Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

4,890 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
1 minute ago, MaLd0n said:

ye, i think the problem is other

Ok...

Today the WiFi+Bluetooth PCI/USB adapter came in the mail.

https://www.amazon.it/dp/B019ZGXTHK/ref=as_li_ss_tl?coliid=IN1Q45TGYNM8O&colid=37DQNL9OZYF72&psc=0&ref_=lv_vv_lig_dp_it&linkCode=sl1&tag=macpadova-21&linkId=15059eadaa01ba44ab35d737667f08be

I installed it and the old DSDT needs to be updated I guess.

PC doesn't boot.

Also sleep stopped working. I modified USBInject attributing to the USB port of the bluetooth value 255 (internal)

but the PC doesn't sleep.

Is it complex to do the DSDT so not to bother you?

This is the RunMe output after installation of WiFi+Bluetooth

https://mab.to/IZE8fkrlA

 

Really thanks!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, zzmadd said:

Ok...

Today the WiFi+Bluetooth PCI/USB adapter came in the mail.

https://www.amazon.it/dp/B019ZGXTHK/ref=as_li_ss_tl?coliid=IN1Q45TGYNM8O&colid=37DQNL9OZYF72&psc=0&ref_=lv_vv_lig_dp_it&linkCode=sl1&tag=macpadova-21&linkId=15059eadaa01ba44ab35d737667f08be

I installed it and the old DSDT needs to be updated I guess.

PC doesn't boot.

Also sleep stopped working. I modified USBInject attributing to the USB port of the bluetooth value 255 (internal)

but the PC doesn't sleep.

Is it complex to do the DSDT so not to bother you?

This is the RunMe output after installation of WiFi+Bluetooth

https://mab.to/IZE8fkrlA

 

Really thanks!!

CLOVER.zip

dont change or add nothing, replace, reboot and send me new SEND_ME

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

CLOVER.zip

dont change or add nothing, replace, reboot and send me new SEND_ME

here's the link

https://mab.to/pe08EAC1Z

 

Thanks a lot!

1 hour ago, MaLd0n said:

CLOVER.zip

dont change or add nothing, replace, reboot and send me new SEND_ME

IT DOES SHUT DOWN!!

ACHIEVEMENT!!

BUT

Instant Wake persists with PCIe+USB WiFi - Bluetooth

AND

If I unplug the internal USB that connects the Bluetooth device still the PCIe alone produces Instant Wake.

Edited by zzmadd

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, zzmadd said:

here's the link

https://mab.to/pe08EAC1Z

 

Thanks a lot!

IT DOES SHUT DOWN!!

ACHIEVEMENT!!

BUT

Instant Wake persists with PCIe+USB WiFi - Bluetooth

AND

If I unplug the internal USB that connects the Bluetooth device still the PCIe alone produces Instant Wake.

run in terminal

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, MaLd0n said:

run in terminal

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

2018-03-29 19:23:00.363118+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:23:00.363119+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:36:28.792829+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:36:28.792829+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:51:23.810477+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:51:23.810478+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407894+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407895+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, zzmadd said:

2018-03-29 19:23:00.363118+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:23:00.363119+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:36:28.792829+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:36:28.792829+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:51:23.810477+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:51:23.810478+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407894+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407895+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC

DSDT.aml.zip

use power button for wake

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

use power button for wake

Thanks again!!

Still Instant Wake with question marks now.

2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407894+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407895+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 20:15:24.599220+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: ?
2018-03-29 20:15:24.599221+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, zzmadd said:

Thanks again!!

Still Instant Wake with question marks now.

2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:52:22.534485+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407894+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 19:56:03.407895+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XHC
2018-03-29 20:15:24.599220+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: ?
2018-03-29 20:15:24.599221+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: ?

send me new dump

RunMe.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

What a wonderful guide Maldon... you sir are the King!

I have successfully installed High Sierra on my GA-Z170XP-SLI and everything is working except the Audio Line Out. Funny thing is audio works on my HDMI TV but not on my Line Out green connector on the back of the computer. Also in sound preferences I have 2 line out options, I tried both with no luck.

I did use your supplied DSDT for the GA-Z170XP-SLI.

I have uploaded my files... Hope you can help. 

MY SPECS: 17,1 SMBIOS, GA-Z170XP-SLI, i5-7600k, Asus RX460 4GB Graphics

THANKS MALDON!!!!!!

 

config.plist

DSDT.aml

Edited by bocajoe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n! I also yesterday installed the same module BCM943602CS ,but I got sleep working without any changes! Was somehow slow down the system hangs!  What could be the problem?

Edited by alex9440

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, MaLd0n said:

send me new dump

RunMe.app.zip

here it is:

https://mab.to/ehCAa7uWb

thanks a lot!!

1 minute ago, alex9440 said:

Hello everyone! I also yesterday installed the same module BCM943602CS ,but I got sleep working without any changes! Was somehow slow down the system hangs!  What could be the problem?

Are you sure it is the same same PCIe device?

It is the PCIe housing the issue I suspect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 минут назад, zzmadd сказал:

вот:

https://mab.to/ehCAa7uWb

большое спасибо!!

Вы уверены, что это одно и то же же PCIe устройства?

Это жилье PCIe вопрос, который я подозреваю.

https://ru.aliexpress.com/item/antennas-802-11-Bluetooth-4-1-Broadcom-BCM943602CS-wireless-wifi-Card-For-Desktops-with-mini-pci/32788764375.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.zsJESy

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, zzmadd said:

here it is:

https://mab.to/ehCAa7uWb

thanks a lot!!

Are you sure it is the same same PCIe device?

It is the PCIe housing the issue I suspect.

MaLd0n 2018-03-29 às 16.24.24.png

have a hub? try without

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, MaLd0n said:

MaLd0n 2018-03-29 às 16.24.24.png

have a hub? try without

That's the Apple Keyboard Hub.

Sleep already didn't function prior to connecting the keyboard to the Mac.

I had to connect it because after the new dsdt and the sleep attempt the bluetooth devices were no longer working.

As you said I had to Wake using the power button. But since the machine didn't Sleep I couldn't press the power button to Wake it.

So bluetooth no longer worked and I had to plug a USB keyboard.

Hope it's clear.

Edited by zzmadd

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, bocajoe said:

What a wonderful guide Maldon... you sir are the King!

I have successfully installed High Sierra on my GA-Z170XP-SLI and everything is working except the Audio Line Out. Funny thing is audio works on my HDMI TV but not on my Line Out green connector on the back of the computer. Also in sound preferences I have 2 line out options, I tried both with no luck.

MY SPECS: 17,1 SMBIOS, GA-Z170XP-SLI, i5-7600k, Asus RX460 4GB Graphics

THANKS MALDON!!!!!!

 

 

Never Mind... I figured it out. I was using the Green connector in the back, on this motherboard it is the orange connector.

EVERYTHING IS WORKING FINE!!!!!! Thanks for all you do Maldon!

config.plist

DSDT.aml

Edited by bocajoe

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, zzmadd said:

That's the Apple Keyboard Hub.

Sleep already didn't function prior to connecting the keyboard to the Mac.

I had to connect it because after the new dsdt and the sleep attempt the bluetooth devices were no longer working.

As you said I had to Wake using the power button. But since the machine didn't Sleep I couldn't press the power button to Wake it.

So bluetooth no longer worked and I had to plug a USB keyboard.

Hope it's clear.

try to change ports to 255 inside usbinjectall kexts, like ur old ssdt USB

1 hour ago, bocajoe said:

Never Mind... I figured it out. I was using the Green connector in the back, on this motherboard it is the orange connector.

EVERYTHING IS WORKING FINE!!!!!! Thanks for all you do Maldon!

Welcome!

Enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, MaLd0n said:

try to change ports to 255 inside usbinjectall kexts, like ur old ssdt USB

I tried but it makes no difference.

The PC wakes instantly even if I unplug the USB cable of the PCIe board.

I guess there's something prior to USB.

Edited by zzmadd

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, zzmadd said:

I tried but it makes no difference.

The PC wakes instantly even if I unplug the USB cable of the PCIe board.

I guess there's something prior to USB.

is a very strange, i don't have idea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0N.

I am a very noob on Hackintosh so I tried to follow a build for people's recommendation.

My spec is

Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7

8700K

Samsung NVME 960 Pro 512GB

Crucial DDR4 2133 8GB x 2

ASUS AC68 Wifi

Corsair HX850 Powersupply

Cooler Master LiquidMaster 280 Pro

3TB WD & Seagate Sata HDD

Samsung 840 Pro 250GB

 

BIOS SETTINGS

Fast Boot : Disabled

PAN PXE Boot Option ROM : Disabled

Storage Boot Option Control : UEFI

Trusted Computing -> Security Device Support : Disabled

Network Stack : Disabled

Legacy USB Support : Auto

XHCI Hand-off : Enabled

Wake on LAN : Disabled

Vt-d : Disabled (Enable it?)

IOAPIC 24-119 : Enabled

Integrated Graphics : Enabled ( Disable it?)

 

 

I just copied and pasted someone's EFI folder and somehow it works

but it is a bit laggy

RAM is 16GB but show as 32GB

Also can I delete 'Install from HACKINTOSH(My HDD name)' option from booting?

I tried to attach but file is bigger than 10MB so I created a link to download.

https://www.dropbox.com/s/17jh1v39o1h6lfu/EFI.zip?dl=0

Would you please have a look?

 

Thank you.

 

 

 

 

 

 

 

Edited by ryanonit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Gracie
      Hello, insanely kind people! 
      I had full working Speedstep on my system with El Capitan, but after installing Mojave i cant make it working again!
      Help me please. Actually system is working only with NullCPUPowerManagement.kext. As soon as i remove it from Extensions directory i've got kernel panic at the boot.
      I tried to put SSDT.aml from my previous ElCapitan clover, tried to make new by different utilities, but still no luck.

      My system is:
      Pentium G3258
      Asus Z97-K USB 3.1
      Nvidia GTX 670


      i''m attaching my new clover.plist of Mojave and old El Capitan one, which makes Speedstep fully working and overclocking my little Pentium from 3.2 to 4.5GHz. Now i see huge speed loss without SpeedStep on Mojave  Please help, anybody! Also im attaching my working SSDT.aml from El Capitan.
      El Capitan SSDT.aml
      El Capitan config.plist
      Mojave config.plist
    • By guitar201
      I’m currently getting around 30seconds on the brucex test and think I can do better.   Ive tried disabling dgpu in the bios and enabled to no availe.  Currently running 10.14.3 with corps dsdt script.  
       
      System is a:
       
      ​
       
      Core i5-8400 / Gigabyte Z370 SLI XP mobo
       
       
      Vega 64
       
       
      GC-Alpine Ridge Thunderbolt 3 card
       
       
      [https://pastebin.com/W3PVZCxh](https://pastebin.com/W3PVZCxh) My Config.plist
       
       
       
      [https://imgur.com/a/KZ9qgop](https://imgur.com/a/KZ9qgop) Contents of my EFI folder
       
      Any suggestions is appreciated.  Thanks. 
    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By SIGNALSOUT
      Hello,
      I don't have access to another Mac, so I downloaded the following files:
       
      InstallESDDmg.pkg
      InstallAssistantAuto.dmg
      RecoveryHDMetaDmg.pkg
       
      Build is 10.14.3
       
      These were direct downloads from Apple Servers. If I extract them all I can build a Install macOS Mojave.app from them. I have tried various things in order to get the Mojave Patcher to accept the .app but I cannot get it to boot. The USB key it creates doesn't look proper as some of the files end up on the root of the disk, such as Base. and when it's finished flashing it changes the usb key's name to OS X Base.
       
      Could someone be of assistance and provide me with a tree print out of the file structure for Install macOS Mojave.app please?
      Thank you,
      Nate
    • By Leinad12
      Olá a todos.
      Estou com o macOS Mojave instalado num Lenovo 305 (com um i3 5005 e uma HD 5500) porém tou com um problema.
      Sempre que o computador entra em pausa (Sleep) não consigo voltar a "acordar" (Wake).
      Alguém pode me ajudar pf?
×