Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,561 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
9 hours ago, Sorex said:

Hello MaLd0n,

 

Could you please make DSDT edits for my new Skylake desktop Lenovo M910t 

 

RunMe files:

https://www96.zippyshare.com/v/5bgqAiga/file.html
 

Thank you very much in advance!

https://www33.zippyshare.com/v/R8ITEQAL/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

MAld0n, I can't post a new topic on post installation forum. is it on maintenance?

now i can post the topic into post installation problem...

 


Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq
GTX950MX - UHD630
A1718086 - 025510ec ALC255 that works only on VoodooHDA 
RTL8111 LAN

Hwinfo
https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL

 

Not work:
1. White Screen Wake up
EDID not a asolution
IOREG output http://www.mediafire.com/file/u7odzbaxa7bbb6a/ioregSaved.txt and EDID
http://www.mediafire.com/file/hqlapgf4luwchdf/DisplayProductID-69c.plist

Image
https://ibb.co/faL5wx

2. Battery info status bar sometimes goes on / off like battery has off
3. Crackle Sound using   earphone using VoodooHDA
       Still investigation using patched iomatch voodooha info.plist
       The sound card can’t be using AppleALC, no sound came out using layout 3, 13, 17, 18, 27, 28, 99


I have your (Mald0n) DSDT

 

http://www.mediafire.com/file/lmp5yy65rblx9ne/DSDTtitomaldon2.dsl

 

I have re-patched again for FnKeys and Brighness Key

http://www.mediafire.com/file/5rs93ij0wco99s6/DSDTtitomaldon2editv2.aml



 
codec dump linux
https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view
 
 
latest debug
http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip
 
clover and kext
https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL
 

Edited by Babiloe

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n i created my hackintosh but at pci device not show up all device, can help me to makae DSDT

 

My hackintosh specification:

ASUS Z270 MAXIMUS IX CODE BIOS 1301

Core i5 7600K overclock 4.8Ghz

Memory 16GB

AMD RADEON RX 560

Use pci card broadcom wifi & bluetooth

 

DSDT and clover compile RunMe.app

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, thank you, thank you!!  I've been trying to reinstall Sierra on my Hackintosh for months but finally succeeded by using this link.  I can't believe it.  I'll delete the Chopintosh install in a few days after finalizing this install.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, santes said:

Recently i am having some issue with screen flickering...i had this in past but rarely came....but now its everyday issue... so plz anyone help me... 

 

You has installed IntelGraphicsFixup.kext and lilu.kext ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, rubahgeni said:

MaLd0n i created my hackintosh but at pci device not show up all device, can help me to makae DSDT

 

My hackintosh specification:

ASUS Z270 MAXIMUS IX CODE BIOS 1301

Core i5 7600K overclock 4.8Ghz

Memory 16GB

AMD RADEON RX 560

Use pci card broadcom wifi & bluetooth

 

DSDT and clover compile RunMe.app

 

 

https://www100.zippyshare.com/v/bXi8t5Ri/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, rubahgeni said:

 

You has installed IntelGraphicsFixup.kext and lilu.kext ?

Already have All required Kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, santes said:

Already have All required Kext

 

Did you use a Kext Installer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Mikentosh2016 said:

 

Did you use a Kext Installer?

no.. i put in EFI folder 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
1 hour ago, santes said:

no.. i put in EFI folder

 

 

What about /System/Library/Extensions?

Edited by Mikentosh2016
More line space.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, santes said:

Already have All required Kext

This issue seems like from hardware accelaration.
Has you installed shiki.kext to?

Shiki v2.2.6
Disabled hardware accelerated renderer hacks on 10.13.4 and newer (Apple fix)

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, rubahgeni said:

MaLd0n, can you help me to create DSDT?

 

Hardware Specification

Motherboard ASUS Z170i STRIX

Processor Intel core i5 6600K 4,6Ghz

16 GB

AMD RADEON RX560

 

This is DSDT and compile with runme.app

https://www61.zippyshare.com/v/cih2UHkl/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n:

The following is my Hackintosh platform:

CPU:i7 8400

MB:Galaxy B360M-M.2

RAM:G.skill DDR4 2133 8G

Audio:Alc 662-VD

 

Trouble for me to make DSDT, thanks
The ALC662-VD does not work. Injecting 5,7,11,12,13 does not work. How can I get him to work? AppleALC does not support ALC662-VD?

 

Attach Files is run me app to Files

 

https://drive.google.com/open?id=1Sh0DKBTEVj25Dw0QCZxCYApANgmw5Vxf

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, visin said:

Hello MaLd0n:

The following is my Hackintosh platform:

CPU:i7 8400

MB:Galaxy B360M-M.2

RAM:G.skill DDR4 2133 8G

Audio:Alc 662-VD

 

Trouble for me to make DSDT, thanks
The ALC662-VD does not work. Injecting 5,7,11,12,13 does not work. How can I get him to work? AppleALC does not support ALC662-VD?

 

Attach Files is run me app to Files

 

https://drive.google.com/open?id=1Sh0DKBTEVj25Dw0QCZxCYApANgmw5Vxf

send me new files after reboot

CLOVER.zip

u can try...

MaLd0n 2018-04-29 às 10.39.11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, rubahgeni said:

MaLd0n, i use this clover sleep can work perfect but when shutdown my hackintosh always restart.

I try use FixShutdown, SlpSMiAtWake but this issue can't solved.

 

What is solution for shutdown issue?

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

 

23 hours ago, MaLd0n said:

send me new files after reboot

CLOVER.zip

u can try...

MaLd0n 2018-04-29 às 10.39.11.png

I used the clover you provided and found the following questions:

1. Look at DSDT. There is a mistake.

1717479639_2018-04-294_18_12.png.00c7841b72135d3e3fe51b8c0c38976d.png

2, PCI devices are only EMI Controller and UHD 630.

830462746_2018-04-294_18_28.png.3e71fb2900450de2b0628acd6c2f39ef.png

3, There are problems to turn off and restart.

(1) no power is cut off, the machine is still running, but there is no image on the monitor.

(2) the restart state is the same as the shutdown, and the monitor has no image.

4, Audio still do not work, I injected 5, 7, 11, 12, 13, no effect, I checked the information, some solution is in the DSDT Patch, I put it below, you see if there is any use.

(1)HDEF_Patch

#Automatically adjusted by AppleHDA Patcher.app
# original by RehabMan


#   Inject Audio info
into method label _DSM parent_label HDEF remove_entry;
into device label HDEF insert
begin
Method (_DSM, 4, NotSerialized)\n
{\n
    If (LEqual (Arg2, Zero)) { Return (Buffer() { 0x03 } ) }\n
    Return (Package()\n
    {\n
        "AAPL,slot-name", Buffer() { "Built in" },\n
        "layout-id", Buffer() { 0x05, 0x00, 0x00, 0x00 },\n
        "device_type", Buffer() { "Audio Controller" },\n
        "built-in", Buffer() { 0x00 },\n
        "PinConfigurations", Buffer() { },\n
        "hda-gfx", Buffer() { "onboard-1" }\n
    })\n
}\n
end

(2)IRQ_Fix

{\rtf1\ansi\ansicpg936\cocoartf1561\cocoasubrtf200
{\fonttbl\f0\fswiss\fcharset0 Helvetica;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;}
{\*\expandedcolortbl;;}
\paperw11900\paperh16840\margl1440\margr1440\vieww10800\viewh8400\viewkind0
\pard\tx566\tx1133\tx1700\tx2267\tx2834\tx3401\tx3968\tx4535\tx5102\tx5669\tx6236\tx6803\pardirnatural\partightenfactor0

\f0\fs24 \cf0 #Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches\
#system_IRQ.txt\
\
# This can fix non-working audio and also has an affect on HPET.\
#\
# Use this if you have issues with patched AppleHDA (required on almost all laptops)\
# or if you have issues with HPET (restart after wake).\
\
# IRQ fix\
into device name_hid PNP0000 code_regex IRQNoFlags\\s\\(\\)\\n\\s+\\\{(\\d+)\\\} remove_matched;\
into device name_hid PNP0100 code_regex IRQNoFlags\\s\\(\\)\\n\\s+\\\{(\\d+)\\\} remove_matched;\
into device name_hid PNP0B00 code_regex IRQNoFlags\\s\\(\\)\\n\\s+\\\{(\\d+)\\\} remove_matched;\
into device name_hid PNP0103 code_regex IRQNoFlags\\s\\(\\)\\n\\s+\\\{.*\\\} removeall_matched;\
into device name_hid PNP0103 code_regex Name\\s\\(([^,]+),\\sResourceTemplate\\s\\(\\).*\\n\\s+\\\{((?:.|\\n)*)\\\}\\) replace_matched\
begin\
Name (%1, ResourceTemplate()\\n\
\{\\n\
    IRQNoFlags() \{ 0, 8, 11, 15 \}\\n\
%2\
\})\\n\
end;}

I got the Codec#0 of the audio, but I didn't compile AppleALC.

codec#0


Verbs from Linux Codec Dump File: codec#0

Codec: Realtek ALC662 rev3   Address: 0   DevID: 283903586 (0x10ec0662)

   Jack   Color  Description                  Node     PinDefault             Original Verbs
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1/8   Black  Speaker at Ext Rear         18 0x12   0x411111f0   01271cf0 01271d11 01271e11 01271f41
    1/8   Green  Line Out at Ext Rear        20 0x14   0x01014010   01471c10 01471d40 01471e01 01471f01
 Analog UNKNOWN  Speaker at Ext N/A          21 0x15   0x4017c040   01571c40 01571dc0 01571e17 01571f40
    1/8   Black  Speaker at Ext Rear         22 0x16   0x411111f0   01671cf0 01671d11 01671e11 01671f41
 Mic at Ext Rear    0x18 0x18                        27365408 01871c20 01871d90     01871ea1 01871f01  
 Mic at Ext Front    0x19 0x19                        44142625 01971c21 01971d90     01971ea1 01971f02  
 Line In at Ext Rear    0x1a 0x1a                        25243695 01a71c2f 01a71d30     01a71e81 01a71f01  
 HP Out at Ext Front    0x1b 0x1b                        35733535 01b71c1f 01b71d40     01b71e21 01b71f02  
    1/8   Black  Speaker at Ext Rear         28 0x1c   0x411111f0   01c71cf0 01c71d11 01c71e11 01c71f41
Optical UNKNOWN  Mic at Ext N/A              29 0x1d   0x40a5c641   01d71c41 01d71dc6 01d71ea5 01d71f40
    1/8   Black  Speaker at Ext Rear         30 0x1e   0x411111f0   01e71cf0 01e71d11 01e71e11 01e71f41
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


   Jack   Color  Description                  Node     PinDefault             Modified Verbs
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1/8   Green  Line Out at Ext Rear        20 0x14   0x01014010   01471c10 01471d40 01471e01 01471f01
 Analog UNKNOWN  Speaker at Ext N/A          21 0x15   0x4017c040   01571c40 01571dc0 01571e17 01571f40
 Mic at Ext Rear    0x18 0x18                        27365408 01871c20 01871d90     01871ea1 01871f01  
 Mic at Ext Front    0x19 0x19                        44142625 01971c30 01971d90     01971ea1 01971f01  
 Line In at Ext Rear    0x1a 0x1a                        25243695 01a71c50 01a71d30     01a71e81 01a71f01  
 HP Out at Ext Front    0x1b 0x1b                        35733535 01b71c60 01b71d40     01b71e21 01b71f01  
Optical UNKNOWN  Mic at Ext N/A              29 0x1d   0x40a5c641   01d71c70 01d71dc0 01d71ea5 01d71f40
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

I re run send_Me

https://drive.google.com/open?id=16LHBuWvxh-HYT3gT1HqxRtw-WnqoTsaH

 

 

Edited by visin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By FZSX
      Hello, im FZ, been in hackintosh community since mac os X lion years. Please consider me noob. i have helped hackintoshed pc of my friends and family. i ran el capitan, sierra, high sierra on below spec.
      I lost some interest in hackintoshing from past 1 year now im back again cuz of mojave.
      Lets start.
       
      I posted this issue in Nvidia Topic for discussion but decided not to post until i could get some bug log out of it... but. eh.
       
      Well ive Kepler based gt 710 card.
      Issues:
      Black Screen when booting with default drivers or nvda_drv=1 mode
      OR
      White/Grey Screen with 1 sec mouse movement then freezed keyboard and mouse with nv_disable=1.
        
      Tested:
      tried numerous ways to boot Mojave but does not works such as >
      High Sierra/Sierra default Apple geforce nvda kexts, High Sierra Web Drivers, various clover configs, display edids, HDMI dvi port tests... so on.
       
      Specs:
      Tri Boot Setup:
      Windows 10, Sierra(gt 710 works OOB, or with Web Drivers too), Mojave.
      ASUS P5G41TM LX
      Core2Duo E8500
      Gigabyte Nvidia Geforce GT 710 2GB
       
       
      I couldn't managed to get logs as half part of installation is still incomplete i.e Mojave installed from USB to HDD after but cant get into login/setup screen due to above mentioned black screen issue.
       
      I will try to be as detailed as possible.
       
      i had no mac device or any macos dmg/iso to install mojave so performed some steps in windows.
       
      Steps i performed:
      1. I downloaded Mojave 10.14.1 tar file from Olarila.com which is a complete raw image of Mojave USB stick as the post title says **The image is clean, without any mod with Clover bootloader, essentials kexts and patches inside Clover folder**. Which comes with this OLIRALA_MOJAVE_USB_EFI.zip which i backed up(see attachment OLIRALA_MOJAVE_USB_EFI.zip)
      2. made usb in windows with win32diskimager
      3. booted from usb and got kernel panic(i dont know which panic it is, see pic) 
      4. swapped usb EFI folder with Olarila Clover EFI for LGA 775 (see attachment CLOVER.LGA775.OLARILA.zip)
      5. booted from usb susccesfully till install screen but throws macOs Mojave could not be installed on this computer
      6. i was fed up trying workarounds , i knew i need newer mac ids in clover config.plist to make it install 
      7. i downloaded Olarila Sierra from same site flashed in another usb stick and it worked out of box without messing any kext or kind.
      8. added SMBIOS iMac13,1 in config.plist with clover configurator. 
      9. booted from usb and succesfully installed Mojave with HFS+ partition on MBR partitioned HDD(dual booting with windows 10) 
      10. booted from usb to complete partial installation of Mojave but got black screen. 
       
      For getting all kernel, bug, kext logs i tried Problem Reporting script of black-dragon74 https://github.com/black-dragon74/OSX-Debug which requires active internet connection which is not possible, I tried to mod the script to run local but im not good at bash and it went in errors. I will do provide mojave logs manually from single user -x mode if i can. 
      Ok I managed to run the script locally in single go and it went well problem_reporting_mojave10_14_1_debug_27676.zip
      if any wants to have a look at script i modded gen_debug_local.sh
       
      ___
      some other files
      Patched DSDT.aml.zip
      currentCloverEFI.zip
      /CLOVER/misc.zip
      EFI/CLOVER/ACPI/origin.zip
      problem_reporting_mojave10_14_1_debug_27676.zip
       
      ___
      UPDATE: Mojave 10.14.1 running successfully with some graphic glitches.
      Here's what i did in short.
      1. Patched official app store mojave with dosdude1 mojave patcher tool.
      2. Only used its Post Install app with iMac 10,1 config(see pic) to patch already installed Olarila's Mojave(above 1 - 10 steps) with same currentCloverEFI.zip
      3. Restarted and it all went well.
       
      Detailed:
      1. Downloaded official app store mojave
      2. used crazybirdy's mojave mbr patcher tool (MBR-Manual-Method-20181108.dmg) with manual install.
      3. when installing it went in errors related to "OSInstall.mpkg".
      4. i had few options such as
      use automatic mbr patcher tool(MBR-Auto-Method14-20181108.dmg) upgrade from high sierra ... 5. i did the above short steps at first try. enough tats it.
       
      (attaching working mojave files...)
      Attached log files
      see post#3 mojave-working.zip
    • By Macpro3.1
      Hi,
       
      Im glad to be a part of this forum. Just signed up 20 mins ago.

      I have an old macpro 2008 fully loaded using yosemite 10.10.5.
       
      I would not like to touch that OSX version but been curious with mojave on hackintosh PC.
       
      i also have a low/mid range gaming windows PC.
       
      My specs for my W7/10 dual boot (same SSD) windows PS are as follows:


      Motherboard: Asus P8B75-V
      Intel i7 3770k
      8GB DDR3 1600mhz RAM
      Antec HCG 620W PSU
      Asus GTX 560 DC
      Corsair Force GT 120GB SSD
       
      Built everything in mid 2012.
       
      Will these hardware lets me install Mojave? If not, whats the max OSX i can install? 
      Then worst case, will i be able to install atleast yosemite 10.10?
      I dont mind if i get Nullcpupowermanagement and not be able to use my bios C1 packages and sleep or any intel speedstep as i dont use them anyways in my windows OS.
      i just need it to work smoothly with MB audio built-in, wifi, ethernet, Usb port 2.0 and 3.0.
      im not a gamer but likes to use Logic pro X.
       
       
      was thinking of using the W10 partition for the hackintosh OSX but if possible, i could use a 64GB USB 3.0 thumbdrive.
       
      Thanks in advance.
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
    • By vythanh156
      Hello Everyone !
      I successfully instant Mojave on my Pc. Everything works fine except sleep. When I click sleep, it instantly sleep and restart right after cpu fan stop. I attached the MadLon Run Me here. Hope someone can help.
      I did delete PowerManager in Library/Preferences but still no hope
      My spec: 
      Asrock z370 itx Gaming 
      i5 8600k 
      32GB corsair LPX
      Samsung 950 nvme
       
      The problem may because I changed my MSI z370 a-pro atx to Asrock itx. Before that the system runned perfectly fine with the MSI mainboard. 
       
      Send me Thucs-iMac.zip
    • By pmidmaker
      Hello friends,
       
      I've installed OSx 10.4 in my laptop but I have the following component not working after installing Clover
       
      Laptop: Dell Vostro 15 3549
      Intel HD Graphics 5500, not working at all
      Wireless: Dell wireless 1705.802.11 
      Trackpad and keyboard: ???
      Sound: Realtek High Definition ALC3234
      Battery
       
      Very appreciate if someone can help me
       
      Br.
       
       
       
×