Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,273 posts in this topic

Recommended Posts

5 hours ago, blackbird_n1 said:

 

Hi, it is a 1080p 240hz screen

 

I inserted the patch. But it reacts like some time before. It runs through nicely. Seems like it detects the video correctly. But then reboots.

Ive attached a pic with the command not to reboot upon panic.

 

 

 

block plugin battery at boot, SMCBatteryManager.kext and test

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 11/8/2019 at 1:58 AM, MaLd0n said:

Send me Daniels-MacBook-Pro.zip

Hello MaLd0n, thank you for DSDT.

I removed the other ssd-s, and now

when I open the laptop there is a black screen(backlight problem maybe...).I must close and open the LID, to access the desktop.

No HDMI/USBC video output

after I touch the touchpad, the keyboard stops working.

I will appreciate again your help!

Edited by mihu_yo

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, mihu_yo said:

Send me Daniels-MacBook-Pro.zip

Hello MaLd0n, thank you for DSDT.

I removed the other ssd-s, and now

when I open the laptop there is a black screen(backlight problem maybe...).I must close and open the LID, to access the desktop.

No HDMI/USBC video output

after I touch the touchpad, the keyboard stops working.

I will appreciate again your help!

DSDT.aml.zip

 

check pnlf ssdt with weg.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello MaLd0n

First of all, thank you for the enormous work you do to the community, I have to collaborate with your paypal to help you continue working as you do.

 

 

I can't start with clover these are my settings
 

 

 

Gigabyte Z270-HD3P
i7 7700k

Nvidia 1080

 

if you need to get the DSDT with Aida64 from windows tell me

 

THX
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, RubenR said:

hello MaLd0n

First of all, thank you for the enormous work you do to the community, I have to collaborate with your paypal to help you continue working as you do.

 

 

I can't start with clover these are my settings
 

 

 

Gigabyte Z270-HD3P
i7 7700k

Nvidia 1080

 

if you need to get the DSDT with Aida64 from windows tell me

 

THX
 

use this folder

https://www.mediafire.com/file/d0jy969ks72i9zr/CLOVER.SERIES.100.200.300.zip/file

 

reboot and extract one send_me

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, RubenR said:

Thanks to your files, get the Catalina installation started, but I don't have internet over the network and I can't continue the installation

for ethernet use one old version ethernet kext by Mieze

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, MaLd0n said:

for ethernet use one old version ethernet kext by Mieze

 

sorry my ignorance my network card is Intel (R) Ethernet Connection I219-V shouldn't work with IntelMausiEthernet

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, RubenR said:

thank you very much for your help

 

does not seem to work

 

 

 

high sierra?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, MaLd0n said:

 

Thanks for your quick reply @MaLd0n but when I put that file (unzipped) in to EFI/Clover/ACPI/patched the boot hangs at the Apple logo with progress at 0%.

 

I can provide logs but just wondered if I am doing anything immediately wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/9/2019 at 5:55 AM, MaLd0n said:

block plugin battery at boot, SMCBatteryManager.kext and test

sadly this didnt work as well. blocked the smcbatterymanager.kext in clover. But does the same reboot uppon finishing the boot.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/9/2019 at 7:05 PM, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip

 

check pnlf ssdt with weg.kext

Many thanks! the problem was I had to many {censored} on clover folder. I used one clover folder recommended by you for this gen of laptops and some additional kexts. Everything working great! Thank-you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By tonyx86
      I was inspired by @duduclx post for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5.  Everything works perfectly (including sleep with the solution described later in this thread).  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s.  This thread is not currently intended to be an installation guide and is better suited to the intermediate/advanced hackintosher.  Eventually, it may evolve into a guide.
       
      I started with this thread and ended up with the system captured in the attached files.  The keys were to change the LPCB._DSM.Name to "3b09" and remove all CLOVER configs not necessary for Mojave, plus some other items mentioned below.
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.6 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 6 developed by @Dr. Hurt and compiled by @bronxteck), not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads  No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Sleep is not working with the files attached to this first post, but I have found the solution for sleep/wake.  Read Known Issues below. Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings.  The slider appears in Display settings (because of the backlight DSDT injection in AGP.VID._DSM), but the slider doesn't work (yet).  Haven't spent time to figure this out, but would love help. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: here) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter) Camera SD Card Reader  
      Known issues and their solutions
      AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  This has been completed and tested, but does not fix the sleep behavior.  This fix is not reflected in the attached files. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European.  The updated VoodooPS2Controller.kext is not reflected in the attached files. This proposed configuration uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior and have not updated attached files to reflect this change. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly.  I have made this change and am testing it on my system, but have not updated the attached configuration files. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The DSDT patch that duduclx refers to as "Intel GMA Ready" in his El Capitan Guide is not applied correctly to the DSDT attached to this post.  Somehow, the contents of patched _DSM are located in the PCI0.VID device instead of in Method (_DSM) within the PCI0.VID device.  MaciASL didn't complain about this, so it went unnoticed, but it doesn't appear to have had any affect.  I have completely removed this "Intel GMA Ready" patch from my DSDT since it is not necessary for Dell Latitude E6410's with NVidia 3100m, but have not updated the attached DSDT. The assigned value of ACOS in the DSDT is conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc), analogous to the assignment of OSYS.  I made this change in my DSDT (not yet reflected in the attached files), but have not observed any behavioral differences (sleep or otherwise).  EDIT: Another way to handle this might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT).  Still learning about XOSI and haven't yet drawn a conclusion.  I'm currently experimenting with ACOS and OSYS equivalent to Win7 and Linux (manually patched in my DSDT which has not yet been updated as a new attachment to this post). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  I believe that this should be an internal USB port (portType=2).  My custom SSDT-UIAC.dsl is wrong.  I just learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  I have not attached an updated SSDT-UIAC.aml to this first post, but my current EFI includes an updated SSDT-UIAC.aml with ports HP15, 16 17 and 18 set to internal (portType = 2).  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working. There are minor differences between a real MacBookPro6,2 IORegistry dump and this HackBookPro6,2 IORegistry dump that can be resolved with simple DSDT edits.  I am now running with these changes, but haven't found these changes to make any difference in operational behavior.  These changes are not reflected in the attached DSDT.
      Rename Device (AC) -> Device (ADP1) Remove UID from Device (HPET) Add compatible ID "PNP0C01" to Device (HPET) Change ADP1:_STA from 0x0F to 0xFFFFFFFF Enable Ambient Light Sensor and renamed to Device (ALS0) from Device (ALS) Add compatible ID "smc-als" to ALS0 Rename LID -> LID0 Change "name" definitions to Buffers in _DSM methods Rename Device (PBTN) to PWRB Rename Device (SBTN) to (SLPB) Change HDAU.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Change GFX0.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Sleep / Wake does not work with the basic DSDT edits.  I have discovered that Sleep / Wake can be made to work by adding discrete graphics _OFF() and _ON() methods to _PTS and _WAK methods respectively (borrowed the concept and code from a working E6430 DSDT: Credit here: https://osxlatitude.com/forums/topic/9248-working-sleep-on-intel-hd-and-nvidia-nvs-on-dell-latitude-e6430-optimus-enabled-or-disabled/page/6/.  I currently have sleep working on my Latitude E6410 and am continuing to test it.  The solution is documented later in this thread, but files are not yet attached to this first post. After applying Mojave updates, HWMonitor may not display discrete graphics attributes.  On systems with multiple displays, a second (or third display) may not be active after applying the Mojave update.  The solution to this is to run "sudo kextcache -i /" (in a terminal window) and reboot.  This will usually fix the issue.  If the issue is not fixed, run DosDude's Post Install Utility, apply the Legacy Graphics Patch, reboot and then run "sudo kextcache -i /" if necessary.  
      Brief Installation Guide (for the experienced Hackintosher):
      Follow duduclx's guide for BIOS config Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original) Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z

      CLOVER.zip
    • By aaroncete17
      Can someone help me to detect the graph please

    • By Ragimund (HP Z820)
      Hi All,
       
      My current and my First Hackintosh Mojave (HP Z820) has 3rd party Usb Controller : "Texas Instruments xHCI Host Controller".
       
      I have in...
      Front panel : 1 x USB2.0 + 2 x USB3.0
      Back Panel : 4 x USB2.0 + 2 x USB3.0
       
      They all work but as "USB2.0 mode" ie Slow.
      I have plenty of external USB3.0 Hard drives full of video material from my shootings on my trips.
      Idea was to use Hackintosh for editing (Final Cut Pro X) but this transfer is really slooow 
       
      I have read that it's possible to get NON-Intel USB3.0 to work, plenty of articles here, but this is my First Hackintosh and I'm a Noob ! 
       
      In my Clover /kext/other is no UsbInjectAll.kext (didn't help), but I downloaded Rehabs GenericUSBXCHI.kext (RehabMan-Generic-USB-2015-1215) there.
      I also managed to download IORegistryExplorer app.
      -The Hackintool shows only USB2.0 (screenshot attached) - no usb3.0.
      -The IOReq shows USB3.0 (I think) - but how to verify that USB3.0 ports are really USB3.0 and "high speed". (IOReq file attached)
       
      If this needs some "patching" or something it's out of my Noob league
      I have now build this Desktop about week, reading plenty of thing that I don't fully understand and trying to "copy & learn" from Masters...
       
      Can anyone help ?
       
       

      MacPro_IOReq.zip
    • By Ragimund (HP Z820)
      Hi All,
       
      I have old HP Z820 (my first Hackintosh, Mojave) and I have in SMBIOS set value MacPro 6,1 like in Sierra and High Sierra guides for HP Z820.
      But when I googled Geekbench 5 results (is this Bad/Average/Good?) for my CPU type to see others results, I find different results for Product type.
       
      I looked for Xeon E5-2695 v2 12 Core Ivy Bridge EP (I have double, so 24 Core) and found Windows and macOS results.
      I think that those macOS E5-2695 v2 devices were Hackintosh's.
       
      But there were types like :
       
      -MacPro 1,1
      -MacPro 5,1
      -MacPro 6,1
      -iMac 14,2
      -iMac 16,2
      -iMac 18,3
      -iMac 19,2
       
      Why so many ? Is there some benefits with "newer one" or are they build with some Clover "Default value" or what ?
      Should I stay with my MacPro 6,1 setting in Mojave 10.14.6 ?
       
      -Noob 
       
    • By guira
      Hey all, im new in Hackintosh world, I managed to install macOS Mojave in ASUS laptop x555LA, WIFI,HDMI,INTEL graphics, touchpad, laptop keyboard, ethernet, sound( barely, have to change it every time i run the laptop) is WORKING (after to much hours :D), also clover starts well without USB connected.
      Now my problem is that in clover, USB mouse and USB keyboard works perfectly but when MacOS load, don't know why, they stop working(just touchpad and lap keyboard working), I tried all to repair this but I can't, anyone can help me? also brightness not working but not a problem, just want USB keyboard and USB mouse working.
      AH and sorry for my English, im trying my best :D.
      btw, USB mouse and keyboard worked  when installing Mojave, but never worked in desktop or in login.
      Thanks so much , if u need more info I will be here!
×