Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,890 posts in this topic

Recommended Posts

7 hours ago, petr said:

Hi Can you check my setup and advise, I have a slow system and a shutdown problem? Thank you Petr

RunMe.zip

read first post for a ful dump

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi @MaLd0n I have a problem with my build: automatic restart after shutdown.
This happens when a USB 3 device is connected. If possible I would like to avoid using Fix Shutdown for various reasons.
RehabMan says I can fix by setting XHC.PMEE = 0 in _PTS (DSDT) when Arg0 == 5, but I do not know how to do it, and where it fits between my SSDTs, could you help me please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, lelet said:

Hi @MaLd0n I have a problem with my build: automatic restart after shutdown.
This happens when a USB 3 device is connected. If possible I would like to avoid using Fix Shutdown for various reasons.
RehabMan says I can fix by setting XHC.PMEE = 0 in _PTS (DSDT) when Arg0 == 5, but I do not know how to do it, and where it fits between my SSDTs, could you help me please?

 

Method (_PTS, 1, NotSerialized)  // _PTS: Prepare To Sleep
    {
        If (LEqual (0x05, Arg0))
        {
            Store (Zero, \_SB.PCI0.XHC.PMEE)
        }
    }

 

15 minutes ago, meaganmargaret said:

So I replaced all files in EFI/Clover/Kexts/Other and drivers64eufi with these.   Ended up in the same place.....Waiting for root device.....any other thoughts?

u try a high sierra?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, meaganmargaret said:

yes, I'm trying to upgrade from 10.13.3 to 10.13.4.....

send me ur full clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, MaLd0n said:

 


Method (_PTS, 1, NotSerialized)  // _PTS: Prepare To Sleep
    {
        If (LEqual (0x05, Arg0))
        {
            Store (Zero, \_SB.PCI0.XHC.PMEE)
        }
    }

 

Unfortunately I do not know anything about this subject, the only SSDT I created was the one for USBInjectAll. Where should this code be inserted?
Sorry, but it's a new thing for me :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, lelet said:

Unfortunately I do not know anything about this subject, the only SSDT I created was the one for USBInjectAll. Where should this code be inserted?
Sorry, but it's a new thing for me :)

TRY IT

use this patch

_PTS to ZPTS

5f50 5453
5a50 5453

and put ssdt in clover/acpi/patched

SSDT-SHUT.aml.zip

 

u need check devices name, if name is xhci u need edit ssdt

17 minutes ago, meaganmargaret said:

I can't.....every time I try I get this:    There was a problem processing the uploaded file. -200

https://www.zippyshare.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, MaLd0n said:

TRY IT

use this patch

_PTS to ZPTS

5f50 5453
5a50 5453

and put ssdt in clover/acpi/patched

SSDT-SHUT.aml.zip

It works! But unfortunately I have the same effect as Fix Shutdown.
The LEDs on my motherboard always stay on even when the computer is off (like a Christmas tree :wallbash:).

Do you think there may be other solutions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you MaLd0n for getting me going with my hack. I have a few issues that I'd like help with. When it sleeps it wakes up in a few seconds and audio doesn't work. Also there is a card reader built in but it is not recognized. Im not a hacker but was a h/w engineer on mainframes back in the day. Send me Martins-iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n I decide to make a clean install with AFPS. I follow your guide on the first post. I created bootable USB, Installed Latest Clover to USB and Change Clover folder with your folders. I restart click HotKey F8 for Asus Choose my Bootable USB but I dont see Install MacOS High Sierra option there. I am seeing all Windows HD, Recovery HD and Boot from High Sierra. Why I am not seeing 'Install MacOS High Sierra'?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, lelet said:

It works! But unfortunately I have the same effect as Fix Shutdown.
The LEDs on my motherboard always stay on even when the computer is off (like a Christmas tree :wallbash:).

Do you think there may be other solutions?

on my sabertooth z170 leds can be turned off in bios they on by default 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, meaganmargaret said:

Okay, https://www98.zippyshare.com/v/BgaZOBUq/file.html

Hope that works.

Do you think the reason this is failing is because of a lack of an usb ssdt?

 

http://www120.zippyshare.com/v/WlwOoD1q/file.html
 

9 hours ago, lelet said:

It works! But unfortunately I have the same effect as Fix Shutdown.
The LEDs on my motherboard always stay on even when the computer is off (like a Christmas tree :wallbash:).

Do you think there may be other solutions?

what ur hardware? send me files

RunMe.app.zip

8 hours ago, strakm39 said:

can't upload file

https://www.zippyshare.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, digitalanno said:

Looking for some assistance/cleanup with my hack. Name Change on a PCI Device and possible fix for USB port limit. 

 

Thanks for the help

 

https://www.dropbox.com/s/1va1d20rmn8zw77/Send me Mac-Pro-Work.zip?dl=0

extract untouched tables with F4 key in clover boot screen

3 hours ago, telepati said:

@MaLd0n I decide to make a clean install with AFPS. I follow your guide on the first post. I created bootable USB, Installed Latest Clover to USB and Change Clover folder with your folders. I restart click HotKey F8 for Asus Choose my Bootable USB but I dont see Install MacOS High Sierra option there. I am seeing all Windows HD, Recovery HD and Boot from High Sierra. Why I am not seeing 'Install MacOS High Sierra'?

use last clover version

https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/4/2018 at 8:12 AM, MaLd0n said:

the kext support ur lan model?

Thanks u, Lagacy Rom disable in Bios, it work.

U can help me DW1707. pci 168c;0036. for dell latitude. i try AR9565 v21 @chunnann but not work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, liemhatang said:

Thanks u, Lagacy Rom disable in Bios, it work.

U can help me DW1707. pci 168c;0036. for dell latitude. i try AR9565 v21 @chunnann but not work. 

ATH9KFixup.zip

add flag -ath9565

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By SepehrM
      I'm trying to install High Sierra 10.13.3 on an ASUS N552VW laptop, and I get stuck after this message:
      "could not recover SATA HDD after 5 attempts, terminating" 
      And some other warnings afterwards.
      Specs:
      CPU: Intel Skylake 6700HQ 2.6GHz
      RAM: 16GB DDR4
      2TB HDD + 128GB SSD
      GPU: Intel HD Graphics 530 + Nvidia GTX960m
      I'm installing using a 16GB USB3 flash drive on one of HDD volumes (UEFI Mode)
       
      I uploaded the verbose log and clover config.plist
      config-new.plist

    • By gk12345
      hello to everyone, i managed to install mojave on my asus ux303ub with i5 cpu and now sleep does not work when i press sleep display turns black and pc stays on and then i have to force shut down by holding power button in order to restart pc ,by the way i used the clover folder from a guide on the internet, any help would be appreciated, thanks
    • By Bahaa
      Need help here
      My graphic card is detached 7mb
      and I try a lot of solution and no one work 
      can any one help
       

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
×