Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,180 posts in this topic

Recommended Posts

On 12/04/2018 at 11:25 AM, lance76 said:

Hi MaLd0n,

not sure if this is still how it's done but here goes. I installed High Sierra as per instructions but I am currently using a config.plist from a board that's not mine. The config is for an ASUS Z170 Pro but I got the Z170 Pro gaming with a I-6600k and an older NVIDIA GTX 660. As far as I can tell everything works except for the USB 3 in the back which only recognizes my external HDD after it went to sleep and woke up again. I also have some strange graphical artifacts every so often when I open a new app window.  

Anyway, here's the files from your RunMe app. SendMe Pack

Thanks!

https://www119.zippyshare.com/d/qrGexFS3/30128/CLOVER.zip

On 12/04/2018 at 11:39 AM, vtec100000000rpm said:

Thanks a lot !

I succeeded to boot from USB memory , and installed from USB memory to HDD with following settings.

SMBIOS: iMac 13.2 (i5-3470)

FakeCPUID: 0306A0 (IvyBridge)

KernelXCPM: True (Couldn't boot without this check)

 

But the second step of installing (boot from HDD) , it has got another error and aborted.

I attempted to add FakePCIID.kext , but it didn't work....

Any idea ?

SMBIOS-iMac13.2-error.jpeg

config.plist

u dont need a fakecpuid

generate all info SMBIOS with Clover Configurator

On 12/04/2018 at 2:27 PM, ogswra said:

is there a DSDT for my mobo?

asus z370 tuf plus gaming?

u need post ur files, check first post

On 13/04/2018 at 5:51 AM, Kynyo said:

Hi @MaLd0n! is it necessary to apply those patches in config.plist from the 1st page if im using your DSDT and post install EFI folder for Z270-Gaming K3? 

Thanks, You're doing a great job!

Yes, have a some dependencies with OEM SSDTs

U can use it for good rename and solve dependencies problems

change GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 

change HDAS to HDEF
48444153 
48444546 

change HECI to IMEI
48454349 
494d4549 

change SAT0 to SATA
53415430 
53415441 

change GLAN to GIGE
474c 414e
4749 4745

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
22 hours ago, vtec100000000rpm said:

I succeeded to finish install with this config.plist.

Thank you very much !

But at the 1st boot from HDD,

" IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3 ..."

error occured and looped.

(This thread is the installation guide, so I go to another thread.)

config.plist

put one DGPU and disable IGPU

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, MaLd0n said:

i'll check it, need a little time for it

Take all the time you need, the Thunderbolt hotplug is a problem that many people have, I do not know if it's simple

Share this post


Link to post
Share on other sites

@MaLd0n Gigabyte released Bios Firmware F6!! Can you help me? When I use SSDT-TB3 from this forum suggest. But the SSDT and your DSDT are having trouble when they work together. When I shut down, and the computer is restarted in 10-20sec later. If I do not use Device->USB uncheck. The computer will restart in 2-3sec later after shutdown.

Is there any way I can fix it myself? or Could you help me? 

SSDT-Alpine-Ridge-TB3.aml

DSDT.aml

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, buyjoey said:

@MaLd0n Gigabyte released Bios Firmware F6!! Can you help me? When I use SSDT-TB3 from this forum suggest. But the SSDT and your DSDT are having trouble when they work together. When I shut down, and the computer is restarted in 10-20sec later. If I do not use Device->USB uncheck. The computer will restart in 2-3sec later after shutdown.

Is there any way I can fix it myself? or Could you help me? 

SSDT-Alpine-Ridge-TB3.aml

DSDT.aml

u need extract original DSDT, press F4 key in clover boot screen, files generated in clover/acpi/origin

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, MaLd0n said:

u need extract original DSDT, press F4 key in clover boot screen, files generated in clover/acpi/origin

Hi, @MaLd0n

I hope you have some rest with my Beer present! :)) Thank you for always helping me buddy!

So I just updated Bios F6 now.

And just I said I have some issue about shutdown with SSDT-TB3

Please see my file. I pushed f4 in clover. So this one is good to go.

https://www13.zippyshare.com/v/TUb7L1wR/file.html

Thank you!

 

 

Edited by buyjoey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n,

my configuration:

ASUS Z170i Pro Gaming ITX

Intel Kaby Lake i7 7700

no discrete Graphics

Bios version 3607 (latest)

macOS High Sierra 10.13.4 - fresh install

SMBios iMac 18,1 (the only one that works without discrete graphics on 10.13.4)

Here's my Send me files

https://www13.zippyshare.com/v/FZcSTT6I/file.html

Thank you

g.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, buyjoey said:

Hi, @MaLd0n

I hope you have some rest with my Beer present! :)) Thank you for always helping me buddy!

So I just updated Bios F6 now.

And just I said I have some issue about shutdown with SSDT-TB3

Please see my file. I pushed f4 in clover. So this one is good to go.

https://www13.zippyshare.com/v/TUb7L1wR/file.html

Thank you!

 

Joo Hyun Grace

i don't apply TB

https://www41.zippyshare.com/d/DSZaFE52/1002/CLOVER.zip

dont use ssdt uiac at now, lets go without it after we add it with flag in clover

*EDIT

REMOVE WHATEVERGREEN IN FOLDER ABOVE, U DONT NEED IT

10 hours ago, giacomoleopardo said:

Hello MaLd0n,

my configuration:

ASUS Z170i Pro Gaming ITX

Intel Kaby Lake i7 7700

no discrete Graphics

Bios version 3607 (latest)

macOS High Sierra 10.13.4 - fresh install

SMBios iMac 18,1 (the only one that works without discrete graphics on 10.13.4)

Here's my Send me files

https://www13.zippyshare.com/v/FZcSTT6I/file.html

Thank you

g.

use updated app

RunMe.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, MaLd0n said:

i don't apply TB

https://www41.zippyshare.com/d/DSZaFE52/1002/CLOVER.zip

dont use ssdt uiac at now, lets go without it after we add it with flag in clover

*EDIT

REMOVE WHATEVERGREEN IN FOLDER ABOVE, U DONT NEED IT

use updated app

RunMe.app.zip

Hi, @MaLd0n

 

Thank you for the Files. I swap your Clover to mine and tested it.

 

A few things I wonder so far,

1. shutdown does not work.

2. USB mapping is not correct. You said no SSDT-UIAC but I made it for correct USB mapping. Is there any reason for that?

5ad3abc042605_ScreenShot2018-04-15at12_43_32PM.png.4e125f18cceea636789f64ef8137360e.png

3. My Dp Audio is not working now. It was working well with our appleALC.kext

 

Grace

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, buyjoey said:

Hi, @MaLd0n

 

Thank you for the Files. I swap your Clover to mine and tested it.

 

A few things I wonder so far,

1. shutdown does not work.

2. USB mapping is not correct. You said no SSDT-UIAC but I made it for correct USB mapping. Is there any reason for that?

5ad3abc042605_ScreenShot2018-04-15at12_43_32PM.png.4e125f18cceea636789f64ef8137360e.png

3. My Dp Audio is not working now. It was working well with our appleALC.kext

 

Grace

https://www89.zippyshare.com/d/kKy9UczW/10911/CLOVER.zip

send me  one SEND_ME after reboot

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, buyjoey said:

 

hi, again!

 

Here is the link https://www66.zippyshare.com/v/3llvvvDy/file.html

 

 

https://www60.zippyshare.com/d/tcdLgFeP/30342/CLOVER.zip

the ssdt have some wrong patches ;)

shutdown work?

fixed acpi errors now, after reboot new send me

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, buyjoey said:

Hi,

No working.

I see Whatevergreen and it work for Dp audio but my screen has one more fake screen. So I delete Whatevergreen. And works fine with monitors but no Audio.

No shutdown work still.

https://www108.zippyshare.com/v/OTtGIVcF/file.html

 

 

Check if work

DSDT.aml.zip

the shutdown problem is caused by asmedia usb

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, MaLd0n said:

Check if work

DSDT.aml.zip

the shutdown problem is caused by asmedia usb

Good news and Bad news.

DP audio working, Shutdown working.

But No more PCI info and internal Audio.

 

5ad3c97e5112c_ScreenShot2018-04-15at2_50_07PM.png.fa4f78615c58e4be18af6d72a4d75c30.png5ad3c97ac34dc_ScreenShot2018-04-15at2_50_17PM.png.a9b348a45cd9a39bc3a4f62f781e3a54.png

 

TT 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, buyjoey said:

Good news and Bad news.

DP audio working, Shutdown working.

But No more PCI info and internal Audio.

 

5ad3c97e5112c_ScreenShot2018-04-15at2_50_07PM.png.fa4f78615c58e4be18af6d72a4d75c30.png5ad3c97ac34dc_ScreenShot2018-04-15at2_50_17PM.png.a9b348a45cd9a39bc3a4f62f781e3a54.png

 

TT 

 

 

send me new SEND_ME with problems

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, MaLd0n said:

ur old clover folder, config.plist, etc kill _DSM, the problem is there

Ok, So I disabled the _DSM. now it killed my TB3 monitors functions. :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, MaLd0n said:

Thanks @MaLd0n

This one still have PCI but my TB3 back.

I am so sorry for your time spending my system to work.

I thought it would be easy to fix but I do not want you to spend more time for this.

I might use one of your DSDT,. I do not care PCI info anymore. 

Thank you for your help!! You are the best!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, buyjoey said:

Thanks @MaLd0n

This one still have PCI but my TB3 back.

I am so sorry for your time spending my system to work.

I thought it would be easy to fix but I do not want you to spend more time for this.

I might use one of your DSDT,. I do not care PCI info anymore. 

Thank you for your help!! You are the best!

the problem is one_dsm, or rp21 _dsm(i kill it now) if dont work, is a _dsm in SSDT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By simras
      Hello,

      I am trying to make a new Hackintosh under 10.13 with this specs:
      i7 6800K,
      Asus X99-E
      Asus GTX 970

      But the problem is that I can't pass those errors :
      - couldn't allocate runtime area
      - end randomseed ++++++++++++++ _

      I have always passed this thing on all hackintoshs that I have done, but here, impossible.

      Tried those tests :
      - AptioMemoryFix alone,
      - AptioMemoryFix with EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - OsxAptioFix2Drv-free2000 with EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFix2Drv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2-2016.efi with OsxAptioFix2Drv, OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFix2Drv, EmuVariableUefi and RC Scripts,
      - Test2.efi with OsxAptioFix2Drv, OsxAptioFixDrv, EmuVariableUefi and RC Scripts.

      I have tried all this with npci=0x3000 that I have never used before instead of npci=0x2000

      I have done an Hackintosh on Asus X99 Deluxe II and it pass with AptioMemoryFix with EmuVariableUefi and RC Scripts....

      I have tried to reset NVRAM with F11.

      I have tried with 1 RAM stick that I have indicate in the SMBIOS :
      https://hackintosher.com/forums/thread/mapping-ram-and-dimm-slots-on-a-hackintosh-with-clover-smbios.365/
       
      I have follow KGP guide for X99 :
       
      The BIOS settings are exactly the same.

      I link my CLOVER folder.

      Thank you.
      CLOVER.zip
    • By tonyx86
      I was inspired by @duduclx post for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5.  Everything works perfectly (including sleep with the solution described later in this thread).  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s.  This thread is not currently intended to be an installation guide and is better suited to the intermediate/advanced hackintosher.  Eventually, it may evolve into a guide.
       
      I started with this thread and ended up with the system captured in the attached files.  The keys were to change the LPCB._DSM.Name to "3b09" and remove all CLOVER configs not necessary for Mojave, plus some other items mentioned below.
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.6 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 5, not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC) Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads  No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Sleep is not working with the files attached to this first post, but I have found the solution for sleep/wake.  Read Known Issues below. Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings.  The slider appears in Display settings (because of the backlight DSDT injection in AGP.VID._DSM), but the slider doesn't work (yet).  Haven't spent time to figure this out, but would love help. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      SD Card Slot Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: here) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter) Camera  
      Known issues and their solutions
      AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  This has been completed and tested, but does not fix the sleep behavior.  This fix is not reflected in the attached files. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European.  The updated VoodooPS2Controller.kext is not reflected in the attached files. This proposed configuration uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior and have not updated attached files to reflect this change. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly.  I have made this change and am testing it on my system, but have not updated the attached configuration files. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The DSDT patch that duduclx refers to as "Intel GMA Ready" in his El Capitan Guide is not applied correctly to the DSDT attached to this post.  Somehow, the contents of patched _DSM are located in the PCI0.VID device instead of in Method (_DSM) within the PCI0.VID device.  MaciASL didn't complain about this, so it went unnoticed, but it doesn't appear to have had any affect.  I have completely removed this "Intel GMA Ready" patch from my DSDT since it is not necessary for Dell Latitude E6410's with NVidia 3100m, but have not updated the attached DSDT. The assigned value of ACOS in the DSDT is conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc), analogous to the assignment of OSYS.  I made this change in my DSDT (not yet reflected in the attached files), but have not observed any behavioral differences (sleep or otherwise).  EDIT: Another way to handle this might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT).  Still learning about XOSI and haven't yet drawn a conclusion.  I'm currently experimenting with ACOS and OSYS equivalent to Win7 and Linux (manually patched in my DSDT which has not yet been updated as a new attachment to this post). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  I believe that this should be an internal USB port (portType=2).  My custom SSDT-UIAC.dsl is wrong.  I just learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  I have not attached an updated SSDT-UIAC.aml to this first post, but my current EFI includes an updated SSDT-UIAC.aml with ports HP15, 16 17 and 18 set to internal (portType = 2).  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working. There are minor differences between a real MacBookPro6,2 IORegistry dump and this HackBookPro6,2 IORegistry dump that can be resolved with simple DSDT edits.  I am now running with these changes, but haven't found these changes to make any difference in operational behavior.  These changes are not reflected in the attached DSDT.
      Rename Device (AC) -> Device (ADP1) Remove UID from Device (HPET) Add compatible ID "PNP0C01" to Device (HPET) Change ADP1:_STA from 0x0F to 0xFFFFFFFF Enable Ambient Light Sensor and renamed to Device (ALS0) from Device (ALS) Add compatible ID "smc-als" to ALS0 Rename LID -> LID0 Change "name" definitions to Buffers in _DSM methods Rename Device (PBTN) to PWRB Rename Device (SBTN) to (SLPB) Change HDAU.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Change GFX0.hda-gfx from "onboard-1" to "onboard-2" Sleep / Wake does not work with the basic DSDT edits.  I have discovered that Sleep / Wake can be made to work by adding discrete graphics _OFF() and _ON() methods to _PTS and _WAK methods respectively (borrowed the concept and code from a working E6430 DSDT: Credit here: https://osxlatitude.com/forums/topic/9248-working-sleep-on-intel-hd-and-nvidia-nvs-on-dell-latitude-e6430-optimus-enabled-or-disabled/page/6/.  I currently have sleep working on my Latitude E6410 and am continuing to test it.  The solution is documented later in this thread, but files are not yet attached to this first post.  
      Brief Installation Guide (for the experienced Hackintosher):
      Follow duduclx's guide for BIOS config Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original) Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z

      CLOVER.zip
    • By DerNuntius
      Hi,
       
      Finally I finished the installation of 10.14.6 on my Dell E5440. Everything works just fine, but HDMI will not work. Every time I plug it in, it causes a grey screen on my laptop monitor. Also on boot up. I attached my EFI Folder, maybe someone can help me. I searched a bit and read something about Azul Framebuffer Kext.
       
      Thank you for helping.
      Greedings,
      Hugo
       
       
      CLOVER.zip
    • By benmills1
      Hi, i can someone help me with installing mac OS Mojave on my HP ENVY - 15-as102na?
      I have an imac to use for setting up my usb & installing MacOS Mojave.There are various kext files etc that i'm not sure about and need some help as some are hardware specific.
      I tried previously but got stuck on an apple logo and couldn't get past that, and tried today and had problems with Clover.
      Once i get mac os on my 128gb m.2 ssd ( which i'll upgrade to either a 256gb or 512gb depending on how well this hackintosh works)
      I have a free 2.5" inch hdd bay where i'd like to install windows on in the future.
      I think i may have to replace my wireless card ( based on a few google results) which i'm fine with as long as i can see it working without just so i know i won't waste money
      Specs:
      Cpu: i5 7200u
      GPU: HD 620
      8GB ram
      Wifi card- Intel Wireless 7265 ( Intel® 802.11ac (2x2) )
      Motherboard - HP 81D2 & BIOS version is f.56
      https://support.hp.com/gb-en/document/c05311862
      Thanks
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=25033
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×