Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,392 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

hi[mention=557433]MaLd0n[/mention]

how to creat usb ssdt, for usb port patching for h370 mobo

any simple guide ?

pls teach me?

 

thanks

 

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, JoeBlack2k said:

Hey MaLd0n

 

a while ago you made me a DSDT and it has been working super, only lately i get some crashes and usb low-voltage errors i wonder if maybe there has been an update in the meanwhile, could you be so kind to check on my files :)

 

 

 

Send me Administrators-iMac.zip

DSDT.aml.zip

check here

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=62&t=7164

1 hour ago, corbiz said:

hi[mention=557433]MaLd0n[/mention]

how to creat usb ssdt, for usb port patching for h370 mobo

any simple guide ?

pls teach me?

 

thanks

 

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

 

 

 

 

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=65287#p65287

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Dan_Marshall said:

Hi MaLd0n,

 

Got a little further with my Lenovo t470s - all appears fine however could you verify the DSDT for please?

 

Zipped send me file is huge soo something definitely not right - cannot upload here so here is a link:

 

https://www.dropbox.com/sh/oqv210q7zn9t6ja/AAAB0CAI6Y88I1IDA6H-I7oLa?dl=0

 

thanks in advance

extract original tables with f4 key, i need check some missing devices

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MaLd0n,

could you help me to patch my dsdt?

My Hack:Asus Z270-A - CPU i7 7700K - 32Gb DDR4 3200mhz - IGPU HD630 - Mojave 10.14.4.  

I have in Clover\Kext: AppleALC.kext - VirtualSMC.kext - IntelMausiEthernet.kext - Lilu.kext - USBInjectAll.kext - WhateverGreen.kext

My system starts, no PCI hardware is detected in System report, screen detected on the Hdmi port but it does not work properly.

Thank you for all.

 

 

Send me iMac-di-Daw.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, steve3d said:

Hi @MaLd0n,

 

Can you please kindly patch the DSDT for me. 

- Asus z390 Aorus master

- i9-9900k

- Saphire Radeon VII 

- Mojave

 

Thank you!

Send me yinjiangs-iMac.myhome.cn.zip

USE ONLY IT WITH LAST CLOVER VERSION

CLOVER.zip

Clover_v2.4k_r4910.pkg

extract new send_me after reboot

7 hours ago, steve3d said:

and another newbie question, is this dsdt for a specific config or for a specific motherboard only?

mobo with correct bios/uefi version

4 hours ago, Glad79 said:

Hi MaLd0n,

could you help me to patch my dsdt?

My Hack:Asus Z270-A - CPU i7 7700K - 32Gb DDR4 3200mhz - IGPU HD630 - Mojave 10.14.4.  

I have in Clover\Kext: AppleALC.kext - VirtualSMC.kext - IntelMausiEthernet.kext - Lilu.kext - USBInjectAll.kext - WhateverGreen.kext

My system starts, no PCI hardware is detected in System report, screen detected on the Hdmi port but it does not work properly.

Thank you for all.

 

 

Send me iMac-di-Daw.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, steve3d said:

thank you @MaLd0n, I'm now finally can list all my pci devices.

 

and sorry for my last post, my board is gigabyte z390 aorus master,

 

and Now I'm using 10.14.5 beta 1 for radeon vii.

Send me yinjiangs-iMac.myhome.cn.zip

use it for IntelQuickSync

 

IntelGFX 0x59128086
ig-platform-id 0x59120003
Check InjectIntel
shikigva=60

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi @MaLd0n, thank you for my home computer, and would you please help me with my office computer?

 

it's almost same with my home computer except the motherboard:

- Gigabyte z390 Designare

- i9-9900k

- Saphire Radeon VII 

- Mojave 10.14.5 beta 1

 

thanks~

Send me another mac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, steve3d said:

hi @MaLd0n, thank you for my home computer, and would you please help me with my office computer?

 

it's almost same with my home computer except the motherboard:

- Gigabyte z390 Designare

- i9-9900k

- Saphire Radeon VII 

- Mojave 10.14.5 beta 1

 

thanks~

Send me another mac.zip

DSDT.aml.zip

very wrong config, check my clover folder for serie 10/20/30

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, MaLd0n said:

USE ONLY IT WITH LAST CLOVER VERSION

CLOVER.zip

Clover_v2.4k_r4910.pkg

extract new send_me after reboot

mobo with correct bios/uefi version

DSDT.aml.zip

Thank you MaLd0n for your time and your help. I installed your Dsdt and now everything works, the only problem remains the igpu hd630 on the HDMi connector. I have the pink screen as you can see from the posted photo. In config.plist go the following:
PciRoot (0x0) / Pci (0x2,0x0) </ key>
AAPL, ig-platform-id 00001259
framebuffer-patch-enable 01000000
framebuffer-stolenmem 00003001
I tried to enable the patch with Hackintool, but I didn't succeed. Any idea how I could solve it?
Thanks in advance

IMG_0960.JPG

Schermata 2019-03-29 alle 13.58.58.png

config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Glad79 said:

Thank you MaLd0n for your time and your help. I installed your Dsdt and now everything works, the only problem remains the igpu hd630 on the HDMi connector. I have the pink screen as you can see from the posted photo. In config.plist go the following:
PciRoot (0x0) / Pci (0x2,0x0) </ key>
AAPL, ig-platform-id 00001259
framebuffer-patch-enable 01000000
framebuffer-stolenmem 00003001
I tried to enable the patch with Hackintool, but I didn't succeed. Any idea how I could solve it?
Thanks in advance

config.plist

need check with hackintool

 

u use a iMac18,1 smbios?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MaLd0n said:

need check with hackintool

 

u use a iMac18,1 smbios?

I use iMacPro1,1 with the iMac18,1 -18,2 - 18,3 i have more problems, as you can see in photo!

image.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n Hi ! Moderators

Can you help me add SAPPHIRE NITRO+ RX590 8G graphics card information to dsdt?
The graphics card is currently driven normally. The "About This Machine" graphics card can correctly display the RX590, but open "VideoProc" to view the hard solution. The graphics card item shows N/A. After seeing someone add a video card name with SSDT, "VideoProc" will show the name of the video card, so I would like to ask you to help add it!
In addition, because of the upgrade to 10.4.4, RX590 can open the hard solution separately, so the integrated graphics output in the motherboard BIOS settings is turned off, but the system reports - PCI information, IMEI Controller shows No, can you make it Yes?
At present, the machine Sleep and wakes up, USB, Graphics hard solution, CPU frequency conversion and HDMI audio output are normal!

 

I look forward to your reply! Thanks!

Send me iMac18.3.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By cixque
      Dell Venue 11 Pro 7140
      ------------
      Specification
       
       
      Intel Core M 5Y71
       
      Intel HD Graphics 5300
       
      Intel Broadwell-U motherboard
       
      8GB Ram
       
      256GB SSD
       
      Dell DW1850e WWAN + GNSS GPS
       
      Intel Wireless 7265 + Intel Bluetooth
       
      NFC
       
       
      …..
       
       
       
       
       
      Mojave 10.14.6
       
      What works
      Native Power Manager (Generate Plugin type) Full Graphics with QE/CL Brightness (Add PNLF in Config.plist or DSDT Patch) — (Brightness slide bar) Touch Screen, and Pen (DSDT Patch + Voodoo I2C, I2CHID satellite KEXT) HDMI output with hot plug (Lilu + WhateverGreen) HDMI Audio with hot plug (Lilu + AppleALC) no Layout-id needed Front and Rear Cameras MicroSD slot - O2 Micro (I use Adding Arbitrary under Devices in Config file Method) Ref, Post #6 by Jake Jo https://osxlatitude.com/forums/topic/7346-applesdxc-driverdsdt-patch-for-o2-micro-sd-card-readers/ Battery Indicator (ACPIbattery by Rehabman) ——>To utilise both battery, SSDT (by Rehabman) is needed in order to combine 2 batteries as one.
      Travel Keyboard Dell K12a001 (USBinjectall KEXT) Native Keyboard keys (Brightness, volume keys) WWAN card Dell DW1850e (OOB) Bluetooth -------------------
       
      What doesn’t work
       
       
      Sleep Wake — I have no idea how to fix it as it is required DSDT patch I guess. Audio ---> Realtek I2S Audio (PG0.35 for DELL)
       
      In DSDT entries is HDAUDIO\\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_00000000&REV_1000\ Which indicates ALC282
       
      Audio ALC3263 (As it shown in BIOS) - Broadwell rt286 - Card1/Codec#0 (Utilised in I2S Mode) there is nowhere in BIOS to change to HDA mode). Drop OEM HDA and Fix HDA don’t do anything, still show 3 HDMI Audio outputs. If there is a DSDT patch to force HDA Audio mode, Please do enlighten me.
      As a result Internal Speaker, Internal Mic, and Headphone Jack doesn’t work.
       
      Touchpad on Travel Keyboard Dell K12a001 (Should work with DSDT Patch with pin configuration) I have no idea how. Obviously, Intel Wireless 7265 AC. For experimental purpose. https://github.com/daliansky/XiaoMi-Pro-Hackintosh/issues/330 — Knock yourself out. I managed to get it work for awhile but the real problem is kernel panic so I gave up. Ordering compatible card instead. ------------------
       
      Config.plist got it from Rehabman laptop config.
       
       
      BIOS version A20
       
      Enable:
       
      - Legacy Boot Rom
       
      Disable:
       
      - Secure Boot
       
      - TPM 2.0
       
      - Vt-d
       
      ------------
       
      SMBIOS - I use MacBook8,1. —- MacBookAir7,1-7,2 (Min Freq is at 1.2 GHz) MacBookPro12,1 Min Freq is at 800 Mhz and it is the default this cpu should be. Again, there is a way to set it right somewhere in this forum.
       
      ------------
       
      -->> DSDT Windows 8 patch
       
      System sees only one I2C Controller which control Touch Screen.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      -->> DSDT Windows 8.1 Patch
       
      System sees two I2C Controllers which control Touch Screen and Accelerometer.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      OOO>>> With Windows 8.1 patch which it should run with this one because it can see more of HID devices and controllers.
       
      Problem is Accelerometer (SHUB).
      Device can automatically rotate screen as it should be BUT it flips the screen wildly even with slightly movement. It stops only when device stays completely still. Eventually it breaks internal screen graphic. It becomes grabble. I restored internal screen graphic by connecting it to external monitor and set rotation of external screen to 0 degree. Then it is back to normal. (I guess it conflict with rotation setting) I disable SHUB in DSDT.
       
      ---------------------
       
      During Installation process Full Graphic acceleration can be activated straight away by Lilu and Whatevergreen. AppStore, iMessage and, FaceTime activate by NullEthernet and SSDT by Rehabman USBInjectAll needed for keyboard and other usb peripherals. Use other tool to keep certain ports active as Rehabman mention this KEXT is not good for a long run. Please do Correct me if I did something worng. Or any suggestions to make this thing runs better.
      CLOVER.zip
    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      Catalina 10.15.4 - Windows 10
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5107): Click here -> asus-z170_clover_5107.zip  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:
       

       




       
       
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Notes:
       
      2020.03.26: Updated to 10.15.4 -> Updated WhateverGreen, Lilu -> Updated Clover to v5107
      2020.03.23: Removed "EmuVariableUefi.efi" -> deleted, caused false nvram map, now it's native, updated Clover to v5106
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By innerd
      Salve, ho da poco aggiornato il bios del notebook in firma alla versione 304, ma dopo averlo fatto non sono piu riuscito a farlo avviare.
      Ho cancellato il dsdt e gli ssdt (eccetto quello delle porte usb e pnlf, il resto ho utilizzato ssdttime con il nuovo dump).
      Credo che si blocchi nel momento in cui dovrebbe apparire la mela (con verbose) e quindi all'inizializzazione della igpu. Avendo il dubbio fosse un problema di framebuffer diverso (volevo anche creare una fake imei ma non ho trovato nessuna guida al riguardo) ho cancellato le vecchie proprietà nel config e provato manualmente tutti i valori mobile con igfxframe come flag, 2 volte sono stato fortunato con 0x1612002 ma senza riuscire a farlo partire piu di quelle poche volte. Con un framebuffer mobile e in safe mode riesco ad entrare ma in nessun altro modo, avete consigli?
      CLOVER.rar
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      Current EFIs 
      Updated 26/03/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest Clover EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
      Clover EFI Updated 26/03/20 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Master Vega Navi EFI 260320.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris EFI 260320.zip - R5XX Polaris DSDT EFI
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's & Older EFI’s (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - OpenCore No DSDT and Done the way OpenCore intended it (03/03/2020)
       

      Alternative EFI 2 - N-D-K Fork of OpenCore (03/03/2020)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       
       

       

       

       

       

       

       

×