Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,890 posts in this topic

Recommended Posts

3 hours ago, junkwolf said:

could you check for me plz?

I dont know why i can‘t upload the attach file,so i upload it on GDRIVE.

Here is the URL:Send me Ryans-iMac.zip

https://www36.zippyshare.com/v/hBdf5QJ3/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
17 hours ago, MaLd0n said:

You are a Hero¡¡¡

hdmi audio is working¡¡ and dsdt make all pci recognised....

sleep is not working but I can live without it.

 

I'm going to make a donation to your paypal right now, thank you so much MaLd0n

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Fr0d0 said:

You are a Hero¡¡¡

hdmi audio is working¡¡ and dsdt make all pci recognised....

sleep is not working but I can live without it.

 

I'm going to make a donation to your paypal right now, thank you so much MaLd0n

i forgot say that I have a problem un mounting network volumes. keeps in grey but don't unmount. before your magic was yet.

i had this problem with other Macs but I don't know how to resolve, do you know about this?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minutes ago, Fr0d0 said:

i forgot say that I have a problem un mounting network volumes. keeps in grey but don't unmount. before your magic was yet.

i had this problem with other Macs but I don't know how to resolve, do you know about this?

 

thanks

seems to be a keychains issue. is not mackintosh problem. thank you¡¡¡¡

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Fr0d0 said:

i forgot say that I have a problem un mounting network volumes. keeps in grey but don't unmount. before your magic was yet.

i had this problem with other Macs but I don't know how to resolve, do you know about this?

 

thanks

 

16 minutes ago, Fr0d0 said:

seems to be a keychains issue. is not mackintosh problem. thank you¡¡¡¡

welcome

 

IntelHD in some cases brke sleep, just live with it ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/13/2018 at 6:48 AM, MaLd0n said:
On 6/13/2018 at 1:04 AM, Olilen said:

Hi MaLd0n,

 

You help me some days ago by providing me a clover.zip including a dsdt for my brand new build (Strix Z370-I, I7-8700K, no GPU).

It's been working great so far and I will make a donation (please provide link...). I had to disable power nap as system was rebooting overnight.

 

I have just (finally) received my GPU 1080ti and will plug it in...

Do I need a new DSDT or I simply install latest NVDIA web drivers, update the EFI config.plist and reboot ?

 

Attached is the report of my current and working set-up (without the GPU installed)

Send me MacOli.zip

Paypal is here

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=RYQ6CGUGK5D6S

 

use it and install web driver

CLOVER.zip

if have problems, tell me

 

Hi MaLd0n,

Well.... I have problems with this new clover.
I installed the GPU and latest web drivers.
- clover screen is all stretched up, then back to normal in the second part of macOS booting (when progress bar under the apple logo is half way through)
- once in macOS, graphic is super slow at time (mouse moves at ~5 fps), then seems ok, then slow again.
- crashes (black screen) when starting a OpenGL based app
- frequent "no partition" sign when rebooting. I need to switch off a wait for a while before restarting.

I desperately need your help there!
I cannot attach the sendme file. Upload doesn't seem to work anymore...

I put in on gdrive: https://drive.google.com/file/d/1KVonYcFOET2azfejnqe8CqeduQHclc0y/view?usp=sharing

 

Thanks for your help.

On 6/13/2018 at 6:48 AM, MaLd0n said:
On 6/13/2018 at 1:04 AM, Olilen said:

Hi MaLd0n,

 

You help me some days ago by providing me a clover.zip including a dsdt for my brand new build (Strix Z370-I, I7-8700K, no GPU).

It's been working great so far and I will make a donation (please provide link...). I had to disable power nap as system was rebooting overnight.

 

I have just (finally) received my GPU 1080ti and will plug it in...

Do I need a new DSDT or I simply install latest NVDIA web drivers, update the EFI config.plist and reboot ?

 

Attached is the report of my current and working set-up (without the GPU installed)

Send me MacOli.zip

Paypal is here

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=RYQ6CGUGK5D6S

 

use it and install web driver

CLOVER.zip

if have problems, tell me

 

Hi MaLd0n,

Well.... I have problems with this new clover.
I installed the GPU and latest web drivers.
- clover screen is all stretched up, then back to normal in the second part of macOS booting (when progress bar under the apple logo is half way through)
- once in macOS, graphic is super slow at time (mouse moves at ~5 fps), then seems ok, then slow again.
- crashes (black screen) when starting a OpenGL based app
- frequent "no partition" sign when rebooting. I need to switch off a wait for a while before restarting.

I desperately need your help there!
I cannot attach the sendme file. Upload doesn't seem to work anymore...

I put in on gdrive: https://drive.google.com/file/d/1KVonYcFOET2azfejnqe8CqeduQHclc0y/view?usp=sharing

 

Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Maldon once again with new request

install Mojave on my 

GA-Z370M-D3H

cpu i5 8400

gpu intel UHD 630

 

I already installed High Sierra with your CLOVER folder. plz help in Mojave Installation

my Files Link Attached

 

https://www.dropbox.com/s/cnmu1om3jsyykhb/Send me HiBAs-iMac.zip?dl=0

Edited by majoract100

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Olilen said:

Hi MaLd0n,

Well.... I have problems with this new clover.
I installed the GPU and latest web drivers.
- clover screen is all stretched up, then back to normal in the second part of macOS booting (when progress bar under the apple logo is half way through)
- once in macOS, graphic is super slow at time (mouse moves at ~5 fps), then seems ok, then slow again.
- crashes (black screen) when starting a OpenGL based app
- frequent "no partition" sign when rebooting. I need to switch off a wait for a while before restarting.

I desperately need your help there!
I cannot attach the sendme file. Upload doesn't seem to work anymore...

I put in on gdrive: https://drive.google.com/file/d/1KVonYcFOET2azfejnqe8CqeduQHclc0y/view?usp=sharing

 

Thanks for your help.

Hi MaLd0n,

Well.... I have problems with this new clover.
I installed the GPU and latest web drivers.
- clover screen is all stretched up, then back to normal in the second part of macOS booting (when progress bar under the apple logo is half way through)
- once in macOS, graphic is super slow at time (mouse moves at ~5 fps), then seems ok, then slow again.
- crashes (black screen) when starting a OpenGL based app
- frequent "no partition" sign when rebooting. I need to switch off a wait for a while before restarting.

I desperately need your help there!
I cannot attach the sendme file. Upload doesn't seem to work anymore...

I put in on gdrive: https://drive.google.com/file/d/1KVonYcFOET2azfejnqe8CqeduQHclc0y/view?usp=sharing

 

Thanks for your help.

https://www46.zippyshare.com/v/qJK2lS4q/file.html
 

11 hours ago, maybay254 said:
  Hide contents

my specs: i7 8700k HD630

asrock z370 pro4

I have completed the installation Mac 10.14, HD630 1536MB. But have problem with pink screen

https://imgur.com/JeaRyw9

https://imgur.com/LWOiQga

 

wait new beta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, majoract100 said:

hi Maldon once again with new request

install Mojave on my 

GA-Z370M-D3H

cpu i5 8400

gpu intel UHD 630

 

I already installed High Sierra with your CLOVER folder. plz help in Mojave Installation

my Files Link Attached

 

https://www.dropbox.com/s/cnmu1om3jsyykhb/Send me HiBAs-iMac.zip?dl=0

https://www57.zippyshare.com/v/BXmBxX2i/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n, 

 

I wonder if you can help with DSDT. I installed High Sierra 10.13.5 with i5-8400 and B360 chipset. I am still struggling with a few post-installation issues as I mentioned in my installation guide post: https://www.insanelymac.com/forum/topic/334658-guide-high-sierra-10135-with-i5-8400-and-gigabyte-b360m-d3h-success-with-a-few-issues/. To summarize:

  • AppleALC audio kext caused shutdown/sleep issues (every time, computer would simply reboot instead of shutdown/sleep). VoodooHDA seemed to alleviate the problem, but the shutdown/sleep issue still appeared randomly (although not every time). 
  • No DVI output (only the iGPU Intel UHD 630 was used).

I hope a proper DSDT can resolve these issues. Here is the information that may be needed (I couldn't upload attachment, so I put them on Google Drive instead). Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, hamster163 said:

Hi MaLd0n, 

 

I wonder if you can help with DSDT. I installed High Sierra 10.13.5 with i5-8400 and B360 chipset. I am still struggling with a few post-installation issues as I mentioned in my installation guide post: https://www.insanelymac.com/forum/topic/334658-guide-high-sierra-10135-with-i5-8400-and-gigabyte-b360m-d3h-success-with-a-few-issues/. To summarize:

  • AppleALC audio kext caused shutdown/sleep issues (every time, computer would simply reboot instead of shutdown/sleep). VoodooHDA seemed to alleviate the problem, but the shutdown/sleep issue still appeared randomly (although not every time). 
  • No DVI output (only the iGPU Intel UHD 630 was used).

I hope a proper DSDT can resolve these issues. Here is the information that may be needed (I couldn't upload attachment, so I put them on Google Drive instead). Thanks!

try

https://www35.zippyshare.com/v/Us4MeCWi/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, MaLd0n said:

 

Thank you very much! Here are my findings:

I also changed a few things:

  • Replaced apfs.epi with the patched apfs.epi for 10.13.5.
  • Replaced OsxAptioFixDrv-64.epi with AptioMemoryFix.epi from the latest Clover. (Otherwise system won't boot.) I read that AptioMemoryFix is now recommended from this post: https://www.insanelymac.com/forum/topic/304530-clover-change-explanations/?page=4&tab=comments#comment-2570653.
  • Added AppleALC.kext for audio.
  • Removed FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext. (Otherwise audio won't work; they seemed to cause conflict with AppleALC.)
  • In Clover configurations:
    • Unchecked -disablegfxfirmware because I saw this message in system log: "localhost kernel[0]: (kernel) IntelGraphicsFixup:    igfx @ -disablegfxfirmware is not necessary with IntelGraphicsFixup!".
    • Changed CsrActiveConfig back to 0x00 to enable SIP because some software requires it. 
    • Unchecked NvidiaWeb because I am using Intel iGPU.

There is still one remaining issue mentioned in my original post. There is no video output from the onboard DVI port. I could get video output from DVI at the Clover bootloader screen and also the macOS boot up screen (the one with the Apple logo and progress bar). However, video output stopped once the system desktop showed up, and I had to switched back to DisplayPort. Would love to get both ports working so that I can set up dual monitors. Below is my new Clover folder and result from RunMe.app:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mojave beta 2, all ok... but only monitor's color are wrong like purple. Monitor is connected via hdmi

I've another disc with Sierra and everything is fine

Clover and kext are updated. I've also tried to change rgb profile but nothing. With another monitor the same

I've an Asus H270 prime pro and on HD630, i5 7600k

thanks for your help

Edited by Ferrilu1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, hamster163 said:

 

Thank you very much! Here are my findings:

I also changed a few things:

  • Replaced apfs.epi with the patched apfs.epi for 10.13.5.
  • Replaced OsxAptioFixDrv-64.epi with AptioMemoryFix.epi from the latest Clover. (Otherwise system won't boot.) I read that AptioMemoryFix is now recommended from this post: https://www.insanelymac.com/forum/topic/304530-clover-change-explanations/?page=4&tab=comments#comment-2570653.
  • Added AppleALC.kext for audio.
  • Removed FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext. (Otherwise audio won't work; they seemed to cause conflict with AppleALC.)
  • In Clover configurations:
    • Unchecked -disablegfxfirmware because I saw this message in system log: "localhost kernel[0]: (kernel) IntelGraphicsFixup:    igfx @ -disablegfxfirmware is not necessary with IntelGraphicsFixup!".
    • Changed CsrActiveConfig back to 0x00 to enable SIP because some software requires it. 
    • Unchecked NvidiaWeb because I am using Intel iGPU.

There is still one remaining issue mentioned in my original post. There is no video output from the onboard DVI port. I could get video output from DVI at the Clover bootloader screen and also the macOS boot up screen (the one with the Apple logo and progress bar). However, video output stopped once the system desktop showed up, and I had to switched back to DisplayPort. Would love to get both ports working so that I can set up dual monitors. Below is my new Clover folder and result from RunMe.app:

apfs.efi, just use ApfsDriverLoader.efi

 

OsxAptioFixDrv-64.efi, new mobos serie 300 have a problems with AptioMemoryFix, we use OsxAptioFixDrv-64.efi and EmuVariableUefi-64 for NVRAM work

 

AppleALC, u need check what layout id work for u, FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext work too for new mobos serie 300, just check layout id and change

 

-disablegfxfirmware, no diff, u can use kext and flag

 

 

1 hour ago, michael speed said:

I cannot get the hd630 working It only showing 7mb 

tried ig-platform 0x59120000, but the screen(HDMI) disconnects 

- GRAPHICS : Check InjectIntel
- GRAPHICS : “ig-platform-id” changed to 0x59120000
- DEVICES : “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086
- BOOT : Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

1 hour ago, Ferrilu1 said:

Mojave beta 2, all ok... but only monitor's color are wrong like purple. Monitor is connected via hdmi

I've another disc with Sierra and everything is fine

Clover and kext are updated. I've also tried to change rgb profile but nothing. With another monitor the same

I've an Asus H270 prime pro and on HD630, i5 7600k

thanks for your help

it's common in Mojave beta, relax ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, michael speed said:

I cannot get the hd630 working It only showing 7mb 

tried ig-platform 0x59120000, but the screen(HDMI) disconnects 

Hello I solved this with the right simbios, in my case iMac 18.1, tell me then please if the color of your screen ar right. Thanks

9 minutes ago, MaLd0n said:

apfs.efi, just use ApfsDriverLoader.efi

 

OsxAptioFixDrv-64.efi, new mobos serie 300 have a problems with AptioMemoryFix, we use OsxAptioFixDrv-64.efi and EmuVariableUefi-64 for NVRAM work

 

AppleALC, u need check what layout id work for u, FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext work too for new mobos serie 300, just check layout id and change

 

-disablegfxfirmware, no diff, u can use kext and flag

 

 

- GRAPHICS : Check InjectIntel
- GRAPHICS : “ig-platform-id” changed to 0x59120000
- DEVICES : “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086
- BOOT : Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

it's common in Mojave beta, relax ;) 

 

Well hope so, many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

 

 

- GRAPHICS : Check InjectIntel
- GRAPHICS : “ig-platform-id” changed to 0x59120000
- DEVICES : “Fake ID” for IntelGFX changed to 0x59128086
- BOOT : Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

it's common in Mojave beta, relax ;) 

already tried, everything works until graphics fires up, and then the HDMI disconnects

 

MOBO 

i5 8400

H370m d3h

16gb corsair vengence 

WD SSD 250gb

 

i am trying on both High Sierra and Mojave

2 hours ago, Ferrilu1 said:

Hello I solved this with the right simbios, in my case iMac 18.1, tell me then please if the color of your screen ar right

Tried this SMBIOS, Not working untill now

Edited by michael speed

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/20/2018 at 5:41 PM, MaLd0n said:

i edited it some days ago, use same files

 

Hey Mald0n,

nope its a new machine, your clover folder isn't accurate for this one, Big KP on start with it

best

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Maldon I downloaded and Use your files

 

my ioreg file attached

 graphics 1536mb but glitches and screen colour is totally pink. and audio not worked plz help.

 

 https://www.dropbox.com/s/i5kdddcgdo0jpkz/HiBA’s iMac.ioreg?dl=0

Edited by majoract100

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n

The DSDT for the Asus ROG Strix Z370-G Gaming motherboard you posted in the main post is the non-WiFi version?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, majoract100 said:

Hi Maldon I downloaded and Use your files

 

my ioreg file attached

 graphics 1536mb but glitches and screen colour is totally pink. and audio not worked plz help.

 

 https://www.dropbox.com/s/i5kdddcgdo0jpkz/HiBA’s iMac.ioreg?dl=0

try with iMac18,1

 

fo audio use layout id 7

37 minutes ago, DoJo said:

@MaLd0n

The DSDT for the Asus ROG Strix Z370-G Gaming motherboard you posted in the main post is the non-WiFi version?

is a very old bios version, need update it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Maldon 

 

I try with imac18,1   and  imac17,1 on verbose mode reach to iconsoleUser and hang.

 

try with imac18,3  and imac18,2 graphics glitches and screen colour is totally pink.

and audio layout id 7 not working. plz help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

try with iMac18,1

 

fo audio use layout id 7

is a very old bios version, need update it

 

I see. I'm asking because I'm thinking of buying it, as it seems to be the best mATX for compatibility with High Sierra. Do you remember which bios version you used to make this mobo DSDT?

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, majoract100 said:

Dear Maldon 

 

I try with imac18,1   and  imac17,1 on verbose mode reach to iconsoleUser and hang.

 

try with imac18,3  and imac18,2 graphics glitches and screen colour is totally pink.

and audio layout id 7 not working. plz help.

ID 7

https://www116.zippyshare.com/v/nXJ8ZD7H/file.html
 

video, is a beta problem

29 minutes ago, DoJo said:

 

I see. I'm asking because I'm thinking of buying it, as it seems to be the best mATX for compatibility with High Sierra. Do you remember which bios version you used to make this mobo DSDT?

send me files

RunMe.app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Reel
      All work 10.10, 10.11, 10,12
      camera not work in 10.13, 10.14
      You need SwitchResX that the screen does not freeze
      Custom resolutions: Back porch - lines change to 2
      UEFI boot moded bios https://github.com/Thiblizz/l502x-modded-bios
       
      For 10.14 you need: HD3000 Fix for Mojave.zip
      Installed in S/L/E 
       
      SMBIOS: MacbookPro 8.3 or MacbookPro 9.1
       
       

       

       
       
    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By SepehrM
      I'm trying to install High Sierra 10.13.3 on an ASUS N552VW laptop, and I get stuck after this message:
      "could not recover SATA HDD after 5 attempts, terminating" 
      And some other warnings afterwards.
      Specs:
      CPU: Intel Skylake 6700HQ 2.6GHz
      RAM: 16GB DDR4
      2TB HDD + 128GB SSD
      GPU: Intel HD Graphics 530 + Nvidia GTX960m
      I'm installing using a 16GB USB3 flash drive on one of HDD volumes (UEFI Mode)
       
      I uploaded the verbose log and clover config.plist
      config-new.plist

    • By gk12345
      hello to everyone, i managed to install mojave on my asus ux303ub with i5 cpu and now sleep does not work when i press sleep display turns black and pc stays on and then i have to force shut down by holding power button in order to restart pc ,by the way i used the clover folder from a guide on the internet, any help would be appreciated, thanks
    • By Bahaa
      Need help here
      My graphic card is detached 7mb
      and I try a lot of solution and no one work 
      can any one help
       

×