio Controller", 
                    "model", 
                    Buffer (0x23)
                    {
                        "Realtek ALCS1220A Audio Controller"
                    }, 


                    "device_type", 
                    Buffer (0x11)
                    {
                        "Audio Controller"
                    }, 


                    "layout-id", 
                    Buffer (0x04)
                    {
                         0x0B, 0x00, 0x00, 0x00                         
                    }, 


                    "MaximumBootBeepVolume", 
                    Buffer (One)
                    {
                         0x01                                           
                    }, 


                    "PinConfigurations", 
                    Buffer (Zero) {}, 
                    "hda-gfx", 
                    Buffer (0x0A)
                    {
                        "onboard-1"
                    }
                })

i changed to :

Buffer (0x04)
                    {
                         0x01, 0x00, 0x00, 0x00                         
                    }, 

and now i have the audio :)

 

 

 

 

 

post-1373167-0-26445100-1507924706_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

what happens with sleep?

try a darkwake?

disable auto sleep

TH, hot plug dont work, power ur computer with device connect

use a fresh install, just install clover and replace folder

welcome

enjoy

Ok, solved. It's perfect! Thanks!! (Can't we have the patches..?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, solved. It's perfect! Thanks!! (Can't we have the patches..?)

 

what you've done with the sleep mode?

I tried with darkwake, the system goes to sleep but then instantly turns on the gpu and the whole system back on

Share this post


Link to post
Share on other sites

what you've done with the sleep mode?

I tried with darkwake, the system goes to sleep but then instantly turns on the gpu and the whole system back on

It's working with MaLd0n DSDT, nothing to do... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n,

 

do you provide DSDT support for El Capitan / 270 chipset / Kaby Lake? 

 

I want to make sure I know where to post.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaby Lake Intel HD 630 sleep/wake problem

 

Please could you inform me about HD630 Sleep/WakeWhen my computer goes into sleep mode it is impossible to wake it up

post-1669839-0-96336300-1507975267_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n!

 

I finally got all of my files together and I need your help editing my DSDT. My objective is to enable USB 3.0 and to run full speed on my motherboard. Here is the link to my files due to attachment limitations:

 

https://www.dropbox.com/s/je147pakjyui7ui/Babyboi%27s%20files.zip?dl=0

 

Note: I did not replace my clover folder with yours as instructed. (I am running El Capitan 10.11.4) 

 

My hardware configuration:

 

CPU: Intel i7 7700

MB: Asus Z270G with Wifi/BT

Graphics: GTX 980

Case: Phanteks Evolv ATX

Storage: 256 GB SATA SSD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nvme, use pike patches

attachicon.gifCLOVER superchase9000.zip

Damn you went to work! Ironically, I got the install to work using Pike's patches on 10.12.6 like before, but making another (3rd) boot stick with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] instead of createinstallmedia worked. I just switched out the plist and drivers to be custom for the board. I bet it was just a corrupted installer. I appreciate the help! Your EFI here matches the one I made, so I'm guessing that two people with the same result should be a good idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n!

 

I finally got all of my files together and I need your help editing my DSDT. My objective is to enable USB 3.0 and to run full speed on my motherboard. Here is the link to my files due to attachment limitations:

 

https://www.dropbox.com/s/je147pakjyui7ui/Babyboi%27s%20files.zip?dl=0

 

Note: I did not replace my clover folder with yours as instructed. (I am running El Capitan 10.11.4) 

 

My hardware configuration:

 

CPU: Intel i7 7700

MB: Asus Z270G with Wifi/BT

Graphics: GTX 980

Case: Phanteks Evolv ATX

Storage: 256 GB SATA SSD

use Sierra 10.12.6 or High Sierra for native support

CLOVER.zip

Damn you went to work! Ironically, I got the install to work using Pike's patches on 10.12.6 like before, but making another (3rd) boot stick with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] instead of createinstallmedia worked. I just switched out the plist and drivers to be custom for the board. I bet it was just a corrupted installer. I appreciate the help! Your EFI here matches the one I made, so I'm guessing that two people with the same result should be a good idea?

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

use Sierra 10.12.6 or High Sierra for native support

attachicon.gifCLOVER.zip

;)

Thank you sir! I will try this when I get to home to my Hackintosh. Should I start over from scratch and install Sierra/High Sierra, then replace with your Clover to get USB 3 working? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works perfectly ! Thank you very much MaLd0n. ( GA-z270 Gaming k3 bios F8 + 7700k + Nvidia gtx 1070 + ssd 960 samsung evo 500 Gb. )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you sir! I will try this when I get to home to my Hackintosh. Should I start over from scratch and install Sierra/High Sierra, then replace with your Clover to get USB 3 working? 

ye

kabylake need 10.12.6 or HS for native support

Works perfectly ! Thank you very much MaLd0n. ( GA-z270 Gaming k3 bios F8 + 7700k + Nvidia gtx 1070 + ssd 960 samsung evo 500 Gb. )

welcome

enjoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n,

 

your support is amazing! So here is my Setup:

 

i7 7700k

Asus ROG Strix z270i

32 Gb RAM

GTX 1060 3GB

Samsung 960 pro 512GB

macOS 10.13

 

So far my System is running quit good, im having Geforce web driver installed and working. The Setup even sleeps properly and front Panel USB's are working. Im having trouble getting full USB 3.0 speed, there are Sound devices detected but no sound coming form them, also HDMI Sound would be nice. I hope you can help me out with your DSDT's.

 

thx a lot!

files.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks MaLd0n. I appreciate what you are doing for everyone. 

 

The DSDT and/or clover you provided me doesn't seem to work. I get panics (and a weird Don't steal macOS). I've went back to mine for the time being. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n,

 

your support is amazing! So here is my Setup:

 

i7 7700k

Asus ROG Strix z270i

32 Gb RAM

GTX 1060 3GB

Samsung 960 pro 512GB

macOS 10.13

 

So far my System is running quit good, im having Geforce web driver installed and working. The Setup even sleeps properly and front Panel USB's are working. Im having trouble getting full USB 3.0 speed, there are Sound devices detected but no sound coming form them, also HDMI Sound would be nice. I hope you can help me out with your DSDT's.

 

thx a lot!

CLOVER.zip

Thanks MaLd0n. I appreciate what you are doing for everyone. 

 

The DSDT and/or clover you provided me doesn't seem to work. I get panics (and a weird Don't steal macOS). I've went back to mine for the time being. Thanks!

use fresh install and follow first post

Share this post


Link to post
Share on other sites

You deserver a Medal! At first it did not work so i made a fresh install with the provided clover folder, USB and audio is now working properly! Thanks so much!

 

The only thing is, for the fresh install i had to fiddle around with the clover folder you gave me. I was running into "Error loading kernel cache (0xe)" when trying to boot. I swept out OsxAptioFixDrv-64 with OsxAptioFixDrv2-64 which fixed it. Also keyboard and mouse did not work during install so using newest USBInjectAll fixed that one. I also disabled the Nvidiawebdriver in config.plist and just set nvidiasingle. Finally on the Desktop "everything" worked i tested USB 3.0 Speed and front and back panel audio out. Then i installed EFI Partion on boot drive and rebooted, now im running into "Error loading kernel cache (0xe)" again and can't boot to the desktop. I think with some fiddling around i can make it to boot properly, but maybe you have a solution for that too.

 

Im so happy right now to know that its possible to make it run! If possible i want to donate!

 

edit: i updated all kexts except for AppleALC and CodecCommander i hope thats no problem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

when using osxoptiofix2 use boot arg slide=128 that will solve the kernelchache issue most of the time good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm running a fresh install of 10.13 (17A405) including the Nvidia web driver and CUDA driver. I'm having some issues with Finder taking a while to show up in some instances (says not responding) and some general Safari/Finder/Desktop lag. Would you mind taking a look at my clover folder and files please? The general boot up is fine but it doesn't seem particularly stable once on the desktop which leads me to believe that this is a DSDT/power management issue.

 

Thank you in advance.

CLOVER.zip

ioreg_imac.zip

Send me iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

You deserver a Medal! At first it did not work so i made a fresh install with the provided clover folder, USB and audio is now working properly! Thanks so much!

 

The only thing is, for the fresh install i had to fiddle around with the clover folder you gave me. I was running into "Error loading kernel cache (0xe)" when trying to boot. I swept out OsxAptioFixDrv-64 with OsxAptioFixDrv2-64 which fixed it. Also keyboard and mouse did not work during install so using newest USBInjectAll fixed that one. I also disabled the Nvidiawebdriver in config.plist and just set nvidiasingle. Finally on the Desktop "everything" worked i tested USB 3.0 Speed and front and back panel audio out. Then i installed EFI Partion on boot drive and rebooted, now im running into "Error loading kernel cache (0xe)" again and can't boot to the desktop. I think with some fiddling around i can make it to boot properly, but maybe you have a solution for that too.

 

Im so happy right now to know that its possible to make it run! If possible i want to donate!

 

edit: i updated all kexts except for AppleALC and CodecCommander i hope thats no problem!

so i exchanged the apfs.efi with the one from my installer, that did the trick.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By karthiksh1989
      can somebody walkthrough with the mojave installation guide?
      i have a mac high sierra 13.6 version on my macbook pro and want to install mojave on my desktop
      Exact config is Gigabyte gaming wifi 7 motherboard amy ryzen 7 2nd gen 2700X processor Gigabyte G1 8GB grapgic card VEGA 64
      running 2 nvme Samsung 256gb cards and 1 intel 180gb ssd internal and 1tb WD HDD, with 64 GB 3200Mhz Ram
       
      https://wa.me/919611736534 (whatsapp)
    • By ltooz_audis
      I always want to have a long lasting battery ultrabook to install Mojave on. I was looking at Dell XPS 13 but its design is not very good with the camera and other problems. HP Spectre x360 is a nice design but the wifi module is soldered on board. The Envy 13" is the best one in the bunch for MacOS Mojave. I would not use any other macOS besides Mojave, it's the best one so far. If you can't get it done with macOS Mojave, you don't do it correctly, it's much more refined and given than older macOS's.
      I wanted the 8th generation because of the 4 cores which is almost 1.5 times faster than this 7th generation i7-7500u, but the price is too high. I picked up this one on Craigslist for $400. I've just ordered the 500GB NVME WD Black for $104 and DW1560 for $29. So, the perfect MacBook Pro 14,2 is less than $600 that last 5-6 hours with Mojave and 8-9 hours on Windows 10. The bench mark is the same as the real MacBookPro 14,2. BTW, this is the first try, there will be on going testing and confirming. 250GB hard drive is hardly enough for dual boot Windows and Mac. You need at least 500GB, I don't use Windows at all, so I'll partition 200GB for Windows and 300GB for Mojave.
      All new HP laptops will have kernel panic if using Clover to boot UEFI, at least a fix was found. I'll have more videos and info when I have time to write them. Watch the videos and ask questions if you have any problems.
      1. Clover 4558 - Lilu.kext (1.3.3) - AppleALC.kext (1.3.1) - Whatevergreen.kext (1.2.3) - USBInjectAll.kext (0.6.5) - Fakesmc.kext (6.25-332-gf3a8525c.1758) - ACPIBatteryManager.kext (1.81.4) - AHCIPortInjector.kext - BrcmFirmwareRepo.kext (2.2.7) - BrcmPatchRAM2.kext (2.2.7) - CodecCommander.kext (2.6.2) - FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext (1.3.9) - FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext (1.3.9) - FakePCIID.kext (1.3.9) - SSDT-AUIC-ALL.aml - SSDT-USBX.aml - SSDT-PNLF.aml - SSDT-PluginType1.aml - PreLoader.efi.
      2. For the keys F2 & F3 to work with backlight slider - the Fakesmc.kext version is important for some reasons, I'm still trying to find out why.
      The touchscreen actually works without the voodooI2C kexts, just need to patch the clover.
       
      I've been playing with the laptop for over a week now. Ordered the WD 500GB WDS500G2X0C from Amazon for $104, the 256GB is too small for dual booting Windows 10 & Mojave. It's really plug and play.
       
      Hardware - needed to make this a perfect macbook Pro14,2.
      1. DW1560 BCM94352Z - make sure it has 2 notches - Tape the 2 right pins on the 4 pins tab for it to work without a hitch on both Windows 10 and Mojave. You can buy from Ebay cheaper but you have to wait for months.
      2. 500GB NVMe SSD m.2 connector M is a must for dual boot - the cheaper one will be slower - Crucial NVMe 500GB is $25 less than WD.
      3. NOVOO USB-C to HDMI hub that works and inexpensive.
       
      Let's start to get this Kaby Lake working on the HP - I believe HP has the same components for similar configuration on different models. In order to get Mojave to work on Intel Laptop, we need a few important components - Sound is important (look for Realtek - ALC295) - Ethernet if any -Realtek - Trackpad  and TouchScreen (Synaptics or Elan).
       
      REPLACE VNMe SSD HARD DRIVE and DW1560 BCM94352Z
       
      The current BIOS is F22, the newest one is F27 but I don't want to update since it's working well. Since I don't really need the original Windows 10 with Junk software in it, I install the latest Windows 10 using Media Creation USB Boot Drive. The important thing is we have to prepare the SSD correctly or our EFI folder will only be set at 100MB which is not enough to install Clover or any other boot loaders. So instead of letting the Windows installer to create the EFI folder automatically, we can set the size ourselves using "diskpart" command. In order to use diskpart, we need to boot with Windows 10 USB installer (hit F9 then select UEFI USB installer) - select system repair and not installation - then select command prompt, from here we can create EFI folder and MSR for Windows installer to install. The product ID is already in the UEFI bios, so we don't really have to manually activate the Windows 10.

       
       
      diskpart
      select disk 0
      clean
      convert gpt
      create partition efi=300 !!! you can change it from 300MB to any size.
      format quick fs=fat32 label="EFI"
      create partition msr size=16
      exit

      After exit, reboot with the USB installer again in UEFI mode, select the custom. The Windows installer will select the 300MB EFI folder we've just created.
       
       
      How to fix KP on Clover UEFI Boot.
       
       
      This is the macBook Pro 14,2 from HP 13-ad010nr
       
       
       
      Louis
       
    • By yehia2amer
      Problem:
      When I Attempt to wake my Machine from sleep, the screen stays black, although the computer is obviously awake !
      This Machine has a 1300W Power Supply So Sleep is Very Useful.
       
      I Tried:
      1) FIX_WAK and FixShutdown as per Clover Wiki.
      2) Although I am using "SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5", which Should be completely Supported by Mojave, I Also changed the Part Number to "113-4E353BU-O4E" as per this Guide: http://www.xlr8yourmac.com/archives/feb18/RadeonRX-580_MacPro.html. The GPU is working GREAT without even Clover Inject
      3) Tried to Run this command: disablehibernate.command.zip
      4) Tried darkwake=0 to 10
      5) Disabled wake on USB & Wake on LAN (BIOS)
       
      Logs:
      sudo pmset -g
      System-wide power settings: Currently in use: hibernatemode 0 disksleep 10 womp 0 networkoversleep 0 sleep 0 Sleep On Power Button 1 ttyskeepawake 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage autorestart 0 gpuswitch 2 displaysleep 10 pmset -g assertions
      2019-02-19 18:51:04 +0200 Assertion status system-wide: BackgroundTask 1 ApplePushServiceTask 0 UserIsActive 1 PreventUserIdleDisplaySleep 0 PreventSystemSleep 0 ExternalMedia 1 PreventUserIdleSystemSleep 0 NetworkClientActive 0 Listed by owning process: pid 56(powerd): [0x0000001700088000] 00:13:44 ExternalMedia named: "com.apple.powermanagement.externalmediamounted" pid 100(hidd): [0x00000025000980a7] 00:00:00 UserIsActive named: "com.apple.iohideventsystem.queue.tickle.4294968578.17" Timeout will fire in 600 secs Action=TimeoutActionRelease pid 200(mds_stores): [0x0000034e000b8279] 00:00:00 BackgroundTask named: "com.apple.metadata.mds_stores.power" Kernel Assertions: 0x4=USB id=502 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d130000 owner=USB Keyboard id=503 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d120000 owner=Lenovo Optical Mouse Idle sleep preventers: IODisplayWrangler  
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors
      RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory
      GPU: SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5
      Chipset: Intel C602
      Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio
      SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  
      Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210 
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      for more info:
       
      Any Help will be appreciated, Thanks !
       
      Send me Yehias-Mac-Pro.zip
    • By yehia2amer
      Dell Precision T7610 Workstation
      Hackintosh GUIDE (Work in Progress)
       
                        
      Introduction: 
      Hi Everyone,
      This Workstation used to be a Beast with Dual CPUs and tons of RAM, I Know it is now normal to get that much cores in a Desktop but it is still a very decent machine for me (As a Programmer), and I thought it would be a good idea to Install MacOS as the Daily Driver Rather than Linux and It turns out to be a very Great Experience (with Some Challenges ).
       
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GD5 Chipset: Intel C602 Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      Working:
      Both "Xeon E5-2680 v2" and all cores with Power Management and P-States (using VoodooTSCSync & ssdtPRGen.sh) ATI Radeon HD 4870 (Vanilla) Realtek ALC3220 (ALC280)  (using VoodooHDA till Now - it is partially working with AppleALC using layout-id 13) LSI 2308 SAS (using AstekFusion2) Intel 82579 Network Controller (Vanilla) Intel I210 Network Controller (IntelMausiEthernet) USB 2.0  
      Not Working:
      NEC USB3.0 xHCI Controller (Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202) Sleep  
      https://github.com/yehia2amer/Dell-Precision-T7610-Workstation-Hackintosh-Guide
    • By wen1
      Work in progress
       
      This is mini guide and config files for installing Mojave on a Dell XPS 13 9370.
       
      I took inspiration from sensibleJoe at on reddit
       
      My laptop's specs
       
      i7-8550U Intel HD 620 Graphics UHD Display 256GB Samsung NVMe SSD PM961 Killer 1435 Wifi  
      Here is what works
       
      Intel HD Graphics  Sleep Sound & Mic USB Wifi (Internal Killer Wifi will not work) Bluetooth Power Management Battery Management Screen Brightness Control  
      What does not work
       
      Internal Wifi Camera SD Card reader  
       
       
      I followed the vanilla guide here to create the Mac OS Mojave install USB. I used Mac OS 10.14.3.
       
      Here are some rough steps
       
      1. Create the USB installer for Mojave. You can use apple's own instructions
      2. Once the installer USB creation is complete, Install the latest version of clover to the USB disk with the following options 
      Install Clover for UEFI booting only
      Install Clover to the ESP
       
      Leave everything else as default (minimal install without a bunch of drivers)
       
      3. Then mount the EFI folder on the USB drive and replace the files in the config folder with the ones from the attached zip file over writing the files already there. This config is specifically for Dell XPS 13 9370.
      4. Go into the UEFI/BIOS on the laptop, Make sure your SATA mode is set to AHCI (And not Raid). Save and Exit
      5. Boot with the USB disk and install Mojave
      6. After the install is complete, Use the USB to boot again but this time boot into the newly installed Mojave partition.
      7. Install Clover on to the SSD with the same options as before.
      8. Then copy the config files to the EFI folder on the SSD overwriting the config folder there.
      9. Acquire the backlight AppleBacklightFixup.kext from here and install to /Library/Extensions (Thanks to Rehabman for the kext)
      10. Reboot.
       
      EDIT: V4 fixes many things, like powermanagement, backlight control etc. you also need to install AppleBacklightFixup.kext to /Library/Extensions
       
       
      CLOVER-v4.zip
×