Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,103 posts in this topic

Recommended Posts

3 hours ago, p4antonio said:

hello MaLd0n

I ask you if you can

look at my efi folder if it's okay?

 

Intel Core i3 8300

MSI  H310M Pro-VDH-PLUS

Ballistix sport 2x4GB 

Radeon RX 570 4 GB

Intel UHD 630

Dell w1560 Wi-Fi /Bluetooth

 

Mojave 10.14.5

Send me iMac-di-Pinko.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi @MaLd0n

 

Thanks for your help. My Asus z390-a + i7 9700K works fine.

 

But some components are poorly recognized, I think, on my Coffee Lake-R Z390-A rig (see my signature). Could you do something, please? Image + your DSDT in attachment

1.png

2.png

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, Matgen84 said:

Hi @MaLd0n

 

Thanks for your help. My Asus z390-a + i7 9700K works fine.

 

But some components are poorly recognized, I think, on my Coffee Lake-R Z390-A rig (see my signature). Could you do something, please? Image + your DSDT in attachment

 

 

DSDT.aml.zip

is just cosmetic, u can change all inside _DSM

Share this post


Link to post
Share on other sites

On first boot it panics, Then reboots fine

 

Guess it’s framebuffer issue? Anyone shed light on it?

panic.rtf

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Danual said:

On first boot it panics, Then reboots fine

 

Guess it’s framebuffer issue? Anyone shed light on it?

panic.rtf

yes, appears many times if we use weg.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
yes, appears many times if we use weg.kext

 

Thanks MaLd0n, what’s the better solution? Or is weg.kexts it

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Maldon, after some troubles installing Mojave (the installer doesn't like NVMe's) I finally got it running.

Now the problem is that runme.app gives me an IOREG dump failed. probably due to some permission error.

Also the IOJones version isn't working.
Any ideas?

System: ga-b250-hd3p, i7-6700, rx560

Obrig.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n!

Can you help here with your magic once again?I updated my system bios to last version and I have extracted the fresh dsdt.

Everything is working except internal graphics(system restarts/wrong images when i plug monitors) and sporadically the wifi and bluethooth cause kernel panics at power on..

Send me 192-168-0-143.rdsnet.ro.zip

 

Thankyou in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, downlord said:

Hi Maldon, after some troubles installing Mojave (the installer doesn't like NVMe's) I finally got it running.

Now the problem is that runme.app gives me an IOREG dump failed. probably due to some permission error.

Also the IOJones version isn't working.
Any ideas?

System: ga-b250-hd3p, i7-6700, rx560

Obrig.

 

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

1 hour ago, mihu_yo said:

Hi MaLd0n!

Can you help here with your magic once again?I updated my system bios to last version and I have extracted the fresh dsdt.

Everything is working except internal graphics(system restarts/wrong images when i plug monitors) and sporadically the wifi and bluethooth cause kernel panics at power on..

Send me 192-168-0-143.rdsnet.ro.zip

 

Thankyou in advance!

replace full efi reboot and extract new send_me

EFI.zip

don't change nothing, dont connect nothing in intelhd, igpu stay only for intel quick sync

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. I'm trying to turn on two video cards at the same time. Intel UHD 630+ GeForce 1030 on High Siera. Question: Is it possible to do this? Can this be done on Mojave? How to make the right DSDT? I5 CPU 9600K / Asrock z370 Pro4 Motherboard. No sound needed, the network works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI @MaLd0n

I update my PC and instal Hackintoush

Can U help me ! pls!

I run RunMe.add and send my file to yoi!

( so sorry I don't know En)

My PC:

- Mainboard : Gigabyte B250-D2v

-Ram : 8G

-CPU : Intel Core I5 9400F

VGA : Asus Dual RX480

Thanks you so much

Send me Users-iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/7/2019 at 6:15 PM, downlord said:

This did the trick!

Obrigado my friend.

Here it goes

Send me momos-iMac.lan.zip

DSDT.aml.zip

On 7/8/2019 at 11:15 AM, hoangmap1992 said:

HI @MaLd0n

I update my PC and instal Hackintoush

Can U help me ! pls!

I run RunMe.add and send my file to yoi!

( so sorry I don't know En)

My PC:

- Mainboard : Gigabyte B250-D2v

-Ram : 8G

-CPU : Intel Core I5 9400F

VGA : Asus Dual RX480

Thanks you so much

Send me Users-iMac.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello i have a problem with shutdown computer.

I'm tried to fix it using flag for shutdown, adding boot args slide=0 but its doesn't work.

My PC specs: i5-8400, MSI H310i PRO, 16GB RAM, can anyone help ? TY!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, cshacked87 said:

Hello i have a problem with shutdown computer.

I'm tried to fix it using flag for shutdown, adding boot args slide=0 but its doesn't work.

My PC specs: i5-8400, MSI H310i PRO, 16GB RAM, can anyone help ? TY!

 

u need post ur files

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest TheManOnPlanet9

Hi Maldon, I just have origin aml files origin.zip

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, cshacked87 said:

Thank you for answer. I already fix it adding EmuVariableUefi and marked check FixShutdown.

I have another question, what i have to do after instalation to mastering hackintosh ?

In my hack doesn't work iMessage.
Another problem is a USB ports, i know i have to do a DSDT or something like that.

if u need a full solution, post one dump

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, cshacked87 said:

Thank you, in attachment "sendme" file.

Send me iMac.zip

use it, reboot and extract new send_me, don't change nothing, just replace folder and wait full dsdt patched

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
2 hours ago, MaLd0n said:

use it, reboot and extract new send_me, don't change nothing, just replace folder and wait full dsdt patched

EFI.zip

If i good understand, you patched tables and in future i will don't have a problems with usb but imessage still don't work.

First reboot will patching tables ?

May I replace this folder with EFI folder in USB drive with Mojave which im using to installation and in future i can't install system again without any problems ?

I saw i have a problem with shutdown computer, again its start rebooting after shutingdown.

Edited by cshacked87

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, cshacked87 said:

If i good understand, you patched tables and in future i will don't have a problems with usb but imessage still don't work.

First reboot will patching tables ?

May I replace this folder with EFI folder in USB drive with Mojave which im using to installation and in future i can't install system again without any problems ?

I saw i have a problem with shutdown computer, again its start rebooting after shutingdown.

JUST USE EFI ABOVE, REBOOT AND EXTRACT NEW SEND_ME, I NEED PATCH DSDT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      This update:
      • Makes downloaded issues available in the My Magazines section of Apple News+, both online and offline
      • Adds all publications in Apple News+, including newspapers, to the catalog at the top of the News+ feed
      • Adds the ability to clear downloaded magazine issues in Apple News+ by selecting History > Clear > Clear All
      • Addresses an issue which prevents creation of a new Boot Camp partition on iMac and Mac mini with Fusion Drive
      • Resolves an issue that may cause a hang during a restart
      • Resolves a graphics issue that may occur when waking from sleep
      • Fixes an issue that may cause fullscreen video to appear black on Mac mini
      • Improves file sharing reliability over SMB
       
      macOS Mojave 10.14.6 (18G84)
       
      Update
      Combo

      View full article
    • By fantomas1
      This update:
      • Makes downloaded issues available in the My Magazines section of Apple News+, both online and offline
      • Adds all publications in Apple News+, including newspapers, to the catalog at the top of the News+ feed
      • Adds the ability to clear downloaded magazine issues in Apple News+ by selecting History > Clear > Clear All
      • Addresses an issue which prevents creation of a new Boot Camp partition on iMac and Mac mini with Fusion Drive
      • Resolves an issue that may cause a hang during a restart
      • Resolves a graphics issue that may occur when waking from sleep
      • Fixes an issue that may cause fullscreen video to appear black on Mac mini
      • Improves file sharing reliability over SMB
       
      macOS Mojave 10.14.6 (18G84)
       
      Update
      Combo
    • By fantomas1
      macOS Mojave 10.14.6 (18G84)
       
      Update
      Combo
    • By ragshion
      Hello guys,
       
      I want to install Mojave on my Laptop
      I Follow tutorial from http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=6257 and download Mojave Installer from https://olarila.com/forum/viewtopic.php?t=6743
       
      But during install, I got an error while macos is installing.
      Error Message is
      'macOS could not be installed on your computer'
      'an error occured installing macOS. to use apple diagnostics to check your mac hardware, shutdown, press the power button, and immediately hold the "D" key until diagnostics begins'
      'Quit the installer to restart your computer and try again'
       
      I try 3 times, and still get the same error.
       
      Thank you,.
       
      Specs :
      Asus A456URK Processor : Core i5-7200u RAM        : 12GB VGA        : Intel HD 620                            NVdia GT 930mx
       
       

    • By tonyx86
      I was inspired by @duduclx post for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5.  Everything works perfectly except for sleep.  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s and to diagnose and resolve the sleep issue.  This thread is not currently intended to be an installation guide and is better suited to the intermediate/advanced hackintosher.  Eventually, it may evolve into a guide.
       
      I started with this thread (Many thanks, @duduclx !!!) and ended up with the system captured in the attached files.  The keys were to change the LPCB._DSM.Name to "3b09" and remove all CLOVER configs not necessary for Mojave, plus some other items mentioned below.
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.5 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 5, not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC) Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads  No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Sleep (display goes blank, but power light stays on.  System cannot wake and must be forced off with power button) Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings.  The slider appears in Display settings (because of the backlight DSDT injection in AGP.VID._DSM), but the slider doesn't work (yet).  Haven't spent time to figure this out, but would love help. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      SD Card Slot Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS) Camera (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: @PlutoDelic) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter)  
      Known issues and their solutions
      AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  This has been completed and tested, but does not fix the sleep behavior.  This fix is not reflected in the attached files. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European.  The updated VoodooPS2Controller.kext is not reflected in the attached files. This proposed configuration uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior and have not updated attached files to reflect this change. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly.  I have made this change and am testing it on my system, but have not updated the attached configuration files. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The DSDT patch that duduclx refers to as "Intel GMA Ready" in his El Capitan Guide is not applied correctly to the DSDT attached to this post.  Somehow, the contents of patched _DSM are located in the PCI0.VID device instead of in Method (_DSM) within the PCI0.VID device.  MaciASL didn't complain about this, so it went unnoticed, but it doesn't appear to have had any affect.  I have completely removed this "Intel GMA Ready" patch from my DSDT since it is not necessary for Dell Latitude E6410's with NVidia 3100m, but have not updated the attached DSDT. The assigned value of ACOS in the DSDT is conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc), analogous to the assignment of OSYS.  I made this change in my DSDT (not yet reflected in the attached files), but have not observed any behavioral differences (sleep or otherwise).  EDIT: Another way to handle this might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT).  Still learning about XOSI and haven't yet drawn a conclusion.  I'm currently experimenting with ACOS and OSYS equivalent to Win7 and Linux (manually patched in my DSDT which has not yet been updated as a new attachment to this post). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  I believe that this should be an internal USB port (portType=2).  My custom SSDT-UIAC.dsl is wrong.  I just learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  I have not attached an updated SSDT-UIAC.aml to this first post, but my current EFI includes an updated SSDT-UIAC.aml with ports HP15, 16 17 and 18 set to internal (portType = 2).  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working.  
      Brief Installation Guide (for the experienced Hackintosher):
      Follow duduclx's guide for BIOS config Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original) Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z  


      CLOVER.zip
×