Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,836 posts in this topic

Recommended Posts

8 hours ago, Danual said:

  Evrything seems smooth as butter, audio is running good, HDMI, save up for GFX card now then happy days emoji1360.png

 

Not much but have sent a emoji481.png token as way of thanks emoji1488.png

 

Spoke too soon no wake from sleep

Darkwake-1 set at the moment....

It seems to wake, power led goes solid but no display

 

 

 

 

 

 

with IntelHDGraphics, sleep is not good, is a common problem

3 minutes ago, ngocson16 said:

 

???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 3/15/2017 at 6:50 AM, MaLd0n said:
***The topic is for Notebooks and Desktops***
 
First... :yes:
***Update bios to last available version!***
 
If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake...
-Extract tables with F4 key in Clover boot screen!
-Run it and send me files!
gathering.gif
 
This guide is not a step by step, if you need one, see here :hysterical: 
Look at my Clover folders and understand what we really need, this is the best way to learn :wink_anim: 
 
1-Installation :) 
 
--Create a bootable copy of macOS Sierra
Check out the link
 
--Create a bootable copy of macOS HighSierra
Check out the link
 
--Install Clover in USB stick
 
--Replace with my Clover folder 
-Serie 100/200/300
 
--Install Sierra/High Sierra and boot into system!
yoji.gif
2-Post Installation :) 
 
--Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder
-Serie 100/200/300
 
--Reboot and activate video!
 
3-Video :) 
 
-Nvidia WebDriver Sierra
-Nvidia WebDriver High Sierra
-Cuda
-Check it, easy way
 
4-DSDT :wub: 
 
--DSDT mobo GA Z270 Gaming K3
 
--DSDT mobo Asus ROG STRIX Z370 F Gaming
 
--DSDT mobo Asus ROG Strix Z370-G Gaming
Pci.png
 
--DSDT mobo GA Z170XP SLI
GA-Z170XP-SLI.jpeg
 
--DSDT mobo ASROCK Z170  EXTREME 7
26108037_10215259095859344_606310268_o.png
 
Patches

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-DMAC
-SLPB
-DARWIN
-LPC*
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDAS to HDEF
-HDEF
-RTC
-IRQs
-SBUS*
-BLC0
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-USBX
-PMCR
-IMEI
-EC
-PNLF(Nvidia/AMD)
-HDMI
---To avoid problems use some patches in config.plist, don't forget!---

GLAN to GIGE
474c 414e
4749 4745

GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 

HDAS to HDEF
48444153 
48444546 

HECI to IMEI
48454349 
494d4549 

SAT0 to SATA
53415430 
53415441 
5-SSDT :) 
Generate your SSDT for PM, use ssdtPRGen by Piker-Alpha
 
or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
 
for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
 

6-Brightness :) 

Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!

NativeDisplayBrightness.app.zip

MaLd0n 2018-02-03 às 00.57.24.png

MaLd0n 2018-02-11 às 21.36.47.png

https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases

*in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install

 
-Clover :) 
 
-Lan driver by Mieze :) 
 
-Atheros
 
-Intel
 
-Realtek
 
-Links :) 
 
-FakeSmc
 
-Audio
 
-USB
 
if u like, Rate Topic :yes: 
MaLd0n 2018-01-27 às 01.18.51.png
 
It's time to Rockguitar.gif
-Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
 
Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, badruzeus and many, many, many others!
 
We're all here to have fun and learn from each other!
 
ENJOY!
gathering.gif

 

Please help me, my laptop is DellPrecision M6600

chipset:qm67
vga:AMD FirePro M6100 
sound:IDT 92HD90BXX
wifi:Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN 3x3 HMC WiFi Adapter
lan:Intel 82579LM Gigabit Network Connection 
touchpad:Dell

I can't patch my clover, i can not setup mac os on my laptop. Please help me. Thank you very much

CLOVER3.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, ngocson16 said:

Please help me, my laptop is DellPrecision M6600

chipset:qm67
vga:AMD FirePro M6100 
sound:IDT 92HD90BXX
wifi:Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN 3x3 HMC WiFi Adapter
lan:Intel 82579LM Gigabit Network Connection 
touchpad:Dell

I can't patch my clover, i can not setup mac os on my laptop. Please help me. Thank you very much

CLOVER3.rar

what problem u have in installation?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MaLd0n said:

what problem u have in installation?

Please, i need path file CLOVER, ACPI for my laptop Dell m6600, then i copy this file to folder efi\clover. Because, when i boot usb to setup macos in my laptop, It have error: please go to htttp://panic.apple.com to report this panic. Im sory my bad english. Please help me. Thank you, thank you, thank you very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, ngocson16 said:

Please, i need path file CLOVER, ACPI for my laptop Dell m6600, then i copy this file to folder efi\clover. Because, when i boot usb to setup macos in my laptop, It have error: please go to htttp://panic.apple.com to report this panic. Im sory my bad english. Please help me. Thank you, thank you, thank you very much.

post one photo

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, ngocson16 said:

 

34156054_1729148163866092_640688878658781184_n.jpg

block some kexts like applealc, lilu, intelfix

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, MaLd0n said:

block one kexts as applealc, lilu, intelfix

How to block one kexts as applealc, lilu, intelfix? I can delete them?

34162955_1729157727198469_6139448418675720192_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, MaLd0n said:

FIRST 

try without edits, a simple config for install

CLOVER.zip

HI, I try boot without kext, and It's stuck here..., then the screen turns black. Thank you.

34274501_1729520000495575_8244242389560983552_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/25/2018 at 9:08 PM, MaLd0n said:

ye, i use repo l2c and this patches remove devices lol need check it

for brightness key u need use debug kext and check what correct keys

slider work in system preferences / monitor?

send me files, i'll check

is a framebuffer intelhd graphics problem

Hi again,

 

Something strange - I found now, there's no usb3 on my ga z270n anymore! All just usb2. Please help!

 

upd: found new patch, now usb3 is working )

 

CLOVER.tgz

Edited by viktr

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, ngocson16 said:

Hi! Moderators, i'm sorry, i'm install Clover_v2.4k_r4512.pkg.zip to my usb boot by macbook pro but it is like last time. I can not boot this usb on my laptop dell m6600

34187473_1729799493800959_3332482614073229312_n.jpg

check my image Olarila High Sierra 10.13.5, just unzip, burn and boot

1 hour ago, viktr said:

Hi again,

 

Something strange - I found now, there's no usb3 on my ga z270n anymore! All just usb2. Please help!
)

 

CLOVER.tgz

just change ur usb patch limit port for ur system

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n I have an issue with dual GPU on a i3-7100 + GT 1030

Both cards work very well taken singularly.

But when I try to use external GT 1030 for display + iGPU for acceleration Final Cut Pro X reboots the PC on Export

I use Fake ID = 0x59128086

ig-platform-id =0x59120000      iPGU is enabled and Final Cut Pro X reboots the PC on Export

ig-platform-id =0x59120003      iGPU disabled no problem in Final Cut Pro X

I tried shikigva=60and no flag but it makes no difference

  

Does DUAL GPU work on i3-7100?

Can you help please?

 

Screen Shot 2018-06-05 at 10.25.07.png

config_intel_new.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Ikerox said:

Hi Maldon could you give us a hand with our new machine?
-i7 8700
-Asus Z370 Prime-A
-Gskill Ripjaws V Red DDR4 2400 PC4-19200 2x8Gb CL15
-Samsung 960 Evo NVME M2 SSD Pcie 500Gb

-Sapphire Pulse Radeon Rx560 2Gb oc GDDR5

 

Thanx in advance

bootlog.txt

Send me iMac-de-Jabi.zip

disable EC0 to EC patch in config.plist

DSDT.aml.zip

5 hours ago, zzmadd said:

MaLd0n I have an issue with dual GPU on a i3-7100 + GT 1030

Both cards work very well taken singularly.

But when I try to use external GT 1030 for display + iGPU for acceleration Final Cut Pro X reboots the PC on Export

I use Fake ID = 0x59128086

ig-platform-id =0x59120000      iPGU is enabled and Final Cut Pro X reboots the PC on Export

ig-platform-id =0x59120003      iGPU disabled no problem in Final Cut Pro X

I tried shikigva=60and no flag but it makes no difference

  

Does DUAL GPU work on i3-7100?

Can you help please?

 

Screen Shot 2018-06-05 at 10.25.07.png

config_intel_new.plist

never use this processor, u need test

5 hours ago, Octavecode said:

Hi Maldon would it be possible to send me all dsdt patches for 300series?

my patchs is my brain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By wen1
      Work in progress
       
      This is mini guide and config files for installing Mojave on a Dell XPS 13 9370.
       
      I took inspiration from sensibleJoe at on reddit
       
      My laptop's specs
       
      i7-8550U Intel HD 620 Graphics UHD Display 256GB Samsung NVMe SSD PM961 Killer 1435 Wifi  
      Here is what works
       
      Intel HD Graphics  Sleep Sound & Mic USB Wifi (Internal Killer Wifi will not work) Bluetooth Power Management Battery Management Screen Brightness Control  
      What does not work
       
      Internal Wifi Camera SD Card reader  
       
       
      I followed the vanilla guide here to create the Mac OS Mojave install USB. I used Mac OS 10.14.3.
       
      Here are some rough steps
       
      1. Create the USB installer for Mojave. You can use apple's own instructions
      2. Once the installer USB creation is complete, Install the latest version of clover to the USB disk with the following options 
      Install Clover for UEFI booting only
      Install Clover to the ESP
       
      Leave everything else as default (minimal install without a bunch of drivers)
       
      3. Then mount the EFI folder on the USB drive and replace the files in the config folder with the ones from the attached zip file over writing the files already there. This config is specifically for Dell XPS 13 9370.
      4. Go into the UEFI/BIOS on the laptop, Make sure your SATA mode is set to AHCI (And not Raid). Save and Exit
      5. Boot with the USB disk and install Mojave
      6. After the install is complete, Use the USB to boot again but this time boot into the newly installed Mojave partition.
      7. Install Clover on to the SSD with the same options as before.
      8. Then copy the config files to the EFI folder on the SSD overwriting the config folder there.
      9. Acquire the backlight AppleBacklightFixup.kext from here and install to /Library/Extensions (Thanks to Rehabman for the kext)
      10. Reboot.
       
      EDIT: V4 fixes many things, like powermanagement, backlight control etc. you also need to install AppleBacklightFixup.kext to /Library/Extensions
       
       
      CLOVER-v4.zip
    • By mhendawy
      Hello There,
       
          I had Mojave 10.14.2 over HP ProBook 450 G4 and most probably all functions are working except an issue that when I connecting the device to HDMI it reboots. although the EFI is fully patched [ DSDT & SSDT] and the behavior of sleep\wakeup please find all the attached problem files.
       
      Thanks 
      PrF.zip
    • By viktr
      Hi!
       
      Please help - cannot install mojave on the gb z370n wifi, 8700, 2x samsung 970 nvme, rx570
      Downloaded latest clover and kexts and installation hangs at the beginning.
      Got some errors at boot (during clover boot, before menu appears) then boot "Mojave install" and then it stuck. Please help. Tried to turn off all fixes, tried old apfs.efi instead of apfsdriverloader - all with no success. Maybe it's a known issue and I'm just doing something completely wrong?
       
      ty
       
       


      clover.tar.gz

    • By RougeOne
      Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630
      flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000
       
      Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?
       
      I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.
       
      EFI DIRECTORY
      http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003
       
      HARDWARE
      CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)
      CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)
      Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)
      RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)
      GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE
      SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)
      HDD: generic
      DVD Drive: generic
      PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)
      Case: CoolerMaster CM590 III
      Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.
       
      ADVICE
      With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.
       
      I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.
       
      Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.
       
      Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.
       
      With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.
       
      Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.
       
      My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.
       
      Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.
    • By plasticworld
      After a long run, I successfully upgraded High Sierra to mojave 10.14 on an intel 5 series chipset MotherBoard.
       
      MotherBoard: H55ms2
      RAM: 6GB
      GPU1: Saphire AMD RX 460
      GPU2: Nvidia 8400GS
      Storage: 500 GB HDD WD Green.
       
      The requirement:
      1) macOS pre mojave.
      2) macOS mojave installer from Apple store.
      3) Empty partition or USB to upgrade from.
      4) Un-mout all unused dmgs.
      5) GPT/GUID HDD.
       
      HOWOT:
      1) Prepare an empty partition or USB with at least 6 GB.
      2) Format the partition or USB with GUID partition table and HFS+ partition with a name BootablePartition.
      3) Go to /Application/Install macOS Mojave.app.
      4) Show Package Contents.
      5) Go to Contents/SharedSupport you will find BaseSystem.dmg.
      6) Double click on BaseSystem.dmg to mount.
      7) From Disk Utilty click on your partition or the USB that you prepared from number (2).
      8) Click on restore, and chose OS X Base System (BaseSystem.dmg image), then restore it to that partition or USB.
      9) After restoring rename the partition back to BootablePartition.
      9) Run this command:
      rm -rfv /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 10) Create a new folder instead of the broken link and name it Packages, run this command:
      mkdir -v /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 11) Go back to /Application/Install macOS Mojave.app and repeat number 2.
      12) Go to Contents/SharedSupport you will find InstallESD.dmg.
      13) Mount InstallESD.dmg.
      14) Run this command:
      cp -v /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages/ 15) Download the latest clover from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
      16) Install clover on your USB BootablePartition or in a different USB to boot from it. delete all your CLOVER/kext/10.xx and keep others, make sure you don't have any extra kext rather than FakeSMC.kext in the other folder.
      in my case I used FakeSMC.kext and my lan kext RealtekRTL8111.kext.
      17) known Problems in my build: 
      If I updated directly from the apple store the installer in clover will boot with a cross circle sign.
      The FIX is to add this to Clover KextToPatch Thanks to @sunKi http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/page-10?do=findComment&comment=2505086 this fix is still working for me in mojave.
      <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> 18) make sure you have apfs.efi copy it from /Volumes/BootablePartition/usr/standalone/i386/apfs.efi to your EFI/CLOVER/drivers64/ and EFI/CLOVER/drivers64UEFI/.
      19) SMBIOS mac model that I use is iMac13,2.
      20) Go to /Application/Install macOS Mojave.app click on it and chose to install to your macOS Mojave partition.
      21) Reboot.
      22) From clover chose BootablePartion.
      23) If everything is okie BootablePartition will boot to install macOS mojave, wait wait wait till it finish it might take to 1 hour just wait it will reach the auto reboot soon .
      24) Boot to your old macOS Hight Sierra that will be your mojave partition now and enjoy.
       
      POST Install:
      1) audio: 
      a) Download Lilu.kext and AppleALC.kext or build them from source (which I did).
      b) place them in your /EFI/CLOVER/kext/others/
      c) add your audio layout in clover/Devices dict options in my case it's ALC888B which has the layout of 1:
      <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> d) I had to add beta args to clover/Boot dict, argument (-lilubeta -alcbeta):
       
      <key>Arguments</key> <string>-lilubeta -alcbeta</string> 2) Add number 14 KextsToPath array to your clover as well.

      Anything else is working for me I didn't need any extra clover kext so far, I tried whatevergreen.kext to fire up my rx 460 without the helper card but no success, So I am just sticking with booting from Nvidia as a first GPU from my motherboard configuration then swap the cables after choosing my macOS partion from clover.
       
      After upgrading my HFS+ High Sierra partition converted to APFS, no know problem so far.

      Happy build and more info about the partitioning method with a more detailed instructions in this post that I used to update my Sierra to High Sierra
       
      Special thanks to crazybirdy, sunKi and all of you out there that make this happens.
×