Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,890 posts in this topic

Recommended Posts

15 minutes ago, MaLd0n said:

Yes

u have a fullç dsdt patched, i just patched again with some news patches

DSDT.aml.zip

There is something wrong with my CPU frequency as CPU-S shows that the lowest freq level is 3000MHz. Can DSDT patch solve this problem?

I've tried what you posted, but not working with this problem.

 

By the way, enjoy your beer.

 

 

Edited by Leegenux

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
3 minutes ago, Leegenux said:

There is something wrong with my CPU frequency as CPU-S shows that the lowest freq level is 3000MHz. Can DSDT patch solve this problem?

I've tried what you posted, but not working with this problem.

 

 

check with IntelPowerGadget

https://software.intel.com/file/778485/download

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear MaldOn,

 

i have a problem with RunMe

 

What can I do?

 Thanks

Capture d’écran 2018-11-18 à 14.47.53.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, jym said:

Dear MaldOn,

 

i have a problem with RunMe

 

What can I do?

 Thanks

 

https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

7 minutes ago, doixanh said:

I have a fully  working i5 9600k on MSI Z390-A PRO mobo like in signature. Very happy with it :-)

 

cpu type = 0x0a05

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/16/2018 at 12:07 AM, augustopaulo said:

Thanks MaLd0n.

 

I came up with attached config.plist, but result is still the same:

IMG_1351.thumb.JPG.2dbdd35c3984afb29ebf6c6f56d5a118.JPG

 

I've also taken a picture of the BIOS in regards to video memory:

IMG_1352.thumb.JPG.af32a87566935de6308cd681d58c5828.JPG

 

config.plist

Hi MaLd0n,

 

Could you please have a look at my config.plist, that still doesn't allow me to have graphics HW acceleration...

 

Obrigado ;-)

 

Paulo

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, augustopaulo said:

Hi MaLd0n,

 

Could you please have a look at my config.plist, that still doesn't allow me to have graphics HW acceleration...

 

Obrigado ;-)

 

Paulo

use a IntelFBPatcher topic, just create a framebuffer patch

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/17/2018 at 9:26 AM, rajkhand said:

I tried many times to update from High Sierra to Mojave but after the first boot it will show many lines on verbose mode and then my screen will go in power saver mode and nothing will happen.

Then I tried to update instead of my NVME drive an external USB cloned drive, the same thing happened again and the screen went in power saver mode but I saw that the the USB HDD's activity LED was flickering so I knew that something was happening so I let it continue, I suddenly got an idea to switch my Dell p2415q input from mDP to HDMI and the screen came to life and was able to see the screen and it was the apple logo with progress bar underneath telling me that it will take another 24 minutes! So the culprit was the monitor/display. So with display port connection the screen went to power saver mode but not with HDMI, don't know the reason!

 

The update was successful but there was flickering and once the resolution changed to something like 600x800. I experimented and changed the ig-platform -id from 59120000 to 3E910003 and now everything works with my mDP connection. Let me tell you I am no expert, I just experimented. Now all seems well except No Sleep.

 

Sending the runme file, please advice and do your magic to make everything work.

Thanks

Send me Rajs-iMac.zip

Used your clover folder and DSDT but the display has high flickering sending you the runme file

Send me Rajs-iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n HELP PLEASE SET UP THE SYSTEM.

Intel Core i3 7130u
-Sets of instructions x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, FMA
Mother Aspire C22-860
8Gb DDR4 RAM
Intel (R) HD Graphics 620 video integrated
Sound-Realtek ALC269
WI-FI-Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac
Network-Realtek RTL8168 / 8111

Send me iMac-Viki.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, korlione2009 said:

MaLd0n HELP PLEASE SET UP THE SYSTEM.

Intel Core i3 7130u
-Sets of instructions x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, FMA
Mother Aspire C22-860
8Gb DDR4 RAM
Intel (R) HD Graphics 620 video integrated
Sound-Realtek ALC269
WI-FI-Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac
Network-Realtek RTL8168 / 8111

Send me iMac-Viki.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @MaLd0n - I thought it might be preferable for others to have the help you provide.  I am pretty far along but struggling with wifi.  Current runme.app attached.

Send me Adams-MacBook-Pro.zip

 

I now see that my wifi adapter doesn't work as it's Intel.  I purchased USB-AC53 Nano which works, but handoff, even with functioning Bluetooth and wifi doesn't work.  Suggestions?  

Edited by riddlemeright

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/15/2018 at 12:42 AM, MaLd0n said:

test and let me know

Hi @MaLd0n, I come back with test result. CMOS corruption randomly triggered by macOS reboot, which happens during macOS install or upgrade. To test it, I re-installed 10.14 to another disk, upgraded to 10.14.1 afterwards. I got no CMOS corruption so far, I believe it has been fixed. Thank you very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/19/2018 at 9:53 PM, MaLd0n said:

I read the guide (many times)but not able to understand how to patch intel gpu frame-buffer is this patching CPU dependent or system motherboard + BIOS dependent? Is there a more simpler guide?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, rajkhand said:

I read the guide (many times)but not able to understand how to patch intel gpu frame-buffer is this patching CPU dependent or system motherboard + BIOS dependent? Is there a more simpler guide?

https://translate.google.com/translate?js=n&sl=auto&tl=en&u=https://blog.daliansky.net/Intel-FB-Patcher-tutorial-and-insertion-pose.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By SIGNALSOUT
      Hello,
      I don't have access to another Mac, so I downloaded the following files:
       
      InstallESDDmg.pkg
      InstallAssistantAuto.dmg
      RecoveryHDMetaDmg.pkg
       
      Build is 10.14.3
       
      These were direct downloads from Apple Servers. If I extract them all I can build a Install macOS Mojave.app from them. I have tried various things in order to get the Mojave Patcher to accept the .app but I cannot get it to boot. The USB key it creates doesn't look proper as some of the files end up on the root of the disk, such as Base. and when it's finished flashing it changes the usb key's name to OS X Base.
       
      Could someone be of assistance and provide me with a tree print out of the file structure for Install macOS Mojave.app please?
      Thank you,
      Nate
    • By Leinad12
      Olá a todos.
      Estou com o macOS Mojave instalado num Lenovo 305 (com um i3 5005 e uma HD 5500) porém tou com um problema.
      Sempre que o computador entra em pausa (Sleep) não consigo voltar a "acordar" (Wake).
      Alguém pode me ajudar pf?
×